Stranica 22 od 288 PrviPrvi ... 1220212223243272122 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,051 do 1,100 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Naša je sa 28 tt bila 1250 g.
    Baš me zanima koliko grama tjedno dobiva. Mislim da bi sada mogla biti preko 1500 grama.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam bila na UZV-u tjedan dana nakon i ispalo je da mrvica ima 300 g vise nego prethodni tjedan, ali to je bilo kod drugog dr. na drugom UZV-u pa to uzimam sa rezervom. Mislim da sad pred kraj dobivaju cca 200 g tjedno.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Upravo sam imala posjet moje patronažne sestre. Simpa starija ženica, kaže da posjećuje sve trudnice na svojem području. Lijepo se predstavila, zapisala moje osnovne podatke i popričale smo o svemu. Pogledala mi je i cicke, pričale smo o dojenju, ostavila mi je broj na koji ju zovem kad dođemo iz rodilišta i zaželjela nam sreću. Jel još kome došla tako patronažna?

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Super je ovo kad ti patronažna dođe prije. U kojem je to djelu grada?
    Ja sam se raspitala pa su mi rekli da ih nazovem onaj dan kad dođemo iz rodilišta.

bugaboo, 200 g tjedno? Onda bi moja trebala imati već sada oko 2 kg.

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Bok ženice - javljam se samo na brzaka da vas izvjestim da smo bili na pregledu i prohodnost pupkovine je čisto OK, dečki su na 30+1 bili 1600 i 1700 grama i doktorica me vratila na mirovanje iz čiste predostrožnosti...

Javim vam se kad isčitam sve postove, a do tada

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Mia Lilly, radi se o Jarunu. Ja sam se mislila patronažnoj svakako javiti prije poroda da se upoznamo, ali me evo preduhitrila. Nije dugo trajalo, ali nekako se bolje osjećam sada kada se poznajemo. Ostavila mi je broj, rekla da je mogu bilo kada nazvati ako imam kakvih pitanja, a i kasnije će mi biti ugodnije da mi u kuću s bebicom kada sam sva svježa od poroda, dođe poznata osoba, a ne netko tko bane prvi put. Fakat cijenim što je bila.

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Samo da vas pozdravim, sutra definitivno idem u horizontalu pa se javim kad se smjestim

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

TOMISLAVA, sretno i javi se!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vala, a kako je znala da si trudna, mislim tko joj je dostavio podatke? Nisam znala da patronažna može doći i prije poroda "na uvid" doma. I ja je svakako mislim zvati ali se mislim da je sada ipak prerano. Svakako ćemo trebati utvrditi gradivo

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Nisam sigurna, zapravo. Vidiš nisam je to uopće pitala.

Kada smo bili na trudničkom tečaju u DZ, oni su uzeli naše podatke, ali mislim da nije tako saznala jer me pitala jesmo li bili na tečaju. Hmm... znam da Sv. Duh nakon poroda šalje mailom obavjesti o bebama i mamama, ali opet bilo bi mi čudno da su sada slali podatke o trudnicama, no moguće. Zaključak, nemam pojma, ali neka je ona meni došla.

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tomislava sretno i javi nam se, a ko zna možda me dočekaš tamo iako je moj dr. u ponedjeljak na pregledu reko da bi mogla dočekat i termin ako ne i koji dan preko!
    čuvam, se čuvam jer kao ranije ću a vidi ga sad!

i meni je patronažna bila u posijeti i koliko sam ju skužila popis trudnica dobije od ginekologa!

kerolajn5 avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2010

Početno

i meni je bila patronažna( ja sam iz os) kaže da će doći još 2 puta do poroda ,malo popričale ,izmjerila mi tlak,,,ostavila broj telefona ako me nešto zanima da ju slobodno nazovem pitam . izgleda da to sad po novom obilaze trudnice ,sviđa mi se to

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

Citiraj Bebica_2 prvotno napisa Vidi poruku
    Tomislava sretno i javi nam se, a ko zna možda me dočekaš tamo iako je moj dr. u ponedjeljak na pregledu reko da bi mogla dočekat i termin ako ne i koji dan preko!

i meni je patronažna bila u posijeti i koliko sam ju skužila popis trudnica dobije od ginekologa!
    bebica kad ti je termin,uskoro?

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Tomislava sretno i javi se kad/ako stigneš!

Što se tiče patronažnih - ginekolozi u sklopu domova zdravlja javljaju patronažnima. Kod nas sestra u gin ordinaciji pita pacijentice da li žele da patronažna dođe prije poroda u obilazak ili ne. U pravilu idu kod onih koje nisu bile na trudničkom tečaju (kod nas je mali dom zdravlja, pa su iste patronažne koje vode tečaj i koje idu po terenu) ili na zahtjev. Ja sam svoju upoznala na tečaju i rekla joj da me posjeti i doma - isti mi je simpa ženica. Iako se oko nekih stvrai nas dvije ne slažemo oko nekih drugih (dojenje posebice) dijelimo isti stav pa mislim da ću i od nje dobiti pokoji koristan info.

Mia Liliy curka bi mogla biti oko 1700-1800 grama, pa i do dvije kile, ovako u zadnjoj fazi rastu na veliko
    Bebice nećeš ranije, ali se ipak čuvaj, bolje da bebac ostane što dulje kod mame u buši
    Nadam se da nam se hop smirila
    A što se tiče zvukova (bijeli šum, usisavači i fenovi) MM i ja se cijeli dan smijuljimo kako ćemo dječacima palit uređaje i kako će napokom netko cijeniti moje mahnito svakodnevno usisavanje
    BTW jel netko zna ima li novosti kod Makice?

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Klara termin mi je 19.12. al s obzirom na sve meni je od početka cilj 1.12. al sad po dr.-u vidim da bi mogla ja i do kraja
    uff toliko ležanja i straha i vidiš na kraju će sve bit po reguli!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Bebice tu smo negdi po terminu laganini me hvata panika.
    Na proslom uzv dr nam je reka da je malena malo manja pa sam jako žalosna zbog toga, ali sad se pokusavam vise odmarati (a to je meni jako teško jer sam hiperaktivna) i čekam sljedeći UZV.
    Tomislava sretno
    Vala sad znaš na što sam mislila kad sam ti akrobacije opisivala

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

nea, istina, sada znam. Nemoj se ništa brinuti, ako i je malo manja, još uvijek je dovoljno velika i sve će biti ok. Vidi kako ste daleko došli, pred vratima je najljepši susret!

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

nea i meni je prošli put dr. reko da je mršavica, imala je 1500 g (31+1 tj.t.) ostale mjere bile ok, i sad sam u ponedjeljak bila opet znači bila sam 34+1 tj.t. i reko je da ima 2450 g i nije više niš komentiro a vidim po internetu da je to ok težina po tjednima!
    ma sve je to ok, da nije valjda bi nam rekli!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mi smo na 33+6 bili na 2300 g ... Uhhh stvarno se nadam da će već slijedeći petak malo bolje napredovati. Do sada je sve uvik bilo super! Ma znam da će biti sve ok, mora - ništa nego super ne prihvaćam
    Vala

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ispričavam se Anakondi na postavljanju linka za Anu Rucner : ISPRIČAVAM SE! i neću više obećavam

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo prvi put čujem od vas da patronažna dolazi prije poroda..mislila sam da im se treba javiti poslije poroda i da onda dolaze..mislite li da to pravilo vrijedi za sve gradove?
    nea ti si iz splita, kakvo je tvoje iskustvo? ja sam malo čačkala na internetu i našla patronažanu službu split i brojeve sestara po kvartovima? je li rano da se javim..ima još 3 mj do poroda?
    usput za sve koji su iz područja splita znate li da li za prisustvovanje porodu vrijedi jedino tečaj koji organizira kbc i naplaćuje 400 kn, jer u Zg mi je nevjesta rekla da su ti tečajevi besplatni pri domovima zdravlja?? ima li to u splitu?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prag, u Zagrebu sve bolnice prihvaćaju tečajeve iz DZ koji su besplatni i traju 2 dana, osim Petrove bolnice koja zahtjeva svoj tečaj koji traje duže i plaća se. I klub trudnica Sv. Duh nudi svoj duži tečaj, no bolnica ga ne uvjetuje.

Nama su na tečaju savjetovali da se javimo svojim patronažnim sestrama ranije i da će im to biti drago, a nama korisno jer mogu pogledati stvari koje smo nabavile, savjetovati nas itd. Moja je meni došla danas na 26+3 i komentirala je nešto u stilu da to nikako nije rano jer kasnije ne možemo znati u kojem ćemo stanju biti mi trudnice, tako da je bolje sve obaviti ranije. Ja sam se namjeravala ionako ovaj tjedan javiti u patronažu u svoj DZ, tako da to možeš i ti napraviti, ali svakako odi prije 9 ili ranije jer idu na teren, pa nećeš nikoga naći.

Cure sutra pregled, dočekala sam!!!!! Držite fige da sve bude ok i da se vratim vesela i mirna.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

U Splitu trebaš platiti 400 kn ali nema tečaja više samo plati

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

ValaMala i nea hvala na odgovorima!
    nea ovi naši iz Splita stvarno nisu fer, znači niti ne održe tečaj a lijepo naplate 400 kn, dok Zg nije..
    ValaMala poslušati ću tvoj savjet i javiti se patronažnoj što prije! Sretno sutra na pregledu, obavezno se javi s novostima! meni je sljedeći četvrtak i jedva čekam!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Ah prag Split ka Split uvik isto
    Vala bit ce sve super ne brini nista. Javi nam kako je proslo

TOMISLAVA avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2008

Početno

Citiraj Bebica_2 prvotno napisa Vidi poruku

Nema problema, kad se smjestim ja se javim

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vala sretno sutra i obavezno nam javi novosti. Nea ne brini,lijepo ce bebica napredovati sad na kraju,vidjet ces!

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Vala, ne sumnjamo u dobar izvještaj sa sutrašnjeg pregleda. Ja ću se načekati još do kraja mjeseca za sljedeći pregled pa posebno pratim trudnice koje su mi najbliže po terminu

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Citiraj nea0902 prvotno napisa Vidi poruku
    Mi smo na 33+6 bili na 2300 g ... Uhhh stvarno se nadam da će već slijedeći petak malo bolje napredovati. Do sada je sve uvik bilo super! Ma znam da će biti sve ok, mora - ništa nego super ne prihvaćam
    Vala
    pa naše bebice su otprilike iste i mislim da nisu pre mršave barem po ovim tablicama po netu!!
    lakše će van

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Šumskice
    Bebica ma skontala sam u biti da je vjerojatno zabrinut ne težinom već napredkom ... moja je u 4 tjedan išla 700g dok je tvoja u 3 tjedna išla 950g. Može biti da je zbog toga rekao da je malo manja a ja ludim jer naravno svaku riječ po 100 puta analiziram i tako sebe do ludila dovodim. Sad malo više mirujem (koliko je to samnom moguće) i već sam sljedeći tjedan opet na uzv. Ma bit će to sve super, mora I da Bebica bit će nam lakše na porodu (tješim se hahaha)

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

U Splitu trebaš platiti 400 kn ali nema tečaja više samo plati
    Ma kako nema,ja baš jučer zvala rodilište i rekla mi mjesec dana prije nego što mislimo krenut na tečaj da dođemo u rodilište po upute i uplatnicu naravno.

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Moja frendica je rodila u 9. Mj i nije isla na nikakvi tecaj samo je morala platiti. Mozda je opcionalno ali znam da ne trebas imati tecaj da bi ti muz/tko god bio na porodu sa tobom

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Moja frendica je rodila u 9. Mj i nije isla na nikakvi tecaj samo je morala platiti. Mozda je opcionalno ali znam da ne trebas imati tecaj da bi ti muz/tko god bio na porodu sa tobom
    Kako je to čudno! U Zg je uvjet da tata prisustvuje porodu (ili već tko drugi prati trudnicu) to da prođe tečaj, ne kužim zašto naplaćuju prisustvo porodu!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Curke, evo nas s pregleda. Sve je kako treba biti, curka napreduje krasno i ima nešto više od 1kg. Ja sam zatvorena i cerviks se ne skraćuje, tako da izgleda da sam jednostavno osjetljivija i više od drugih kužim te braxton hicks kontrakcije, no pošto je sve ok, neka maternica vježba, haha.

Trebam ponoviti testove senzibilizacije (pošto sam rh-, a mm rh+. Tlak je ustrajno nizak i sve niži, danas je bio 90/60, no kaže dr. da je to super. Sljedeća kontrola za 3 tjedna. Tako sam happy što je sve u redu!

Inače za cure koje prate trudnoću na Sv. Duhu na patologiji trudnoće (znam da netko tu ide dr. Hafneru i Kordica je isto nešto pisala da će krenuti gore), ambulanta se premjestila kat niže. Dakle idete istim stepenicama, prođete onaj MPO dio, čekaonicu i skrenete lijevo u mali hodnik i odmah tamo je ambulanta.

Tako, grlim vas sve i vaše trbuščiće i idem uživati u ovoj maloj pikulici i sreći što je sve ok!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Vala krasne vijesti! Ljubim te
    A ovo s tečajem kod nas prije se moralo ici na tečaj i platiti, sada vjerojatno ima tečaj ali nije obavezan dok je platiti i dalje obavezno

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti nea
    Ma nema veze, glavno da mužeki mogu biti s nama!

Joj cure zaboravila sam napisati, pikulica se okrenula glavicom dolje, sreća mamina! Znam da se bebe još puno vrte u ovoj fazi, no do sada je stalno bila glavicom gore, pa sam happy.

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Curke, evo nas s pregleda. Sve je kako treba biti, curka napreduje krasno i ima nešto više od 1kg. Ja sam zatvorena i cerviks se ne skraćuje, tako da izgleda da sam jednostavno osjetljivija i više od drugih kužim te braxton hicks kontrakcije, no pošto je sve ok, neka maternica vježba, haha.

Trebam ponoviti testove senzibilizacije (pošto sam rh-, a mm rh+. Tlak je ustrajno nizak i sve niži, danas je bio 90/60, no kaže dr. da je to super. Sljedeća kontrola za 3 tjedna. Tako sam happy što je sve u redu!

Inače za cure koje prate trudnoću na Sv. Duhu na patologiji trudnoće (znam da netko tu ide dr. Hafneru i Kordica je isto nešto pisala da će krenuti gore), ambulanta se premjestila kat niže. Dakle idete istim stepenicama, prođete onaj MPO dio, čekaonicu i skrenete lijevo u mali hodnik i odmah tamo je ambulanta.

Tako, grlim vas sve i vaše trbuščiće i idem uživati u ovoj maloj pikulici i sreći što je sve ok!
    bravo ValaMala, baš se radujem za tebe i curicu! kako smo nas dvi blizu termin i obje nismo puno dobile na kg jedva sam čekala da se javiš što će tvoj dr reći i kako je bebica..meni je pregled sljedeći četvrtak!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

prag, znam i ja tebe pratim, haha.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Kako je to čudno! U Zg je uvjet da tata prisustvuje porodu (ili već tko drugi prati trudnicu) to da prođe tečaj, ne kužim zašto naplaćuju prisustvo porodu!
    U Vinogradskoj to nije uvjet - nije potreban tecaj za prisustvo na porodu (hvala Bogu jer ja iz kreveta nisam mogla na tecaj). I nista se ne placa...
    Posljednje uređivanje od frka : 10.11.2011. at 14:14

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj frka prvotno napisa Vidi poruku
    U Vinogradskoj to nije uvjet - nije potreban tecaj za prisustvo na porodu (hvala Bogu jer ja iz kreveta nisam mogla na tecaj). I nista se ne placa...
    Vidiš, to nisam imala pojma, mislila sam da tata mora imati tečaj da bi bio na porodu u bilo kojoj bolnici. Super za vas onda. Nama je tečaj bio ok, nije trajao dugo, nismo ništa platili, u svakom slučaju skroz u redu.

Mia Lilly avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam se odlučila za Petrovu. Tamo je potreban tečaj. Platili smo 400 kn i ima 8 predavanja.

seka35 avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

vala ,super d aje tako sve dobro i da bebica napreduje.
    jedva ceka da dode na svijet ,pa da vidim slicice...
    mi svog andela slikamo svaki dan i

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

seka, joj, ja sam ti manijak za slikanje, haha. Već i naše pse slikam previše, kad dođe bebolina valjda ću naizmjenice klikati fotićem i ljubiti ju malu mirišljavu...

Iva Mia 2009 avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2009

Početno

Vala....odlično za pregled....oooooo jeeeeeee....znači naši smotuljici imaju oko kg....svim curkama šaljemo veeeeeliku pusu....

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo informacija za Splitsko rodilište u vezi prisustvovanja porodu..
    Prijave na prijemnom pultu novog rodilišta ( oni šalju kod gđe Anite Pavković) od 9-12. treba se prijaviti mjesec prije nego se misli ići na tečaj. tećaj se održava svakog prvog ponedjeljka u mjesecu i traje 7 dana po 60 min. može biti bilo tko ne samo partner, samo je bitno ponijeti OIB osobe koja dolazi. kad sam pitala može li se biti tijekom cijelog poroda ( jer ne bih ni išla i plaćala 400 kn ako ne može biti cijelo vrijeme sa mnom ) gđa je podrugljivo rekla pa ne treba vam valjda nitko kod davanja klistira i pripreme...

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Tomislava kako si, jesi se smjestila?nadam se da te primio dr. F iako će ti ih se tamo izredat njih sto
    u kojoj si sobi?

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Evo, da si ja malo "hvalim" nakon pregleda... Ne znam cure kako je vama, ali ja svaki pregled doživljavam kao novu pobjedu kad mi na kraju kažu da je sve ok. I danas sam se čekajući pregled rasplakala razmišljajući o tome kako sam mislila da nikada neću stići do ove faze... Ufff - baš sam smješna! Te trudničke suze me opako napadaju .
    Dakle, danas smo 32+2, radili smo prvi ctg - makar sam ležala na krevetu u hodniku ispred rađaone i slušala trudnice u porodu (nije baš zabavno), samo sam se smiješila jer sam slušala jako srčeko naše male čudilice. Srčeko super, nema kontrakcija, ja zatvorena, malena skakuče sve u 16, i nije više ni tako malena - kaže doktorica oko 2000 g!!! Ja sam se malo prepala da nije to previše, ali vele da nije. Kako imam dijagnozu gest. dijabetisa, onda se stalno opterećujem da li beba dobiva dosta ali ne previše na težini (ja sam naime u 6 tjedana dijabetičke dijete izgubila 1 kg, i sad sam na +6!). Sad sam mirna, jer je naša curica baš toliko velika koliko odgovara tjednima (prema uzv-u). I lijepo je okrenuta glavicom prema dole... Sve po p.s.-u. Dobila još tonu pretraga za obaviti, ponovna kontrola za 3 tjedna...
    Do onda moram polako i početi spremati stvari za bebicu i torbu za bolnicu , ko zna dokle ću biti pokretna
    pozdrav svima od nas dvije!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

patuljchice, prekrasno, čestitam!! Znam što pričaš, tako je i meni, svaki pregled nova pobjeda. Wow 2kg u 32tt! Mi smo sada 27 i 1kg, što će mi malecka u 3 tjedna narasti 1kg? Ma samo neka rastu ribice

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Joj cure bas lijepe vijesti sa pregleda.
    Imam jedno pitanjce;imam dosta jako velike svrabove po nogama(pogotovo listovi,manje po gornjem dijelu).Jedno vrijeme sam se grebla pa su mi dolazili plikovi,a sada se masiram sa lanolinskom kremom i punim dlanom tako da nemam crvenilo.Zaboravila sam napomenuti doktorici na zadnjem pregledu. Ste mozda imali neki takav slicni slucaj??

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

pathuljcice i Vala i ja isto svaki pregled dozivljavam kao veliku pobjedu,pa taj dan svih zovem i izvjestavam o novostima, a MM i ja danima komentiramo svaki detalj

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •