Cure jel zna netko kad se vraća prof. Pavičić Baldani
Printable View
Cure jel zna netko kad se vraća prof. Pavičić Baldani
sisak,
jesi li za aspiraciju dobila barem kakvu injekciju protiv bolova i za opuštanje?
sisak - Kasum ti je radio aspiraciju bez UZV-a?! :-o:-o
Mislim nije mi jasno kako je to moguće...za transfer znam da ne rade UZV, ali za aspiraciju obavezno! A nekoliko postova iznad smo baš o tome raspravljali kako je nemoguće aspiraciju raditi bez UZV, sad mi više ništa nije jasno...to više što sam i sama bila na aspiraciji kod Kasuma i radio ju je s UZV (transfer bez).
Sretno dalje :fige:
Hvala draga. Ja sam prvi put bila na aspiraciji, tako da nisam puno ni znala o tome. Uglavnom meni to nije bilo tako strasno, vise me je bolilo poslije aspiracije. Na kraju smo od 11 JS dobili 3 prekrasne blastociste i jedna raste kod mame evo vec 12 tjedana a druge 2 su smrzlici ❤ Meni je cure prof Kasum odlican, ja s njim nisam imala nikakvih problema, dok mi je jednom bila dok Šprem i njoj vise ne bi nikad otisla, ugl svako ima svoju pricu. Moj primarni gin je rekao prije samog postupka da je sve u sretnom doktoru i kad ga odaberemo da ce sve biti OK.
Hvala draga. Ja sam prvi put bila na aspiraciji, tako da nisam puno ni znala o tome. Uglavnom meni to nije bilo tako strasno, vise me je bolilo poslije aspiracije. Na kraju smo od 11 JS dobili 3 prekrasne blastociste i jedna raste kod mame evo vec 12 tjedana a druge 2 su smrzlici
sisak,drago mi je da mrvica raste:-)
No,kako točno si sigurna da je dr Kasum radio aspiraciju bez uzv-a? Jel netko to spomenuo tokom zahvata ili si sama vidjela/skužila? Pogotovo jer ti bilo prvi puta. Teško mi je vjerovati...nema šanse da je onu igletinu gurnuo na slijepo,pored svih onih žila u blizini jajnika,zbog kojih nekim ženama čak otkažu punkciju jer je jajnik tolko nedostupan da je aspiracija rizična da ne pogode žilu. Zato se nemrem načuditi ovome kaj pišeš:-/
Žužy pokraj mene je bio ugasen ultrazvuk a i covjek nije podignuo glavu uopce...jedino ako je bio smjesten negdi ispod mene. Nemam pojma kako to rade, iduci put cu ga bas pitat pa vam javim...
Nije moguće raditi punkciju bez ultrazvuka,pa iskasapili bi nas...
UZV je smješten odmah do njih, u visini njihovog ramena/vrata - znam jer sam ja gledala gdje je ;)
Pozdrav drage forumašice@!!
Mi odlučili da bi još jednu bebu!
2011-2012 smo krenuli na W kod dr.Alebića na kontrolui spermiogram,počeli skupljati nalaze i dogodi nam se naša velika sreća spontano koja sada ima 2,5 godine i presretni smo jer smo 3 god prije nje radili po par puta dnevno i iščekivali plus koji nažalost nije dolazio sve do tada!!!!!
Da li netko ima informaciju o Baldaničinom povratku? Navodno je na bolovanju i navodno neznaju kada će se vratiti. Imam konzultacije ovaj mjesec, čekam skoro 4 mjeseca na iste...
Varnica danas sam na temi odbrojavanje dobila inf. da se navodno vraća idući tjedan, ja isto čekam od 6 mj.
Tnx!
ja sam sa pco dg.
a mm imao tada teratozoospemiu ali sada nam se dogodilo da je on nakon op debelog crijeva, prestao ejakulirati. tj. sperma mu se vraća u mokračni mjehur .
prošlo je dvije god od operacije i nije se popravilo pa nam sada savjetuju MPO.
molim vas za savjete kome ići, kojim putem krenuti......sve što mislite da trebamo znati...
HVALA VAM OD SRCA
Pozdrav cure, molim pomoć, naručivala sam supruga na pretrage u petrovu i piše mi mail kao predbiljezbe...kbc-zagreb, dali je to na kraju petrova ili neka druga lokacija?
da, to je petrova.
Ok, puno hvala na odgovoru :)
hej curke...evo i mene.transfer bio u utorak,sad neznam kako da se ponašam....
sasvim normalno - dokazano ne moraš ležati - na zapadu već dugo tako odrađuju postupke - samo se mi u HR ponekad još uvijek držimo tog "mirovanja" - ali stvarno nema potrebe - neki su pobornici ne dizanja teškoga, ne peglati primjerice, neki zabranjuju kupanje, ja sam gotovo sve radila osim kupanja jer nisam imala priliku a ne kupam se u kadi samo tuširanje.... embrij bi se bez problema primio.... ja sam vozila bicikl, radila sam i kopala vrt, išla najnormalnije raditi odmah dan iza transfera tako da za mene mirovanje nema smisla osim u slučaju hiperstimulacije ili za vaše mentalno zdravlje... mene bi unervozilo ležanje i mirovanje. SRETNO!
Normalno se ponašaj. Nemoj baš kopat i orat, teško nositi i slične napore, ali kreći se, šetaj jer je za implantaciju dobra prokrvljenost.
Sretno!
u biti prvi,drugi i treci sam mirovala i ležala.četvrti lganini šetnja....
upravo tako i radim....hvala ti od srca
Pozdrav cure.
Evo mene opet natrag, bila sam 2013 u postupku i dobila prekrasnu curicu iz fet-a i sad ima jednu i po godinu, i pocela sam razmisljati da opet krenem put petrove ali dogodine, samo me zanima kakva je sada procedura, dali se zovne ili salje mail za narucit, znam da se dugo ceka pa bi već sad volila znati koliko i sta sve treba, pa ako mi neko od vas moze reci, hvala vam unaprid.
Veliki pozdrav i sretno svima
Da li je koja od vas u postupku trenutno? Čula sam da više ne daju Elonvu jer je kao preskupa. :/
hej curke jel zna koliko se čeka na prvi pregled kod PAVIČIĆKE
djevojke može vaše mišljenje??'koga izabrati za doktora,prof Šprem ILI prof.Pavičić,,tko je po vašem mišljenju,po onome sto ste culi vidjeli i doživjeli bolja?
Drage žene! Prvi put sam u postupku IVF, kod doktora Streleca sam. Kod mene je problem sa endonometriozom, a od supruga spermiogram je uredu. Dobila sam stimulaciju ovulacije i sad čekam da dobijem mengu da krenem sa inekcijama. Dosta sam čitala po drugim forumima o punkciji jajnika i žene večinom imaju dobra iskustva jer su dobile opču anesteziju, i ništa ne osjete,ali ne u Petrovoj nego u drugim klinikama, pa me zanima kako je u Petrovoj bolnici, ja se iskreno dosta toga bojim , pa me samo zanima vaše mišljene i iskustva o tome , koliko je bolno. Želim svima puno sreće i strpljenja i naravno puno ++++
Pavičić. Stručnija i ljubaznija.
Cure imam jedno pitanje. Imamo sve friske nalaze pa me zanima kolko se ceka za konzultacije? Mi bi kod dok. Pavicic. Hvala na odgovoru.
Cure imam jedno pitanje
Dali Prof Pavičić radi privatno i gdje ako neko zna, išla bi kod nje.
Bila sam na 2 aspiracije i 1 transferu i nije me apsolutno ništa boljelo. Dobila sam neki lijek u ruku, anesteziju il što, bila ko pijana, vrtjelo mi se, nisam mogla pričati i nisam osjetila nikakvu bol, samo pritisak kad su piknuli folikul. A transfer pa mi je bio lakši od gin.pregleda. sestre i doktori uvijek bili ljubazni i srdačni a to mi puno znači.
Eto i moj zadnji pokušaj na teret HZZO-a je propao.
od 2-6DC 350iu Puregona, od 6DC na dalje 300iu.
Jadna sam i ljuta, u ZG sam od 7DC i mogu dolaziti kad god mi kazu da dodjem,
u cetvrtak nije bilo moje doktorice i pregledala me neka mlada upisala folikule od oko 15mm,i 300iu Puregona i dalje,
u petak druga dr. upisala folikule od oko 12mm i poslala me vaditi krv,
Sva u cudu kako se folikuli mogu smanjiti ali mislim valjda oni znaju šta rade :-/
sestra Irena mi javi oko 2 da dodjem po jos Puregona za petak i subotu dalje po 300iu i u nedjelju kod Prof Kasuma na ultrazvuk.
Dodjem danas (nedjelja, 12DC) i on se cudi sta su to upisivale, on ce upisati sta on vidi i neka izvadim krv.
Sestra Irena je dezurna i javlja mi da se odustaje od svega jer po hormonima je nastupila ovulacija...
Neka se javim u utorak ili srijedu Prof Šprem da ona oduci sta dalje. :-(
Jadna sam i razocarana!
Od 7 postupaka u kojima sam bila sto prirodnih sto stimuliranih, samo sam dva puta dosla do transfera.
Prvi stimulirani pukle folikule, drugi prirodni pukle folikule, treci prirodni negativna aspiracija, cetvrti stimulirani jedna prezrela i jedna nezrela folikula, peti prirodni i konacno oplodjena JS za transfer, beta negativna, sesti stimulirani 3 folikula, 2 dobre JS i jedna nezrela, beta negativna i sad stimulirani sa ovulacijom prije aspiracije.
Sve stimulacije jake sa 300-350IU, najvise tri folikule dobijem!
Ne znam sta misliti, sta napraviti, dali odustati od sve ove patnje... ne znam sta dalje! :-(
NelaR, mislim da je sasvim prirodno nakon svega sto prolazis da si razocarana, da ti je tesko i dosta svega...
Vjerujem da te i sam postupak dr u Petrovoj razocarao i sasim tim pomisljas na odustajanje...
Jesi potrazila koje drugo misljenje, mozda dr.Lucinger, ili Radoncic?
Nela
Nemam komentara na situaciju iz Petrove i sama sam gore bila u postupcima i mrzila sam Dane kad nema moje Dr.
Probaj tražiti od HZZO poništenje postupka.
I ja imam nizak AMh i teško dolazim so js najbolje mi odgovara prirodni postupak jer ja imam ovulaciju svaki mjesec.probaj sa prirodnjacima znam da treba puno strpljenja.
A sto se tiče stimulacija najviše js sam dobila sa femarom ali se te nisu oplodile,a skupu stimulaciju sa jako puno lijekova znaš da u bolnicama nećemo dobiti.
Jako mi je zao kroz sta prolaziš znam da te nemogu utješit ali probaj jos koji prirodnjak.
Ili put praga.
NelaR, žao mi je radi postupka.
Često svjedočimo lošoj organizaciji vođenja postupaka u Petrovoj, mnogi parovi pate radi toga.
U vašem slučaju radi teške dg TM i situacije sa zamrznutim uzorkom, te vrlo niske ovarijske rezerve i slabe reakcije na stimulaciju kod tebe, vaša pozicija i izgledi za uspjeh liječenja čine se posebno teškim.
:-(
Kad kažeš da razmišljaš o odlasku u inozemstvo, razmatraš li opciju s vlastitim ili doniranim js?
Jesu li vam liječnici predlagali postupak uz donirane js?
Sretno!
Sto je naj zanimljuvije prof. Š. na mojih 37 godina kaze taman najbolje, a prof. Kasum KO,
za AMH, kao bilo bi bolje da je vise ali kad nije sta je tu je.
Nitko, pa ni prof. V. koji mi je bio u nekoliko navrata,
nije rako nista u smislu da je ovo neizvodivo i da smo kandidati za donaciju,
samo se bune na loš odgovor jajnika na stimulaciju i ajmo ponovo.
Ne znam sta da mislim, ni sta dalje.
Moram sacekati utorak pa da vidim sta ce prof. Š. reći.