moj sin ima vec sedmi dan kozice no to s njim dobro prolazi,no on ima cetri godine.mene zanima dali ce ih kcer dobiti ona ima osam mjeseci,dali ce to s njom biti tesko?
Printable View
moj sin ima vec sedmi dan kozice no to s njim dobro prolazi,no on ima cetri godine.mene zanima dali ce ih kcer dobiti ona ima osam mjeseci,dali ce to s njom biti tesko?
Mi smo jutros bili kod pedijatrice, kaže da malecka ima bronhitis, dobili smo Sumamed. Peti dan kozica i visoke temperature. Rekla je dr. ako joj ne bude bolje po Sumamedu da idemo na Zaraznu u KBC, nadam se samo da će antibiotik napraviti svoje, jer me očaj hvati pri pomisli na bolnicu.
Jel bolje?
Je, napokon, jučer je bio prvi dan bez temperature, znači 5 dana je kurila do 39,5 a 6.dan do 38,4. Popila antibiotik, još kašljuca ali ne jako, kozice su super prošle, uglavnom su se već kraste napravile, krcata ih je, posvuda su a ona uopće nije puno žalila. Tri dana smo sprejali i mazali Lexoderm i kupali je u hipermanganu još 2 dana poslije i to je to. Da nije bilo te temperatura i bronhitisa, kozice bismo jedva i osjetili.Sad me jedino muči što mi se čini da joj se opet pojavio sekret u srednjem uhu, s kojim je imala problema prošle zime, i za kojeg sam mislila da smo se riješili sa operacijom 3.krajnika, izgleda da ćemo opet morati na ORL jer mi se opet čini da slabije čuje i par puta se žalila da je boli. Probat ću nabaviti otovent balon, jer ovi riječki otorinci bi odmah operirali i ugrađivali cjevčice.
Evo i nas u klubu! Za sad ih ima 5-6, ali se jako zali da ga svrbi. Kupila sam hipermangan i sad mi nije jasno. Pise na bocici 16 kapi na litru vode. Nemam pojima koliko stavljam vode u kadu, ali da stavim 50l trebala bi brojati 800 kapi. Jesam li ja nesto zabrijala ili? Ispricavam se ako ste vec pisale o tome, ima puno stranica pa ne stignem sve citati.
Stavi kapi u vodu toliko da voda poprimi boju malinovca.
( prije se prodavao prasak, pa nitko nije nista brojao , nego je bacio par mrvica i ofarbao vodu).
Još uvijek se prodaje prah samo ono vole prodati skuplje
Rekla je da nemaju prah, samo ovo. Snasli smo se, nadam se da nisam stavila previse.
Jos nesto, vidim da ste navele vise krema, uriaz mi je stvarno preskupa (150 kn krema, 250 gel). Ima li nesto jeftinije? Koliko cujem puder je ukinut. Mojim starijima je pomagao.
si možda voljna uriaž gel otkupiti za 90 kn od mene, samo otvoren i jedanput mazala klinca?
u našioj apoteci ima praha mi ga redovito kupujemo, baš zadnje pred 2mjeseca.
Cure moje
ja jutros taman sletila i Amsterdam i muz mi javlja da Leona ima kozice.
Jel mi moze netko brzinski sazeti jer em nisam toliko upoznata em sam daleko :-(
dakle hipermangan+uriage+piti tekucinu+biti doma.
Zasto se zapravo bude doma? Ako je radi sprecavanja zaraze drugih odnosno zastite djeteta da ne pokupi nesto drugo onda se i moze van za koji dan? Muslim ne medju ljyde nego onako prosetati naseljem malo izaci na zrak...
Kako najlakse napravit zobenu kupku? Tu mi rekose Nizozemci stavit u stare stramplice zob (valjda pahuljice ili...) i to u kadu. Ima drugi nacin? I jel pahuljice ili samljeveno? Hvala.
Sorry i jos samo 1pitanje. Zasto trebaju mirovat? Hvala puno mozda su pitanja banalna al miram brzo djelovat i javljat upute muzu u Zg.
Ne medu ljude zbog sirenja infekcije i zbog njezinog loseg imuniteta.
odmarati se prema potrebi. Ne treba lezati ako nema potrebu, samo usporiti par dana. Setati moze svakako , ali ne na jako sunce , i umjereno (ako se dobro osjeca). E. se lose osjecala prvih 4 dana i tada je lezala i gledala tv, a 6 dan je vozila bicikl oko kuce.
Zobene pahuljice sam stavljala u rukavicu za kupanje i pricvrstila otvor sa gumicom. Kupanje samo u hipermanganu bez ikakvog mazanja bilo cim ( kod nas).
inace , moje oboje djece je imalo jako srusen imunitet nakon kozica. Stariji je imao tezu upalu uha , a E. je upravo danas ( 15 dan) bila kod zubara jer joj se inficirao mlijecni zub na kojem je imala plombu.
Sirius draga ljubim te.
Ajme sad si spomunula zub mi smo taman trebali zubaru jer ima fistulu kod gornje 4 i to treba hitno popravljat jer je boli kad grize al ocito ce pricekat da zaraza prodje . Uz to ima traumu od prvog zuba koji je izbusen valjda do korijena to je bila 5. Jako je boljelo tad je bila hrabra al sad se boji. Tako da cemo vidjet kako s tim. Sad prvo kozice.
Ne smije mjenjatitemperature okoliša,bit na propuhu
Klince ne trebaš odvajati
Usput ona je u vrtiću na trgu ili tiku
ja kad sam radila zobenu kupku a to je bilo samo jedanput ( el se posle klinac osipo) radila tak da sam uzela pahuljice i pofurila ih stavila u pelenu i to sam žmikala u kadu do dobre temperature , posle sam i klinca malo i obrisala s tom pelenom ( naravno to ti ne smiješ milsila na brisanje)
ak misliš raditi s pravom zobi oljuštenu i neoljuštenu ima za kupit u Veroniki
a zakaj on to ne bi sam pripremio nije to neka mudrost
dobro pitanje :-)
Sam je s njih dvoje ima posla preko glave. Kupa je u hipermanganu maze uriageom daje tekucinu zabavlja ih da ne polude u kuci i mislim da je to za njegiv muski mozak taman dista informacija . Da jis dosam odlazak u babavjy po zob trazenje mojih strampli(vjerojatno bi uzeo one najskuplje :-)) pripremu kupke jok poremetilo bi to balans ha ha
a malena je super vesela jako dobro podnosi a ja sve cekam to neko strasno izbijanje... Sutra sam doma jupi jee
Ni ja sebe nisam mogla zamisliti da pripremam nekakvu kupku od zobi, tako da razumijem muža 8-)
Sve radi isto ko i mi (hipermangan, uriage) i sve nam bilo ok, brzo prošlo. Samo dajte nešto za podizanje imuniteta i nemojte odmah vratiti dijete u kolektiv, neka ostane doma još koji dan (npr. tjedan) nakon što prođu jer s narušenim imunitetom postoji šansa da odmah zaradi neku novu boleštinu.
Ispravak...da jos dodam odlazak u nabavku po zob trazenje strampli....
Potrosila bih previse impulsa zivaca i vremena da objasnim radije napravim kuku sutra kad se vratim doma :-)
Hvala Zuska je daje joj sirup za imunitet imam imunosal doma.
A ostat ce svakako duze doma bit ja na bo. A valjda ce nam se i braco pridruzit za koji dan nadam se da sve odmah rijesim :-)
Bas sam picela u zadnhe vrijeme zazivat kozice nikako ih zarazit al eto napokon uspjeli
saljem vam pizdrav iz prekrasnog Haga
Splitske gradske ljekarne ga rade i prodaju.
Dvoje starijih su ga koristili i lako prošli kroz kozice.
Mala ih je upravo preboljela. Dr. je prepisala Aerius i preporučila Uriage. Rekla je da može i puder ako nam je ovo preskupo, ali da bolje ne, jer se znaju inficirat ispod naslaga pudera. Iako bih najradije bila uzela puder s kojim sam imala odlična iskustva, odlučila sam poslušat dr., tim više što sam imala proslijeđen Uriage od prijateljice. I tako je bilo do vrištanja negdje četvrte ili pete noći (izbilo ih je puno baš oko analnog otvora). Onda smo trčali u ljekarnu, ljekarnik je preporučio standardni tekući puder s anestezinom. I pet minuta nakon mazanja je spavala, jadna mišica.
Baš tako se zove...rade ga lokalno, u ljekarnama. Mislila sam da ga rade svuda, nije novo...Ali mislim da za male bebe ne ide anestezin, nisam sigurna jer moji nisu bili bebe kad su imali varičele.
Evo ga ovdje.
Ovo je s Pliva zdravlje.
Citiraj:
U svrhu olakšavanja simptoma uglavnom se koriste kreme, losioni i drugi preparati protiv svrbeža (koji se ne bi smjeli nanositi na lice ili blizu očiju). Kupke od hipermangana (kalijevog permanganata) tradicionalno zauzimaju važno mjesto u svrhu dezinfekcije zahvaćenih područja, a rade se na način da se hipermangan dodaje u vodu dok tako pripremljena otopina ne poprimi blijedoružičastu boju. Ipak, takve hipermanganske kupke neće dovesti do značajnog ublažavanja svrbeža, već za to najbolje rješenje još uvijek predstavlja tekući puder s anestezinom. Još jedan zanimljiv i znanstveno proučavan način otklanjanja svrbeža jest primjena zobene kaše. Kašu se zamota u pamučnu tkaninu koja se potom stavi u vodu namijenjenu kupanju zaražene osobe (treba imati na umu da će se voda zamutiti jer kaša otpušta svoje sastojke koji ublažavaju svrab).
U posljednje vrijeme se u svijetu i Hrvatskoj sve više koristi kalaminski losion. Njegov glavni sastojak je cinkov oksid s dodatkom 0,5-postotnog željeznog oksida, a osim antipruritičnog učinka (tj. protiv svrbeža) ima i blago antiseptičko djelovanje. Premda su istraživanja koja će dati konačne odgovore o njegovoj učinkovitosti još uvijek u tijeku, radi se o preparatu s odličnim sigurnosnim profilom koji se može koristiti i kod opeklina, ekcema, uboda insekata i drugih vrsta osipa. Od prirodnih sredstava koriste se preparati od indijskog drva nim (Azadirachta indica), no nedostaju dokazi o farmakokinetici i djelotvornosti takvih pripravaka.
nama su u bolnici savjetovali samo kupanje u hipermanganu i t je to... i mogu reći da smo vrlo bezbolno prošli kroz varičele
lilly, gotovo?
je m ismo već naveliko vani sve su kraste otpale.
zapravo kad sam ja došla 4. dan njoj su se već sušile (izbijale su samo 2. i nešto 3. dan) tako da ni ne znam pošteno kako izgleda vodena kozica koja nije suha :-)
nakon tjedan dana smo bili vani, krenula je u vrtić a večeras i u školu rolanja, iako dobro rola kaže tata škola je škola mama mila....250 kunića a dijete rola.
Lijepo!
rolanje je danas ( hajde još u kolko sati da malo zjevamo okolo?)
ej saznala sam što je prava vodena kozica, sin ih sad dobio puno mu je žešće nego njoj... ima i na jeziku 2, što s njima?samo davat jušastu hranu ili... jer kaže da ga boli kad jede kruto.
nego Jelena jel ti još uvijek imaš onaj Uriageov gel na popust? s obzirom koliko ih on ima neće biti dosta ovaj gel i za njega?
ili ima i ta neka pjena?
naravno, ak hoćeš otkupiti!
pošaljem ti broj telefona
dali netko zna do kad traje inkubacija kad dijete već ima kozice?
trebala bih 13.7 ići kod šogorice na more a njen sin od 5god ima vodene kozice, danas su mu piknice po tijelu iskočile, pun ih je.
nebi baš htjela da mi beba pokupi kozice od njega pa me zanima ako mu prođu do tad dali on i dalje još jedno vrijeme prenosi virus?
šogorica ima i bebu od 5mj... nadam se da ona neće pokupiti.
Kad se zadnji mjehurić pretvori u krasticu više nije zarazan. Zarazne su i nekoliko dana prije nego izbiju. Inkubacija je max21 dan. Nemožeš biti nikada 100% sigurna.