Gdje nam je ivekica? Nije se dugo javila ili mi se samo cini?
Printable View
Gdje nam je ivekica? Nije se dugo javila ili mi se samo cini?
Cula sam se ja danas s njom, dobro je, samo u guzvi na poslu. Uskoro i ona ima pregled, pa ce se sigurno i tu javiti.
AM to su divne vjesti! Bas ce mi bit drago ako budes mogla prirodno rodit.
Zadarmamice i dobro je da se ne nerviras! Samo sam primjetila da ti se divim na tome :) Idi makar na pregled vidit kakav ti je cerviks, ne moras u bolnicu ako neces al makar da znas kakvo je stanje. Opet...tako bih ja, tiradi kako osjecas i kako ti tjelo i srce kazu.
TTiL Drzim ti onda fige da budete "u paketu" jos 3 dana! Ali samo da pitam, sta ces ako krene a BC ti je zatvoren? Imas li plan B?
Meni ce u rodilistu dati indukciju SAMO ako je plodna voda mekonijska. Dokle god smo beba i ja ok dr mi je rekao da on nema nish protiv i da 2 tjedna prenesem - ja sam na to rekla da nemam ni ja nish protiv al da radije ne bi :)
Ne brinem se da ce mi uraditi neshto bez mog znanja ili da ce me nagovarati na neku intervenciju jer su u Kninu stvarno sjajni svi i jako se ljepo moze komunicirat - zato sam i izabrala rodit tamo a ne u Splitu gde inace zivim - ljudski faktor mi je najvazniji a u Splitu je to lutrija, na zalost!
Ja danas piskim vise nego inace - vjerojatno se spustamo polako ali sigurno... vidicemo sutra na pregledu...ufff opet ja ko papagaj ali ovi zadnji dani su tako duuugiii :cekam:
Plan B je bolnica. Ovdje i u bolnici imaju opciju potpuno prirodnog poroda, al ih isto znaju zasvrbiti intervencije, ovisno o guzvi... Jedino dobro je da se nigdje ne mora lezati, to su apsolutno izbacili iz uprabe.
I meni su ovi dani bas dugi :)
Meni su oralni tokolitici pomogli, točnije, nifedipin (koji je inače za visok tlak - iako ga ja nisam imala). Sama ginekologica mi ih je dala, nije me slala nigdje drugdje na pregled. Čak je i rekla da možda ne pomogne. Ali, meni su se bh smanjile. (iako sam krenula i sa strogim mirovanjem tad) S 34tt mi je rekla da prestanem piti. Ja sam zbog straha produžila do 35tt...maleni je požurio s 36tt. Ako ih ponovno dobijem, ne prestajem ni s time ni s magnezijem do 37-38tt. Da pokušaš pitati zadarmamica?
Je li zna netko do kojeg tjedna se smije piti magnezij?
Javljam se na dužnost :)
Pratim vas sve redovno, na mobitelu sam kojem tipke bas ne rade pa ne tipkam puno.
U iščekivanju sam sljedećeg pregleda. Još 10 Tjedana. Ne mogu vjerovati kako brzo prolazi.
Sanja, debljas li se ti što? :lol:
Zadarmamica, nadam se da će ostati još u trbuščiću.
Twinolina, bravo za dva dečka.
AdrianovaMamica kako ste vas dvoje?
Gdje je jarica?
Jedna cura rodila neki dan s 35+koji dan, ali bebonju preko 3 kile...nije bio niti u inkubatoru, niti išta slično. Ostali su tjedan dana u bolnici zbog žutice. Moj je rođen s 36+3 ali malen, 2490g, ostali smo tjedan dana jer su čekali da frajer napokon počne skupljati grame. Sve ovisi o puno faktora.... Ali nemoj već sad tako razmišljati.
ja sam rodila prije 4,5 mjeseca, ali svejedno bacim oko kad god mogu na sve vas tu i pratim vaše priče. Mamice, ja sam u drugoj i sad u zadnjoj trudnoći kontrakcije imala zadnja 3 mjeseca, s tim da su mi sad u ovoj zadnjoj trudnoći bile puno jače nego prije, zadnja 2 mjeseca su bile toliko jake da sam ih skoro morala prodisavati kao trud. Kad bi me stislo ni makac dalje, ukipila bih se. Imala sam ih svaki dan, konstantno. Bojala sam se prijevremenog i svašta nešto, na kraju sam dogurala do 2 dana prije termina. Pila sam magnezij do 37tt, 250mg, do zadnjeg dana sam bila šumeći od 80mg.. Kolostrum sam imala isto dugo, pa neznam točno, ali valjda negdje od pola trudnoće. Samo polako. Nadam se da će sve biti ok.
I ja imam nekoliko poprilično bolnih bh dnevno, pogotovo zadnja 2 tj, a u pon sam na 34+3 tt bila zatvorena i ne pijem Mg jer moja dr to smatra odličnim uspjehom farmaceutskog marketinga bez realne koristi za bh, jedino koristi za smanjenje grčeva u nogama i bolju probavu.
Jel istina da zene koje su u bilokojem trenutku u zivotu lijecile sterilitet i makar je trudnoca dosla izmedju spontano moraju na cr? :?:
Nije. Odluka za cr se baš ne donosi tako olako. To što je trudnoća rezultat MPO ili kućne radinosti ne igra apsolutno nikakvu ulogu u odlučivanju za cr. Većina centara preferira prirodan porod i cr ide isključivo kada je neophodan, tj. kada bi forsiranje prirodnog poroda ugrozilo mamu ili bebu.
Onda ljudi blebecu gluposti. Ili se u nasem kbcu rade gluposti!
Isto tako sam misla da to nije nesto "na izbor" pacijenata, nego samo ako ima komplikacija da se ide na cr... a onda sam cula za mame koje nisu htjele da ih "boli" pa su trazile cr, kojima su bebe velike pa nisu htjele vaginalno da se "ne upropaste" dolje, dogovarale preko stele datum kad bi rodile cr-om i takve idiotarije... bez da je ikakvih opasnosti bilo za njih ili bebe
pa jel to zbilja moguce?!
Ima i toga...
Jeste. Neke idiotizme što sam čula nema smisla ni ponavljati.
U KBC Ri je poprilično teško doći do CR. Prvo iscrpe sve ostale opcije. I svaka trudnoća s komplikacijama (čak i kad imaš preporuke od drugih dr. da je cr indiciran) ide na konzilij gdje važu da li je CR baš opravdan i može li ga se izbjeći.
Ali nisu sve bolnice iste.
To sam i ja cula - notorna glupost. Indikacije za CR su iste bez obzira na to kako je beba zaceta, dakle indikacije medicinske prirode, a ne bablje price. Ako doista ima doktora koji mpo smatraju razlogom za CR, bolje ih zaobilaziti.. Ljuti me to!
Inace, ja se uzasno micim sa zgaravicom i vise ne znam sto napraviti, postaje neizdrzivo. Doslovce mi se kiselina po noci izlije u grlo i usta, a rennie i slicne blage stvari ne,aju apsolutno nikakvog ucinka. Jel netko mozda imao problema pa mu je dr nesto prepisao? Znam da su mi proslu ttudnocu u bolnici zadnjih tjedana davali nesto, no ne mogu se sjetiti sto.
Cure pomagati, nervozna sam, grizem ali doslovno.
Sama sam s djecom za vikend i bez auta pa ne možemo nikuda otići, urlala sam već nekoliko puta i jadna mi djeca više.
Jel to zbog kroničnog manjka sex a, južne ili moje štitnjače. Već sam na rubu da popijem normabel a tek je 1.
Ribice eto i meni takav dan, ako te to išta tješi...
Ivana.sky, i meni padne na pamet da nesto poduzmem po tom pitanju i odem kod dr ili nesto, ali nema smisla. To su bolovi i gotovo. Izbjegavam i tablete. Legnem odmoriti i samu sebe motiviram da ja to mogu i da nije toliki problem :)
Ivekice, evo danas smo 29+0 i na +5 tako da se debljamo polako, ali sigurno. Dobila sam 2 kg u mjeseca dana, tako da se nadam da cu se tako debljati zadnja dva mjeseca i da necu odjednom postati ogromna :D A ti? Raste buso?
Potjerala djecu lec, popila kavu i red čokolade i sada mogu dalje...
twinolina nadam se da si i ti bolje.
uh...i ja popila kavu, ne mogu čokoladu..upalile mi se desni nad umnajkom, onak ko džep mi se zna napravit....mm došao pa će kasnije s njima van a ja ću se ipak ulovit čišćenja jer ne mogu ovo gledat. on je ljut što sutra idemo na selo, inače bi nedjelju proveo cijeli dan picajzlirajući po stanu...jedva čekam da odu, nekako ću to porediti...
veselim se večerašnjem the voiceu.....eto što mi je veselje. još me pere depra/živčanoća....
Mene još drži prehlada, ali srećom u prolazu. Bole hemići pa oprezno sjedam, danas sam se sama sebi smijala kad sam ulazila u auto, a u dućanu me tak oprala jedna bh da sam jedva stajala na nogama. Sad idem odgulit još jednu rundu peglanja i onda je sve za malca i meni za bolnicu spremno, samo si moram spakirat kofer. Idući tj još moram ofriškati AS i kolica i onda može za 2 tj i van, na rubu sam s gostoprimstvom :)
Ja vas nisam uspjela iščitat jer sam se ujutro priključila ekipi na šetnji za plodnost, ali moram vam javiti da smo dobili preliminarne nalaze iz Njemačke - čekamo zdravu seku :-D. Mala dama je nositelj kao i mm i ja, ali je zdrava! Sad se prepuštamo samo slatkim mukama :-D
Predivnooooo...uživajte :-D
:heart:
mumaaaaaa :heart::heart:
Kakav Božji blagoslov!!!!! Super, super, super!!!!!
Muma yeeeeeeeeeesssssss :-D
Muma divna vijest!!
Muma draga čestitam ti od srca zaslužili ste toliko sreću jako jako sam sretna zbog tebe! Ma znala sam ja da će lavonja usrećit mamicu! !!!!
super muma!!!! :-D
Mumica stiže tvoja dugica :-D :klap:
Muma, kakva divna vijest!!! :heart:
Muma ovo je milina za pročitati, pratila sam tvoju priču i evo sad je i meni kamen sa srca pao!
Stork ozdravi brzo, ne mogu reći da znam što su hemići....nikad ih nisam imala.
mene loše raspoloženje pustilo, al sam zato sad umorna ko pas, 5 sati čistila, spremala, peglala...neka, sad mi je sve na svom mjestu!
gledala sam prilog o šetnji za plodnost u vijestima...mogli su to još bolje popratiti, kojekakve parede su top news,a ovo imam dojam da ni problematiku ne kuže u potpunosti.
muma :-D
nama stigla kolica... cijelu vecer se ja i mm igramo s njima...
Jutroooo.:)
Danas je moj sretan dan.prije 4god sam postala mama.:)
I necete virovat....jedno jedino dite ce doci na rodendan.svi su ostali dobili proliv,povracanje i temp.pa cak i odrasli.hara virus po vrticima.a mom sinu najdrazi gost...moj necak zavrsio i na pedijatriji sinoc :(
Mumaaaaaaa čestitam :heart::heart::heart::heart:
Muma, predivne vijesti!