Ma kako nema,ja baš jučer zvala rodilište i rekla mi mjesec dana prije nego što mislimo krenut na tečaj da dođemo u rodilište po upute i uplatnicu naravno.
Printable View
Moja frendica je rodila u 9. Mj i nije isla na nikakvi tecaj samo je morala platiti. Mozda je opcionalno ali znam da ne trebas imati tecaj da bi ti muz/tko god bio na porodu sa tobom :)
Curke, evo nas s pregleda. Sve je kako treba biti, curka napreduje krasno i ima nešto više od 1kg. Ja sam zatvorena i cerviks se ne skraćuje, tako da izgleda da sam jednostavno osjetljivija i više od drugih kužim te braxton hicks kontrakcije, no pošto je sve ok, neka maternica vježba, haha.
Trebam ponoviti testove senzibilizacije (pošto sam rh-, a mm rh+. Tlak je ustrajno nizak i sve niži, danas je bio 90/60, no kaže dr. da je to super. Sljedeća kontrola za 3 tjedna. Tako sam happy što je sve u redu! :-)
Inače za cure koje prate trudnoću na Sv. Duhu na patologiji trudnoće (znam da netko tu ide dr. Hafneru i Kordica je isto nešto pisala da će krenuti gore), ambulanta se premjestila kat niže. Dakle idete istim stepenicama, prođete onaj MPO dio, čekaonicu i skrenete lijevo u mali hodnik i odmah tamo je ambulanta.
Tako, grlim vas sve i vaše trbuščiće i idem uživati u ovoj maloj pikulici i sreći što je sve ok!
Vala krasne vijesti! Ljubim te :)
A ovo s tečajem kod nas prije se moralo ici na tečaj i platiti, sada vjerojatno ima tečaj ali nije obavezan dok je platiti i dalje obavezno :)
Hvala ti nea :*
Ma nema veze, glavno da mužeki mogu biti s nama!
Joj cure zaboravila sam napisati, pikulica se okrenula glavicom dolje, sreća mamina! Znam da se bebe još puno vrte u ovoj fazi, no do sada je stalno bila glavicom gore, pa sam happy.
prag, znam i ja tebe pratim, haha. :-)
Ja sam se odlučila za Petrovu. Tamo je potreban tečaj. Platili smo 400 kn i ima 8 predavanja.
vala ,super d aje tako sve dobro i da bebica napreduje.
jedva ceka da dode na svijet ,pa da vidim slicice...
mi svog andela slikamo svaki dan i
seka, joj, ja sam ti manijak za slikanje, haha. Već i naše pse slikam previše, kad dođe bebolina valjda ću naizmjenice klikati fotićem i ljubiti ju malu mirišljavu...
Vala....odlično za pregled....oooooo jeeeeeee....znači naši smotuljici imaju oko kg....svim curkama šaljemo veeeeeliku pusu....
evo informacija za Splitsko rodilište u vezi prisustvovanja porodu..
Prijave na prijemnom pultu novog rodilišta ( oni šalju kod gđe Anite Pavković) od 9-12. treba se prijaviti mjesec prije nego se misli ići na tečaj. tećaj se održava svakog prvog ponedjeljka u mjesecu i traje 7 dana po 60 min. može biti bilo tko ne samo partner, samo je bitno ponijeti OIB osobe koja dolazi. kad sam pitala može li se biti tijekom cijelog poroda ( jer ne bih ni išla i plaćala 400 kn ako ne može biti cijelo vrijeme sa mnom ) gđa je podrugljivo rekla pa ne treba vam valjda nitko kod davanja klistira i pripreme...:lol:
Tomislava kako si, jesi se smjestila?nadam se da te primio dr. F iako će ti ih se tamo izredat njih sto:-)
u kojoj si sobi?
Evo, da si ja malo "hvalim" nakon pregleda... Ne znam cure kako je vama, ali ja svaki pregled doživljavam kao novu pobjedu kad mi na kraju kažu da je sve ok. I danas sam se čekajući pregled rasplakala razmišljajući o tome kako sam mislila da nikada neću stići do ove faze... Ufff - baš sam smješna! Te trudničke suze me opako napadaju :-).
Dakle, danas smo 32+2, radili smo prvi ctg - makar sam ležala na krevetu u hodniku ispred rađaone i slušala trudnice u porodu (nije baš zabavno), samo sam se smiješila jer sam slušala jako srčeko naše male čudilice. Srčeko super, nema kontrakcija, ja zatvorena, malena skakuče sve u 16, i nije više ni tako malena - kaže doktorica oko 2000 g!!! Ja sam se malo prepala da nije to previše, ali vele da nije. Kako imam dijagnozu gest. dijabetisa, onda se stalno opterećujem da li beba dobiva dosta ali ne previše na težini (ja sam naime u 6 tjedana dijabetičke dijete izgubila 1 kg, i sad sam na +6!). Sad sam mirna, jer je naša curica baš toliko velika koliko odgovara tjednima (prema uzv-u). I lijepo je okrenuta glavicom prema dole... Sve po p.s.-u. Dobila još tonu pretraga za obaviti, ponovna kontrola za 3 tjedna...
Do onda moram polako i početi spremati stvari za bebicu i torbu za bolnicu :-o, ko zna dokle ću biti pokretna:lol:
pozdrav svima od nas dvije! :bye:
patuljchice, prekrasno, čestitam!! Znam što pričaš, tako je i meni, svaki pregled nova pobjeda. Wow 2kg u 32tt! Mi smo sada 27 i 1kg, što će mi malecka u 3 tjedna narasti 1kg? Ma samo neka rastu ribice :zaljubljen:
Joj cure bas lijepe vijesti sa pregleda:zaljubljen:.
Imam jedno pitanjce;imam dosta jako velike svrabove po nogama(pogotovo listovi,manje po gornjem dijelu).Jedno vrijeme sam se grebla pa su mi dolazili plikovi,a sada se masiram sa lanolinskom kremom i punim dlanom tako da nemam crvenilo.Zaboravila sam napomenuti doktorici na zadnjem pregledu. Ste mozda imali neki takav slicni slucaj??
pathuljcice i Vala i ja isto svaki pregled dozivljavam kao veliku pobjedu,pa taj dan svih zovem i izvjestavam o novostima, a MM i ja danima komentiramo svaki detalj
Je primio me dr. F ali u ova dva dana sta sam tu nije bio na odjelu.
ma oni ti rade u smijenama al nekim čudnim, koji put budu dva dana tamo pa ih jedan nema pa opet tako, a kad radi onda je i u rodilištu i u poliklinici (ona zgrada preko puta) pa se šetuckaju amo-tamo!
joj kad se sjetim mojih dana provedenih tamo!!
čuvaj se i sretno!
A bome je tako i kod nas:-) Muž se veseli svakom ultrazvuku, kao i ja, ali ja pomalo i strepim...pa muž govori čarobnu formulu 'Sve će bit u redu':-) A nakon pregleda izađemo nasmijani od uha do uha, ponosni na naše titravo srce...odmah javljamo roditeljima, koji se vesele svim vijestima:-) Recimo, moj muž je bio jako pod dojmom nakon jednog od prvih ultrazvuka, kada je mrvica još bila mala i sva se razmahala...rastopim se kada moj muž počne i sam rukama oponašati lamatanje naše mrvice:-)
Pusa svim trudnicama, a i mamama i njihovim buhtlicama:-)
patuljchice bravo za uzv! samo tako nastavi, sad si u velikom finalu!
a mene isto peru emocije pred, za vrijeme i nakon uzv.. svaki put se brinem prije pregleda hoće li sve biti ok, pogotovo pred anomaly scan..svaki put plačem kad je vidim na ekranu, ne znam što mi je bilo dojmljivije, prvi pogled na mrvicu, na srce kad kuca, prvo mahanje rukicama i nogicama ili 3D kad sam joj vidjela lice..a onda kad sve završi kao da kamen padne s srca, duboki izdah, kažem hvala Bogu i odmah zovemo roditelje i ostale..ma neopisivo je to...
Cure, evo jedne preporuke koju sam dobila od frendice:
http://www.dunstanbaby.com/cms/index.php?page=eu-home
Radi se o "jeziku beba"... što nam bebe žele reći različitim vrstama plača. Dobila sam dvd od frendice i oduševljena sam. :) Odmah smo prepoznali različite vrste plača, osjećamo se puno bolje kad brže reagiramo na njezinu potrebu jer brže shvaćamo što malena želi.
Kad se sjetim koliko neprospavanih noći,koliko plakanja, čežnje, tuge šta se u mojoj kući ne čuje dječji smjeh ili plač...sad se samo smješkam,uopće nisam zabrinuta prije uzv,nego s nestrpljenjem iščekujem i smješkam se narednih 30 dana do sljedećeg :)
tražila sam u par dm-ova u St onaj cd od A. Rucner mali anđeli, i naravno nema nigdje!!
Ja baš danas planiram do DM-a da vidim za isti CD:-)
Hej Prag da li je onda sada taj tečaj obavezan ili ne? Mislim ići ću svakako na njega kad ga ima :)
nea, bez tog tečaja pratnja ne može prisustvovati porodu. ako ćeš sama na porod onda ne trebaš. ima i na klub trudnica split besplatno tečajevi onako edukativni ali oni ne vrijede za prisustvovanje porodu već samo za tvoju obuku.. kod kluba trudnica na njihovoj stranici ima raspored predavanja tijekom mjeseca, ulaz slobodan bez najave osim predbilježba treba za predavanje iz Dojenja..
hvala Prag. Meni je to nevjerojatno kako mjenjaju stvari tek tako :evil: Frendica mi je rodila u ST rodilištu 18.09. i muž joj je porodu prisustvovao. NA tečaj nisu išli, niti su trebali, samo su trebali platiti 400 Kn. Da ti sad to nisi napisala ja bih zakasnila sa svim a razlika je niti u dva mjeseca.
Što se tiće tečajeva u klubu trudnica bila sam na sva i svima bih ih preporučila
Oprostite, ali moram, Mojca avatar je za pojest!!!!!! :zaljubljen:
gđa Ankica mi nije baš zvučala pretjerano ljubazno da je pitam i to..može li se platiti a ne doći..ali ako su tvoji tako postupili nije isključeno da se može platiti a ne doći..
Bok!
Evo javljam vam se tek sada jer smo se preselili u novi stan,a tamo još nemamo internet.No ono najvažnije je da sam 4.11.2011 rodila Helenu,3090g,49 cm.Vec smo doma više od tjedan dana i Helenica puno papa i spava.Ocekujem još puno lijepih vijesti i od vas.
Delfin, čestitke na dolasku malene princezice!
delfin, prekrasno, čestitam! Kada je došla, s koliko tjedana trudnoće?
cestitam Delfin i zelim srdacnu dobrodoslicu malenoj Heleni!
delfin, tebi i dragom iskrene čestitke an malenoj Heleni:-)
delfin čestitke od :heart:
Delfin cestitam :-D :-D :-D
Delfin cestitam od :heart: