ja upravo došla s kupanca ,more je savršeno i mislila sam na sve vas koje ste daleko od mora!
Printable View
ja upravo došla s kupanca ,more je savršeno i mislila sam na sve vas koje ste daleko od mora!
Željkice baš mi je drago da si spomenula ovaj Solgarov prenatal. Ja za sad pijem samo folnu kiselinu (Solgarovu)-nju su mi preporučili u ljekarni i zadovoljna sam-ne padaju teško na želudac, male su i lako mi ih je bilo progutat i uz mučnine. Uskoro mislim prijeći na neke vitamine i mislila sam uzeti Elevit jer su mi oni nekako najpoznatiji (svuda njihove reklame:-) ), ali sad kad znam za ove Solgarove i da si zadovoljna-uzet ću njih :-)
Danas punim 38tt.
Kada bih svoju MPO trudnoću nakon svega trebala sažeti u jednu rečenicu, ta bi glasila: "Ako mi se majčinstvo svidi upola koliko trudnoća, za godinu dana vraćam se na Odbrojavanje."
Ali neću - umjesto toga ću vam priuštiti jednu malu retrospektivu na samom ulasku u finiš.
Ne da sam pokupovala i pripremila sve, 3x prepakirala (naravno, novu) torbu za rodilište, sredila sobicu, nego se na oopće oduševljenje MD-a nesting pretvorio u omanju adaptaciju stana :lool:
Ono što me se najviše dojmilo jest to koliko je cijeli taj proces transformacije moje osobe iz živčane radnice sklone neumjerenoj zabavi u zen buduću majku koja skviči nad robicom s uzorkom kravice prošao glatko i prirodno - nijednom se nisam zapitala jesam li dorasla novoj ulozi. E sad, teško je procijeniti je li to zasluga oksitocina i endorfina, ili prethodne petoljetke u kojoj je bilo vremena za razmišljanje i razrješavanje tog pitanja.
Nakon početnog opreza prve polovine trudnoće u kojem me duboko uznemiravalo kovanje planova previše unaprijed, punim sam plućima počela uživati u svakom trenutku onda kada se mali počeo javljati, kad sam dobila dobre nalaze AC i kad sam prestala raditi.
E, tu je započela renesansa: ništa me nije moglo izbaciti iz takta. Nisu mi bili tlaka ni pregledi ni čekanja, ni bilo koja trudnička tegoba koju sam imala - doduše, sve su bile u prilično blagom obliku, tek toliko da ne zaboravim da sam trudna...i nisam zaboravila, nijedne sekunde. Sve sam druge razgovore, obaveze, aktivnosti obavljala korektno ali ipak preko sporednog kolosijeka; stalno je sve poput velikog jastučastog oblaka obavijala svijest i misao o novom životu koji počinje. Dječja soba više nije skladište. Konačno više ne sjedim u čekaonici.
Baš sam postala prava trudnica - debela, kul, nasmiješena. Nije da su me baš svi perom gladili, ali uglavnom sam osjećala emisiju pozitivnih vibri u svom smjeru...jela sam neumjereno, spavala, radila što mi je odgovaralo i nitko mi nije prigovarao nizašto...Naravno da je u pred-životu sve bilo obrnuto :evil: i nešto što me se iznimno neugodno dojmilo; uvijek sam se pitala da li se to meni samo čini da Majke imaju neki svoj krug u koji ne puštaju one koje to još nisu. Nažalost, istina je - otkako sam trudna, na nekim širim druženjima te neke žene odjednom imaju puno više zajedničkih tema sa mnom :roll: a ja se svaki dan - i to kako trudnoća odmiče, sve više - sjetim svojih suborki koje još nisu dočekale svoju sreću, i bolno sam svjesna koliko sam privilegirana u odnosu na njih...drage moje :love2:
No, dakle...još unatrag tjedan dana trčkarala sam uokolo, smetale su me povremene BH jer bih morala povremeno zastati, imala plan za svaki dan, križala spiskove, šoping-kava-trač-kupanje i htjela biti trudna zauvijek.
Ali priroda me opet demantirala - točno vidim kako dozrijevam kao kruška za nove pobjede. Prijelaz je tako gladak - smirila sam se duhom i tijelom, usporila, postala troma...osjećam se, izgledam i krećem kao sredozemna medvjedica, natečena se gegam od kauča do kreveta sa svojim jastukom za dojenje u zagrljaju.
Spremna sam. Ničega me nije strah.
Znam da neće svakoj biti kao meni, da će mnoge od vas svoje dugo i jako željene trudnoće provesti u grču i zbog toga mi je iskreno žao, ja eto opisah svoj doživljaj i nadam se da će ipak većini vas grah pasti ovako.
Evo, i mali vas pozdravlja, gura me nogom. :bye:
Dobro jutro!
Argente draga, ništa lijepše nisam mogla jutros pročitati, i hormoni su suzama dodali točku!:oops:
Drago mi je da si imala tako lijepo iskustvo trudnoće i moje je bilo vrlo slično i nekako mi dođe žao da je došao kraj tom prekrasnom razdoblju.
Nemoj zamjeriti, malo ću prisvojiti tvoj post i na sve skupa mogu staviti samo jedan veliki POTPIS, i od srca HVALA, jer osim sličnog iskustva trudnoće, stvarno je ne moguće da bih pročitala ili sama napisala bolji "zaključak" u ovo jutro: pijem kavu, torba je u hodniku, samo još tuširanje i idem na prijem u bolnicu jer moje srečice su odlučile biti tvrdoglavije od svih, pa danas punimo termin, 40tt, a oni ne pokazuju ni najmanji interes za vanjski svijet! Ne krivim ih, vjerujem da je i njima ova "trudnoća" bila jednako lijepa i savršena i izgleda da bi nas 3 mogli ovako do Božića!:mrgreen:
Argente draga, tebi želim jednako lijep, lagan i uredan porod kao što ti je bila i trudnoća:love2:
Svim trudnicama također uredne školske trudnoće i bezbrižnost, a svim ostalim MPO suborkama koje još vode tu nepravednu bitku, želim čim skorije lijepe vijesti i ulazak u "klub trbušastih"!
:kiss: svima od nas troje!
Cure drage prekrasni su vam postovi! Bas ste mi uljepsale jutro. želim vam nakon svega lijep porod i da što prije postanete mame...sretno :love2:
Stvarno cure baš ste mi pale ko sinoć krastavci na čokolino:sing:. Neka vam porod i majčinstvo bude isto tako predivno iskustvo
i naravno dobro jutro
Argente, gušt te je čitati, i suze ću pripisati isključivo hormonima, pogotovo na dio o našim dragim suborkama kojima od srca želim ovaj isti osjećaj čim prije!
Svim curama u finišu želim miran i brz porod, i nezaboravno razdoblje poslije!
Ja placem...kakvi su to postovi rano ujutro... ;-)
Argente draga mislila sam da ce bit jos koja kavica prije tvog poroda..ali i ako ne bude nek ti porod bude kao i trudnoca a onda novi list, novi roman ispocetka. :-*
Medonija zelim ti srecu i tebi i curama da sve prodje u najboljem redu i da se uskoro mazite..jedva cekam tvoj raport..
I ja zelim svim mojm suborkama, pogotovo "maratonkama" a i onim koje su krenule u mpo u vrijeme kad i ja da sto prije osjete cari trudnoce..doduse sam ja osjetila samo one pocetne, a sad zeljno iscekujem nove...
Pusa svima i.... Kava je kuhana...
Argente potpuno te razumijem i ja se tako osjećam, iako je onaj period prije trudnoće bio dug i stresan, svi mi se čude kako prolazim trudnoću bez nekih većih problema, valjda su očekivali da ću se i tu dobro izmučiti ali evo ja sam još pokretna, kupam se u moru, čistim po kući, kuham, šetam pse, iako sam i ja sve sporija i teža.
Mislim da smo konačno sve pripremili i sad svaki dan čekamo jedno novo biće za koje i dalje ne mogu vjerovati da će biti naše :zaljubljen:.
Medonija tebi sretno na porodu da sve prođe bez problema, javi se iz bolnice ako možeš...
Gdje nam je kismet?
Ajme ajme...
Iako više nisam trudna, ne mogu ne poviriti na ovu temu!
Argente gađa "u sridu".
Dok prekrasno biće spava u susjednoj sobi, ja ovdje cmoljim jer ne mogu vjerovati da imam privilegiju biti majka. Cijela trudnoća i sve vezano za nju mi je prošlo upravo kako Argente opisuje. Ništa bolje i ljepše u životu nisam proživjela! A tek sad je vrhunac divnoće u životu!
Mali Mimi, Medonija, Argente, i sve ostale drage žene i buduće majke - neka vam je sretno do kraja trudnoće, kao i sam porod. Ono najnajljepše tek dolazi :heart:
i da pohvalim, prije jedno mjesec dana sam poslala mail jedne firme Formasana koja proizvodi Mustelu, kremice za trudnice, da bi voljela isprobati njihove proizvode i danas sam dobila mali paketić pun probnih uzoraka, jedno 12 malih paketića kao kaj se dobije u drogeriji, 4 različita proizvoda. Joj baš se veselim, to je prva stvar kaj sam dobila ko trudnica, sada to moram isprobati i nadam se i korisititi jer su fakat dobro kaj su poslali
Linalena- moja seka je koristila Mustelu ali ne na sebi nego na bebici i super su proizvodi...
i ja bi takve stvarčice da sam dobila,baš sam skromna :lol:
ja sam jutros bila vadit krv za štitnjaču i i još nešto za šećer i baš sam cila krepana možda zato šta sam se nakon duuuuuugo vremena ustala u 6 i 30!
argentin teks je prekrasan.curke koje ste pri kraju za sto bezbolniji porod!Ja sam vadila krvnu sliku i urinokulturu u petak ne znam stanje jer je e uputnica a dr mi je na godisnjem a zanima me stanje!
i cestitam dennii na maloj Lei!
uf,uf,uf plačem ko kišna godina,argentin i medonijin post me totalno rascmoljili,cure sretno na porodima,neka vam budu najljepši,najbezbolniji a oni trenutci koji slijede nakon poroda još lijepši!!! :kiss::kiss:
a svim suborkama koji još nisu okusile čari trudnoče želim da ima se to što prije ostvari!
rasplakali me postovi,hormoni na vrhuncu i još k tome ostala sam sama jer mi mužek ode na posao nakon prekrasna tri tjedna koje smo proveli domeka,ko če se sad naviknuti da radi i još u tim glupim smjenama,do pola 11 dok ne dođe bum prošvikala!!! idem se utješit sa jednom čokoladom,baš me briga!!! :-)
Argente, predivno si to sve sažela. Posebno mi se svidio onaj dio " Više nisam u čekaonici. Konačno sam prava trudnica." Sve smo mi započele trudnoću s nekim strahom i super je taj trenutak kad se opustiš i shvatiš "to je to".
Medonija, držim ti fige-neka porod prođe čim lakše. Mislit ću na tebe i tvoje bebice sve dok nas ne razveseliš s izvještajem :)
Vatra, cura i decko ;-)
Pozdrav iz Petrove! <3
medo pusa!!
Lijepi postovi :-)
Ja još čekam da shvatim da sam trudna...možda kad beba krene lupati 8-)
Ali uživam gledati promjene trbuha, kako raste. I gledati baby stvari... Kao da time nadoknađujem sva ona googlanja oko postupaka i svega..
Argente :heart: i :mama:
medonija :heart:
babe jedne, rascmoljile ste me na poslu, tcccccc
denii :-D čestitam na curki!
snupi sad počinje uživancija, a? samo daj, do špancira ćeš biti totalno u formi
nas čeka poslijepodnevni pregled i jedva čekam, čak sam malo i nervozna...
ribica je baš jako aktivna i nadam se da će pregled pokazati da je sve ok
dobro ginger kad ti i ja idemo napokon na sladoled posto zivis Nju Jorku?
Pozdrav drage moje, pa raznjezih se do boli....hormoni naravno...medonija,argente sretno na porodu i naravno cekamo isto tako lijepu pricu kad budete sa bebicama u zagrljaju! :-)
zeljkice ja sam mislila da se moj mali nesto jako uznemirio,ali kako sam po cijelom trbuhu osjecala kao neke grceve koji su trajali cijelu noc i umirili se tek pred jutro zakljucila sam da su to kontrakcije. Malo sam citala po netu i dobro se us....la kad sam o tome procitala vise nego sto treba. Uglavnom od jucer lezim,povremeno se jave i jedva cekam sutra jer idem na pregled. Samo se nadam da ce mi dr. reci kako je to normalno i umiriti me.
Medonija..ne zamijeri..mozak mi radi bez razmisljanja... Mislim na tebe..
Argente, medonija, Mali Mimi nemam što dodati - prekrasne ste! Uživajte drage moje u onome što slijedi, majčinstvo! Ja sam na pola puta, uživam u apsolutno svakom danu ali i jedva čekam dan da postanem mama!
Ginger sretno popodne! Javi nam se čim stigneš. I potpisujem snupi za sladoleeeeeed! Ili ćemo ga nas dvije doći lizat tebi pod prozor :oklagija:
Iako ne spadam na ovu temu, to je jedna od onih koje najradije i uvijek čitam i zamišljam dan kada ću i ja ovdje tipkati "s punim pravom".
Argente, medonija vaši postovi su me totalno rasplakali, prekrasni su. I hvala vam cure što se sjetite i nas "u čekaonici".
Sretno na porodu i neka vam i nastavak priče bude još samo lijepši nego što su vam bili trudnicki dani! Veeelike puse drage moje!
Draga tikki, od srca ti želim kao i svim dragim curama iz "čekaonice" da nam se što prije pridružite na ovoj temi.
Zanimljivo kod mene je to da sam mj. dana prije nego sam ostala trudna zalutala ovdje i isto uživala čitajući što me čeka,a sa velikim strahom da nikad na mene neće doći red.
Neka ti broj 13 donese uspjeh i sreću najveću :love2:
tikki :love2:
evo, mi bili na pregledu
moje maleno ne zeli pokazati sto je izmedju nogica :-)
nije nam mjerila duzinu i tezinu (iako bih rado znala) al je gledala organe i tu je sve ok
zapravo, bebica je bila tako zivahna da ju je jedva lovila
posteljica je dosta nisko i definitivno se moram malo primiriti
dobila sam i normabel kad imam bas jake kontrakcije, al to cu probati izbjegavati
uzeli i briseve i to je to...
kontrola nesto ranije zbog kontrakcija
moram priznati da mi znatizelja nije bas zadovoljena sto se tice velicine bebe i spola, al dobro...ostalo izgleda ok, pa se nadam i da jest :-)
Živa neka bebica :-)
Gdje si bila na pregledu i gdje vodiš trudnoću? Jesi ostala u Betaplusu ili?
tikki doći češ i ti nama brzo tu!!!!!!!!!!:love2:
ginger, ma glavno da je sve ok,uf mogu mislit koliko si bila znatiželjna a bebica se sakrila!
Super ginger samo da je sve ok. Sad sa nestrpljenjem cekas slijedeci uzv da vidis sto beba skriva, dizem okladicu da je sramezljiva curka...
Odmaraj i puno lezi da izbjegnes kontrakcije i normabelcice
i ja mislim da će kod ginger bit curka! aaa šta će se naši frajeri borit za nju!
thnx cure
Vrci, vodim trudnocu kod svoje soc.ginicke i kod dr. Radoncica (nisam vezana za polikliniku, nego za njega :-) pa di je on-tam i ja, he he)
je, i meni se cini da je curka kad je tak sramezljiva :-)
ma samo nek je dobro, spol cemo saznati najkasnije u sijecnju :lol:
ma mene vise zanimalo kolika je bebica, al fakat je bila tak nemirna da je to za ne povjerovat
mislim, vec mi trbuh zna poskocit dok lezim, pa si mozete misliti :-)
Ginger a ja ti držim fige za jednog frajera nakon 2 cure! Uostalom, da i moj frajer dobije ekipicu za druženje na trgu. :-) Ali i curka je dobrodošla! :lol:
Vjerujem da ti znatiželja nije zadovoljena. I ja sam rekla da ću biti razočarana ako ne saznamo spol odmah. Ali kaj možeš...strpljen spašen.
tikki nek ti je 13. sretan broj i dođi nam brzo!
Muma, ja mislim da sam predodredjena za curke :-)
Zapravo, ak je musko, ja ni ne znam kak bi s njim :lol:
Al velim, vise me muci kolika je beba...ah, nikad zadovoljna...
Jutro girls!
Ja se podružila sa svojim frajerom u pola 6 pa na noge lagane :-)
Doručak i kava/kakao... a onda peglanje i pita od šljiva za popodne :kuhar: