Ja sam danas samoinicijativno otišla na još jedan uzv prije Maribora, i trenutno stanje na 6dc je 5 vidljivih folikula na desnom jajniku od 5mm i 3 na lijevom od 4mm. Sluznica 3mm.
Printable View
Ja sam danas samoinicijativno otišla na još jedan uzv prije Maribora, i trenutno stanje na 6dc je 5 vidljivih folikula na desnom jajniku od 5mm i 3 na lijevom od 4mm. Sluznica 3mm.
Kety28, sretno sutra i javi kako je prošlo.
Aneri, to je odlicno. Iako je bolje ne ici ranije jer se mozete samo bezveze zabrinuti...
Krol dobro dosao i srecno.....Idete na pravo mjesto. Ja sam bila u maju u MB, prvi pokusaj i beba napreduje. Inace vasih sam godina. Srecno!
Ja sam bila na konzultacijama u 3-em mjesecu, poslala nalaze koje su tražili u 9-tom (da budu sviježi) i sad čekam... ajme kako je to ubitačno, ništa se ne dešava i imam osjećaj ko da su me zaboravili. Nažalost vidim da je ta komunikacija sa njima najveći problem i da bi svi voljeli dobit više informacija. Ali na kraju sve krene svojim tokom pa se nadam da će tako biti i kod nas :yes:
IvA a kad si poslala upit i nalaze za termin, jel na konzultacijama ili ranije, ako si tek u 3 mj. onda 2 mj. prije će te kontaktirati.
Puno sreće svima
Na konzultacijama su mi dali popis koje nalaze im trebam još dostavit i to sam poslala u 9-tom mjesecu. Znam da treba čekat da prođe godina dana, ali... nestrpljiva sam:roll:
Sretno svima, nadam se da ću vam se i ja brzo pridružit.
Nešto nam je tmurno na ovom našem pdf..
hajmo, slovenke koje ste sad u postupcima, punkcijama, transferima, malo izvještaja za nas koje smo u niskom startu da nas osokolite!
~~~~~svima za puno uspjeha, js, bebica....kiss
Zedra, u tom ritmu da javim da upravo krećem u Maribor!
Javim se kad stignem kući.
hej drage moje...moje bockanje teče ok, jučer pala 5 injekcija dipherelina i za sada je sve ok. nikakve nuspojave...barem se meni tako čini, treba pitat mm i susjede :lol: šta oni kažu, al mislim da sam podnošljiva (obzirom na kemiju koja trenutno struji mojim tijelom). jedva čekam 22. i taj prvi uzv pa možda koga i upoznam...
Pitanje za cure koje su završile s postupkom u Mb... koliko ste platile sve ukupno (bez ljekova naravno) ?
Eur 2.200,00 cca (uključuje utz,icsi,kultivacija do blastica)...nadam se da ja od pomoći
u četvrtak bili na punkciji a sutra idemo vidjeti hoće li biti transfera ili sve ide na zamrzavanje zbog HS
Mi smo platili tu negdje kao i rozalija: 1735 €. Takodjer 2 UZ u bolnici i islo se na blastociste. Zapravo nas je taj racun iznenadio i to zato sto je bio manji nego sto smo racunali. Na njemu recimo nije bilo posebno specificirana kultivacija zametaka do blastocista, sto kao stavka posebno stoji u cijeniku... :unsure:
Sretno sutra i zelim ti da se HS vec sada smiri pa da ne bude odgode transfera. :love2:
Javi nam molim te i koliko si na kraju imala embrija 5. dan te od koliko JS.
javim sve sutra popodne
Upravo sam zavrsila transfer i sve skupa platila 1.838,04 eura, uracunata dva UZV, anestezija, i embriji vraceni 3. dan.
Samnom je bila jos jedna cura ona je imala blaste i platila je oko 2.100 eura. Zamrzavanje je oko 250,00 eura.
Moje iskustvo u MB je super, nemam nikakvih zamerki, a nadam se da ce i rezultat biti odlican. :-)
Srecno svima u postupcima.
Mi smo platili 1,838.04eura ,treći dan smo imali transfer ,a ostatak su ostavili do 5 dana i imamo 6 smrzlića ,a platili smo samo toliko koliko sam napisala ,ni na papiru ne piše ništa za zamrzavanje ,kako su oni mogli znati dali će biti za zamrzavanje da naplate ,a i kako bi naplatili kad se još ništa nije znalo trećeg dana.Možda ćemo mi to platiti kad budemo išli na et.
Nama je dr. V. na konzultacijama prošli mjesec rekao da se zamrzavanje embrija ne naplaćuje.
FET - odmrzavanje, transfer itd. se naplaćuje.
evo da se i ja javim.
Meni je zakazan ultrazvuk 22.11. u 16.45 sati
Budući nisam nikad pila antibaby kakvo je pravilo ako zadnju popijem 17. kad bih trebala očekivati menstruaciju?
Još jedno pitanje iskusnim curama...he he putujem iz Dubrovnika za Zagreb da li je nužno nositi putni frižider radi injekcija ili od par sati neće im ništa biti?
Jer kad sam ih uzimala u bolnici prošle godine dala mi ih je iz ladice znači niti njima ne stoje u frižideru...
Duda ova cura sto je platila oko 2100 ce imati transfer 5. dan i platila je samo kultivaciju do blasta, po predracunu, a pitala je pa su joj rekli da ako bude sto za zamrznuti da je to jos oko 250 eura.
Jos jedna cura je bila sto su joj 2 vratili 3dc, a jednu su jos ostavili pa su rekli da ce je zamrznuti ako bude dobra i da ce zamrzavanje platiti kada bude dosla na FET.
Zedra kod nas problem je povisen FSH i los odgovor na stimulaciju, bila sam u kratkom protokolu, menopur od 3 do 10 dc po 4 ampule, od 6dc-10dc dodat cetrotide od 0,25.
3dc na prvom UZV sam imala dva folikula na desnom i dva manja na levom jajniku.
Sve vreme stimulacije folikuli na desnom su lepo napredovali, a na levom sve vise zaostajali.
Na kraju ispunktirano 4jc, od toga 3jc zrele i te tri se oplodile, jedna prestala da se razvija i vratili mi dve po recima Reljica dobre i sad cekamo i nadamo se...
VeČeras na prvom programu u 20.15 latinica na temu umjetne oplodnje...da vidimo Što Će nam novo reĆi...
Ja sam danas bila na uzv. Što se tiče usluge i samog osoblja sve pohvale. Što se tiče nalaza, malo sam, ne znam kako da se točno izrazim, ne razočarana, nego zabrinuta. Uglavnom na desnom jajniku su dva folikula jedan od 9, a drugi od 8mm, a na desnom tri, jedan od 8 i dva od 5mm, danas je 10dc. Doktor je rekao da to nije ništa zabrinjavajuće, da se malo sporije razvijaju, a i endometrij je još tanak(nisam pitala koliko). Povećao mi je dozu sa 3 na 4 Menopura i u četvrtak ponovo na uzv, pa ćemo biti pametniji.
To je pet folikula i potencijalno pet kvalitetnih jajnih stanica, nema razloga za brigu. OK malo se sporije razvijaju, zato je i endometrij tanak, kako će folikulići rasti i endometrij će se debljati, ako ne dovoljno, pa ima i za to valjda neke pilulice?
Ajd ne brini nego razmišljaj pozitivno!
jel netko provjerio za to renoviranje u 1. i 2. mjesecu? nisam pratila stare postove, a zanima me...
chiara pozdrav i dobro došla!
šta se tiče antibebi...ja prestanem piti i slijedeći dan predvečer dobijem, u biti nakon nekih dan i po. npr 17. mi je zadnja tableta i dobijem negdje 18. predvečer ili 19. ujutro. tako mi je bilo 2 puta do sada, a isto 17. mi je zadnja tabl pa ćemo vidit. nadam se da će m brzo doći tako da do 22. na prvom uzv ne krvarim previše...
način čuvanja injekcija ovisi o tome koje imaš. ako se čuvaju u frižideru onda itekako moraš osigurat temperaturu, odnosno frižider pa makar i za par sati, pogotovo što tih par sati može vrlo lako preći i u više sati, gužve, čekanje i sl. pa nikad ne znaš. ja bi ih u frižideru obavezno držala ako su predviđene da se drže. dal se i kako čuvaju vidit ćeš u uputama pa si pročitaj. ako slijediš neku logiku onda ćeš injekcije koje su već izmiješane držati u frižideru, a one koje nisu izmiješane, odnosno prah je u jednoj ampuli a tekućina u drugoj pa ih ti moraš izmiješati, te ćeš čuvati na sobnoj. al naravno obavezno pročitaj upute ili zovi bolnicu ili neku ljekarnu pa pitaj...
sretno!
ja sam baš jučer poslala mail u Maribor da vidim kada bih mogla očekivati protokol i ovo je odgovor
lep pozdrav,
trenutno vam ne mogu tačno odgovoriti,jer bi nam morali adaptirati jedan dio odjela i nečemo moči raditi u 1. i 2.mjesecu ali nemamo još zvaničnog obaveštenja od uprave UKC Maribor i zbog toga još ništa ne pišemo našim pacientima,jer se može desiti,da se to prolongira.....i svi smo u neizvjestnosti.......
Odmah kad čemo znati se vam javimo,
Jasna Muršič med.sestra
Što se tiče zamrzavanja, do sada se naplaćivalo 245 eura ako se odmah znalo na transferu da imate smrzlića (nama nisu jer kad smo plaćali postupak nakon transfera nisu znali hoće li se blastice održati do 6.dana kad je zamrzavanje).Na kraju imamo 1 zamrznutu koju nam nisu naplatili i rekli su da niti neće jer se od sljedeće godine zamrzavanje neće niti naplaćivati - kaže sestra u bolnici da je takav standard u drugim europskim klinikama pa i oni to uvode. Znači od sljedeće godine naplaćivat će se samo odmrzavanje i FET.
Hej draga, ja danas bila i pošto smo trebali dogovoriti FET rekla mi je sestra da će mi javiti sve točno kada da dođem zbog tog preuređenja u siječnju i veljaći i još ništa konkretno ne znaju kada će i koji dio preuređivati. Možda će FET-ove čak i raditi ovisi kako budu mogli s labosom raspolagati
da li je netko u skorije vrijeme bio na FET-u ? Šta se plača, kada i koliko ? Buuuuuuuaaaaaaaaa...bankrotirat ću
Evo ja i moja gospodja se vratili sa prvog uzv pa da prenesem svoje prve utiske.
Prvo da kazem da mi je drago da sam upoznao neke ljude odavde sa foruma i to mi je drago.Drugo da budem krajnje iskren pomalo sam razocaran.Mozda sam ja previse ocekivao ili bio pod utiskom prica o predusretljivosti tih ljudi ali nisam stekao takav utisak.Ocekivao sam da ce nas neko primiti prije ili poslije pregleda pa reci o trenutnom stanju,eventualnom planu i programu rada,odgovoriti na nasa eventualna pitanja i sl.Sve se svelo na to da je zena pregledana za par minuta,pojacana doza menopura za jednu i receno da se dodje u cetvrtak.Pregled se sastojao u tome da je dr.Kovac trazila tri folikula preko 10mm i cim ih je nasla prekinula pregled i rekla dobro,pojacajte i dodjite u cetvrtak.Ja sam htio da udjem i da pitam onih mojih pripremljenih 101 pitanje :) ali mi supruga nije dozvolila uz ono klasicno zensko:"E ti,ti uvijek nesto pitas,zapitkujes,dosadjujes ljudima" pa sam se ucutao,ali cu u cetvrtak sigurno pitati da mi se barem okvirno kaze program kako,kad i sta.
Na kraju krajeva,nista ovo nije bitno,bitan je krajnji rezultat a za taj rezultat cu im istovarati cement za renoviranje ako treba :) :)
ja sam upravo sad u procesu za fet u mariboru.jutros dobila i pocela sa estrofem 3x1 i 10 -i dan ultrazvuk .jutros mi pisala sestr jasna da mogu doci po svoje smrzlice
danas popila zadnju kontr tabletu. nadam se da ću m dobiti ubrzo i da se neću morat :oops: na uzv 22.11., baš ne bi volila imati na tom prvom pregledu
loks ti si i zadnji put dobila odmah sljedeći dan- meni ne gine menga na uzv-u, zadnji put sam dobila puna 3 dana nakon zadnje tablete
kako ide bockanje decapeptylima??
Halo drage moje...bockamo, vidim sve, punom parom..
gabi25, bila si mi super u Latinici...
looks, pozdravcići...
krol, sretno tebi i TŽ...
svima drugima~~~~~za sve...
gabi25 jesam odmah slijedeći dan, al ne mora to značit da ću i ovaj put...pogotovo sad kad bi htjela. znaš kako kad hoćeš dobit što prije ko za inat dođe kasnije...a ma...
bockanje ok, nekad malo pecka, nekad ništa al uglavnom prva kutija "riješena". još samo tri + gonali...pufff mačji kašalj. inače totalno sam 8-), nemam nikakve nagle promjene raspoloženja...sad vidit ćemo kad počnem miksat. kako se ti osječaš?