Onda je svakako bolje pričekati još dan-dva nakon 16.11. ...
Printable View
Sory cure, al kompjuter mi je bio u kvaru. Beta u srijedu je bila 266 u oinedeljak idem na uzv pa čemo znati više. hvala na vibricama
Ah da i pesica mi je isto trudna
jeeeeeeeeeeeeee čestitamo :-D:-D
sany 7 ~~~~~~~~~~
sretno sutra
Vidi se GM mm kontrola iduću srijedu
Sany jeeeeeee konačno
sada polako dalje i dobro da je ovak vreme bar nemaš grižnju savjesti kaj si nutra
kakva je gore situacija????
Sany, čestitam!!!!!!! :klap:
Neko vrijeme me nije bilo na forumu, malo smo odgodili postupak, krenuli u "saniranje" endometrioze i remont cijelog zdravstvenog stanja, ali sam na iglama; ne mogu dočekati da ostanem trudna...
Svim trudilicama sretno :-)
sany supić!
špelkica dobro došla natrag :)
Sany, čestitam!! :dancingfever:
cure kako je gore? ima li gužve? nekako mi se čini zatišje.. :roll:
e i kada su nama ono rekli da možemo zvati iza 10. ili iza 15.11. :zbunj:
nekako sam se počela prejako nadati tim lijekovima i postupku u 12.mj, moglo bi mi se obit o glavu :-|
eto, samo da javim, bila prošli tjedan, i predprošli, gore nema gužve, kad se sjetim kak je bilo lijepo krcato u 4. mjesecu, a sada... predprošli tj. nas je bilo 5, ovaj tjedan možda 10...ja uredno dođem ful rano, ali nema potrebe, fakat nema puno cura, a i sve ide jako brzo... eto ja 4 dc, 3 dan menopura, gore sam u četvrtak, pa ako bude koja kavoljupka... :-D
Sany odlične vijesti, ajmo cure sada svi za njom u veseli trudnički vlakić :)
inana nije gužva jer nema lijekova, a i naručuju u prirodnjake i ne može se doći svaki mjesec
očito imaju takav naputak kako moraju raditi određeni broj mjesečno postupaka
joj cure čim čujem tu riječ lijekovi odmah mi pozli od čekanja :cekam:
mare, baš sam mislila na tebe, rekli su nam iz 10.11. ni ja ne mogu dočekati i strah me da opet ne kažu zovite za mjesec dana, bit ću luda ako to kažu
MalaMa, ja zovem u petak pa kako bilo!
Inače sam stvaaarno strpljiva i ne gubim živce, ali ovo od 7.mj traje da svaki put bude odgovor za mjesec dana, ja sam već na rubu! Žao mi je izgubljenog vremena i toga što nisam barem jedan postupak klomifen+menopur obavila u međuvremenu. Jer kad su mi ga i nudili zaključak je bio ma doći će lijekovi slijedeći mj pa da ne moram raditi pauzu sa pikicama u frižideru. :roll:
a opet se bojim i postupka u 12.mj i zbog praznika i zbog straha od ponovnog neuspjeha i opet one tuge baš za Božić? :-(
cure, koliko realno mislite da bi se situacija sa silnim čekanjima mogla promijeniti nakon izbora?
ja sam na žalost, postala skeptik po pitanju svega. ne želim to, ali obiljno razmišljam o promjeni bolnice.. :-(
Ja brijem da bude na neki način teže.
Država nam je otišla u qurac, a popravit se može jedino rezovima i gadnom štednjom.
Ako novi ko god dođe krenu sa neminovnom štednjom, budemo i mi u istom nizu.
:pesimist na djelu:
sweety i sama tako razmišljam. bojim se da će biti samo gore i gore. iako me mm uvjerava u suprotno, ja više ne vjerujem u čuda.. :(
mislim da ću nakon ove ture sa stimulacijom na sd, pokušati još koji polustimulirani, ali nekako si ne bih više priuštila skoro 9 mj čekanja (i naravno tko zna di je tome kraj) lijekova..
a možda sam samo u pesimist fazi..
Meni trenutno paše taj prazni hod dok se čeka, lista barem...
Sad sam potrošila godinu dana u praznom hodu i bez liste, e to je bilo bacanje vremena.
Sad za cca. 5mj, taman probam 2-3 puta nešto blaže, malo klomiće+gonale, malo femaru, pa će biti i božić/ng, to ću preskočit...
I brzo će proljeće ;)
Sumnjam da sad krenem ispočetka da budem igdje drugo prije došla na red. U državnim klinikama jelte. Privatno trenutno ne planiram.
A ako se do proljeća ne "ufati", budemo prilagođavali taktiku.
A sad, probat muljat i ići paralelno u dvije klinike... Prvo moj ginić mi ne bi dao uputnice za to, a ja sama nemam živaca i vremena za takve kombinacije, to mi je suludo...
izgleda da nije više sve tako crno... da ne širim dezinformacije, javit ću sutra kad dođem sa sd, no navodno ima pomaka... :klap::klap::klap:
mare, hvala na pp-u :) sretno sutra!!
curke, kak to ide s podizanjem lijekova, jel na uputnici treba pisati samo: pregled ?
jeeeeeeee
a još kada oplode sve
krenulo je
ajme, nisam ni znala da je tako grda situacija na S. Duhu s lijekovima, pa koliko se čeka ustvari u prosjeku?
I da, dajte cure pišite svoja iskustva vezano za zakonsku izmjenu i oplodnju svih dobivenih jajnih stanica i zamrzavanje embrija, kako to sad izgleda na S. Duhu?
Evo ovdje tema:
http://forum.roda.hr/threads/69331-o...avanje-embrija
kadauna, ja čekam 5,5 mjeseci od kad sam zapisana na listu, mislim da su i druge cure tu negdje
cure, od mojih lijekova još ništa, opet moram čekati, do 12 mjeseca.
loše se osjećam :cry: baš me pogodilo
:evil:...:love2: znam kak ti je... ja sam svoje čekala od 4. mjeseca... dobila ih u 9, makar mi dr. rekao u 7. da računam na postupak krajem 8., pa smo još jedan mj. odgodili kad su ljekovi stigli, i sada se pikam... nisu oni niš krivi, i oni imaju nekoga iznad sebe, a mi smo sve tužnije... možda svako zlo za neko dobro, pa svo to čekanje bude nagrađeno... :mrgreen:
Jao, pa ovo je sve gore, nisu baš neke dobre vijesti
valjda će se stabilizirati
A što su ti točno rekli, zašto sad nema lijekova? Nemoj biti tužna
Mislim da je sve skresano, čak naručuju za prirodnjake što prije nisu
znam da su svi već napeti od čekanja lijekova
i da će lagano svi mijenjati kliniku
hm, samo što će biti ako se svi sa SD preselimo recimo u Petrovu
curke hvala na podršci.
došla sam k sebi. dobro je kad čovjek radi pa na poslu malo zaboravi.
palcice, sestra je rekla da mora najprije podijeliti curama do 250 (jer ni to još nije sve pokrila),a da za mene nema sve. mi smo trebali biti zadnji broj u ovoj turi,ali koliko sam čula čekaju i cure 10-ak brojeva ispred mene. ništa drugo ne znam.
valjda bu bolje.
strašno je ovo što čitam za S. Duh, strašno dok naš Ministar tvrdi da čekanja na postupke nema od novog zakona :-((
Izjveštavajte nas cure o zakonskim izmjenama i da li se provode, da li nekima sada oplođuju SVE jajne stanice.
SRETNO!!
i mene zanima da li je zaživjelo to sa zamrzavanjem po izmjeni. u utorak sam opet gore pa ću baš pitati. inače ja sam dobila lijekove jučer. samo nismo sigurni za protokol pa ću u utorak znati više. čini se da je sa lijekovima doista sve gore i da se kompletira kako se može :(
bojim se samo zbog tog slaganja lijekova da nećemo dobiti terapiju koja nam treba nego onu koju nam uspiju kompletirati od lijekova koje imaju... užas!
e da i čekala sam skoro 7 mj.
eto, da se malo prijavim, 7dc, folikulić 11mm, malo su doktorice zvučale razočarano, ali gledam po papirima, zadnji put na taj dan mi je bio 7mm... baš me briga, ja zadovoljna, neznam kak treba biti, ali znam kak je bilo zadnji put, znam da ne reagiram na ljekove, tak da je meni 11 bolje... ugl., ne sumnjam da oni znaju kaj rade, i vjerujem da nam daju terapiju koja nam treba, a ne koju skrpaju...doduše jedina razlika u odnosu na zadnji put je ta da sam koristila po pola decap., a zadnji put sam koristila cijeli do 8. dc, e sad, jel svima tako ili samo meni- neznam, i nemrem to promjeniti, ali vjerujem im, i sama sebi držim fige... jel ima ikakve šanse da pitam da mi dr. T. bude na punkciji?ili to kak kome dopadnem...?
Mislim da će ti ona i biti. dk b je bolestan
zatišje na svim stranama sd-a.
i na forumu neka tišina vidim
u ponedjeljak sam gore, i kaj sad- išla sam po uputnicu danas, u 18, nakon posla, a sestra kaže- možete ju dobiti u pon., doktor ide ranije doma, ugasio je komp., ja bi ju zadavila... ja kažem- ok, meni treba uputnica u 7:30, vi radite od 8, znači ja ju najranije mogu dobiti u 9, a ona hladno- da, osim toga, nebude vas nitko primio u 7:30... katastrofa... valjda me nebudu i oni špotali u bolnici...
inana, bas tako kako ti je rekla sweety. I meni se dogodilo ljetos slicno i bilo mi je uzasno neugodno, ali nije bilo problema - rekla sam sestri i donjela uputnicu na slijedecu folikulometriju
Imam jedan problem. Bila sam nedavno na kontrolnom ultrazvuku kod jednog privatnika i ustanovljeno je da imam cistu (imam endometriozu) ispod desnog jajnika veličine 6*2,5 cm. Piše jajnik uredne morfologije. Drugi jajnik nemam (pojela ga cista). Moj ginekolog mi je savjetovao neka ili se dogovorim za operaciju ili IVF s obzirom mi je jajovod oštećen i kod laparo postoji šansa da mi izvade jajnik. Sad sam sva na iglama hoću li moći na IVF. Vidim da nije gužva na SD pa ću probati što prije do doktorice da krenemo sljedeći ciklus. Nadam se da me neće odbiti ako mi punkcija pada malo iza NG.
špelkice baš mi je žao što ti se pojavila ta cista. zovi ih gore i objasni situaciju. gužve nema jer nema lijekova. bez obzira na te probleme nadam se da će tebe nekako ugurati. zaista bi bilo fer. nadam se da ćeš uspjeti!! sretno!
Hvala! Koji ono broj imaju sestre?
danas nas je bilo puuuuno! I vratio se dr. B., i obavjestio me da bu punkcija u srijedu... rekao je da bu punkcija koma zbog mog jajnika, i rekao je opća anestezija, ali ja sam rekla da ću odtrpit, da nebumo opću- ne bojim se ja opće, ali mislim da je bolje da sam prisutna...zdrogirala bum se sama, tak da bude i to prošlo, možda ovaj put s više sreće... :-D samo da mi doktorica bude na punkciji.. e sad ostaje pitanje... kaj mislite, jel si ja mogu tu štopericu sama spičit... koliko to može biti teško... nekak mi se neda na hitnu...