mali mi sad uzima aerius od 2.5ml, to je doza do 6 godina pije radi rinitisa.
Printable View
zagriješ vodu i staviš zobene recimo u pelenu), preliješ s kipućom vodom i tak neko vrijeme ostaviš, kad se malo ohladi , počni zmikati pelenu i iz nje izađe mlijeko, to pomiješaš sa vodom u kojoj kupaš dete,.
S hipermanganom mi smo radili jako svjetlu rozu otopinu u špričaću ( slično onome kaj imaš za cvijeće i slično) i špricali dete po kozama, ili stavili hipermangan u kadu i onda zeli neku igračku ili lončić i zahvačali vodu i poljevali dete. Posle hipermangana obavezno tuširanje, ne pretjerano ali ipak da se spere.
hvala jelena!:kiss:
Bravo jelena :)
S hipermanganom samo oprezno, mora biti blagoroza otopina, niposto ljubicasta.
Evo mene opet ovuda. Tocno po isteku treceg tjedna i mala od 10 mj dobila kozica. Krcata je, nevjeroatno nesto, jedna do druge
Joj Tiziana bas sam te mislila pitati. Njoj neces davati aciklovir, zbog alergije?
Necu. Ali imam dva antihistaminika. Tinset i onaj koji si i ti rekla. Ali na ovom tvom unutra pise da se nesmije davati mladjima od dvije g. Jel tebi tko govorio takvo sto?
Nije...a dobila sam ih u bolnici. Znas da nisam ni pogledala unutra sto pise, sad mi je sve neugodno. Postupila sam kako su mi napisali na otpusnom.
Ja sam ih dala samo dva dana prije spavanja (tako su mi rekli, da ih dajem prije spavanja 4 kapi), i to dok su izbijale. ne znam koliko one stvarno ublaze svrbez, ali sigurno malo umiruju pa lakse zaspu. Ali ona stvarno nije imala tezak oblik, iako drugo dijete u obitelji zna dobiti vise kozica od prvog. Pretpostavljam da joj je Aciklovir pomogao.
ma ne trebaš davati antihistamine, ne kužim zakaj to uopće davate, to prođe kroz koji dana
Ja sam ih za stariju dobila od pedice a za mladju u bolnici. Ovdje se ocito rutinski daju a bome su pomogli i jednoj i drugoj da odspavaju kad je bilo najgore.
Jao da mi joj je dati aerius! Ali je on od godine nadalje. Koja luda noc,od kad se rodila nije me toliko puta probudila! Stariji je nocu bio ok,spavao kao i obicno od 21 do 08 ali ona je triler. Inace je odlicna spavacica kad je zdrava
Joj koma. Ja sam navikla na cesta budjenja ali bome na taj tuzan plac i jecanje koje ih je pratilo nisam. Dobro je sto to brzo prodje, kriticne su noc-dvije, drzite se!
Ma nije teska meni nego njoj. Bas se zali u kontinuitetu, onako jadno i tuzno
imaš fenistil kapi koje mogu za mlađe od 12 mj
Fenistil? Probat cu malo poguglati kakve bi to bile, ja sam u Italiji, ne blizu granice, mozda ima tu podmdrugim imenom. Hvala
to se uzima u kapima, DIMETINDENUM, u 1 ml otopine je 1 mg dimetindenmaleata, uzima se do godine dana 3-10 kapi 3x na dan, ne više od 0.1 mg /kg težine
Ma u mome kraju svi pricaju da se djeca ne tusiraju, a ja ne znam sta da radim....sad citam da svi tusiraju djecu....ima li neko ko mi sa sigurnoscu i konkretno moze reci sta da se radi....pozzz svima
ako se mogu kupati u hipermanganu, onda se valjda mogu i tuširati običnom vodom
i posle kupke ili špricanja s hipermanganom moraju se obavezno stuširati, tj. oprati taj sloj hipermangana s sebe.
danas treći dan kozica i nemam više ideje što da readim. Mali ima 5 god i 4 mj, prekriven je potpuno, ima i u ustima, na kapcima, stalno jauče, ne spava noću, počelo ga je i grlo boljeti. Tuširam ga u uriage gelu i mažem pruricedom, jednom dnevno claritin, ali čini mi se da mu sve to skupa ništa ne pomaže. Možda par minuta. Sinoć sam ga kupala i u zobenoj kupki i ništa, toliko toga, a ništa ne pomaže. Još mi je onako tužno rekao da izmislim još nešto.
Meni se sve ovi čini malo previše, ne znam trevam li ga voditi pedici
Mojma je pomagao mentol puder. Ne znam kako je s time u HR i postoji li, to mi je preporucio pedijatar u Italiji gdje je to najcesca preporuka za kozice. Kad bi bio napadaj legli bi goli i svugdje posipati obilno osim u oci. I bebi - tada 10/11 mj ajme nesmijem se sjetiti to je bila strava s njom
Meni se jucer desilo da sam slucajno otkino ospicu ali je bila pretvorena u krastu i zanima me sta ce se dogoditi
ja se prijavljujem sa blizancima u klub kozičavih dan prije nego što smo trebali na more, dakle, ove godine ništa od godišnjeg
barem ne na moru
pitanjce: na moru smo i Franka je dobila kozice jučer. za sada ih ima cca 50-tak, temperaturu dobila tek danas, ali vrlo slabu (37,3), ona super funkcionira. jučer ju odmah oprali u hipermanganu, danas namazali Puricelom.
E sad, obzirom na sunce i zarazu, kolko otprilike ju trebam držati doma (što je btw jako teško, jer su tu i seka i sestrična koje su zdrave i žele naravno ići na plažu)?
na sunce ne bi smjela uopće (koliko ostajete?). a među zdravu djecu tako dugo dok se sve krastice ne osuše.
treba čekati da se sve osuše, pa tek onda među ljude??? uffff, pa kolko to traje?
cure ostaju cijelo ljeto na moru, tak da nije da će joj faliti kupanje, mene više brine kak ju držati doma dok seka i sestrična idu na kupanje.
moraš kako god znaš, sunce i kozice nikako ne idu zajedno
tjedan dana ziher ne bi trebali ići među ljude jer ćete raširiti zarazu, dok god bude imala vodene mjehuriće
sve skupa traje dosta dugo, moj L. je dobio koze 29.06., znači danas cca 2 tjedna, još ima krasti ko u priči, otpadaju, ispod je oštećena koža, neke manje su lagano već izblijedile, ali kapitalci su još u krastama i to baš izgleda ružno kad otpadne, živa rana
a joj, bit će gadno...
srećom velikih koza ima samo par (možda 7-8), ostale su sitničke, i sveukupno ih je cca 50-tak....
puj, puj, jezik pregrizla :-)
ha, danas nam je treći dan i od jučer nije dobijala nove, pa se nekak nadam da bu na tom stalo....
ma meni je samo bitno da ona što prije prestane biti zarazna, pa da ipak idemo na brzinske kupance ujutro ili kasno popodne, da mi siroto dijete ne svisne od tuge...
Nemam pojma kome da se požalim. Izgleda da sam napravila strašnu glupost i nisam prepoznala kozice..
Išli smo u Slavoniju 19.7. predvečer i zaboravila sam malu namazat kremicom protiv uboda komaraca da bi se sutradan pojavilo nekoliko pikica (dvije na stopalu, jedna na bedru, jedna na leđima,jedna na vratu, jedna kod usnice, i tri u kosi) a ja naravno pomislila kak ju je neka beštija izgrizla,jer ja sam imala nekoliko uboda..
međutim ubodi su taj idući dan bili čudni izgledali su ko kozice, al se ništ to nije šririlo dalje.. tek negdje četvrti dan se pojavio kao neki osip po licu i na par mjesta po tijelu( kojih dvadesetak komada i to nije izgledalo ko kozice neko kao alergijska reakcija) tak da sam zaključila da je mozda alergija na mačke jer se stalno navlačila s njima po dvorištu..
Mjehuriči su se peti dan pretvorili u kraste i još ih ima na sebi ni jedna nije otpala za sad..
nego ne mogu vjerovat da ih je možda imala a ja da nisam skužila i da ju nisam pazila, šest dana je hodala po dvorištu, malo hlad, malo sunce i vjerojatno zato nisu izbile i ovo što sam mislila da je alergijska reakcija su krenule izbijat pa se povukle jer nisu imale uvjete.
Šansa da je imala koze je velika jer su ih imali u jaslicama i još epidemija traje.. Ona ne ideu jaslice od 15.7. jer je imala adenovirozu( konjuktivitis, temperaturu, kašalj, curenje nosa)što je isto tako moglo biti predznak za koze..
Morat ću ju sutra odvesti pedijatru da potvrdi ili opovrgne moju teoriju a muž će me u top stavit ak su ipak bile koze a ja ju vukla na put i pustila da landra po dvorištu cijele dane..
morala sam se negdje istrest..uhuh..
Ne brini, ako je do sad bila ok onda se nece nista strasno dogoditi. Moja necakinja je prakticki prehodala kozice jer joj je majka tek 4. dan posumnjala na kozice. Jos 2-3 dana je ostala doma i onda dalje sve uobicajeno.
nemoj se gristi
ja sam samo malo malo zbunjena jer čista klinička slika kozice je stvarno jasna, to su ( barem kod nas ) bili vodeni mjehuri
potpuno različito od osipa, uboda komaraca i sl.
možda ipak nisu bile koze, ha?
da, i ja mislim da nisu koze...
ne znam ni sama .:roll:
trenutno izgleda kao ožiljak od kozice, tih desetak komada.. a s druge strane moglo ju je stvarno nešt izgristi, neka buba , pauk pa da izgleda kao kozica..:roll:
budem s mužem popričala i odem sutra kod pedijatra možda.
nemoj se bedirati
skoro ne bih ni ja primjetila kozice kod sina da nije bilo proljeće i zamolio me da ga počešem po leđima ujutro a tamo 3-4 kozice. sad po ljeti bi možda i ja fulala jer on nikakve simptome nije imao. bilo ih je cca 15-20 sve skupa samo po trupu i vlasištu, nije ga svrbilo, nije imao temperaturu...
Bio je pun energije i odličnog apetita, ma ono, kao da nema kozice.
Tako da razumijem da ih po ljeti, u sezoni komaraca, možeš potpuno "profulati"