Perem sa sensoyne. Ne ide nikakva krv. Nema nikakvog crvenila, ni crnog, nista. Sve je (naizgled) OK. Ne boli kad ne pijem (ili jedem).
Printable View
Onda bi mogao bit karijes....morat ćeš kod zubara, nažalost, mislim da je onda ipak karijes u pitanju. Inače je trudnicama gingiva (desni) bolna točka, pa jaaako trebaju paziti na oralnu higijenu, inače im za čas dođe gingivitis (upala desni), gingiva se zna nekad malo povući pa se onda javlja preosjetljivost na toplo/hladno.
Probaj onako "usisat" zrak kroz taj zub....ako te i to boli, onda je još vjerojatnije da je karijes u pitanju. Nema veze što ne vidiš crno, može ti rupica biti u prostoru između zuba
I tekućina ti lakše prodire u prostor između zuba, pa onda je i vjerojatnije da te boli kad piješ nego kad jedeš
Lulu mama, mene isto, barem 3 komada su počela zadnja 2 tjedna,ali ja sam već preeeeveeevikaa da idem zubaru pa trpim, na svu sreću pa nije strašno više onako probada. A znaš da oće to tak u trudnoći :)
Muma, tko zna,kažem ti da je moja bila manja pa onda normal size beba, i svaki put na UZV kasnila i tjedan dana,pa jednom i 2, pa onda tjedan dana napredna, na kraju će bit cijela loptica...doduše, ni muž ni ja nismo mrvice,samo on u visini a ja u, jelte, širini :) Najviše je dobila u zadnjem mjesecu, kad sam krenula u TA imala je cca 2800-2900 a sad već 3800 ( dakle, u 4,5 tjedna je dobila cijelu kilu). Stigne još bit štruca,sam takva...
Lulu samo se ti lijepo pojavi zubaru pred vratima i reci da ne možeš spavati od boli , jasno da će te primiti, trudna si.. Tako sam ja, počelo me boljeti, zovem a on meni da nema sada mjesta, ma reko kaj nemaš, ja na vrata, držim se za vilicu - ne spavam, boli me i odmah preko reda ( jer sam trudna jasno) .. na kraju nisam imala pokvaren zub nego mi je rastao umnjak ( ljubim mu sunce! ) , još me zna tu i tamo zaboljeti kad baš sada odluči rast..
i ja u čet zubaru,čekala mj dana,zbilja nisu normalni
Samo.da. vas sve zagrlim, i posaljem.veliki pozdrav "sa desnog boka" za sve koje miruju, koje su isprepadane a opet nasmijane. Nani, to ce biti cura i po :-*. Kupuj sve za broj vece :-). Lveliki zagrljaj
Eh da,probaj ispirati isnu duplju medicinskim 3% rastvorom hidrogena, ili ga stavi na cetkicu kad.peres zube. Posloje naravno dobro.isperi ...eliminise bakterije, pomaze.kad.je.zub supalj i sklon gangreni. Ako reaguje na toplo,moze biti pocetak gangrene. 3 % hidrogen imas u sve i jednoj apoteci i savjetuju ga u trudnoci. Samo.oprez da ne progutas.
da vas pitam.. već neko vrijeme primjećujem da mi je donji dio leđa i stražnjica jako hladna, koliko god da se zabundam i utoplim, cijelo tijelo mi je toplo ali to iza ledeno.. I ne osjećam da mi je zima iako je koža stravično hladna, ali me brine što me sad počelo boljeti kao da sam se prehladila.. nije mi nikako jasno jel to do cirkulacije ili koji vrag, ne mogu se zagrijati nikako..
Cure, ne igrajte se sa zubima- odmah zubaru!
I nedajte se setati - vi ste hitni slucajevi i oni idu odmah
Ma da mi je vidjeti tko ce otjerati trudnicu!
Govorim vam ovo, jer mi se isto dogodilo
Svi zubi prije trudnoce i na pocetku iste sumi pregledani i bili su ok
Pa me smetalo hladno i toplo, pa malo boli - i onda odjednom kaos!
Uglavnom, u jako kratkom roku se uzasno iskompliciralo, bolilo je za poludit, sanacija trajala mjesec i pol...
Zato, pravac zubaru
Muma, Vrci, grlim vas i znam kak je
Al proci ce, drzte se
evo mene drage moje...kad me strese panika ja sam tu da mi pomognete...koma sam... jučer su mi rekli da mi je babać mali ima 2,200g a saad smo u 36tj...
poludit ću.... i još me nešto muči... zna se stesti jako ko kad se pas otrese kad se okupa...ima čudne pokrete...ja više ne znam što da si mislim... navodno je sve ok... na svim pregledima je sve ok ali ja sam i dalje u takvoj panici da ću još u ova 4 tj poludit do kraja...pomozite...kakvo je to micanje, treskavica i skače još k tome...kako da potaknem da mi raste mali bebonja moj...luuuudddaaaa sammmmm
tamarisa tko ti je to rekao dr. ili ?
Ne znam ja sam sa 36 tt bila na pregledu i moj je bio 2500 a rođen je sa 3700, zadnji mj. bi trebao dobiti oko 1 kg ako se šljaka kako treba tako da ne čini mi se po tom da će biti nešto mali
da baš tako ko da napad ima...išla sam čitat dalje na forumu gdje pišu iste simptome..ima toga dosta... joj Bože..samo da izguram do kraja...neka nam budu zdravi....
tamaris to sam ti i ja htjela reći,frendici beba u 38tt procijenjena na 2300 i da ne raste više,hitni carski...a mala 2800
trenutno me ne muci nikakva panika, sto vise dans sam ful zen, nakon jucerasnje kontrole!!
:-) ja idem idući tj na uzv onaj kaj je linalena radila,dr me sama poslala na njega u bolnicu
Ma joooj, opet moja omiljena tema :drama: I moj frajer je manji, ali pa što da radim? Ležim 0-24h, dobit ću dekubituse na lijevom boku, jedem čim imam mjesta u želucu...sve samo da se on zbuca. Stalno nas ti ginekolozi plaše s tim mjerama, bolje da šute! Ja sam rođena s 2280g (doduše, uz brata blizanca) s 38tt...pa nek mi netko kaže da je to bilo "idealno" za te tjedne trudoće. Danas bi i moja mama vjerojatno bila u panici da se to tad mjerilo. Onda su sve trudnice bile zdrave i vesele i rodile lijepe bebice, a danas smo sve od 30tt traumatizirane s tim njihovim uzv mjerama...glupost! I onak ćemo ih roditi i bit će savršeni. Ako neće biti debeljko zbucat ću ga ja na cici :-)
muma...pa ti si blizanka? kako sam to propustila, ili dosad nisi rekla ili sam možda zaboravila :) vau baš slatko!
ne brini, bebica bude ma za 5. a i sama kažeš da nisi nega ogromna žena, kako može onda biti i bebica...sinčić je za 10 već sad, a tek kad ti dođe u ruke... :)
Da Least imala sam 1/4 mjesta u buši uz mog dominantnog buraza :lol: Nije ni on bio mrcina - nešto iznad 2600gr ali je zauzimao "svoj prostor" pa eto mene žilave i zdrave, a on je uvijek bio boležljiv.
Ma cure, naći ćemo se mi na ovoj temi za koji mjesec pa da ih sve istračamo s tim mjerama :-)
običan uzv al ti detaljno pogleda sve,onaj anomaly scan
na forumu o pokretima beba i o toj treskavici više manje sve mame pišu da nije opasno ništa...
neke kažu kako se bebe zapetljaju o pupčanu vrpcu pa ostanu bez kisika malo...pa se stresu... nemam pojma....jedna je napsiala da je bebi oko vrata bila pupčana vrpca pa se isto tako znala tresti....mene jako to brine iako sam u forumu sa jednim ginekologom to protresla pa mi je rekao da nije ništa što bi trebalo brinut...
ja ne znam kaj da radim sama sa sobom..pokušavam mislit pozitivno i najsretnija sam kad prođe dan da se nije streso... etoooo
i novorođenčad se zna onak stresti kao da se prepadne, kao da ih zima strese, a kažu sestre da je to njihov živčani sustav a ne činjenica da im je hladno :) možda to?
p.s. meni se to događalo, i još uvijek se zna tako blago "treskati" i ništ, sve OK.
Tamarisa, komentar doktorice je neprimjeren. Da, beba bi trebala imati pola kila vise ako se misli roditi s 4 kile :) ali bebe se radaju i s 3 kile. Ona bi to trebala znati :lol:
Moji su sa 36 tj imali isto oko 2300. Doktor rekao da je to super, da ce na termin imati oko 3 kg i pogodio je oba puta.
A maleni je imao pupcanu oko vrata kad se rodio, nije zadala nikakve probleme. Da je bila vise puta namotana onda bi dr vec nesto i rekao.
Trzaji su normalni, njihov mozak raste drasticno iz dana u dan.
Ne brini i uzivaj :)
nanimira ti još u komadu?pa šta tvoja bebica čeka!
Aha, taj sam radila i ja iza 20tt. Jedino što se naša cura nije htjela baš puno micati tako da joj nismo i lice mogli promatrati. Nadam se da će sljedeći put biti aktivnija. Najest ću se puno čokolade.
tamarisa, misli o lijepim stvarima. Zamišljaj svoju bebicu i što ćete raditi zajedno :)
Što se tiče tresenja bebe ..
"Vaša je beba sve veća i njena su okretanja rjeđa. Ako je sisala palac i "izgubila" ga, možete osjetiti brze, strelovite pokrete dok miče glavicom lijevo-desno pokušavajući ga pronaći."
meni nešto naaajslađe na svijetu :D
jedva čekam da to doživim :-) jel tko zna da li su komplikacije sjele,znam da nije prava tema,ali....
i ja gledala preko neta pa mi bilo čudno,hvala