oprosti apri, al ovaj tvoj komentar mi nije baš na mjestu :-/
ako ne spavaš cijelu noć, i moraš voziti od 6 do 7...ne bih se ja baš u adrenalin pouzdala. za volanom možeš u sekundi zaspati. to je jako opasno.
Printable View
oprosti apri, al ovaj tvoj komentar mi nije baš na mjestu :-/
ako ne spavaš cijelu noć, i moraš voziti od 6 do 7...ne bih se ja baš u adrenalin pouzdala. za volanom možeš u sekundi zaspati. to je jako opasno.
Istina, moja poznanica (s djetetom koje je uzasno uzasno uzasno - nikako - spavalo) je zakunjala na auto putu (srecom probudila se), i nocima je sanjala uzasne nesrece... :/ Nije to bas jednostavno.
giussepe koliko je dete?
moja se tako ponasala kad joj se kaki (dok nismo skinuli pelenu, jer nije nikad mogla da kaki u pelenu), a kad smo skinuli pelenu tako se ponasala kad joj se piski
muci je to a ne moze da se razbudi, probudi dovoljno do svesnog stanja da ode na wc
sa kakanjem je bilo gore jer se po sat, dva vrtela dok se ne pokaki
Ja sam se samo došla pohvaliti da napokon bolje spavamo!
Za dva mjeseca imat će 2 godine i, evo, napokon spava bez da se često budi i to već malo više od mjesec dana, uz izuzetak od nekoliko noći probijanja zuba.
Ponekad se probudi tek 1-3 puta, ponekad skoro nijednom, ponekad tek koji put pred jutro, a jako rijetko navečer. Sad već možemo reći da imamo večer za sebe. A ponekad dok spava, onako duboko, ja je gledam i ne mogu vjerovati da spava tako duboko i zdušno! I da ju više ne budi svaki šum.
Eto, nisam više zombie.
Cure nespavalice, držite se, znam kako je :(
Zuska čestitam!!!!!
:klap:
ja sam već jednom imala fazu spavanja za volanom kad sam počela raditi i paralelno se preselila ovako daleko od posla i bilo je koma...al brzo sam se priviknula i kada sam jedno vrijeme morala raditi od 8 bilo mi je koma...al sam tada spavala cijele noći..neznam, morati ću ići ranije na spavanac, ionako dolazi zima i mrak od popodne pa kad mali na spavanje tad i mama, a tata će imati razumijevanja....
Dijete je 15 mjesesci.
Trenutno pije antibiotik koji mu dosta utječe na probavu (kak i pet puta dnevno), pa stvarno vrlo moguće da ga i to muči noću.
ali što da radim? misliš da bi ga mozda trebala dić i da se pokaka pa natrag na spavanac?
nisam pametna, a ne znam za sebe od umora...
evo me na poslu...kljucam
Ja odavno već ne spadam sa mojom curom ovdje, ali eto 3 i pol, ma spava ona spava, samo svako malo trč trč pa me ritne nogom, trč trč pa me ritne laktom, pa se navali na mene, pa 1x noćno pišanje sigurno, često i 2 i tako. Spavam s njom jer trenutno nemamo izbora. Mališa spava sa tatom, evo dijete skoro 9 mjeseci, ni ne znamo skoro za njega noću, osim tu i tamo radi zubića, ali zato danju sve nadoknadi :lool:
Lijepo je meni rekla jedna Tajlanđanka na masaži, mame su tu da pate, i šta da se radi. Proči će jednom sve to.
Ajme Sonata valjam se od smijehaaaa! To im treba napraviti kad u zoru dodju iz diska ili kakvi vec izlasci ce biti in!
Bas si mi razvedrila jutro kao i Safranici
Cure, je li grozno za reci, ali ja se stvarno malo bolje osjecam kad vidim da ima jos mama kojima je kao meni sto se ovog nespavanja tice... Pronalazim se u skoro svakoj ovoj prici...
A iskrene cestitke Zuski :heart: mene drzi to da ce i moj poceti spavati do 2.god, ako vec ne po cijelu noc, onda barem da se budjenja svedu na na 2 ;) ;-) hehe
mene demotivira kad vidim koliko mama ima volje podnositi da im se dijete budi do 2 godine. zar sam ja stvarno tako grozna osoba što želim spavati barem 4 sata u komadu :-( ?
ovaj moj je pomahnitao. budi se svako 2 sata za jest po noći (a to je uz tri obroka krute hrane po danu), a u međuvremenu se budi da bi kmečao i da ga se malo mazi i ljuljuška. točno kužim različito plakanje - kad je kme "mazi me", a kad je kme "daj sisu". i šta će mu više ta sisa toliko???
noćas - buđenje u 10.30, 12.30, 2.30, i više ni ne znam, u 5 sam ga prebacila u svoj krevet. to je za hranjenje. a između kme kme za pomazi me.. znam da je budan od 6. znači intervencije skoro svako sat. majmun jedan.
Sonata, prijavljujem ga odmah u tvoje višnje!
Ma joj kakva volja draga moja, za izludit je, ali moramo se nekako tješiti, i meni su svakakve ideje u očaju padale na pamet, pa i da ju sprašim na balkon spavat :lool:
Što to dijete nemrino spava za nevjerovat, iskreno nekad se pitam kako ona sama izdrži dan, pa u toj dobi bi trebala više konkretnog sna od nakih 8 sati, max 9 koliko odspava eketivno.
ALi eto njoj dosta, i uopće joj očiglednone smetaju ta buđenja, dok ja sanjam o danu kad ću konačno moći leći i spavati do jutra ko klada.
pa tako nekako pozitivno pričaju o tome, iznad mene Ana & Tomi, nada se da će se riješiti do 2.godine (samo sam uzela primjer)
ja se nadam da će se riješiti do sutra, a bojim se da će se to vući do 2. godine :-(
Znam da ti to grozno izgleda i meni je. Ali živi dan po dan i nemoj se nadati da će se to riješiti sutra ili prekosutra jer onda je teže izdržati, vjeruj mi. Najlakše sam izdržavala noć kad bih legla s mišlju da znam da je neću prespavati, a najteže kad sam se nadala da ću ipak malo spavati.
Jednostavno to prihvati tako kako je i to je najbolji savjet koji možeš dobiti.
Ja sam probala sve, s cicom i bez, pročitala forum na tu temu, neke knjige o spavanju...ma ništa. Jednostavno je to trebalo proći.
:lool: Misliš da nisam i ja o tome razmišljala, ali sprećava me užasan strah od buba, a ima ih dosta jer smo tik uz velku šumu, pa onda od dva zla biram manje, panično se bojim svih mogućih buba, pauka & co.
Makar već razmišljam sad kad dođe zima, da si ipak dignem kakv šator na balonu majke mi :lool:
Evo baš sad kad čitam što ti je napisala Zuska, nema ti druge, pregrist i izdržat, nedaj bože kakvog većeg zla od tog nespavanja, mene to tješi kad mi voda dođe do grla. A da nije lako, bogami nije.
littletunafish, nemoj se bedirati...ne znam kako da ti opišem, ali ja sam postala toliko zen po tom pitanju da me moji zeleni podočnjaci i baby brain kojeg posjedujem uopće ne diraju. Svi me tješe: do druge će sve biti lakše. Pa sam si i ja dala taj rok. Nekad će biti teže (kao što je vjerojatno tebi sad), a nekad lakše
sinoć me moj sinko obradovao sa prekrasnom noći di sam spavala od 10 do 1 kad je sisao, u 3 sam ga uninala u san i u 5 je sisao opet,i spavao do 7. to je 3 sata spavanja u komadu, i nakon toga 2x2h! puna energije čekam večeras :-D
Da se ukljucim, na nesrecu. Ulazimo u 4.mj, na AD-u smo, do sada jedno spavanje oko 10h do 30 min, pa oko 14h 2-3h u komadu, kupanje u 7, klopa i u 20-21 u krevetic bez problema. Jedno nocno budenje u 4h, bocica i nastavimo spavat. A sad figa, odjednom, budi se svaka pola h-sat, place, trazi dudu, zaspi opet i onda isti scenarij i opet i opet, do negdje 2-3 h kada mu se vise ne spava, pa dadiljamo do pred jutro!! Šizzz... Zubi nisu na vidiku uopce, dokica ga gledala nedavno, ali smo cesto putovali i zadrzavao je ritam do zadnjeg povratka doma.Sve se bojim ici u krevet
u nas i dalje grozno....
evo i mene, sa podočnjacima do nosa i suhim očima : 18 mj-dojimo na zahtjev, što u sretnim noćima iznosi 3 puta a u manje sretnim 10 puta. ne znam da li da me tješi ili ne to njegovo cicanje nije samo utješno već on stvarno dobro pocica, a ponekad traži i "dlugu" . sve zajedno ovo mi je 42. mjesec dojenja, svi su rađeni po istom kalupu , jedači, a nespavači :)
oboje uživamo u dojenju,ne uzima nijedno drugo mlijeko, još ga nisam pokušala odbiti, jednostavno mi se ne upušta u tu akciju. još par mjeseci planiram biti doma, a kad se vratim na posao ne znam kako će to izgledati. ovo pišem nakon pune šalice kave :-D
Littetunfish, to će biti sasvim nova dimenzija baby brain-a.
Sad su mi jasni svi oni koji spavaju na poslu.
Fino se isključiš, udobno namjestiš i zzzzzzz :lol:
moja prva noć u komadu u posljednjih 18 mj. :naklon: od 21,30- 06,15. znam da nije dugovječno, iznenadilo me je jer je još prošla noć bila sa 6-7 podoja
Pored neprestanih noćnih buđenja , što zbog nosića, što zbog cike , što zbog maženja zadnjih par dana teško nam ide i uspavljivanje.
I nije mi toliki bed probuditi se 500 puta po noći, ali ovo uspavljivanje mi je UF
Kad si pospan nisi svoj! Moj bebač više manje spava po noći, ali po danu štrajka skroz što baš i nije neka fora jer nema niti 3 mj., ali i curka mi je bila takva. Po danu niš ne stignem, ali mi je opet i to lakše nego kad ne spavam po noći.
hi,hi, da znam ne bi čekala 18 mj. da se naspavam
nisam se probudila, za divno čudo, do 6,00, vjerovatno od umora, inače sam ko zec; stalno ušuškavam, gladim,ljubim...noćas, naravno po starom-10-ak podoja i zvanje mame u pomoć-da se puno ne zanesem :)
ne mogu ni zamisliti da je bilo prilika kad bih došla u 5,00 iz disca (doduše bilo je to prije 20 i nešto godina), otuširala se ,doručkovala i išla na posao :mrgreen:
ajme meni je noćas kap prelila čašu, nakon jedno 20 cicanja i prebacivanje s jedne strane na drugu, odlučila sam da smo došli kraju s dojenjem i da počinjemo s odvikavanjem, pa kako nam bude. samo da pronađem pravu tehniku :pivo:
Cure, evo samo za malu utjehu, proći će samo treba vremena......Ja sam mislila da stvarno nema goreg spavača od mojeg sina (sada 3 g.). Kad sam krenula raditi sa 10 mj. bilo je i po desetak buđenja, cjelonoćnih cmizdranja i svega. Mislila sam da gore ne može. Ali je moglo itekako. Do 1,5 godina užas. Onda malo bolje spavanje uz još uvijek bezbroj buđenja ali su prestala urlikanja kojima nismo nikad otkrili uzrok. Sa 2,5 godina prvi je put prespavao noć, i sad se desi da otprilike tri noći u tjednu prespava, preostale noći se zna probudit jednom ili dva put, ništa strašno, popije vode i nastavi spavati. Eto samo je trebalo stvarno vremena... A sad smo krenuli ispočetka sa drugom bebicom, ali to je za sada druga priča, u ova tri mjeseca naspavala sam se s njom više nego sa starijim u godinu dana.. puj puj.. samo da se se ureknem....