Stranica 22 od 78 PrviPrvi ... 1220212223243272 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 3900

Tema: Potpomognuta u PETROVOJ

Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Nije moguće raditi punkciju bez ultrazvuka,pa iskasapili bi nas...

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

UZV je smješten odmah do njih, u visini njihovog ramena/vrata - znam jer sam ja gledala gdje je

elsa30 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Pozdrav drage forumašice@!!
    Mi odlučili da bi još jednu bebu!
    2011-2012 smo krenuli na W kod dr.Alebića na kontrolui spermiogram,počeli skupljati nalaze i dogodi nam se naša velika sreća spontano koja sada ima 2,5 godine i presretni smo jer smo 3 god prije nje radili po par puta dnevno i iščekivali plus koji nažalost nije dolazio sve do tada!!!!!

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Da li netko ima informaciju o Baldaničinom povratku? Navodno je na bolovanju i navodno neznaju kada će se vratiti. Imam konzultacije ovaj mjesec, čekam skoro 4 mjeseca na iste...
    Posljednje uređivanje od Varnica : 01.09.2015. at 21:25

Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Varnica danas sam na temi odbrojavanje dobila inf. da se navodno vraća idući tjedan, ja isto čekam od 6 mj.

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Tnx!

elsa30 avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2015

Početno

Citiraj elsa30 prvotno napisa Vidi poruku
    Pozdrav drage forumašice@!!
    Mi odlučili da bi još jednu bebu!
    2011-2012 smo krenuli na W kod dr.Alebića na kontrolui spermiogram,počeli skupljati nalaze i dogodi nam se naša velika sreća spontano koja sada ima 2,5 godine i presretni smo jer smo 3 god prije nje radili po par puta dnevno i iščekivali plus koji nažalost nije dolazio sve do tada!!!!!

ja sam sa pco dg.
    a mm imao tada teratozoospemiu ali sada nam se dogodilo da je on nakon op debelog crijeva, prestao ejakulirati. tj. sperma mu se vraća u mokračni mjehur .
    prošlo je dvije god od operacije i nije se popravilo pa nam sada savjetuju MPO.
    molim vas za savjete kome ići, kojim putem krenuti......sve što mislite da trebamo znati...
    HVALA VAM OD SRCA

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Pozdrav cure, molim pomoć, naručivala sam supruga na pretrage u petrovu i piše mi mail kao predbiljezbe...kbc-zagreb, dali je to na kraju petrova ili neka druga lokacija?

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

da, to je petrova.

Jolica30 avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2015

Početno

Ok, puno hvala na odgovoru

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

hej curke...evo i mene.transfer bio u utorak,sad neznam kako da se ponašam....

Osoblje foruma Kadauna avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

Citiraj žuška prvotno napisa Vidi poruku
    hej curke...evo i mene.transfer bio u utorak,sad neznam kako da se ponašam....
    sasvim normalno - dokazano ne moraš ležati - na zapadu već dugo tako odrađuju postupke - samo se mi u HR ponekad još uvijek držimo tog "mirovanja" - ali stvarno nema potrebe - neki su pobornici ne dizanja teškoga, ne peglati primjerice, neki zabranjuju kupanje, ja sam gotovo sve radila osim kupanja jer nisam imala priliku a ne kupam se u kadi samo tuširanje.... embrij bi se bez problema primio.... ja sam vozila bicikl, radila sam i kopala vrt, išla najnormalnije raditi odmah dan iza transfera tako da za mene mirovanje nema smisla osim u slučaju hiperstimulacije ili za vaše mentalno zdravlje... mene bi unervozilo ležanje i mirovanje. SRETNO!

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Normalno se ponašaj. Nemoj baš kopat i orat, teško nositi i slične napore, ali kreći se, šetaj jer je za implantaciju dobra prokrvljenost.
    Sretno!

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

u biti prvi,drugi i treci sam mirovala i ležala.četvrti lganini šetnja....

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

upravo tako i radim....hvala ti od srca

Datum pristupanja
    Apr 2013

Početno

Pozdrav cure.
    Evo mene opet natrag, bila sam 2013 u postupku i dobila prekrasnu curicu iz fet-a i sad ima jednu i po godinu, i pocela sam razmisljati da opet krenem put petrove ali dogodine, samo me zanima kakva je sada procedura, dali se zovne ili salje mail za narucit, znam da se dugo ceka pa bi već sad volila znati koliko i sta sve treba, pa ako mi neko od vas moze reci, hvala vam unaprid.
    Veliki pozdrav i sretno svima

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Da li je koja od vas u postupku trenutno? Čula sam da više ne daju Elonvu jer je kao preskupa. :/

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

hej curke jel zna koliko se čeka na prvi pregled kod PAVIČIĆKE

Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

djevojke može vaše mišljenje??'koga izabrati za doktora,prof Šprem ILI prof.Pavičić,,tko je po vašem mišljenju,po onome sto ste culi vidjeli i doživjeli bolja?

Datum pristupanja
    Oct 2015

Početno

Drage žene! Prvi put sam u postupku IVF, kod doktora Streleca sam. Kod mene je problem sa endonometriozom, a od supruga spermiogram je uredu. Dobila sam stimulaciju ovulacije i sad čekam da dobijem mengu da krenem sa inekcijama. Dosta sam čitala po drugim forumima o punkciji jajnika i žene večinom imaju dobra iskustva jer su dobile opču anesteziju, i ništa ne osjete,ali ne u Petrovoj nego u drugim klinikama, pa me zanima kako je u Petrovoj bolnici, ja se iskreno dosta toga bojim , pa me samo zanima vaše mišljene i iskustva o tome , koliko je bolno. Želim svima puno sreće i strpljenja i naravno puno ++++

Varnica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2013

Početno

Pavičić. Stručnija i ljubaznija.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Cure imam jedno pitanje. Imamo sve friske nalaze pa me zanima kolko se ceka za konzultacije? Mi bi kod dok. Pavicic. Hvala na odgovoru.

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Cure imam jedno pitanje
    Dali Prof Pavičić radi privatno i gdje ako neko zna, išla bi kod nje.

Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Bila sam na 2 aspiracije i 1 transferu i nije me apsolutno ništa boljelo. Dobila sam neki lijek u ruku, anesteziju il što, bila ko pijana, vrtjelo mi se, nisam mogla pričati i nisam osjetila nikakvu bol, samo pritisak kad su piknuli folikul. A transfer pa mi je bio lakši od gin.pregleda. sestre i doktori uvijek bili ljubazni i srdačni a to mi puno znači.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Eto i moj zadnji pokušaj na teret HZZO-a je propao.
    od 2-6DC 350iu Puregona, od 6DC na dalje 300iu.
    Jadna sam i ljuta, u ZG sam od 7DC i mogu dolaziti kad god mi kazu da dodjem,
    u cetvrtak nije bilo moje doktorice i pregledala me neka mlada upisala folikule od oko 15mm,i 300iu Puregona i dalje,
    u petak druga dr. upisala folikule od oko 12mm i poslala me vaditi krv,
    Sva u cudu kako se folikuli mogu smanjiti ali mislim valjda oni znaju šta rade
    sestra Irena mi javi oko 2 da dodjem po jos Puregona za petak i subotu dalje po 300iu i u nedjelju kod Prof Kasuma na ultrazvuk.
    Dodjem danas (nedjelja, 12DC) i on se cudi sta su to upisivale, on ce upisati sta on vidi i neka izvadim krv.
    Sestra Irena je dezurna i javlja mi da se odustaje od svega jer po hormonima je nastupila ovulacija...
    Neka se javim u utorak ili srijedu Prof Šprem da ona oduci sta dalje.
    Jadna sam i razocarana!
    Od 7 postupaka u kojima sam bila sto prirodnih sto stimuliranih, samo sam dva puta dosla do transfera.
    Prvi stimulirani pukle folikule, drugi prirodni pukle folikule, treci prirodni negativna aspiracija, cetvrti stimulirani jedna prezrela i jedna nezrela folikula, peti prirodni i konacno oplodjena JS za transfer, beta negativna, sesti stimulirani 3 folikula, 2 dobre JS i jedna nezrela, beta negativna i sad stimulirani sa ovulacijom prije aspiracije.
    Sve stimulacije jake sa 300-350IU, najvise tri folikule dobijem!
    Ne znam sta misliti, sta napraviti, dali odustati od sve ove patnje... ne znam sta dalje!

Datum pristupanja
    Dec 2015

Početno

NelaR, mislim da je sasvim prirodno nakon svega sto prolazis da si razocarana, da ti je tesko i dosta svega...
    Vjerujem da te i sam postupak dr u Petrovoj razocarao i sasim tim pomisljas na odustajanje...
    Jesi potrazila koje drugo misljenje, mozda dr.Lucinger, ili Radoncic?

ema 1 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2011

Početno

Nela

Nemam komentara na situaciju iz Petrove i sama sam gore bila u postupcima i mrzila sam Dane kad nema moje Dr.
    Probaj tražiti od HZZO poništenje postupka.
    I ja imam nizak AMh i teško dolazim so js najbolje mi odgovara prirodni postupak jer ja imam ovulaciju svaki mjesec.probaj sa prirodnjacima znam da treba puno strpljenja.
    A sto se tiče stimulacija najviše js sam dobila sa femarom ali se te nisu oplodile,a skupu stimulaciju sa jako puno lijekova znaš da u bolnicama nećemo dobiti.
    Jako mi je zao kroz sta prolaziš znam da te nemogu utješit ali probaj jos koji prirodnjak.
    Ili put praga.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ema 1 prvotno napisa Vidi poruku
    Nela

Nemam komentara na situaciju iz Petrove i sama sam gore bila u postupcima i mrzila sam Dane kad nema moje Dr.
    Probaj tražiti od HZZO poništenje postupka.
    I ja imam nizak AMh i teško dolazim so js najbolje mi odgovara prirodni postupak jer ja imam ovulaciju svaki mjesec.probaj sa prirodnjacima znam da treba puno strpljenja.
    A sto se tiče stimulacija najviše js sam dobila sa femarom ali se te nisu oplodile,a skupu stimulaciju sa jako puno lijekova znaš da u bolnicama nećemo dobiti.
    Jako mi je zao kroz sta prolaziš znam da te nemogu utješit ali probaj jos koji prirodnjak.
    Ili put praga.
    Malo proucavam sve to u privatnim klinikama i strah me da iako bi skupili te novce i otisli nekud van, to sve skupa ne zavrsi isto ovako.
    Nije da platis određenu svotu ali to je onda siguran uspjeh.

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

NelaR, žao mi je radi postupka.

Često svjedočimo lošoj organizaciji vođenja postupaka u Petrovoj, mnogi parovi pate radi toga.

U vašem slučaju radi teške dg TM i situacije sa zamrznutim uzorkom, te vrlo niske ovarijske rezerve i slabe reakcije na stimulaciju kod tebe, vaša pozicija i izgledi za uspjeh liječenja čine se posebno teškim.

Kad kažeš da razmišljaš o odlasku u inozemstvo, razmatraš li opciju s vlastitim ili doniranim js?

Jesu li vam liječnici predlagali postupak uz donirane js?

Sretno!

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Inesz prvotno napisa Vidi poruku
    NelaR, žao mi je radi postupka.

Često svjedočimo lošoj organizaciji vođenja postupaka u Petrovoj, mnogi parovi pate radi toga.

U vašem slučaju radi teške dg TM i situacije sa zamrznutim uzorkom, te vrlo niske ovarijske rezerve i slabe reakcije na stimulaciju kod tebe, vaša pozicija i izgledi za uspjeh liječenja čine se posebno teškim.

Kad kažeš da razmišljaš o odlasku u inozemstvo, razmatraš li opciju s vlastitim ili doniranim js?

Jesu li vam liječnici predlagali postupak uz donirane js?

Sretno!
    Sto je naj zanimljuvije prof. Š. na mojih 37 godina kaze taman najbolje, a prof. Kasum KO,
    za AMH, kao bilo bi bolje da je vise ali kad nije sta je tu je.
    Nitko, pa ni prof. V. koji mi je bio u nekoliko navrata,
    nije rako nista u smislu da je ovo neizvodivo i da smo kandidati za donaciju,
    samo se bune na loš odgovor jajnika na stimulaciju i ajmo ponovo.
    Ne znam sta da mislim, ni sta dalje.
    Moram sacekati utorak pa da vidim sta ce prof. Š. reći.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

NelaR, imamo isto godina, ja nešto bolji AMH, prvi (i jedini) postupak prošla sam u Petrovoj. Stimulirana sam Puregonom 200 IU kroz 6 dana + štoperica. U početku je bilo vidljivo 5 js, rasle 4, dovoljno narasle 2, od kojih jedna oplođena icsi metodom, vraćena savršena morula, prva beta niža, koja se ipak savršeno duplala i kraj. Spontani.
    Meni su rekli da je to za moj AMH bilo za očekivati (takav broj js). Bilo je nevjerojatno što se jedna jedina mrvica primila. Bar na kratko. Ne znamo gdje je pošlo krivo. Još se oporavljamo od tog šoka.
    Malo sam pod emocijama, jer smo prije godinu dana ugledali naš prvi plus iz spontane, jako željene trudnoće. Nažalost, završila je kiretažom.
    Godine lupaju na vrata, hormoni vrište, ali za sada psiha ne da. Ostavilo je to traga na meni i uz moje druge dijagnoze, bojim se krenuti dalje.
    Mislim da me je beta dokrajčila, to iščekivanje hoće-neće, grozno nešto. Tresla sam se k'o prut. Nakon početne niske bete, doživjeli smo njeno pravilno duplanje i za sat vremena sam prokrvarila. Često se pitam je li taj stres mogao dovesti do spontanog. Do sada to pitanje nisam imala snage otipkati na forumu.

Ponovila sam AMH na VV i veći mi je nego lani Očito to nije baš tako jako precizna pretraga. Dok god imaš js, imaš šansu ostati trudna. Pa koliko god ona mala bila.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj Optimist prvotno napisa Vidi poruku
    NelaR, imamo isto godina, ja nešto bolji AMH, prvi (i jedini) postupak prošla sam u Petrovoj. Stimulirana sam Puregonom 200 IU kroz 6 dana + štoperica. U početku je bilo vidljivo 5 js, rasle 4, dovoljno narasle 2, od kojih jedna oplođena icsi metodom, vraćena savršena morula, prva beta niža, koja se ipak savršeno duplala i kraj. Spontani.
    Meni su rekli da je to za moj AMH bilo za očekivati (takav broj js). Bilo je nevjerojatno što se jedna jedina mrvica primila. Bar na kratko. Ne znamo gdje je pošlo krivo. Još se oporavljamo od tog šoka.
    Malo sam pod emocijama, jer smo prije godinu dana ugledali naš prvi plus iz spontane, jako željene trudnoće. Nažalost, završila je kiretažom.
    Godine lupaju na vrata, hormoni vrište, ali za sada psiha ne da. Ostavilo je to traga na meni i uz moje druge dijagnoze, bojim se krenuti dalje.
    Mislim da me je beta dokrajčila, to iščekivanje hoće-neće, grozno nešto. Tresla sam se k'o prut. Nakon početne niske bete, doživjeli smo njeno pravilno duplanje i za sat vremena sam prokrvarila. Često se pitam je li taj stres mogao dovesti do spontanog. Do sada to pitanje nisam imala snage otipkati na forumu.

Ponovila sam AMH na VV i veći mi je nego lani Očito to nije baš tako jako precizna pretraga. Dok god imaš js, imaš šansu ostati trudna. Pa koliko god ona mala bila.
    Drago mi je cuti da je bar netko dobio makar pozitivnu betu.
    Kod nas je problem u tome da je MM imao Limfom i prosao kemoterapije prije koje je otisao na kriopohranu sjemena,
    to je i razlog zbog kojeg smo krenuli u postupke,
    tad je kod mene otkrivena niska ovarijska rezerva, a imamo jos samo dvije zamrznute ampule.
    Tako da sa mojim losom reakcijom na stimulaciju i sa smrznutim spermicima, nikako do pozitive.

Ostale su nam jos dvije ampule

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

joj Optimist..................... užasno mi je čitati ovakve tijekove - ali je MPO put upravo takav - u prvom redu neizvjestan - često težak i dug.....

Mogu li pitati kad pišeš "savršena morula", koji je to bio dan od punkcije?

Koliki ti je AMH?

I iskreno - sigurna sam da stres ne može djelovati - it was not meant to be....... neki dan sam zalijepila opet link na vezu izm. broja dobivenih jajnih stanica u odnosu na godine žene i vjerojatnost poroda živorođenog djeteta.... sa samo 2 jajne stanice (ako su naravno uopće obje bile zrele) >40 godina vjerojatnost je tek 5%

a ako imaš između 38-39 g. uspješnost odnosno vjerojatnost da ćeš dočekati porod i živorođeno dijete je negdje 9%

a ako imaš 35-37 godina izgledi rastu na oko 14%.

Je - treba biti kao i tvoj nick "Optimist" ali valja ostati u realnim okvirima. Optimist, vi nemate drugu dijagnozu? Samo tvoj nizak AMH? unatoč kojem se pokrene 5 folikula, to i nije toliko loše, ali valja imati na umu da treba oko 11 jajnih stanica za ostvarivanje trudnoće i živorođene bebe...... Nažalost s godinama kvaliteta jajnih stanica opada ali i vjerojatnost da početna trudnoća jednostavno "ode" zbog nesavršene jajne stanice i nesavršenog embrija........

http://humrep.oxfordjournals.org/con...expansion.html
    Lijepim još jednom taj link cure, možda vam pomogne samo da stavite u neke očekivane okvire vaša očekivanja.

NelaR - tvoj je AMH jako nizak, baš jako nizak. Naši liječnici su nažalost vrlo teški na preporuci za donaciju jajnih stanica - valjda postoji samo jedan privatni liječnik koji to pa skoro "pravovremeno" preporuči. Ostali oklijevaju do zadnjeg - ono - uspjet ćemo dok se ne ispucaju svi postupci žene ili dok žena ne navrši 42. godine pa više i ne može na teret HZZO-a ići na posutpke pa ni donacijske u CZ, koji su parcijalno plaćeni. Ne znam za vas i vaš slučaj konkretan, ali bih ja svakako otišla na drugo mišljenje, vi više nemate što izgubiti - ispucala si sve postupke na teret HZZO-a, sad valja odvagnuti da li štedjeti i ići privatniku s vlastitim jajnim stanicama i malim izgledima na trudnoću ili odmah ići vani u CZ na donacijski postupak s ipak mnogo većim izgledima da ostvarite trudnoću..... Znam da je odluka teška, možda je i preuranjena, ali mislim da je Inesz već napisala da vam je dijagnoza ipak dosta ozbiljna...... i ostalo vam je samo još dva pokušaja s muževim spermićima.... ja ne bih riskirala. SRETNO!

Datum pristupanja
    Jun 2006

Početno

I još nešto NelaR, stvarno liječnici u Petrovoj nisu štedjeli na stimulaciji, ja dugo nisam vidjela veću stimulaciji u državnim bolnicama, na teret HZZO-a, tako da u tome nisu štedjeli što često čine, kod vas očito zbog ozbiljnosti dijagnoze nisu se time htjeli igrati.

Jedino što je kod njih loše je da svaki put bude drugi liječnik.... svi s drugim kriterijima, to u Mariboru isto rade ali imaju ujednačene kriterije, pa su razlike minorne i imaju dobre rezultate. O rezultatima Petrove se stvarno da diskutirati.... A kad pišeš prof. Š. misliš na Špremicu? nije li ona liječnica s manje iskustva tamo u Petrovoj, s relativnom malim brojem postupaka, usudim se reći na temelju onog što sam čitala i čula da možda i nije najbolje rješenje u Petrovoj.......

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    Eto i moj zadnji pokušaj na teret HZZO-a je propao.
    od 2-6DC 350iu Puregona, od 6DC na dalje 300iu.
    Jadna sam i ljuta, u ZG sam od 7DC i mogu dolaziti kad god mi kazu da dodjem,
    u cetvrtak nije bilo moje doktorice i pregledala me neka mlada upisala folikule od oko 15mm,i 300iu Puregona i dalje,
    u petak druga dr. upisala folikule od oko 12mm i poslala me vaditi krv,
    Sva u cudu kako se folikuli mogu smanjiti ali mislim valjda oni znaju šta rade
    sestra Irena mi javi oko 2 da dodjem po jos Puregona za petak i subotu dalje po 300iu i u nedjelju kod Prof Kasuma na ultrazvuk.
    Dodjem danas (nedjelja, 12DC) i on se cudi sta su to upisivale, on ce upisati sta on vidi i neka izvadim krv.
    Sestra Irena je dezurna i javlja mi da se odustaje od svega jer po hormonima je nastupila ovulacija...
    Neka se javim u utorak ili srijedu Prof Šprem da ona oduci sta dalje.
    Jadna sam i razocarana!
    NelaR, koji dan ciklusa ti je uvedena supresija?

Osoblje foruma Inesz avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2011

Početno

NelaR, žao mi je zbilja amh je jako nizak, stimulirana si ogromnim količinama lijekova, odgovor nikakav...Mužev materijal se troši...

Kad bi barem mpo bio svemoguć... Na našu žalost mpo je kao i svako drugo liječenje-nekad dosnosi uspjeh, nekad ne.

Razmišljam, da sam u situaciji da od muža imam zamrznute samo 2 ampule, da imam 25 godina, svršeno reproduktivno zdravlje... ono... amh bar 25, 20-ak antralnih... da dobijem 10 blastica u postupku, svejedno bih se tresla kao šiba od straha...

Znam da vam je teško, ali konzultirajte s liječnicima iz drugih klinika, privatno negdje otiđite da čujete drugo mišljenje, u inozemstvo pošaljite mail s upitom.

Optimist avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

MM ima asthenozoospermiju, a ja uz nizak AMH (prije godinu je bio 2,5, nalaz prije 2 mj. je pokazao 3,nešto, nemam ga sad pri ruci) imam i trombofiliju.

Bili smo se pripremili na neuspjeh, ali ne i na onakav razvoj situacije: biokemijska trudnoća. Sve je bilo vrlo stresno tih par dana. Sama stimulacija je prošla odlično, osoblje u Petrovoj na tom odijelu je bilo fantastično, od početka stimulacije sam bila na heparinu. Među prvima sam bila u novom odjelu Pripremila se na negativnu betu. Strpila se čak 15! dana, doma nisam radila test, baš sam bila prava štreberica. Kad ono beta 67. Sreća neviđena. Dok nismo malo pročačkali net. Ali se držiš za slamku (i za Ineszinu priču ). Onda uleti praznik pa vadim betu tek 3. dan, beta se savršeno poduplala: 220. Ne moram niti opisivati koja je to radost bila. Javili svima koji su čekali nestrpljivo s nama i radovali se svi zajedno.
    I za sat vremena - lagani grčevi. Malo krvi na ulošku. Vikend smo preživjeli tješeći se da je hematom. Nisam mrdala. Utrići, Normabel, magnezij. U ponedjeljak je beta bila 44. To nas je dotuklo.

A naša savršena morula…punkcija je bila u petak, morula vraćena u ponedjeljak.

Grozim se vađenja bete. U prvoj trudnoći se nije pravilno duplala. U drugoj je krenula nisko pa se lijepo poduplala. Tresla sam se dok sam čekala betu. Zato se pitam je li to možda uzrokovalo spontani, koliko god to iracionalno zvučalo.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj ljube prvotno napisa Vidi poruku
    NelaR, koji dan ciklusa ti je uvedena supresija?
    od 2. dana ciklusa puregon 350iu do 6.dc a onda dalje po 300iu. Drugo nista.

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

MM ima asthenozoospermiju, a ja uz nizak AMH (prije godinu je bio 2,5, nalaz prije 2 mj. je pokazao 3,nešto, nemam ga sad pri ruci) imam i trombofiliju.

Bili smo se pripremili na neuspjeh, ali ne i na onakav razvoj situacije: biokemijska trudnoća. Sve je bilo vrlo stresno tih par dana. Sama stimulacija je prošla odlično, osoblje u Petrovoj na tom odijelu je bilo fantastično, od početka stimulacije sam bila na heparinu. Među prvima sam bila u novom odjelu Pripremila se na negativnu betu. Strpila se čak 15! dana, doma nisam radila test, baš sam bila prava štreberica. Kad ono beta 67. Sreća neviđena. Dok nismo malo pročačkali net. Ali se držiš za slamku (i za Ineszinu priču ). Onda uleti praznik pa vadim betu tek 3. dan, beta se savršeno poduplala: 220. Ne moram niti opisivati koja je to radost bila. Javili svima koji su čekali nestrpljivo s nama i radovali se svi zajedno.
    I za sat vremena - lagani grčevi. Malo krvi na ulošku. Vikend smo preživjeli tješeći se da je hematom. Nisam mrdala. Utrići, Normabel, magnezij. U ponedjeljak je beta bila 44. To nas je dotuklo.

A naša savršena morula…punkcija je bila u petak, morula vraćena u ponedjeljak.

Grozim se vađenja bete. U prvoj trudnoći se nije pravilno duplala. U drugoj je krenula nisko pa se lijepo poduplala. Tresla sam se dok sam čekala betu. Zato se pitam je li to možda uzrokovalo spontani, koliko god to iracionalno zvučalo.
    Što mi žene svašta možemo šreživjeti! Ne znam zbilja kako ostati normalan poslje svega.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj NelaR prvotno napisa Vidi poruku
    od 2. dana ciklusa puregon 350iu do 6.dc a onda dalje po 300iu. Drugo nista.
    Zato sam te i pitala kad je bila supresija, s obzirom da je nastupila preuranjena ovulacija (luteinizacija), nekako mi je upucivalo na to da su ti zeznuli stimulaciju i to je zapravo strasno...
    Znaci nikakav Cetrotide ili Orgalutran 6.-7. dan ciklusa?

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Zato sam te i pitala kad je bila supresija, s obzirom da je nastupila preuranjena ovulacija (luteinizacija), nekako mi je upucivalo na to da su ti zeznuli stimulaciju i to je zapravo strasno...
    Znaci nikakav Cetrotide ili Orgalutran 6.-7. dan ciklusa?
    Ne nista!

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evo danas bila kod prof. Šprem i zena sva u cudu šta se dogodilo.
    Čudi se gdje je ona bila kad mi je netko drugi radio ultrazvuk, zasto ju nisu zvali...
    Zvala sestru na mobitel da joj donese karton.
    Čita i čudi se, pogledala me ultrazvukom i desno folikul 16x12,4, lijevo 14mm
    Kaze ocito je da je ovaj jedan od dva folikula na desnom pukao ali trebalo je nastaviti postupak.
    Upisala mi ??!! na nalaz i dogovorila da ponovimo u prvom mjesecu kao nastavak ovog postupka koji je bez razloga prekinut.
    Cinilo mi se da je poprilicno pop...la na čitavu situaciju!
    U prvom mj sve ispocetka, nadamo se boljem rezultatu.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

NelaR, zbilja za ne povjerovati situacija.. s tim da do ranije ovulacije ne bi niti doslo da je na onom pregledu kad je vodeci folikul bio 15 mm uvedena i supresija.
    Sretno u prvom mj.!

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

NelaR, zbilja za ne povjerovati situacija.. s tim da do ranije ovulacije ne bi niti doslo da je na onom pregledu kad je vodeci folikul bio 15 mm uvedena i supresija.
    Sretno u prvom mj.!
    Da!! Sto je najzanimljivije ovo je vec drugi put da su odustali od postupka zato sto je doslo do ovulacije u stimuliranom postupku.
    Protiv prof.Šprem stvarno ne mogu reci nista lose, ljubazna je, njezna, hoce objasniti... niti sumnjam u njezine odluke,
    samo sam uvijek takve srece da te mi te zadnje dane zakaći vikend ili neki praznici i onda mi bude svako, Vrčić, Kasum, Strelec, Jurković,
    nekoliko mladih doktorica, i onda svako po svom, ne znaju moji situaciju,
    bilo je toga da mi kazu da nemam lijevi jajnik, da mi je maternica cudno postavljena, cak je bila predlozena insemenacija...
    Jasno mi je da nisu doktori svemogući i da se desavaju greške i da mi ne reagiramo svi isto na stimulaciju...
    ali igraju se s nama kao da nam daju tik-tak bombone za 5kn, pa šta ako ne bude ništa.
    Svaki taj neuspjeh te slomi! Treba se svojski truditi da ostaneš normalan!
    Ja sam več u fazi da kad čujem da je neko ostao trudan skučajno,
    poželim im pobrojati sve po spisku i poslat ih u 3PM glupe i neuke!

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

ne znam stvarno kako bih tumacila tu praksu da se pacijentici u antagonist postupku ne uvede antagonist (supresija) i da se takvi propusti svako toliko desavaju...
    em su referentni centar, em su eksperti samo takvi...
    Posljednje uređivanje od ljube : 09.12.2015. at 09:27

žužy avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

ljube,od naša dva stimulirana ivf-a u Petrovoj,nije mi ni jednom uvedena supresija. Tek na vuku prvi put,pod obavezno i normalno.
    Stvarno,neznam kaj bi rekla na sve ovo sa Nelom...taj dio da prođeš kroz ruke sviju tamo je i mene užasno živcirao..a kao tvoj dr je upučen u sve mada ga nema. Moš mislit. Osim sestre Irene. Ona im je svima poveznica,kolko stiže.
    Nela,sretno,najsretnije dalje. I nedaj se više zaheb...

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

ne znam stvarno kako bih tumacila tu praksu da se pacijentici u antagonist postupku ne uvede antagonist (supresija) i da se takvi propusti svako toliko desavaju...
    em su referentni centar, em su eksperti samo takvi...
    Prof. Š. mi je propisala Cetrotide, ali u cetvrtak i petak kad su me gledale druge dr. ni jedna nije rekla da mi se Cetrotid i da.
    Kad mi je receno nastaviti terapiju dalje, još sam i pitala dali samo Puregon 300iu, receno mi je DA!

NelaR avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    ljube,od naša dva stimulirana ivf-a u Petrovoj,nije mi ni jednom uvedena supresija. Tek na vuku prvi put,pod obavezno i normalno.
    Stvarno,neznam kaj bi rekla na sve ovo sa Nelom...taj dio da prođeš kroz ruke sviju tamo je i mene užasno živcirao..a kao tvoj dr je upučen u sve mada ga nema. Moš mislit. Osim sestre Irene. Ona im je svima poveznica,kolko stiže.
    Nela,sretno,najsretnije dalje. I nedaj se više zaheb...
    Ma mos misliti sto je upucen tvoj dr. kad je meni prekinut postupak u nedjelju,
    ja dodjem u utorak k njoj i ona nema blage veze o tome sta se desilo!
    Niti zasto mi ona nije bila na ultrazvuku u cetvrtak i petak!!
    S tim da je bas sestra Irena bila dezurna za vikend, dakle u nedjelju je bila ona,
    ona mi je izvadila krv i ona mi je javila telefonom da prof. K. prekida postupak zbog ovulacje.
    Starno ne kuzim sta se tu desilo! A ocito ne kuzi niti prof.Š. jer je napisala !!?? na nalaz.

ljube avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj žužy prvotno napisa Vidi poruku
    Znam sve žužy, prošla sam Petrovu, zato i ironija u onoj rečenici "em su referentni centar, em su eksperti samo takvi...".
    Pa gdje toga ima da se pacijenticu nastimulira takvim visokim dozama gonadotropina, a da joj se ne uvede supresija za prevenciju prijevremenog porasta endogenog LH?
    Ako se liječnici i mijenjaju na dnevnoj bazi na folikulometrijama pa valjda se zna koji je tok stimulacije, što je protokol s agonistima, a što s antagonistima.
    Kakvi su to postupci bez supresije (prednjači dr.Strelec, no vidim da niti mlađe snage ne zaostaju u tim nebulozama), gdje se oni još prakticiraju, u kojim svjetskim centrima?
    Čak se i u protokolima blagih IVF-a za supresiju koriste antagonisti GnRH ili prolongirana primjena CC-a (klomifena), a ne pacijenticu stimulirati u punoj stimulaciji, potrošiti toliku količinu lijekova i onda ne odraditi posao kako treba.
    Koja je to količina uzalud potrošenog (bačenog) novca, fizičkih i psihičkih stresova za ženu, putovanja, izostajanja s posla, itd, itd.
    Bilo bi dobro da novi, suvremeno uređeni prostor popratiti i manje ovakvih loše odrađenih stimulacija u budućnosti.

maca2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

@NelaR , strašno...mogu samo zamisliti koliko si ljuta, ogorčena i tužna!
    Imaš li mogućnost promijeniti kliniku i ponijeti sa sobom mužev materijal ili si vezana baš za Petrovu?
    Ja sam bila u 3.mj. u Petrovoj u stimuliranom kod Kasuma i ne mogu reći ništa loše oko stimulacije, dobila 24 ampule gonala + 4 cetrotida...ali općenito mi se način rada/odnos prema pacijentima nije svidio pa sam otišla od tamo.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •