cappy ako može utjeha mojim klincima prick je uvijek nepouzdan, rastevi su nam mjerilo a oni su jaaako veliki.+
moja klinka sad 9 godina, a rastom ko 10-11 godina još uvijek je na haleru, čak i veliki i muž pušu na neki mini haler
Printable View
cappy ako može utjeha mojim klincima prick je uvijek nepouzdan, rastevi su nam mjerilo a oni su jaaako veliki.+
moja klinka sad 9 godina, a rastom ko 10-11 godina još uvijek je na haleru, čak i veliki i muž pušu na neki mini haler
Mi smo na volumaticu, svi i ja.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Meni su veliki na aerochamberu, svatko svoj a najmanji na babyhalleru.
Sad je pak curetak pocela kasljati. Ocekujem da bi i koza mogla buknuti :/
Moj E. isto ima relativno loše nalaze (kao i uvijek kad mu kontrola na Srebrnjaku upadne u ovo doba godine). Uputili ga na vježbe disanja.
Olakšavajuća okolnost je što mi već godinama znamo da to kod njega ide sezonski. Sad cvate lijeska. Počeo je s aerius tabletama sinoć.
cure,
jel neka od vas radila nekaj, išla na kakve terapije, da sredi uzroke alergijskih poteškoća vaših klinaca?
jer naše iskustvo je da svi ovi lijekovi samo smanjuju/uklone vanjske pokazatelje alergije, ali ne uspiju maknuti te iste alergije..
moja je z. isto koma, kaslje vec dva tj ,nikako prestat taj suhi kasalj. sad sam ju stavila na ventolin 2x2, atrovent 2x2 , flixo, i pulmicort 2x . nocas nije kasljala. uzas. mislila sam da ce proci samo od pulmicorta al nista. kaslje li ga kaslje a za vikend i nocni krenuo . uf. a nit nos curi nit nista. nikakvih simptoma bolesti.
Misliš na senzibilizaciju?
Nismo probali.
Ja sam sigurna da bi mom sinu pomoglo da ode živjeti nekamo na Jadran, tamo mu je uvijek dobro. Čak i sam kaže da bi se volio odseliti i nije to bezveze. Ali trenutno nam tako nešto teško dolazi u obzir. Vidjet ćemo. Kad dođe do odabira studija, mogao bi otići u neki grad na obali, pa bi se vidjelo je li to za njega. Razmišljamo u tom smjeru.
da, govorim o desenzibilizaciji ili hiposenzibilizaciji kak ju doktori zovu
i baš razmišljam kak je i "obična" homeopatija u biti jedan vid desenzibilizacije jer se uzima minijaturno smanjen alergen
ima li tko i kakva su iskustva?
naša pedijatrica ima odraslog sina kojem je desenzibilizacija pomogla...
mi smo tražili i sigurno ću svoje dijete "upisat" na to..upravo u procesu da se upišemo
ali gledam i alternative :)
Ja sam čula da klasične hiposenzibilizacije nema, usto to ne vole raditi ako je više alergena u pitanju
Iskreno odgovor njihov da ne prakticiraju ne bu me sprjecilo da trazim apsolutno sve kaj je na raspolaganju
E jesam se odrazila.
Ukratko, ja bum trazila sve kaj je dostupno
Al mislim da se to placa , i to dosta. Spominjao je to netko tu..
Znam da to rade tek nakon odredene dobi, ne znam jel 3 ili 4 godine?
ali opet ne na one koji imaju više alergena
sad se daju neku tabletice ( pričam priču koju sam čula pred nekih 3-4 godina) pod jezik, nije to više inekcije i slično, i ne rade to svi.
:kbell:moja z. jos kaslje, a l. je bio do pred tjedan dana curio nos i imala je hunjavicu, bas ono prehlada, tjedan dana je bila zdrava i sinoc opet poceo curiti nos i kihanje , kasljucanje .. aaaa:zbunj:
sad me to bas brine, kako opet :-o
Moji skupili gripu. :-( Umiru doma od visoke temp. Kaslju prestrasno, nosevi koma.
moja klinka je imala ja mislim kao gripu pred 10 dana,prek vikenda temperaturu, pa jedan i pol dan ništ, pa jedna dan škole,pa opet temp, ošli kod doktorice i ona rekla gripa,mala drugi dan procvala bez temperature.
Ajme , ova je godina uzas. Nikad nam se nije desilo da se tak brzo vrati bolest .. A i z ne prestaje s kasljem . Nece mi se vodit ih dr da ne skupe jos gore.
Moji 5 dana 39.5. Najmlada dogurala do 39.7. Samo ih srusi. prvi put evo im noseve ne mogu ocistiti koliko tog se skuplja. Ma ni probit a cistim kruzno ko na srebrnjaku :-(
Cekaonice su krcate i kod pedij.i dr opce prakse al gledaj da se narucis ili ides pred kraj radnog v.
Inace dobila sam za malu uput.za amb.lijecenje u crikvi. Napissla mi je pulmologija valjda je to dosta. Za malog jos nisam dobila termin
moj najmanji pasovao koze
5.3. Idemo u Crikvu
sretan put!!
nazovi udrugu ili mejlaj da si vidiš kakve su cijene za njih.
Mi smo dobro, bez ventolina ČAK 2 mjeseca i predali smo papire za vrtić trebali krenuti ovaj tjedan ali HLADAN TUŠ!
Pedijatar nam nije htio dati potvrdu da je dijete zdravo jer želi čuti mišljenje specijaliste s Rebra(kontrolu imamo za 2 tjedna) sve bi to bilo ok da taj isti pedijatar nije prije 3 mjeseca popljuvao tog specijalistu da kako želi djetetu ukinuti flixotide (ipak on kao pedijatar više prati dijete).
Pisala sam već o tome, specijalist sa Rebra smatra da mu flixo u njegovom slučaju ne pomaže a pedijatar se ne slaže s tim...iako unatoč cjelogodišnjem uzimanju flixa dijete je imalo 8,9 opstrukcija i uzimanja ventolina.
Baš sam ljuta, kako sada JE važno mišljenje specijaliste a prije 3 mjeseca je otkantao njegovo mišljenje.
Nisam direktno razgovarala s doktorom bio je u gužvi isto to bih mu rekla....
Baš nekorektno. A u vrtiću sve bilo spremno za polazak...
a kakve veze astma ima s upisom u vrtic ??
Ne pitaj... ima....
Moj E. nije imao prepreka pri upisu (jer mu je astma dijagnosticirana tek kasnije) ali u jasličkoj dobi mi smo i ustanovili što je djetetu zbog smetnji koje je imao uglavnom u vrtiću. Dolje je u jaslicama bio tepih, on se vječito gušio u prašini. Igrali su se na podu - nije bilo sjajno. ALI izdurao je. Nikad kasnije nisam ga toliko puta vodila na hitnu kao u vrtićko vrijeme. Zapravo, ne znam jesam li ga uopće vodila u školskoj dobi.
Eh, sad...
Mišljenje pedijatra i specijalista trebalo bi biti više kao uputa za osoblje vrtića (kao i za alergičare koji pate od prehrambenih alergija) nego prepreka za upis. Ne znam kakvi su sad propisi, ali upis takvog djeteta u grupu nekada je omogućavao manji broj klinaca u grupi (jer se ovo tretiralo kao posebne potrebe - odgajatelji su morali biti upućeni što i kako, zdravstveni voditelj je morao isto znati što učiniti u slučaju napada, sve to treba imati pod kontrolom). Davno su moja djeca bila u vrtiću, pa ne znam kako je sada, ali ima razloga zašto su to predložili i to nije smetnja upisu, samo treba voditi računa o najboljem interesu djeteta.
mašnice, ono što bi trebalo učiniti je porazgovarati sa specijalistom i dogovoriti što da piše na papir. Ponavljam, to NIJE prepreka za upis u vrtić. Sretno!
Pa i moj maleni je bio u sličnom položaju kao i tvoj Mašnice, na stalnoj terapiji i sa mnogobrojnim bronhitisima i opstrukcijama iza sebe, no ped. mi je bez ikakvih problema izdala Potvrdu, ono ukratko opisala kako stvari stoje i da djetetu nisu potrebne neke posebne mjere i sl. Po meni nikako nema smisla da ped. pravi oko toga probleme.Stvarno, ne razumijem.
Peludna prognoza po gradovima: http://www.stampar.hr/hr/peludna-prognoza-hrvatska
Mislim da smo mi mirni dok ne krenu cvjetati trave.
Kod nas je dijagnoza astme skužena nakon odlaska u vrtić, tj. jaslice. ali mislim da ne bi trebala bit prepreka upisu u vrtić. Ali, bila je prepreka de facto, barem u dobi ranijoj od 4 godine, jer to je bilo mučenje i više je bila izvan vrtića nego unutra, vrtić je tada meni bio "zagarantirani kontaktni centar za razbolijevanje u roku od maks 4 dana". Ali, i to je prošlo, pa je, ako se više dobro sjećam, u 5.-toj procvala i bilo je sve OK.
Moje dijete je bronhitičar i nema napadaje, njemu počne s kašljanjem koje se može u roku par sati preokrenuti na teško jako teško disanje ali kako je već bio u vrtiću ne bi trebalo biti problema.
Na kraju eto...čekamo taj pregled za 2 tjedna.
Nema ni moja, nego je je zapravo kontinuirano bila bolesna, ono čim se kašalj smiri, vratimo je, za 3 dana nos, za 4 kašalj. Moja ima astmu koju trigeriraju infekti.Ali, tvoj je valjda taj dio već odradio.
a možda stari cjenik valja do novoga
Davno sam bila čula, i svojedobno i sama tražila, magereće mlijeko jer kao super je za astmu i bronhitise. Izgleda.... da nas namagarčilo s tim :). Evo s portala Dokazi u medicini:
"Nakon uvida u znanstvenu literaturu izgledno je da se sva istraživanja koja se spominju u vezi s magarećim mlijekom odnose zapravo na laboratorijske studije koje istražuju svojstva i sastav magarećeg mlijeka te ga uspoređuju s mlijekom drugih životinja. Stoga se postojeći dokazi o djelovanju magarećeg mlijeka temelje na laboratorijskim istraživanjima o svojstvima mlijeka, svjedočanstvima zadovoljnih korisnika i promotivnim porukama proizvođača magarećeg mlijeka. To nisu dovoljno dobri dokazi da bi se moglo s pouzdanjem tvrditi da se radi o proizvodu koji je učinkovit za bilo što vezano za ljudsko zdravlje"
http://dokaziumedicini.hr/magarece-m...o-kazu-dokazi/
Kaj bi cekala, nazovi doktora na srebrnjak i moli ga da te isti dan primi i sigurno hoce.
Nismo mi vise na Srebrnjaku prebacili se na Rebro.
Evo nakon hvalisanja kak su dobro ulovila nas visoka temp oboje i opca slabost. Viroza ali nije na bronhe otislo nadam se i da nece
valjda ste skupili neš ko gripu ili tak nekak
ti si kod R.?, kod njega pali da mu napišeš mejl pati javi kad možeš doć
Ne kod Ć :-)
Najmanji i curetak mi kaslju nocu. Ona ne puno, a on se oko 3 ujutro zalaufa posteno na mahove i tako skroz do jutra. Preko dana vise manje ok :/ A njoj su i okice krenule i malo koza :( Najveci se drzi.