Stranica 24 od 288 PrviPrvi ... 1422232425263474124 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 1,151 do 1,200 od 14374

Tema: MPO trudnoća nakon svega...(II. dio)

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ja na žalost nisam mogla dojiti u prvoj trudnoći (nisam imala mlijeka, uopće), pa sam sve stvari koje sam kupila za dojenje stavila po strani i poklonila, tako da je moja preporuka da s tim ne pretjerujete, uvijek se može kuputi naknadno. Hvala za info za gaćice, to je stvarno onda od simbexa u apotekama povoljno (tu su jako skupe gaćice od Prenatala i Chica).

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Ja sam kupila jednokratne gacice u Konzumu od Tosame, pakiranje od 5 kom je cca 19 kn. Uzela sam L velicinu i bit ce ok, a ja sam veeeeeeeeelika trudnica Kad sam vidjela da one u ljekarni velicine L kostaju 45 kn odmah sam od njih odustala.

Danas imamo UZV, jedva cekamo da vidimo koliko smo narasli

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Mene nije bilo neko vrijeme, uglavnom sam spavala
    Sutra napokon na uzv, nisam bila mjesec dana, već se brinem pomalo

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Kordica, samo hrabro, vjerujem da imaš pojačanu brigu zbog tvojih trojčeka ali u dobrim si rukama (ako se sjećam kontroliraš se na patologiji kod dr H na SD?).
    Buga, sretno danas na UZV i čekamo vijesti.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Puno hvala na infu za uloške i gaćice, curke!

U vezi pamučnih dekica, ja sam kupila 3, a danas bila s frendicom i ona je kupila 2. Radi se o FOX dućanu, ima u Westgateu i u Areni, stalno imaju neke velike popuste. Na prekrasne pamučne dekice, mekše i veće nego drugdje, baš su san, a ima raznih boja i slikica na njima, je popust 60% + 5% ako plaćate gotovinom + 5% ako na fb lajkate njihovu stranicu. Uglavnom dekica koja je 200kn dođe oko 58kn, tako nešto. Imaju i čarapica, kapica, robice (veći izbor u WG, ali ima i u Areni) isto po super popustima.

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Ja jos nista ne kupujem,samo razgledam i skupljam informacije.Planiramo slijedeci mjesec poceti sa uredjivanjem sobe i kupovinom kolica i dekica,sobu cemo naruciti preko neta,a sto se odjece za bebu tice jos nista neznam,kupicu par komada osnovnog sto treba(prijateljica se porodila prosle godine,sve sto je kupila za bebu nije mu moglo ni naviriti jer je rodjen sa 4500gr,pa su mu prvih par dana oblacili odjecu od sestre koju je ona nosila sa 3 mjeseca,a sestra je opet rodjena sa 2300grzasad samo hodam,razgledam,mjerim i pravim spiskove,a kad krenem da kupujem mislim da cu sve obaviti za 2 dana

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Ako mislite kupovati odjeću i opremu za bebe, onda se sve može i u zadnji tren, ali ako mislite štediti treba početi ranije. Mi smo počeli još ovo ljeto kopati po forumskoj burzi i našla sam super stvarčica od naših forumašica po jako povoljnim cijenama. Novo sam kupila samo krevetić i madrac, i to krevetić Lip poljčane na popustu (a krasan je) jer su nam financije bile usmjerene na kupnju auta i uređenje sobe. Skupa je oprema i odjeća za bebe, a još ako se desi slučaj kao alminoj prijateljici ima da čovjek plače od muke - toliko potrošenog novca, a beba nije ni obukla tu odjeću. A još kad rodbina i prijatelji počnu dolazit u obilaske i donosit poklončeke...mislim da je bolje novčeke štediti za svaki slučaj, pa kad bebi nešto zatreba (zaista zatreba) da se ne pitamo kako to kupiti. Naravno, ako budući roditelji imaju super financije, onda cijela moja teorija pada u vodu...
    Posljednje uređivanje od Sumskovoce : 15.11.2011. at 14:58

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Citiraj andream prvotno napisa Vidi poruku
    Kordica, samo hrabro, vjerujem da imaš pojačanu brigu zbog tvojih trojčeka ali u dobrim si rukama (ako se sjećam kontroliraš se na patologiji kod dr H na SD?).
    Buga, sretno danas na UZV i čekamo vijesti.
    da, sutra idem prvi put kod njega. sad sam točno 12 tt, izgubljena sam i ne znam kaj da ga pitam, da pitam za mjerenje NN? ili se to obavezno radi?
    Buga, sretno

tina2701 avatar
    Datum pristupanja
    May 2010

Početno

Kordice..super avatar i sretno sutra na uzv-u...da su sva tri mališana lijepa i velika

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Klara ma uzitak je kada joj kupujem i stapice za usi
    Ja sam pocela kupovati ima 10 dana i lagano se spremam, al iskreno jos niceg nisam svjesna, kao da pakiram za nekog drugog ne za sebe

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj kordica prvotno napisa Vidi poruku
    da, sutra idem prvi put kod njega. sad sam točno 12 tt, izgubljena sam i ne znam kaj da ga pitam, da pitam za mjerenje NN? ili se to obavezno radi?
    Buga, sretno
    Avatar ti je presladak! A za NN ti nisam sigurna, ali znam da ima nekih pretraga koje ne rade kod višeplodnih trudnoća, osobito više od 2, jer nisu pouzdane. Možda će više znati curke s blizićima?

MalaMa avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

kordice, sretno na UZV-u!

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Evo i nas sa UZ.Beba je prije mjesec dana bila 450gr a danas je 850gr Duzina oko 28cm.Za mjesec dana idem opet na kontrolu i tad cu raditi onaj test sa glukozom i standardne krvne pretrage.Dobila sam i flasicu sa glukozom.Ovdje se taj test radi standardno u 6 mjesecu trudnoce.Pitala sam dr. za epiduralnu anesteziju kad se koristi fraxiparin i on kaze da moze bez problema,samo cu dan ranije prestati sa fraxiparinom(ako budem znala kad je taj ''dan ranije'').Sinoc je na info veceri u bolnici u kojoj se namjeravam poroditi bio i anesteziolog,pricalo se o epiduralnoj anesteziji koja se kod njih daje u 80% slucajeva kod poroda,daju je i kad je zena otvorena 8 cm pa i vise ako ona insistira,a ukupno imaju 17 anesteziologa tako da je uvijek neko prisutan u svako doba da da anesteziju.Necu o tome jos da razmisljam,nadam se da necu doci u iskusenje da je zatrazimPitala sam dr. i kad trebam prestati sa aspirinom i on kaze da kardioaspirin koji ja pijem nije stetan za srce bebe u zadnjim nedjeljama trudnoce,a kad sam dosla kuci procitam u uputstvu za upotrebu da trudnice u zadnja 3 mjeseca trudnoce trebaju prestati sa aspirinomSad sam opet u strahu.Pitacu jos i kucnog dr. kad budem isla da vadim krv.Nisam pametna sta da radim

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Trbušaste moje, zna li koja od vas o streptokoku grupe B http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca/05_bhs.asp ? Čitala sam prije par dana u What to Expect When You're Expecting da je kod njih normalna praksa da se trudnice testiraju na to i jednostavno sam pomislila da je to neka različita praksa kod Amera. No danas na kavici s trudnom frendicom kaže ona meni da će se u trećem tromjesečju testirati na to (radi se neki bris, čini mi se). Jel koja od vas to radila ili zna da će raditi i jeste li čule što o tome?

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala svima, javim sutra kak je prošlo

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Citiraj ValaMala prvotno napisa Vidi poruku
    Trbušaste moje, zna li koja od vas o streptokoku grupe B http://www.poliklinika-harni.hr/teme...oca/05_bhs.asp ? Čitala sam prije par dana u What to Expect When You're Expecting da je kod njih normalna praksa da se trudnice testiraju na to i jednostavno sam pomislila da je to neka različita praksa kod Amera. No danas na kavici s trudnom frendicom kaže ona meni da će se u trećem tromjesečju testirati na to (radi se neki bris, čini mi se). Jel koja od vas to radila ili zna da će raditi i jeste li čule što o tome?
    I u Belgiji je to standardna procedura i radi se nekad u zadnjim nedjeljama trudnoce(sinoc su nam pricali i o tome u bolnici).

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

Vala Mala prvi put čujem...možda se kod nas to drugačije naziva?!? Pitat ću svoju ginicu slijedeći tjedan
    alma koje divne vijesti s tvoje kontrole Super raste bebica i neka samo tako nastavi
    kordice mjerenje NN i kasnije prohodnost pupkovine su jedini testovi koje su meni rekli da se može raditi u višeplodnoj trudnoći, sve ostale ne daje relevantne informacije, tako da slobodno pitaj sutra za NN - ako ti sami ne spomenu prije. I sretno, bit će sve u najboljem redu

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Šumskica, jel samo mjere NN ili rade uz to i kombinirani? Vjerojatno to vađenje krvi i rezultati nisu pouzdani, ali sam nn je.

Daj svakako pitaj za taj streptokok grupe B. Ova moja frendica je rekla da će ići sama napraviti taj bris ukoliko ju ne pošalju, kao da može uzrokovati svakakve probleme, a 1 u 3 trudnice ga ima.

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

hvala ti

alma_itd avatar
    Datum pristupanja
    Apr 2010

Početno

Nama su sinoc rekli da je taj streptokok opasan jer se beba moze inficirati pri polasku kroz porodjajni kanal,a ako se radi carski onda nema rizika.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Da, to sam i ja čula, pa da se zato radi pretraga, jer ako to nije tretirano, mora se na carski, a ako 1 od 3 trudnice to ima, nije to malo.

Please neka cure koje uskoro idu na pregled pitaju svoje dr. o tome!

nea0902 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Mislim da se radi i u nas u 35. Tjednu i zove se mislim BHSB. Naravno skračenica jer ne znam puni naziv. Nisam sigurna da naši doktori po defaultu rade ali mozete pitat. Ja cu bas vidit u petak hoce mi on sam predlozit.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Evo nas sa pregleda, malena u 34. tt ima 2800 g Kaze dr. da na porodu nece biti manja od 3800 g, ali mi i ocekujemo malog sumo borca jer smo i MM i ja bili bebe 4 +kg. Uglavnom sve je super kako treba biti, ribica je u prosjeku svih mjera za tjedan dana naprednija.

Za 2 dana imam pregled i UZV u bolnici pa cu moci usporediti procjenu privatnika i drzavnog ginica. Malo me brine sto u zadnje vrijeme imam bas jako zuti iscjedak, sad kad sam dosla doma je bio ful taman, skoro pa smeđi. Jel to znak neke upale ili je to normalno za zadnje tjedne trudnoce? Briseve sam radila pred sam postupak, u trudnoci mi je rađen papa u 3. mjesecu koji je bio uredan.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Ma ja sam imala taj streptokok pa mi je dr objasnjavala da to cesto znaju imati trudnice i da je vazno da se izljeci prije poroda da se ne zarazi beba.
    Tako je moja prijateljica prije poroda bila u bolnici jer je imala taj streptokok ali i jos nesto( zato je bila hospitalizirana) dobila je turu antibiotika i danas mali ima godinu i pol. Pretpostavlja da je taj streptokok dugo nosila ali se tek pred kraj trudnoce ljecila.

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Kordica sretno sutra na pregledu i javi nam se sa jako lijepim vijestima

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Hvala ti, evo:

Za trudnoću je značajan beta hemolitički streptokok grupe B (beta-HSB). Ako se dijete pri prolazu kroz porođajni kanal zarazi, mogu nastati teške posljedice za novorođenče: upala pluća, neonatalna sepsa i smrt. BHSB uzrokuje i prijevremeni porođaj, pucanje i upalu plodovih ovoja, kao i upale u babinju. Zbog opasnosti za dijete, preporuča se nakon 34. tjedna trudnoće uzeti obrisak rodnice na BHSB. U slučaju prisustva bakterije, žena će tijekom porođaja primiti injekcijom antibiotik, čime će dijete biti zaštićeno. Rizični čimbenik je i prisustvo te bakterije u urinokulturi.

A bilo je i na rodi:

http://forum.roda.hr/threads/49269-bris-rodnice-na-BHSB
    Posljednje uređivanje od ValaMala : 15.11.2011. at 20:36

lasta avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

Aha sada je jasnije zasto joj je bris uzela tako kasno.

frka avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2009

Početno

prisutnost beta hemolitičkog streptokoka (BHSB) se utvrdjuje najobicnijim cervikalnim brisevima (na aerobe/anaerobe). opasan je jer je najcesci uzrok sepse u novorodjencadi i rodilja, a prenosi se s majke na bebu tijekom poroda. ako se otkrije prije poroda (zato se pred kraj rade brisevi), mora se lijeciti antibioticima, a cak i ako su ponovljeni brisevi sterilni, pri porodu cete dobiti profilaksu. znaci OBAVEZNO MORATE NAGLASITI DA STE GA IMALE KAD DODJETE RODITI!

ali nemojte stvarati paniku oko svega (mada mi je jasno da ste tome sklone) - ako su vam brisevi prije postupaka bili sterilni, tesko da ste sada nesto pobrale... (i nije stvar da BHSB ima 1 od 3 ili 4 trudnice, vec ga vjerovatno ima 1 od 3 ili 4 zene - on je nesto kao Esherihija sastavni dio crijevne flore pa se kod ns zena cesto nadje na krivom mjestu).

(P.S. cure, opet poprilicno offtopicarite - ima jako puno ovakvih tema na pdf-u o trudnoci, a i te teme nisu svojstvene bas MPO trudnocama)

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

frka, sori, imaš pravo. Stavila sam na kraju link na tu temu na Rodi, pa možemo pisati tamo o tome

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

evo i mene
    danas 12+1
    CRL 54/58/59
    NN 1,0/1,2/1,1
    CX=30T (ovo jedino ne kužim kaj je sa cerviksom)

zasad sve u najboljem redu, za dva tjedna idem na par dana u bolnicu da mi naprave sve ostale pretrage.

dr. H. je OK, dobar, simpatičan, al nije ni do koljena mojem najdražem B.

đurđa76 avatar
    Datum pristupanja
    May 2009

Početno

Kordica super,bravo

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kordice, super. I ja sam čula da je dr. H. malo hladniji, ali zaista si u odličnim rukama, a to je najvažnije. Sretno s pretragama!

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

ma nije baš tak hladan, pogledo me jedamput u oči i nasmijo se.
    Posljednje uređivanje od kordica : 16.11.2011. at 19:03

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

Ma meni je dr H zakon, prošli put je navirio iz ordinacije van i široko mi se nasmijao valjda da mi prije mjerenja tlak ne skoči od straha u visine, he he... a i jaaako je simpa doktor.
    Kordice, lijepe vijesti, neka se nastavi tako školski i dalje ~~~~~~~~~

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

mogla bi ja još svašta pričat o njemu, al bit će belaja zbog off-a

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Kordice super nalaz Kako izgledaju 3 bebe na UZV-u?

andream avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2007

Početno

I mene to zanima.
    Kordice, a kako to da moraš ostati u bolnici, radi li se o nekim posebnim pretragama, što kaže doc?

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

u 8 t su izgledale ko tri flekice, jedna iza druge, a sad imam svakog posebno na slici. ma nabrojao je neke osnovne pretrage, KKS, urin, brisevi i neznam kaj još. to će mi radit na SD, a ovih dana idem sama u petrovu po KG, Rh i senzibilizaciju.
    btw, jel bila koja nedavno u petrovoj, od kolko do kolko je vađenje krvi?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ja sam vadila prošli tjedan za senzibilizaciju, ali iskreno nemam pojma kako rade, mislim da sam bila tamo oko 9, uglavnom ne rade jako kratko. Ideš tamo iza one rampe gdje je i za davaoce krvi, lab je odmah uz stepenice.

Kada dođeš, prvo ispuni jedan papir koji moraju ispuniti sve trudnice, s osnovnim podacima, vidjet ćeš ga na nekom pultu, pa onda to zajedno s knjižicom i uputnicama staviš u kutiju baš za trudnice.

bugaboo avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2009

Početno

Vađenje krvi u Petrovoj ti je od 7,30h do 11h.
    Posljednje uređivanje od bugaboo : 16.11.2011. at 21:45

patuljchica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj bugaboo prvotno napisa Vidi poruku
    Vađenje krvi u Petrovoj ti je od 7,30h do 11h.
    ja sam bila baš danas - oko pol 11, tek par ljudi prije mene. Za 20ak min sam bila gotova. Prvi put ssam bila ranije ujutro, i bila je katastofalna gužva! Zato, preporučam ovaj "kasniji" termin, da ne sjediš dugo u čekaoni punoj šmrkavih i nervoznih ljudi (makar trudnice i imale prednost, sve jedno to traaaaje).

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Citiraj patuljchica prvotno napisa Vidi poruku
    ja sam bila baš danas - oko pol 11, tek par ljudi prije mene. Za 20ak min sam bila gotova. Prvi put ssam bila ranije ujutro, i bila je katastofalna gužva! Zato, preporučam ovaj "kasniji" termin, da ne sjediš dugo u čekaoni punoj šmrkavih i nervoznih ljudi (makar trudnice i imale prednost, sve jedno to traaaaje).
    Potpisujem u potpunosti, što kasnije to bolje. Bila je užasna gužva i u 9

kordica avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2011

Početno

Hvala cure. Znam di je to, bila sam tam dva puta za hepatitis i hiv, al sam zaboravila radno vrijeme (jbg. plavuša)

delfin avatar
    Datum pristupanja
    Jan 2010

Početno

delfin, prekrasno, čestitam! Kada je došla, s koliko tjedana trudnoće?

rodila sam je sa 38 tjedana i tri dana,porod je prošao u redu,rodila sam je vaginalno.šaljem vam svima pozdrave i puse

Datum pristupanja
    Feb 2010

Početno

kordice jako sam sretna što su ti nalazi tako dobri! Bravo!

A ja sam svakim danom sve manje poletna, leđa me danas bole od jutra, ali su bar dečki malo mirniji nego inače pa preživljavam. I opet jedva čekam utorak i novu kontrolu

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

evo da prijavim lijepe vijesti..
    popodne smo bili na pregledu i 4D uzv. Marija ima oko 1kg što dr kaže da je i napredno za njenu dob, sve 5 se razvija. Gledali smo je opet na 4D, uživali u svakom trenu, samo se ona nije baš dala slikati pa je i noge i ruke i pupčanu stavila ispred lica pa smo je jedva ''ulovili'', treptala je i zijevala. sad već ima bucmaste obraščiće.
    ja sam dobila od zadnjeg pregleda 3,5kg što je ukupno 6 kg od početka. Kućnu vagu moram baciti jer mi je lažno pokazivala 60 kg a u njega na digitalnoj 61,7. uz to kako sam puno povraćala kad sam imala napade kamenca onda sam bila izgubila 2 kg pa sam se bojala hoću li to nadoknaditi i je li se beba dobro razvija, a eto bez razloga strah, sve 5 ispalo, hvala Bogu!

nety avatar
    Datum pristupanja
    Sep 2010

Početno

prag bitno da je bebica ok Cestitam ..vidim da si se posteno namucila sad uzivaj u svojoj mrvici

KLARA31 avatar
    Datum pristupanja
    Jun 2010

Početno

bravo prag za uzv
    ja jedva čekam svoj 4D

Bebica_2 avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Cure bravo za uspiješne preglede, nek se tako samo nastavi!
    TOMISLAVA kako si nam ti, ništa se ne javljaš (iako te ja potajno čitam na jednom drugom forumu ), želim ti da sve prođe brzo i uspješno i da se uskoro maziš sa svojim bebicama!

prag avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

valamala pitala sam jučer mog gin u vezi ovog testa i rekao je da se radi mjesec prije termina. u slučaju da ga imaš može porod biti vaginalni samo se uzima antibiotik u toku poroda da ne pređe na bebicu

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •