ma transfer ti je super, nisam znala da te treba tješiti. znam puno 4.staničnih junaka koji su sada predivna djeca!
samo pozitiva, osmjeh na lice, laganini i sve će biti super
Printable View
ajme mimi baš mi je žao :love2: :love2:
2 biokemijske kao kod mene...
ajde ti provjeri genetske faktore trombofilije (vidit topic duboka venska tromboza na potpomognutoj). možda skužiš da sa krvi nešto nije u redu, ko kod mene, pa uz pomoć inekcija za razrjeđivanje krvi ostvariš trudnoću.
ma frka me jer je peti dan, no našla tam na onoj temi s tim podacima i takav slučaj
hvala puno i Pinky :love2::love2:
Evo ja ću ti reći šta mislim. Imala si transfer i to je najvažnije. I sad ću ti ispričati jednu istinitu priču. Imam prijateljicu koja je nakon 5 godina braka odlučila ići na IVF. Imala je 3 neuspješna transfera sa jako dobrim embrijima. Onda se odlučila odraditi jedan prirodnjak. Imala je toliko loš embrij da su se mislili hoće li joj ga uopće transferirati, bio je dvostanični. Ona se naravno ništa nije nadala. Odmah nakon transfera sjela je u auto i otišla je na vikendicu se kupati jer je bilo ljeto. Nije se nimalo pazila, sunčala se, kupala, skakala u more... i nakon 14 dana pozitivna beta. Sad je to prekrasna trogodišnja curica.
hvala vam cure, oprostite ali to mi treba, jer smo sve nade polagali u blastice a sada ovakvo, ali valjda da niš ne vrijede ne bi ni transferirali, zar ne????
mimi , žao mi je
ajme koja lijepa prica............Citiraj:
Evo ja ću ti reći šta mislim. Imala si transfer i to je najvažnije. I sad ću ti ispričati jednu istinitu priču. Imam prijateljicu koja je nakon 5 godina braka odlučila ići na IVF. Imala je 3 neuspješna transfera sa jako dobrim embrijima. Onda se odlučila odraditi jedan prirodnjak. Imala je toliko loš embrij da su se mislili hoće li joj ga uopće transferirati, bio je dvostanični. Ona se naravno ništa nije nadala. Odmah nakon transfera sjela je u auto i otišla je na vikendicu se kupati jer je bilo ljeto. Nije se nimalo pazila, sunčala se, kupala, skakala u more... i nakon 14 dana pozitivna beta. Sad je to prekrasna trogodišnja curica
:zbunj::zbunj::zbunj::zbunj:sve mi se čini da ni ja moju betu neću dočekat al ipak se još uvjek nadam.......smeđi iscjedak nestao zamjenile ga kapljice krvi.. nešto oskudno....
Mojoj frendici su vratili dvi blastice a zamrzli osmostanične i četverostanične embrije. Beta 0. Išla na transfer osmostaničnih-beta nula. Išla na transfer jednog četverostaničnog embrija, ja joj govorila da je luda. Njen četverostanični embrij sad već i priča. A da je mene slušala ne bi ga ni bilo:-)))
hallo ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ da stane crveno
sutra moram još dobiti injekciju decepeptyla i bravicida, dakle 1dnt, jel to uobičajeno i zašto služi??
Decapeptyl smanjuje simptome hiperstimulacije.
Linalena nada uvijek postoji.... bit će sve uredu.... Mimi81 žao mi je....
Ja neznam niti mi je itko rekao od koliko stanica mi je vračen emb. Samo piše u otp. pismu koliko mi ih je vračeno.
Ivanova hvala, sreeeeeetno tebi i ostalim curama....
I dalje nikakvih simptoma osim ponekad bolova pms. I dalje temperatura 37,2 a popodne 37,5. Može li biti to od utrogestana? Nikako mi ne pada ispod 37.
Danas mi je 4 dpt.
Samo šetam s topl. po kući ko luda.... ja stvarno nisam normalna:lol:
ja sam na SD
koje ste inače dane dobivale taj Bravicid. koji dan nakon transfera???
Linalena i ja sam tako mislila nakon transfera...imala sam dvije jajne stanice nakon pustih dana i povećanih doza menopura i decapeptyla 15 dana terapije i doktorica nije bila oduševljena mojim folikulama, čak mi je rekla da su najvjerojatnije cistične.... našli mi dvije jedna se oplodila i vračena mi.... Naravno nebi bilo transfera da ništa ne vrijedi, vrijedi i tekako.... I sad se razvijaju i rastu svima nama čekalicama i bete će biti velike ko neboder:-D
ja sam brevicid dobijala odmah nakon transfera i 5. dan nakon transfera. decapeptyle nakon transfera nisam dobijala, ali ima žena koje jesu. to se razlikuje od klinike do klinike i od dijagnoze do dijagnoze.
decapeptyl možeš dati potkožno u stomak, dok brevicid ipak treba da ti da neka medicinska sestra jer ide u guzu. dakle, "prava" je inekcija, ne ova potkožna.
idem sutra zatvoriti bolovanje pa ću tražiti sestru, mislim da mi moj veterinar ipak ovu br. ne bi dobro dao
hvala na odgovorima
:lol:dobra ti je ova s veterinarom:lol:
hvala svima na podršci! :-) :-* zar nakon stimuliranog postupka mora proći 6 mjeseci da bi se opet mogao napraviti stimulirani????? tako su mi rekli, ali su rekli i da između mogu napraviti postupak u prirodnom ciklusu ( a to znači samo jedna jajna stanica... i ako uopće dođe do transfera... :-( ) ako nije uspjelo s tri stanice, a kako će uspjeti s jednom, ako mi ju uopće i vrate... strašno!
pa kaj se Aneri smiješ (samo daj) kada mi muž fakat je veterinar, je da trenutno radi nekaj drugo ali nekaj mu ostalo od prakse
Smijem se, jer je moj zdravstvene struke, ali mi je tako super davao injekcije, da sam mu rekla da bi to bolje napravio vetrinar:lol:
tako je, pola godine se preporuča između postupaka. trebaš paziti i na svoje zdravlje. a i mlada si, 11 godina si mlađa od mene, nema žurbe (koliko god ti sad ova moja rečenica odvratno zvučala). bolje je čuvati zdravlje, vjeruj mi.
kakva ti je bila stimulacija? koliko si ampula čega potrošila?
[QUOTE=linalena;1761130]ja sam na SD
koje ste inače dane dobivale taj Bravicid. koji dan nakon transfera???[/QUOTE
odmah nakon transfer, sestra dala, 2 inekcija 5dpt,CITO
i ja sam na SD dobila decapeptyl
Hakya, dobrodošla!
Linalena nemoj odmah odustati od 4staničnih, ipak su 3, ima nade!
Pinky hvala na savjetu, pokušati ću predložiti dr. da napravim te pretrage..
Ja nakon transfera ništa nisam dobila osim utrogestan 3x2 koji moram uzimati do bete. Hvala Silidad na informaciji... to sam i ja mislila... ali hvatam se za sve i svašta šta mi može dati neku nadu. Drži te se cure... samo hrabro naprijed.... da mi je bar sutra beta pa da se više riješim ove neizvjesnosti
Kinki šta ti to znači za jednu crticu, misliš recimo sa 37,2 na 37,1 ili 36,9 na 36,8? Ja i dalje tvrdim da se na temperaturu ne možeš osloniti ako si pod utrogestanima, a naročito se hvatati za tu jednu crticu. Svi smo različiti, pa tako i naša bazalna temperatura koja ovisi o još dosta faktora da ih sada ne nabrajam. Neke cure prokrvare i pod utrogestanima, ali većina ipak ne. Ono šta ti diže temperaturu je progesteron, on raste odmah iza ovulacije pa se tako i temperatura diže, a od ciklusa do ciklusa ona može za istu ženu biti različita. Znam curu koja je imala svaki put temperaturu iza prirodne ovulacije 37,2-37,5, a kad je bila u postupku, te nako pozitivne bete je imala 36,6-36,8.
Linalena, kod mene je bilo ovako:
15.10.-transfer
16.10-brevactid 1500
17.10.-decapeptyl 0,1
19.10.-brevactid 1500
Šta ti nije doktor napisao uputstva na nalaz? Mislim da ne mora ni taj redosljed biti kod svih isti. Neki dobiju na dan transfera pa 5 dan, a neki imaju pak neku drugu kombinaciju...
Pinky, vezano za uzv i otkucaje srca:
21 dnt-vidljiva GV (5+5)
24 dnt-vidljiva GV i ŽV bez embrionalnog odjeka (6+1)
31 dnt-vidljiva GV, ŽV i plod sa otkucajima (7+1)
Ja sam računala po tablici sa potpomognuta.info, ali sam ubacila datum punkcije jer po transferu nema mogućnosti izračunavanja za četverodnevne embrije. (ja sam imala 1x8-stanični i 2x cc, mada još uvijek ne znam što im točno znači oznaka cc. E sada, da li bi se otkucaji bili čuli i prije??? To je valjda individualno, ali držim fige da se vide i to barem dva srčeka :heart::heart: (naravno ako si ti želiš takav "dupli"scenarij)
hvala gizmos!
meni će uzv biti 29dnt.... po onim kalendarima sa potpomognutainfo ako uzmem datum transfera kao odrednicu, onda mi je to točno 7tt,a ako gledam datum zadnje m, onda je i manje...
Pinky, znam da sam mlada, ne brini, ništa ne zvuči odvratno. ali žarko želimo dijete i čitala sam da puno žena čeka godinama da se primi pa me malo strah da i ja neću čekat... sve bi ja to obavila na brzinu :-) znala sam da između postupaka treba vremena, ali me iznenadilo kad sam čula da je to pola godine... prirodnjaku se i ne veselim previše. kakve smo mm i ja sreće... sve se bojim kak bu i to ispalo. od kad smo se oženili ništa nam ne ide od ruke, pa evo ni trudnoća. kod nas valjda vrijedi ona - zašto bi bilo jednostavno kad sve može biti komplicirano!! :-)
kod mene je bilo čini mi se 15 ili 16 injekcija decapeptyla i 21 ampula gonala!