Da i ja isto idem..mozda budemo se skupa druzive:-)
Printable View
Da i ja isto idem..mozda budemo se skupa druzive:-)
Medo2711 možda se budemo družile, a možda budeš ti već :heart: dok ja krenem! Ali bit ćeš mi dobar izbor informacija jer si stalno 2 koraka ispred mene :-)
Tako je. Imaju i Diphereline injekcije koje se moraju pomjesati i ne moraju biti u hladnjaku.
Decapeptyl je vec pripremljena injekcija i mora biti u hladnjaku.
Gonal i Menopur ne treba biti u hladnjaku.
A cini mi se i Gonal u penu. Na upustvu tocno pise koliko dana moze biti pa ako vas i to bude brinulo.
Inace Gonal pen je super stvar.
Ne znam koje ce te od ovih lijekova dobiti al bez problema se mozete same pikati.
Budes i ti brzo to rijesila.Ko i ja.Ako ti trebaju upute za popunjavanje papira javi.Ja sam svojoj dr primjer dala sta mi cura tu pomogla.Da te ne vracaju sim tam.Hvala,jedva cekam da krenem u to sve.Onda je lakse.:-*
E to bi bilo baš super, za tjedan dana idem dr da mi popuni papire, pa ne bi bilo loše da točno znam kako treba. Nalaze sam sve kopirala, osobne i zdravstvene i karticu tekućeg računa. Još mi fali zamolba i taj zahtjev od dr. Valjda je to onda to.
Planiram to odmah i osobno predati u Margaretsku :-)
Thnx... vidla sam da cure proucavaju banku danima.... nisam bas sigurna da to zelim... mozda radije da dam njima osnovne parametre pa da oni izaberu donora... sto su vama Branca rekli da je iduci korak?
Sad čekamo da materijal dođe, kroz 2 i po mjeseca najduže. Boban ce valjda poslati mail sa donorima. A onda kad sve dođe dr. Lazarevski će javiti kako ću krenuti sa stimulacijom. U međuvremenu ću obaviti uzv u Zd da vidim jeli imam polipe, pa ako imam da ih stignem operirat (iako ne znam gdje s obzirom da rade samo hitne sličajeve). Moram još viditi tko će me pripremati i raditi folekulometrije kad sve krene. Uglavnom, neovisno o materijalu imam i ovdje svašta nešto za obavljati. Nadam se će sve proći glatko, jer mi je kao i svima nama više dosta stresa i neizvjesnosti.
Sto manje sresa i samo slijedit upute, tak si ja to zamisljam....Ja imam miom i cistu. Moja dokt tvrdi da su na mjestu koje ne bi trebalo smetati al pretpostavljam da cu to tek znati sigurno kad odem tamo na prvi pregled i konzultacije. Da li si nosila kakve nalaze jos? Meni Lazarevski pisao da napravim samo AMH, zbog godina. Nista drugo jos nisam pripremila....
Mia38, ja sam u početku mislila kako bi volila da donor bude što sličniji suprugu i da ima njegovu krvnu grupu, a onda sam vidila da to njemu nije bitno. Tako da je i meni sad skoro pa svejedno. U biti vidit cemo što će biti kad Bobanov mail dođe, i kako će suprug onda razmišljati. Inače je kao zatvorena knjiga i moraš iz njega sve izvlačiti.
Nosila sam sve sto god sam imala, čak i nalaz uzv dojki jer sam čitala da to znaju tražiti. Dr je gledao samo nalaze od Mpo. Najviše je gledao spolne hormone koje sam jedine imala nove i AMH. I meni je istaknuo najviše AMH. Ali mu je ipak najbitniji bio uzv. Brojao je antralne folikule i bio zadovoljan (8-10 na svakom jajniku) tako da me malo smirio. Napravi AMH kako ti je rekao, a drugo što stigneš. Meni stvarno oko ničeg drugog nije radio problem, a sve je bilo ili isteklo ili pred istek.
odlicno,ajde mi posalji email da ti posaljem slike.Ja nisam fotokopirala tekuci ni zdrastve niko me nije trazilo.Bitni su svi nalazi,sve papire sta imas,spermiogram netreba novi.Ako je uredan.Vjencan list ili potvrdu od izvanbracnoj zajdnici.Sretno
Bok. Prema zahtjevu HZZO- Zahtjev i prijedlog za upućivanje na liječenje u inozemstvo 2020
1. podaci - dr ispunjava tvoje osobne podatke
2. dijagnoza - "ženska neplodnost"
3. podaci o tijeku - ovisi o tvojim nalazima, ali meni piše "niska rezerva što upućuje na prijevremenu menopauzu (perimenopauza). Indicirano lijećenje u inozemstvu"
4. Razlozi - "zbog niske rezerve, trudnoću je moguće ostvariti uz doniranu jajnu stanicu"
5. vrsta- "za donaciju oocita u inozemstvu. Postupak medicinski pomognute oplodnje (IVF/ET uz donaciju oocita). Postupak će se obavljati u 2 odlaska (1. odlazak na konzultacije i pregled oba partnera, a 2. odlazak IVF/ET uz donaciju oocita)"
6. prijedlog - meni je "Acibaden Sistina, Skopje, Makedonija"
7. očekivano - "1. odlazak - 1 dan; 2. odlazak 3 dana"
8. prijedlog prijevoza - ja stavila avion, ali oni plaćaju odnosno vraćaju lovu samo za samo najjeftiniji - bus ("javni prijevoz")
9. potreba pratnje - "da; 1. i 2. odlazak; član obitelji"
10. potreba smještaja za dijete- "ne" (smještaj općenito plaćate sami)
11. napomena - "predložen postupak je po prijedlogu Referentnog centra Ministarstva zdravstva za humanu reprodukciju" ( nakon što ti liječnik u Petrovoj ispuni sve i potpiše i požigira, zahtjev ide na njihovu Komisiju da još oni daju svoj amen - meni je 3 droktora potpisalo; jedno vrijeme čekaš)
12. izjava- pazi: potpisujete se oboje (ti i muž/partner)
Pazi da su žigovi i potpisi na tom zahjevu. Kada ti je gotovo, ideš u HZZO u Magaretska 3 (blizu Trga)- super su gospođe. Napomena - nadam se da si se već javila u Makedoniju jer ti oni mailom moraju poslati dopis da te primaju na liječenje. Taj dopis i zahtjev predaješ HZZO-u (zajedno s ostalim kopijama nalaza). Nakon što ti odobre, vode te u HZZO Dalmatinska (kod Frankopanske). Pravnica je tamo super . Kad dobiješ njihovo Rješenje (glasi na muža/partnera i tebe).
Cure koje idu na stimulaciju, kako ste na kraju sredile situaciju s Bistrom - možemo li ići u Petrovu na stimulaciju ili moramo u Makedoniji? Meni Bistra i dalje tvrdi da moramo to obaviti tamo, pa sad gledam da si rezerviram kartu, ali onda sam u MK točno 21 dan zbog letova kojih zasad još uvijek nema osim ponedjeljkom i petkom, a ne znam kad će mi doći točno ciklus itd. Dakle, 21 dan u MK, čekanje menge, stimulacija i postupak.
Molim..,jos jednu stvar nisam napisala..mora pisati ivf/et/icsi to ne zaboravi...da te ne vracaju nazat.Gdje ides,kod kojeg dr za popunjavanje?
Domaćica,
to je taj. Mislim da ne postoji noviji.
Rikku,
ja sam se na kraju dogovorila da idem u Petrovu. Ali mislim da je jedini razlog tome jer sam dobila i krećem sa stimulacijom (ako mi nalazi hormona budu ok). Da nije tako, morala bi i ja po lijekove. Sada nema šanse da stignem dolje po lijekove i vratim se nazad.
Kada ti počinješ?
Je li itko cure od vas pitao, vraćaju li 1 ili 2 ili je to naša odluka? Ako bude dosta jajnih stanica, može li se kod njih ći kasnije na FET ili opet sve ispočetka?
Je li itko cure od vas pitao, vraćaju li 1 ili 2 ili je to naša odluka? Ako bude dosta jajnih stanica, može li se kod njih ći kasnije na FET ili opet sve ispočetka?[/QUOTE]
Ovo i mene zanima....
Lara Lana, nisam jos bila kod njih. Javiti cu im se kroz koji dan i sa slj ciklusom krećem.
Cure sretno.svima. Pratim vas ali u veeelikoj sam gužvi. Kod njih ste u dobrim rukama. Za nista ne brinite
Da se nadovezem za prijevoz taxiste...mislim da je 30e kada dođe po vas na aerodrom, 10e kada vas vodi do biljeznika i 30 e kada vas vraća na aerodrom. Ne sjecam se ni ja vise koliko smo to tocno platili
skines sa stranice i isprintas,taj nosis za ispuniti.Sprintaj si dva,ak nesto pogrijesi.Ja sam svojoj dr. Ispunila sve pa ona prepisala samo.Smijala se da sam streberica...hahaha
Ona je jos sa svojim rijecima nesto dodala.
U slučaju FET-a da li treba ponovno tražiti odobrenje HZZO-a? S obzirom da se kod donacije spermatozoida uzima materijala za 3 puta, u slučaju prvog neuspjeha tražimo opet predračun za novi postupak od klinike, umanjen za te već plaćene spermatozoide, pa onda opet tražimo odobrenje od HZZO-a?
Rikku,
jesi ti uspjela što dogovoriti?
Medo2711,
do kada ostaješ u Makedoniji? Ti si tamo 13.?
Ja si gledam ove zrakoplove i nema ih baš nešto u tom periodu. Uff, mora se dobro isplanirati put tamo i nazad.
Ili ćemo i mi autom. Ne znam koliko je to preporučljivo nakon transfera.
Jedan dan ostajem.Idem 12 i 13.08 se vracam nazat.Idem na kozultacije samo.Da nema aviona i jos je sezona.Tesko nesto skombinirati.Nadam se na jesen bolje to.Mi idemo autom jer nam jedina opcija.Kad ti trebas biti dolje?Mozda nakon trasfera ostati jos koji dan dolje ili nazat avinom jer je to 60min voznje.
Ne znam još točno, ovisno o folikumetrijama i štoperici. Ali oko 15, ako sam donekle dobro preračunala, dan-dva možda prije.
Od 3. dana krećem s pikanjem. Sutra idem vaditi krv i valjda će mi dati i lijekove. Nemam pojma. Sutra ću biti pametnija. :)
I valjda će mi ti hormoni biti ok. :)
Ne, moram to obaviti u Makedoniji kako Bistra kaže pa u ponedjeljak 10.8. idem na let, čekati mengu tamo pa kad dođe, krenuti sa stimulacijom i dalje vidjeti što će biti. Uglavnom, povratak mi je tek 31.8. Bit ću 21 dan u Makedoniji i barem upoznati Skopje ako ništa. Koma je ovo što moramo toliko biti u Makedoniji. Jer mogla sam ja otići tamo po ljekove i vratiti se nazad, no nema mi smisla, pogotovo financijski, dok platim kartu i smještaj jer nema letova, dođe mi na isto kao da budem u Makedoniji. Tako ću ovaj put, a za drugi se treba raspitati kod HZZO-a zašto ne možemo u Petrovoj obaviti stimulaciju, iako u rješenju piše da možemo i sve mi je u Petrovoj već bilo dogovoreno.
Rikku, gdje ćeš imati smještaj?
Ako se uzima materijala za tri puta onda mislim da vam je to sve plaćeno ako sam dobro shvatila. Ono što si dobila u odobrenju to ti je sve plaćeno. Stvarno mislim da za FET me treba sve ispočetka. Na vama je u principu da mailom javite na HZZO što ste obavili i da li je uspjelo ili ne. Ja im se nisam javila (jer smo dugo čekali j.s. pa su oni mene nazvali). I rekli da im se obavezno javim nakon postupka jer i oni vode evidenciju o svemu. Tako da ti je najbolje, ako dođe do toga, pitati njih na HZZO.
U nekom apartmanu vjerojatno, gdje imam kuhinju. Jedna cura je sada tamo pa ću ja samo nakon nje doći. Inače, ona je sad u Makedoniji i kaže da je tamo u bolnici kaos, Lazarevski joj je na 2. ultrazvuku pojačao terapiju i rekao da dođe na novi uzv tek za 6 dana, ona danas otišla na svoju ruku tamo jer joj je bilo čudno tek za 6 dana (kod Lučingera se recimo ide skoro svaki dan), pregledala ju je neka užasno drska doktorica i rekla da hitno mora ujutro uzeti cetrotidu jer će inače folikuli puknuti. Od Lazarevskog ni a. Jako je nezadovoljna zasad. Ja se nadam boljem iskustvu.
E da, cure, pitanje - kad je najbolje uzimati stimulaciju? U MK mi piše između 14 i 22h, a u Petrovoj je pisalo od 12 do 14.30. Čisto da vidim je li to svejedno ili imate kakav savjet/iskustva.
Kaos je bio u klinici i kad smo mi bili prošli ponediljak. Kasnilo se na sve što se moglo kasniti. No, nama su svi od reda bili jako ljubazni, pa se nadam da će tako biti i kad dođem za punkciju. A u Cita sam uvijek uzimala stimulaciju oko 13 sati.
Ja u Petrovoj izmedu 17 i 18 tako je bilo uvijek.Tamo oni osobno daju izmefu 17 i 18.I meni je doma receno isto.A stopericu u 22 sati.
koliko ste dugo bili?Vremenski koliko sve to traje?