Imas zakonsko pravo otvoriti bolovanje nema potrebe da iskoristis g.o.
Poslano sa mog SM-G950F koristeći Tapatalk
Printable View
Imas zakonsko pravo otvoriti bolovanje nema potrebe da iskoristis g.o.
Hvala vam cure,samo se nadam da ce sutra doc do transfera.Puna mi kapa tog posla,a nemogu sad trazit drugi posao dok to rjesavam.
Zvjezdica nadam se da ce sutra sve proci ok!
Imam srecu, mi smo privatnici pa uspijem iskombiminirati koliko toliko da sam za vrijeme postupka malo slobodnija.
Ja od jucer imam bolove nesto kao pms ali drugacije vise kao neki neugodan pritisak, neznam kako bi to objasnila - jel imao netko nesto slicno.?
uz povremene bolobe u jajnicima.
Jako se tesko krecem, kao puz jer me dosta boli .vjerojatno od punkcije
Zvijezdica i ja sam imala isti problem iako ne radim kod privatnika,kad covjek naide na nerazumjevanje i to jos od zene...ona nista drugo ni ne zasluzuje nego vratit istim mjerom.
Imas pravo na bolovanje 14 dana i to pise ginekolog,ja sa svojim nikad nisam imala problema oko toga.
Vjerojatno će ti na otpusnom pismu iz klinike gdje radiš postupak napisati da se preporuča mirovanje nakon transfera, a to je onda temelj tvom ginekologu da ti ga i otvori, barem do datuma vađenja bete. Ne brini oko toga.
Je li se ikome od vas desilo da vam se ciklus poremeti nakon postupka? Ja sam trenutno u situaciji da mi menzis kasni 6 dana, a trebala sam krenuti sa prikupljanjem nalaza, hormona i ostalog za novi postupak krajem travnja. Inače su mi ciklusi zadnje vrijeme točni kao sat, 30 dana, čak i prošli u kojem sam imala postupak, dobila sam krvarenje na očekivani dan menzisa. Nisam u nekom stresu, dapače. Baš bzvz. Dešava li se to ikome?
Meni su se poremetili nakon klomifena. Počela bih krvariti ranije, a razina progesterona u krvi bi mi i dalje bila visoka kao da nisam ni dobila M.
Pozdrav cure. Dva dana nakon transfera sam se prehladila i uhvatio me jak kašalj. Dobila sam temperaturu, nije prelazila 38. Temperatura me držala cijeli jedan dan. Ali ona me ne brine koliko taj kašalj koji me držao 1.5 dan onako baš baš jako. Osjetila bi kad kašljem koliko naprežem trbuh. Nikakav konkretan odg iz klinike nisam dobila osim što mi je koord.napisala kako se nada da to neće utjecati na ostvarenje T. Kašalj mi se smirio, pila sam puno čaja od roibosa i kamilice, uzimala med i sirup bijelog sljeza. Jel imao netko sličnig iskustva i jel zna može li jak kašalj nakon transfera imati poguban utjecaj?
Evo da se javim,imala transfer jednog 8stanicnog embrija,prosli put je bio 4stanicni pa mi to daje neku nadu..sad cekanje do 26.3 ali bit ce to i ranije.
gita mislim da kasalj ne igra ulogu nikakvu ali temp da,moja frendica je imala preko 39,9 temp i nikako skinuti i kad je zvala dr rekao joj je da nije dobro,prije bete je prokrvarila i dosla je knjemu kao gotovo je i kad je vadila betu bila je poz,al joj je rekao da izgleda da je jedan plod odustao,a sad jel je vezano za tu visoku temp,ona misli da je....:heart::heart:
Antonia Mia draga hvala na odgovoru. Moja temperatura nije prelazila 37.8 tako da se nadam da će to biti ok onda ako je to ono što je moglo utjecati. Drago mi je za tvoju frendicu, i općenito mi je drago kad čujem bilo kakvu takvu lijepu vijest. Ja sam se bila više kašlja prepala. Kako si ti?
Drage čekalice jel vadi koja betu ovaj tjedan? Kad se čeka vrijeme tako sporo prolazi, a inače mi leti..
Isabell jedi čula srčeko danas?
Antonia...ma reci otvoreno da to se ne prica o tome...ako ti se ne prica
... zato ja nikome ne govorim nista dok ne bude nesto....
Drzi se i glavu gore, dan po dan pa ces odluciti sto i kako dalje...sce je u zivotu s nekim razlogom....
______________________________________MM 35 Azoo. Ja 36 sve ok
koji dan preporucate Betu da vadim?
Sutra mi 10 dnt....da pricekam jos koji dan...
nesto sam citala da bolje ne prije 14.dana...nisam pametna.
Mene su uvijek naručivali za betu 12 dnt. Sretno :)
Ja sam uvijek vadila 14 dnt,a sad su mi rekli za 14.03,a to ispada 17 dnt,vratili su mi cetverostanicni star dva dana.To mi je nekako dugooo za cekati,pa sve mislim napravit test koji dan prije.
Zar psihicki mir nije preduvjet za tako nešto da uspije? :)
Znam da to nije uvijek jednostavno...ali kad spojim svoju i sve price..uvijek bi svakoj čekalici poželjela da si dok čeka napravi totalni mir. Da nije na poslu i da ne kaže ljudima da ju ne nazovaju i ne preispituju.
Neka ju ukucani maze i paze, neka gleda omiljene filmove u piđami...
Ja idem na betu u srijedu. Dobra vijest je što još nisam procurila. Ukoliko ne procurim sutra i prekosutra ujutro, mislim da su šanse dobre. Napeta sam ko puška... Imam test doma i ne pada mi na pamet iskoristiti ga. Ne mogu, a i rečeno mi je da ona injekcija što sam je dobila 7dnt izlazi iz tijela tek nakon 7 dana i da nije pametno raditi test prije toga, tako da mi je u srijedu taman kako sam planirala. Ukoliko ste i vi primale tu injekciju (Beta Hcg ili tako nešto - jedna se dobije odmah na dan trasfera, a druga sedam dana nakon), onda da znate.
Zar psihicki mir nije preduvjet za tako nešto da uspije?
Znam da to nije uvijek jednostavno...ali kad spojim svoju i sve price..uvijek bi svakoj čekalici poželjela da si dok čeka napravi totalni mir. Da nije na poslu i da ne kaže ljudima da ju ne nazovaju i ne preispituju.
Neka ju ukucani maze i paze, neka gleda omiljene filmove u piđami...
ja se slazem s tobom
jedini neuspeli transfer mi je bio onaj nakon kojeg sam mirovala skroz do bete
ostala tri su bila uspjesna, s tim da sam nakon sljedeca dva mirovala nesto sitno, a nakon treceg nista
nisam radila samo na dan tranfera (uredski posao) i imala sam vec dvoje djece...
i to je bila najurednija i najlaganija od moje 3 ivf trudnoce (u prve dvije sam krvarila)
Vikky sretno u srijedu!
Šarlota mislim da psihički mir ili nemir nema toliko utjecaja na to, sve je to stvar sreće i kako se kome poklopi. Ja sam i u prvom i u drugom IVF-u radila i prvi je bio neuspješan, a ovaj sada uspješan. Da je to dokazano da pomaže svima bi doktori prepisivali obavezno bolovanje. Mislim svatko naravno napravi kako je njemu najbolje i kako sebi posloži u glavi.
Meni će u Pon.biti 11 dnt. Mislila sam ici raditi. Moj gin mi kaze da mi savjetuje bolovanje do vadjenja bete a predlaze da to bude najranije 15 dnt. Imam uredski posao
I cini mi se ako ne odem radit da cu samo jos vise na sve misliti i psihički se opteretiti. Noćas sam se probudila i nikako zaspati, nesanica neka i 100 pitanja. A ako odem raditi opet postoji mogucnost nekog manjeg zivciranja. Ne znam... vidim da ima gore svakakvih iskustava....
...čak i u takvom stanju skoro hibernacije i uživancije, a ja sam imala takvo prošli put, ono od čega većina nas teško može pobjeći je vlastita glava, osluškivanje, mjerenje svega i svačega... nema pravila. To je jedino pravilo.
Pa to je sutra, a još nisi prokrvarila? Super, super, super. Miriši na dobro. :ghug:
Ja bi skoro pa već čestitala...
Ti tzv. boosteri o kojima pričaš da si ih primila, bitno je znati od koliko su bili jedinica da bi bar otprilike znale kad se izluče iz tijela (izlučuju se otprilike brzinom kako inače raste beta hcg jer su oni beta hcg), a čak ni tada nije kod svake žene isto.
Ali to je nebitno jer sutra je brzo :-)...a taj test u ladici... baci ga. Ja bi ga do sad već napravila i pod boosterom, samo da vidim plus.:lol:
P.S. Nisam južnije od St, nešto prije.
Ja sam dobila bo do 18.3,a beta mi je tek 26.3.imam fizicki posao ali napravit cu test prije i pricuvat cu se malo do bete,ako ne procurim prije.jucer od tranafera pa i jutros bolovi u trbuhu ko da ce svaki cas stic vjestica.
Kako to bolovanje tjedan dana prije bete? Evo, u tvom slučaju je potpuno opravdan ostanak doma. Odnosno, ne odlazak na posao zbog prirode fizičkog posla. Ustvari, pošto ti je beta tek 26.03., to je onda koji dnt? 21.? (Rijeka?) U tom slučaju, opravdano je ovo bolovanje. Sve preko 14 dana je u biti previše, jer već 14.dnt je rezultat više nego vidljiv iz krvi.
Da,u ri sam zato je tako kasno.ali ic cu ranije vadit pa ako treba cu ponovit za njih.u slucaju pozitivne bete naravo da odmah ostajem doma.
Stvarno ne treba generalizirati, ali kad kažem rasterećena glava, prvenstveno mislim na opterećenje samim postupkom. Moj posao je standardno stresan i silno sjedenje sigurno neće biti udobno, ali to nije ni upola problem koji mi je na kraju ispao biti doma.
Ma ljudska glava je čudo... To i je vjerojatno najbolji recept, da svaka od nas napravi onako kako njoj odgovara.
P.S. Osim djevojčica u potpisu, svaki put mi burek-dio tvog potpisa izvuče osmijeh... I baš si idem kupiti jedan burek :lol:
Napokon dobila menzis, sutra idem ponoviti nalaze hormona i amh. Baš me zanima kako će amh izgledati s odmakom od 2 godine.
Cure moje, nam je bilo turbulentno zadnjih dana. Ja sam u nedjelju oko ručka na gaćicama našla krv i sledila se. Nakon toga još par puta isto tokom brisanja i nije nam preostalo ništa drugo nego pravac hitna. Tamo je dr. potvrdio da sam trudna, da je bebica na mjestu i da srce kuca :-D!
Jučer smo bili na našem redovnom prvom pregledu i naš je dr. R. potvrdio isto. GV s EO 10mm, KČS poz! Pokazao nam je mrvicu i srčeko :heart:, čak smo ga malo i čuli :zaljubljen:!
Kaže da ne moram mirovati, sve normalno ali lagano. Da je moguće da se još pojavi krv jer je neki mali hematom kod posteljice ali je daleko od bebe pa nije opasno. Ako sve bude u redu kontorla nam je sa 12tj. (za cca mjesec dana). Dotad moramo odlučiti hoćemo li ići na NIFT test ili ćemo raditi kombinirani.
Srtno svim čekalicama, vidim da vas opet ima puno:ghug:! Držim fige za lijepe betice ;-)!
[QUOTE=Isabel;3034563]Cure moje, nam je bilo turbulentno zadnjih dana. Ja sam u nedjelju oko ručka na gaćicama našla krv i sledila se. Nakon toga još par puta isto tokom brisanja i nije nam preostalo ništa drugo nego pravac hitna. Tamo je dr. potvrdio da sam trudna, da je bebica na mjestu i da srce kuca :-D!
Jučer smo bili na našem redovnom prvom pregledu i naš je dr. R. potvrdio isto. GV s EO 10mm, KČS poz! Pokazao nam je mrvicu i srčeko :heart:, čak smo ga malo i čuli :zaljubljen:!
Kaže da ne moram mirovati, sve normalno ali lagano. Da je moguće da se još pojavi krv jer je neki mali hematom kod posteljice ali je daleko od bebe pa nije opasno. Ako sve bude u redu kontorla nam je sa 12tj. (za cca mjesec dana). Dotad moramo odlučiti hoćemo li ići na NIFT test ili ćemo raditi kombinirani.... /QUOTE]
Bravo za malo srčeko :heart:
Drago mi je da je sve u redu i neka tako i nastavi.
Isabel drago mi je da je sve ok nek sve od sada bude skolski [emoji4]
Vikky sretno sutra - za betu!!!
Zvjezdica, neka ti ovo razdoblje cekanja bete prodje sto brze i neka bude pozitivna.
Carrot kad je tvoja beta?
Gita 10, ja radim od 4dnt jer me ubija bit doma - stalno razmislam o simptomima, to me izludjuje!
Ja sam danas primila zadnji booster 7dnt tako da mi nema ni testa ni bete do 14.3.[emoji52]
Danas mi se skroz trbuh ispuhao, dobila sam 4 potkozna prista, licemi je grozno!
Kakav je vama ten?
Draga Iva777 ja cu sutra betu [emoji4]
Bas nas ima ovih dana [emoji4]
Nije tezak posao fizicki, teze mi je bit doma sama i razbijati glavu o simptomima :)))
Samo mirovanje tj lezanje znamo da nije garancija uspjeha, u svemu treba biti umjeren .
na kraju krajeva najvaznije je kako se osjecamo zar ne?
Osobno se puno bolje osjecam kad sam malo aktivnija, tako funkcioniram stalno pa me eventualno mirovanje vise opterecuje nego rasterecuje.[emoji4]
Najvise me trenutno brine ovo moje pristavo pubertetsko lice :)))
Inace mi je ok i nemam problema osim manjih alergija ali ovo sad me vratilo u srednjoskolsko razdoblje!
Iva meni su rekli da malo više mirujem, možda i zbog toga što sam prejako odgovorila na stimulaciju. I da, slažem se s tobom-ja sam isto naviknula biti jako aktivna i zato mi ovo malo teže pada. Nastojim se ne opterećivati. A što da radim sad.... Nadam se da će ti neželjeni prištići biti popraćeni lijepim vijestima....
Pozdrav cure...
koga čekamo danas, Vikky i Carrot?
Sretno do neba! :ghug: