Stranica 222 od 581 PrviPrvi ... 122172212220221222223224232272322 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,051 do 11,100 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

anabeg avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2012

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Stvarno mi je ova trudnoca teza od prve.u prvoj sam jela same gluposti,pjesacila po cilom zadru uzduz i popriko.imala sam i tada kontrakcije ali lagane.nista strasno.
    A sada koma.popisam se i nakon minut se dignem sa kauca a kontrakcije uuuuzasne i kao da nisam 5dana pišala.jedva hodam tada.drob kao kamen.uzasan teret i pritisak.imam ih po cijeli dan.a doktori su bili rekli da je sve za ove tjedne normalno.ali isto cu ja zvat dokt ovih dana ako se ovakve kontrakcije nastave.curka se javlja ali manje nego inace.jer kad me uvate kontrakcije nema sanse da ju cujem.bude mi kao na prvom porodu.dok se odraduju trudovi ne osjeti se beba.ona se umiri.bar je meni tako bilo.
    I inace sam manijak oko ciscenja a sad se uopce ne forsiram i pazim i odmaram.i evo i sad lezim dok ovo pišem a gadna kontrakcija me drzi.
    ja sam rodila prije 4,5 mjeseca, ali svejedno bacim oko kad god mogu na sve vas tu i pratim vaše priče. Mamice, ja sam u drugoj i sad u zadnjoj trudnoći kontrakcije imala zadnja 3 mjeseca, s tim da su mi sad u ovoj zadnjoj trudnoći bile puno jače nego prije, zadnja 2 mjeseca su bile toliko jake da sam ih skoro morala prodisavati kao trud. Kad bi me stislo ni makac dalje, ukipila bih se. Imala sam ih svaki dan, konstantno. Bojala sam se prijevremenog i svašta nešto, na kraju sam dogurala do 2 dana prije termina. Pila sam magnezij do 37tt, 250mg, do zadnjeg dana sam bila šumeći od 80mg.. Kolostrum sam imala isto dugo, pa neznam točno, ali valjda negdje od pola trudnoće. Samo polako. Nadam se da će sve biti ok.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

I ja imam nekoliko poprilično bolnih bh dnevno, pogotovo zadnja 2 tj, a u pon sam na 34+3 tt bila zatvorena i ne pijem Mg jer moja dr to smatra odličnim uspjehom farmaceutskog marketinga bez realne koristi za bh, jedino koristi za smanjenje grčeva u nogama i bolju probavu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jel istina da zene koje su u bilokojem trenutku u zivotu lijecile sterilitet i makar je trudnoca dosla izmedju spontano moraju na cr?

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Jel istina da zene koje su u bilokojem trenutku u zivotu lijecile sterilitet i makar je trudnoca dosla izmedju spontano moraju na cr?
    Nije. Odluka za cr se baš ne donosi tako olako. To što je trudnoća rezultat MPO ili kućne radinosti ne igra apsolutno nikakvu ulogu u odlučivanju za cr. Većina centara preferira prirodan porod i cr ide isključivo kada je neophodan, tj. kada bi forsiranje prirodnog poroda ugrozilo mamu ili bebu.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Onda ljudi blebecu gluposti. Ili se u nasem kbcu rade gluposti!
    Isto tako sam misla da to nije nesto "na izbor" pacijenata, nego samo ako ima komplikacija da se ide na cr... a onda sam cula za mame koje nisu htjele da ih "boli" pa su trazile cr, kojima su bebe velike pa nisu htjele vaginalno da se "ne upropaste" dolje, dogovarale preko stele datum kad bi rodile cr-om i takve idiotarije... bez da je ikakvih opasnosti bilo za njih ili bebe
    pa jel to zbilja moguce?!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ima i toga...

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Onda ljudi blebecu gluposti. Ili se u nasem kbcu rade gluposti!
    Isto tako sam misla da to nije nesto "na izbor" pacijenata, nego samo ako ima komplikacija da se ide na cr... a onda sam cula za mame koje nisu htjele da ih "boli" pa su trazile cr, kojima su bebe velike pa nisu htjele vaginalno da se "ne upropaste" dolje, dogovarale preko stele datum kad bi rodile cr-om i takve idiotarije... bez da je ikakvih opasnosti bilo za njih ili bebe
    pa jel to zbilja moguce?!
    Jeste. Neke idiotizme što sam čula nema smisla ni ponavljati.

U KBC Ri je poprilično teško doći do CR. Prvo iscrpe sve ostale opcije. I svaka trudnoća s komplikacijama (čak i kad imaš preporuke od drugih dr. da je cr indiciran) ide na konzilij gdje važu da li je CR baš opravdan i može li ga se izbjeći.
    Ali nisu sve bolnice iste.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

To sam i ja cula - notorna glupost. Indikacije za CR su iste bez obzira na to kako je beba zaceta, dakle indikacije medicinske prirode, a ne bablje price. Ako doista ima doktora koji mpo smatraju razlogom za CR, bolje ih zaobilaziti.. Ljuti me to!

Inace, ja se uzasno micim sa zgaravicom i vise ne znam sto napraviti, postaje neizdrzivo. Doslovce mi se kiselina po noci izlije u grlo i usta, a rennie i slicne blage stvari ne,aju apsolutno nikakvog ucinka. Jel netko mozda imao problema pa mu je dr nesto prepisao? Znam da su mi proslu ttudnocu u bolnici zadnjih tjedana davali nesto, no ne mogu se sjetiti sto.

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Cure pomagati, nervozna sam, grizem ali doslovno.
    Sama sam s djecom za vikend i bez auta pa ne možemo nikuda otići, urlala sam već nekoliko puta i jadna mi djeca više.
    Jel to zbog kroničnog manjka sex a, južne ili moje štitnjače. Već sam na rubu da popijem normabel a tek je 1.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Ribice eto i meni takav dan, ako te to išta tješi...

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Ivana.sky, i meni padne na pamet da nesto poduzmem po tom pitanju i odem kod dr ili nesto, ali nema smisla. To su bolovi i gotovo. Izbjegavam i tablete. Legnem odmoriti i samu sebe motiviram da ja to mogu i da nije toliki problem
    Ivekice, evo danas smo 29+0 i na +5 tako da se debljamo polako, ali sigurno. Dobila sam 2 kg u mjeseca dana, tako da se nadam da cu se tako debljati zadnja dva mjeseca i da necu odjednom postati ogromna :D A ti? Raste buso?

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Potjerala djecu lec, popila kavu i red čokolade i sada mogu dalje...
    twinolina nadam se da si i ti bolje.

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

uh...i ja popila kavu, ne mogu čokoladu..upalile mi se desni nad umnajkom, onak ko džep mi se zna napravit....mm došao pa će kasnije s njima van a ja ću se ipak ulovit čišćenja jer ne mogu ovo gledat. on je ljut što sutra idemo na selo, inače bi nedjelju proveo cijeli dan picajzlirajući po stanu...jedva čekam da odu, nekako ću to porediti...
    veselim se večerašnjem the voiceu.....eto što mi je veselje. još me pere depra/živčanoća....

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mene još drži prehlada, ali srećom u prolazu. Bole hemići pa oprezno sjedam, danas sam se sama sebi smijala kad sam ulazila u auto, a u dućanu me tak oprala jedna bh da sam jedva stajala na nogama. Sad idem odgulit još jednu rundu peglanja i onda je sve za malca i meni za bolnicu spremno, samo si moram spakirat kofer. Idući tj još moram ofriškati AS i kolica i onda može za 2 tj i van, na rubu sam s gostoprimstvom

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Ja vas nisam uspjela iščitat jer sam se ujutro priključila ekipi na šetnji za plodnost, ali moram vam javiti da smo dobili preliminarne nalaze iz Njemačke - čekamo zdravu seku . Mala dama je nositelj kao i mm i ja, ali je zdrava! Sad se prepuštamo samo slatkim mukama

Datum pristupanja
    Feb 2014

Početno

Predivnooooo...uživajte

Datum pristupanja
    Dec 2009

Početno

mumaaaaaa
    Posljednje uređivanje od vita22 : 25.04.2015. at 21:22

lisica avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2009

Početno

Kakav Božji blagoslov!!!!! Super, super, super!!!!!

ribice avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2007

Početno

Muma yeeeeeeeeeesssssss

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Muma divna vijest!!

željkica avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2012

Početno

Muma draga čestitam ti od srca zaslužili ste toliko sreću jako jako sam sretna zbog tebe! Ma znala sam ja da će lavonja usrećit mamicu! !!!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

super muma!!!!

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mumica stiže tvoja dugica

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Muma, kakva divna vijest!!!

Twinolina avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2014

Početno

Muma ovo je milina za pročitati, pratila sam tvoju priču i evo sad je i meni kamen sa srca pao!

Stork ozdravi brzo, ne mogu reći da znam što su hemići....nikad ih nisam imala.

mene loše raspoloženje pustilo, al sam zato sad umorna ko pas, 5 sati čistila, spremala, peglala...neka, sad mi je sve na svom mjestu!

gledala sam prilog o šetnji za plodnost u vijestima...mogli su to još bolje popratiti, kojekakve parede su top news,a ovo imam dojam da ni problematiku ne kuže u potpunosti.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

muma

nama stigla kolica... cijelu vecer se ja i mm igramo s njima...

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jutroooo.
    Danas je moj sretan dan.prije 4god sam postala mama.

I necete virovat....jedno jedino dite ce doci na rodendan.svi su ostali dobili proliv,povracanje i temp.pa cak i odrasli.hara virus po vrticima.a mom sinu najdrazi gost...moj necak zavrsio i na pedijatriji sinoc

Sani1612 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2009

Početno

Mumaaaaaaa čestitam

Datum pristupanja
    Feb 2007

Početno

Muma, predivne vijesti!

eryngium avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

Citiraj Muma prvotno napisa Vidi poruku
    Ja vas nisam uspjela iščitat jer sam se ujutro priključila ekipi na šetnji za plodnost, ali moram vam javiti da smo dobili preliminarne nalaze iz Njemačke - čekamo zdravu seku . Mala dama je nositelj kao i mm i ja, ali je zdrava! Sad se prepuštamo samo slatkim mukama
    Kakve dobre vijesti! Čestitam! Zaslužili ste! Sad laganini do kraja.

Muma avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2012

Početno

Hvala žene
    Žgaravica? Presretna sam što ne znam kako to izgleda, niti u prvoj trudnoći, a niti za sad... puj puj!
    stork a kako tretiraš te hemiće? Jesi probala s prirodnim stvarima? Svinjska mast npr?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Citiraj zadarmamica prvotno napisa Vidi poruku
    Jutroooo.
    Danas je moj sretan dan.prije 4god sam postala mama.

I necete virovat....jedno jedino dite ce doci na rodendan.svi su ostali dobili proliv,povracanje i temp.pa cak i odrasli.hara virus po vrticima.a mom sinu najdrazi gost...moj necak zavrsio i na pedijatriji sinoc
    Sretan rođendan malenom!! Žao mi je što se proslava izjalovila. Bit će sigurno tužan. Možda da ga odvedete negdje gdje voli biti.

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Evo ja bih vam se pridruzila nakon otkrivenog plusica

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Pozdrav svima
    Evo da vam se i ja pridruzim ja sam 16 tt i muci me vec dva dana neki proljev :p
    Uz to sam sva nervozna

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Evooo nam jos busaaa... divno
    dobrodosle!
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 26.04.2015. at 12:08

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Ja si jos ne dozvoljavam preveliko veselje (iako sam jucer skoro kupila prvi komad baby robice),jer tek 15.5.idem na prvi pregled...tko ce to docekati

micamaca30 avatar
    Datum pristupanja
    May 2011

Početno

Ja dolazim u iskusenje da kupim robicu ali neznam dal je curka ili decko :D

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Muma prekrasne vijesti !!!! Zadarmamice sretan rođendan prvorođencu !!! Baš mi je žao da mu je propala zabava, isto se dogodilo i mojoj curki ove godine, svi joj uzvanici bili u kozicama pa nismo ni slavili rođendan.
    Ja sam jučer malo detaljnije očistila kuću, napravila kolač, presložila ormare i kad sam napokon u neke ure sjela počela su me bolit leđa, pa nekakva bol u stomku...ajme kako sam se prepala...za ne falit kad sam sve uglancala djeca obale staklenu svijeću sa stola i stakla svuda....a ja se ne mogu sagnut...muža nema doma...došlo mi je da vrištim....Uglavnom, danas sam odlučila noge u zrak i ne radim ništa...briga me za kuću i sve drugo...
    Mišica i micamaca dobro došle u klub !!! Želim vam što manje briga i sekiracije !!!

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

dobrodošle nove trudnice!!!

ZM, šteta za rođendanski party, odvedite ih onda u kino i na slaju, a party organizirajte u vrtiću (ako već nije bio)

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

muma, presretna sam zbog tebe!

Nove trudnice, dobro dosle i dan po dan.

Zadarmamice, potpuno te razumijem. Ove godine smo pozvali oko 10 djece i dobili potvrde da ce doci. Par dana prije rockasa je nekoliko otkazalo, a na sam dan rodendana cak cetvero je javilo da nece moci doc! Bila sam sva u komi kako ce sve proci. Moja Pikulica u princeza haljinici ceka, a ja dobivam sms-ove. Na koncu je bilo 3 njenih vrsnjaka i jedan veci decko, brat jednog od malih i proslo je ok. Zao mi je sto je tvojem sinu tako ispalo, ali od srca vam oboma cestitam ovaj najljepsi dan!

Ja sam sanjala da sam rodila nedonosce, da je beba bila sva natecena i spigana i pokusavala sam dojiti i na kraju sam pobjegla s njom iz bolnice... Ajme kako glup i stresan san!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sto se moje muke sa zgaravicom tice, jucer sam popila jedan peptoran i prvu noc normalno spavala. Nije preporucljiv u trudnoci, pa se ne usudim uzimati cesto. Ne znam sto da radim, jel ima koja tih problema i kako ih rjesavate?

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Dobrodošle bušice u klub!
    Zadarmamica Sretan rođendan sinu!
    Muma, moja mama radi neku mast na bazi maslinovog ulja i čistog pčelinjeg voska pa s tim mažem, ide na bolje.
    ValaMala mene kad zgrabi žgara onak jako, jedino pomaže soda bikarbona, a primjetila sam kad jedem puno raznih salata podrigujem k'o pajcek i gotovo da se i ne pojavi. Jučer sam dvaput ručala, pojela brdo salate od ribanog celera i korabe začinjene samo limunovim sokom, u međuvremenu jela čokolade i još sam si navečer skuhala 1/2 l pudinga od vanilije Al' mislim da mi je bolje jer se malac dosta spustio pa ne gura želudac.

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Mi smo jos 2 u 1, ali sve vec iscekujem hoce se pojavit koji trudic, jutros mi se ucinilo da sam osjetila jednog slabog, al nist poslije, a bebolino samo sto me ne razvali, kad se razbaca po mom stomaku to nije za gledat.

Ja hemoriode vucem od cetvrtog mjeseca trudnoce i to precesto mi se javljaju da sam vise na rubu snaga, a i moje dupe. Mazala sam sa onom hemero protect kremom, sve si pomisljala nabavit to hvaljeno kantarinovo ulje, ali sad je ova zadnja tura hemeroida prosla i nadam se da se do poroda vise nece javljat.

Muma bas sam sretna zbog vas, neka dalje sve ide savrseno.. onako kako i treba biti..

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj tetagogolina prvotno napisa Vidi poruku
    dobrodošle nove trudnice!!!

ZM, šteta za rođendanski party, odvedite ih onda u kino i na slaju, a party organizirajte u vrtiću (ako već nije bio)
    Ne ide u vrtić.tek ce na jesen.to su nam sve djeca od kumova vincanih krstenih i obitelj.a oni svi idu u vrtić.hara neki virus.
    A kako imam gadne kontrakcije i zvali su kisu danas kod nas...rodendan smo stavili ujutro i popodne.kao kava i torta i da se malo poigraju jer ja nemogu makac.i trebali su biti u dvoristu na trampolinu i ljuljackama.i samo krenulo otkazivanje jucer.
    Bio je malo tuzan jutros ali on je sad prisritan.bila mu je nasa kuma vincana a on ju voli i kum krsteni naletio brzinski jer su i njegovi bolesni.a popodne ce mu kuma druga doci i babe i didovi.ujo i striko.
    Zabavit ce se on.a baba mu ispekla dvije torte pa se jutros slikao i vec puhao svicice.
    A on je prakticki tek sa 3ipo poceo pricati pa je ovaj rodendan dozivljaj i sav je ponosan i prica.

I mamice prvorotkinje....ove druge to vec znaju...to vam je ljubav na prvi pogled. <3
    Cilo jutro gledam njegove albume i slike iz rodilista.kao da opet prozivljavam taj dan.uskoro ce biti da mi je pukao vodenjak
    Posljednje uređivanje od zadarmamica : 26.04.2015. at 15:50

Violinchek avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2015

Početno

Muma sjajne vjesti! Bas se radujem zbog tebe!
    Adrianova mamice evo ja sam zvanicno preshishala termin - danas je taj dan ali dr kaze da necu sigurno jos par dana - skroz sam zatvorena cjelom duzinom cerviksa i bebina glavica se jos nije spustila tako da...mozda rodimo i isti dan iako je tebi termin 13 dana iza mog. Cudo su ove bebe i trudnoca generalno!
    Ja sam inace u subotu bila bas tuzna jer moram u bolnicu i nije mi se islo pa sam odgodila za danas i danas na pregledu dr kaze to sto je rekao i kaze da ako nama nije problem da se vozimo u utorak opet na kontrolu slobodno mogu kuci. Tako da u utorak opet u Knin i tada mozda stvarno ostanem...vidicemo, vise nishta ne znam ali sam se pomirila da ce jednostavno biti kako mora i da ja tu nish ne mogu.
    Sad kontam...meni i ciklus traje malo duze (30 ili 31 dan) pa je mozda i termin malo pogresan? Ma nema veze...eto samo da javim da sam jos doma, da smo 2 u 1 i da je sve ok sem sto sad imam osjecaj da se nikad necu porodit.

E i da! Nove curke - dobrodosle i laganu i skolsku trudnocu vam zelim!

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Violinchek nema za bebu zurbe... ja se nadam da ce krenit i da cete i ti i AM grliti svoje smotuljke sto prije

TTiL avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Violinchek, bas sam cijeli vikend mislila na tebe, drago mi je da si još malo doma. Samo opušteno, samo što nije
    Meni isto prošao termin a i maraton i sad sam spremna.
    Valjda nećemo predugo čekati...

Dobrodošle nove buše!

AdrianovaMamica avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2014

Početno

Violinchek i meni je drago da si ipak doma, znam kako je lezat u bolnici i samo cekat, ja sam ti proslu bebu prenjela 13 dana, nije nikako htio van pa su mi radili indukciju, ali se beba nije spustala niti se ja otvarala, to je ono kad te nejde onda te bas nejde. A bilo bi mi drago da rodimo sad isti dan

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Valamala, ja se mucim s zgaravicom, ali nekako mi se cini da mozda ne u onoj mjeri kao ti. Svejedno, meni jako pomaze polozaj u kojem spavam. To sam shvatila probavajuci preko noci kad mi se sve vracalo natrag u grlo. Okrenula sam se na lijevi bok i lagano podignula jastuk da mi glava bude malo na povisenom. I mogu ti reci da je prestalo. Nisam cijelu noc tako spavala naravno jer bi mi se vrat ukocio, ali bas mi je pomoglo.

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Jos tjedan dana do pregleda.meni se drob spustao.svi su jucer rekli da izgledam koda cu svaki tren u rodiliste.a tek sam 32+4tt.

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •