Stranica 21 od 35 PrviPrvi ... 11192021222331 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,001 do 1,050 od 1708

Tema: Vodene kozice

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Nama je bez lijeka protiv kozica puno bolje. Nema lijeka nema grebanja. Jelena jel i vi uzimate aerius? Kolika doza? Moj ima 4 g i 4 mj, preko 20 kg i uzima ga jednom dnevno 2.5 ml sirupa a tu istu dozu je uzimao i kao beba od 13 mjeseci kad je imao 13 kg i sve si mislim da bi to mozda trebalo vec povecati
    mali mi sad uzima aerius od 2.5ml, to je doza do 6 godina pije radi rinitisa.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj mala-vila prvotno napisa Vidi poruku
    S2000 jel mi možes reci kako se radi ta zobena kupka? doma imam prehrambene zobene (one iz lidla), jel to to?
    zagriješ vodu i staviš zobene recimo u pelenu), preliješ s kipućom vodom i tak neko vrijeme ostaviš, kad se malo ohladi , počni zmikati pelenu i iz nje izađe mlijeko, to pomiješaš sa vodom u kojoj kupaš dete,.

S hipermanganom mi smo radili jako svjetlu rozu otopinu u špričaću ( slično onome kaj imaš za cvijeće i slično) i špricali dete po kozama, ili stavili hipermangan u kadu i onda zeli neku igračku ili lončić i zahvačali vodu i poljevali dete. Posle hipermangana obavezno tuširanje, ne pretjerano ali ipak da se spere.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj jelena.O prvotno napisa Vidi poruku
    mali mi sad uzima aerius od 2.5ml, to je doza do 6 godina pije radi rinitisa.

Pa to je to onda, mislila sam da mu dajem premalo

mala-vila avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala jelena!

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Bravo jelena

S hipermanganom samo oprezno, mora biti blagoroza otopina, niposto ljubicasta.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Evo mene opet ovuda. Tocno po isteku treceg tjedna i mala od 10 mj dobila kozica. Krcata je, nevjeroatno nesto, jedna do druge

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj Tiziana bas sam te mislila pitati. Njoj neces davati aciklovir, zbog alergije?

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Necu. Ali imam dva antihistaminika. Tinset i onaj koji si i ti rekla. Ali na ovom tvom unutra pise da se nesmije davati mladjima od dvije g. Jel tebi tko govorio takvo sto?
    Posljednje uređivanje od Tiziana : 20.04.2013. at 17:16

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Nije...a dobila sam ih u bolnici. Znas da nisam ni pogledala unutra sto pise, sad mi je sve neugodno. Postupila sam kako su mi napisali na otpusnom.

Ja sam ih dala samo dva dana prije spavanja (tako su mi rekli, da ih dajem prije spavanja 4 kapi), i to dok su izbijale. ne znam koliko one stvarno ublaze svrbez, ali sigurno malo umiruju pa lakse zaspu. Ali ona stvarno nije imala tezak oblik, iako drugo dijete u obitelji zna dobiti vise kozica od prvog. Pretpostavljam da joj je Aciklovir pomogao.

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

ma ne trebaš davati antihistamine, ne kužim zakaj to uopće davate, to prođe kroz koji dana

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Ja sam ih za stariju dobila od pedice a za mladju u bolnici. Ovdje se ocito rutinski daju a bome su pomogli i jednoj i drugoj da odspavaju kad je bilo najgore.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Jao da mi joj je dati aerius! Ali je on od godine nadalje. Koja luda noc,od kad se rodila nije me toliko puta probudila! Stariji je nocu bio ok,spavao kao i obicno od 21 do 08 ali ona je triler. Inace je odlicna spavacica kad je zdrava

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Joj koma. Ja sam navikla na cesta budjenja ali bome na taj tuzan plac i jecanje koje ih je pratilo nisam. Dobro je sto to brzo prodje, kriticne su noc-dvije, drzite se!

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Citiraj Tiziana prvotno napisa Vidi poruku
    Inace je odlicna spavacica kad je zdrava
    ak je dobra spavačica onda koja neprobdijena noć ti ne bu teška, a takvih noći zadnjih 7 i pol godina imam u kontinuitetu.

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Ma nije teska meni nego njoj. Bas se zali u kontinuitetu, onako jadno i tuzno

aleksandra70vanja avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

imaš fenistil kapi koje mogu za mlađe od 12 mj

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Fenistil? Probat cu malo poguglati kakve bi to bile, ja sam u Italiji, ne blizu granice, mozda ima tu podmdrugim imenom. Hvala

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

to se uzima u kapima, DIMETINDENUM, u 1 ml otopine je 1 mg dimetindenmaleata, uzima se do godine dana 3-10 kapi 3x na dan, ne više od 0.1 mg /kg težine

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

Ma u mome kraju svi pricaju da se djeca ne tusiraju, a ja ne znam sta da radim....sad citam da svi tusiraju djecu....ima li neko ko mi sa sigurnoscu i konkretno moze reci sta da se radi....pozzz svima

Osoblje foruma Lutonjica avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2003

Početno

ako se mogu kupati u hipermanganu, onda se valjda mogu i tuširati običnom vodom

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

i posle kupke ili špricanja s hipermanganom moraju se obavezno stuširati, tj. oprati taj sloj hipermangana s sebe.

Datum pristupanja
    Nov 2008

Početno

danas treći dan kozica i nemam više ideje što da readim. Mali ima 5 god i 4 mj, prekriven je potpuno, ima i u ustima, na kapcima, stalno jauče, ne spava noću, počelo ga je i grlo boljeti. Tuširam ga u uriage gelu i mažem pruricedom, jednom dnevno claritin, ali čini mi se da mu sve to skupa ništa ne pomaže. Možda par minuta. Sinoć sam ga kupala i u zobenoj kupki i ništa, toliko toga, a ništa ne pomaže. Još mi je onako tužno rekao da izmislim još nešto.
    Meni se sve ovi čini malo previše, ne znam trevam li ga voditi pedici

Tiziana avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Mojma je pomagao mentol puder. Ne znam kako je s time u HR i postoji li, to mi je preporucio pedijatar u Italiji gdje je to najcesca preporuka za kozice. Kad bi bio napadaj legli bi goli i svugdje posipati obilno osim u oci. I bebi - tada 10/11 mj ajme nesmijem se sjetiti to je bila strava s njom

Datum pristupanja
    Jun 2013

Početno

Meni se jucer desilo da sam slucajno otkino ospicu ali je bila pretvorena u krastu i zanima me sta ce se dogoditi

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

ja se prijavljujem sa blizancima u klub kozičavih dan prije nego što smo trebali na more, dakle, ove godine ništa od godišnjeg
    barem ne na moru

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

pitanjce: na moru smo i Franka je dobila kozice jučer. za sada ih ima cca 50-tak, temperaturu dobila tek danas, ali vrlo slabu (37,3), ona super funkcionira. jučer ju odmah oprali u hipermanganu, danas namazali Puricelom.

E sad, obzirom na sunce i zarazu, kolko otprilike ju trebam držati doma (što je btw jako teško, jer su tu i seka i sestrična koje su zdrave i žele naravno ići na plažu)?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

na sunce ne bi smjela uopće (koliko ostajete?). a među zdravu djecu tako dugo dok se sve krastice ne osuše.

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

treba čekati da se sve osuše, pa tek onda među ljude??? uffff, pa kolko to traje?
    cure ostaju cijelo ljeto na moru, tak da nije da će joj faliti kupanje, mene više brine kak ju držati doma dok seka i sestrična idu na kupanje.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

moraš kako god znaš, sunce i kozice nikako ne idu zajedno
    tjedan dana ziher ne bi trebali ići među ljude jer ćete raširiti zarazu, dok god bude imala vodene mjehuriće

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

sve skupa traje dosta dugo, moj L. je dobio koze 29.06., znači danas cca 2 tjedna, još ima krasti ko u priči, otpadaju, ispod je oštećena koža, neke manje su lagano već izblijedile, ali kapitalci su još u krastama i to baš izgleda ružno kad otpadne, živa rana

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

a joj, bit će gadno...
    srećom velikih koza ima samo par (možda 7-8), ostale su sitničke, i sveukupno ih je cca 50-tak....

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    a joj, bit će gadno...
    srećom velikih koza ima samo par (možda 7-8), ostale su sitničke, i sveukupno ih je cca 50-tak....
    čekaj,čekaj, tek je počelo...i ja se ponadala, pa treći dan jedva da sam si dijete prepoznala

nadam se da će vam biti u blažem obliku, neću coprat

Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

puj, puj, jezik pregrizla

ha, danas nam je treći dan i od jučer nije dobijala nove, pa se nekak nadam da bu na tom stalo....

ma meni je samo bitno da ona što prije prestane biti zarazna, pa da ipak idemo na brzinske kupance ujutro ili kasno popodne, da mi siroto dijete ne svisne od tuge...

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Citiraj umiljata prvotno napisa Vidi poruku
    a joj, bit će gadno...
    Tako je bilo i mom starijem djetetu, već se 6 dan nakon što joj je izbila 1 koza vani grudala. Imala ih je sve zajedno možda 30-ak i izbijale su prva 2 dana.

Mlađi nije bio te sreće, njemu su izbijale 4 dana i bilo ih je puuuuuno

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Nemam pojma kome da se požalim. Izgleda da sam napravila strašnu glupost i nisam prepoznala kozice..
    Išli smo u Slavoniju 19.7. predvečer i zaboravila sam malu namazat kremicom protiv uboda komaraca da bi se sutradan pojavilo nekoliko pikica (dvije na stopalu, jedna na bedru, jedna na leđima,jedna na vratu, jedna kod usnice, i tri u kosi) a ja naravno pomislila kak ju je neka beštija izgrizla,jer ja sam imala nekoliko uboda..
    međutim ubodi su taj idući dan bili čudni izgledali su ko kozice, al se ništ to nije šririlo dalje.. tek negdje četvrti dan se pojavio kao neki osip po licu i na par mjesta po tijelu( kojih dvadesetak komada i to nije izgledalo ko kozice neko kao alergijska reakcija) tak da sam zaključila da je mozda alergija na mačke jer se stalno navlačila s njima po dvorištu..
    Mjehuriči su se peti dan pretvorili u kraste i još ih ima na sebi ni jedna nije otpala za sad..
    nego ne mogu vjerovat da ih je možda imala a ja da nisam skužila i da ju nisam pazila, šest dana je hodala po dvorištu, malo hlad, malo sunce i vjerojatno zato nisu izbile i ovo što sam mislila da je alergijska reakcija su krenule izbijat pa se povukle jer nisu imale uvjete.
    Šansa da je imala koze je velika jer su ih imali u jaslicama i još epidemija traje.. Ona ne ideu jaslice od 15.7. jer je imala adenovirozu( konjuktivitis, temperaturu, kašalj, curenje nosa)što je isto tako moglo biti predznak za koze..
    Morat ću ju sutra odvesti pedijatru da potvrdi ili opovrgne moju teoriju a muž će me u top stavit ak su ipak bile koze a ja ju vukla na put i pustila da landra po dvorištu cijele dane..

morala sam se negdje istrest..uhuh..

Datum pristupanja
    Nov 2005
    6,841

Početno

Ne brini, ako je do sad bila ok onda se nece nista strasno dogoditi. Moja necakinja je prakticki prehodala kozice jer joj je majka tek 4. dan posumnjala na kozice. Jos 2-3 dana je ostala doma i onda dalje sve uobicajeno.

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

nemoj se gristi

ja sam samo malo malo zbunjena jer čista klinička slika kozice je stvarno jasna, to su ( barem kod nas ) bili vodeni mjehuri

potpuno različito od osipa, uboda komaraca i sl.

možda ipak nisu bile koze, ha?

Zara1 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

da, i ja mislim da nisu koze...

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

ne znam ni sama .

trenutno izgleda kao ožiljak od kozice, tih desetak komada.. a s druge strane moglo ju je stvarno nešt izgristi, neka buba , pauk pa da izgleda kao kozica..

budem s mužem popričala i odem sutra kod pedijatra možda.

Majuška avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

nemoj se bedirati

skoro ne bih ni ja primjetila kozice kod sina da nije bilo proljeće i zamolio me da ga počešem po leđima ujutro a tamo 3-4 kozice. sad po ljeti bi možda i ja fulala jer on nikakve simptome nije imao. bilo ih je cca 15-20 sve skupa samo po trupu i vlasištu, nije ga svrbilo, nije imao temperaturu...
    Bio je pun energije i odličnog apetita, ma ono, kao da nema kozice.

Tako da razumijem da ih po ljeti, u sezoni komaraca, možeš potpuno "profulati"

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

Zvala sam doktora, potvrdio je da su bile kozice.. Tak da sam osvojila titilu NEMAJKE godine ..

jelena.O avatar
    Datum pristupanja
    May 2008

Početno

Siskicu nije videl doktor
    Jucer name hit nu dosla Jena klinka s kozicama i niSu he izolirali St Arno grozno

S2000 avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj Šiškica prvotno napisa Vidi poruku
    Zvala sam doktora, potvrdio je da su bile kozice.. Tak da sam osvojila titilu NEMAJKE godine ..
    Jesu to potvrdili nalazi iz krvi? Ma hajde, srecom su bile blage, inace bi itekako znala da ima kozice.

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

@ Siskica Moze samo pitanje kako je potvrdio doktor da su bile kozice? Moja curka je prosli tjedan dobila po licu plikove(izgledalo kao od komaraca), u ponedjeljak su joj izbili plikovi po nogama i jucer po rukama. Oni na licu su sada neki u krastama, neki jos crveni. Na rukama i nogama izgledaju kao ubodi npr. pcele. Bili danas kod doktorice i rekla nam je da definitivno nisu koze, ali nema pojma sto je(misli da su mozda nekakve grinje koje obitavaju oko Pule gdje smo bili prosli tjedan). Po tvom opisu mi se cini slicno kao i nasa situacija.

Šiškica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2008

Početno

tek sad sam vidjela pitanje..
    Slučajno sam slikala koze, pravi ljepi primjerci su bili, rekla bi između 6 i 7 mm veliki crveni a u sredini oko 3 mm gnojni vodeni mjehurić..četvrti dan od izbijanja pretvorili su se u kraste koje su otpale iza 10 dana.

uglavnom kad sam sve simptome zbrojila to je to .. nije mi ne trebao doktor da potvrdi.

na glavi iza usiju je imala jako natečene lifne čvorove kojih pet dana i za taj simptom su mi rekli da je uobičajen za koze, i par komada u kosi i oko otvora na licu..
    jedino je neuobičajeno samo 10 koza

Zuska avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Jainina, ste bili možda na Fratarskom?

Jainina avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2012

Početno

Nismo bili tamo, ali su mozda migrirale ma razbijamo glavu sto bi mogli biti, da je sve izbilo na moru onda bi si mislila da ju je nesto izbolo, a izbija i doma. Sve zivo sam oprala i usisala za svaki slucaj. Nadam se da ce se uskoro povuci, ako saznano sto je, javim.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Moj je danas 5. dan u kozicama, neki skroz slabi oblik, bez temp, bez svrbeža, nema ih puno, izbijale samo 2 dana ( ja 1.dan nisam ni skužila i išli smo i pješice u crkvu-znači hodao po vani i bio među ljudima-sva sreća da nije bila gužva i nije bilo djece oko nas, tek sam navečer shvatila da su valjda koze u pitanju) i samo ih se par onako tipično razvilo a ostalo su neke sitne točkice i čini mi se da to ide kraju. Ali što mene brine je hoče li se nakon tako slabog oblika stvoriti dovoljno At tj. stvoriti dovoljno dobar imunitet da ne dobije opet? Drago mi je da to tako bezbolno prolazi ali bi rađe da to odradi jednom...

Cathy avatar
    Datum pristupanja
    May 2007

Početno

Citiraj vida prvotno napisa Vidi poruku
    Moj je danas 5. dan u kozicama, neki skroz slabi oblik, bez temp, bez svrbeža, nema ih puno, izbijale samo 2 dana ( ja 1.dan nisam ni skužila i išli smo i pješice u crkvu-znači hodao po vani i bio među ljudima-sva sreća da nije bila gužva i nije bilo djece oko nas, tek sam navečer shvatila da su valjda koze u pitanju) i samo ih se par onako tipično razvilo a ostalo su neke sitne točkice i čini mi se da to ide kraju. Ali što mene brine je hoče li se nakon tako slabog oblika stvoriti dovoljno At tj. stvoriti dovoljno dobar imunitet da ne dobije opet? Drago mi je da to tako bezbolno prolazi ali bi rađe da to odradi jednom...
    Moje srednje dijete, NIJE imalo kozice. Mi ih nismo vidjeli. Sada ima 11 godina i s obzirom da je ozbiljni sportaš, u selekciji, mene je svaki puta hvatala panika kada bi došli u dodir sa kozicama, i stalno smo ih očekivali.
    Prošle godine mi je pukao film i otišli smo na testiranje, dijete ima antitijela ko da je bilo jedna velika kozica.
    A mi znamo da ih nismo vidjeli.

vida avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2007

Početno

Da, znam da postoji i ta opcija jer mi je malo nevjerojatno da recimo netko cijeli život nije prebolio kozice a bio je masu puta u kontaktu s njima ( s obzirom da se radi o vrlo zaraznoj bolesti) nego je vjerojatnije da je prebolio ali u nekom blažem obliku. S druge strane znam da postoji i ova druga mogućnost tj. da se nakon blažeg oblika oboli još jednom (slućaj i kod moje frendice).
    A sad mi je nekako idealno vrijeme da ih je dobio, prije škole, ja sam doma, svakako ne bio išao u vrtić u ovo božićno vrijeme zbog spajanja grupa, vani je hladno pa ne navaljuje da bi išao van, voljela bih kad se sve tako posložilo da to odradi 1x pošteno i da smo onda mirni. No, kaj je tu je, ništa ja tu ne mogu, budemo vidjeli...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •