seni prvotno napisa
Ja se ne bojim islama. Bojala bih ga se da moram živjeti u nekoj od zemalja gdje je država = islam.
Ali se bojim ljudske gluposti, nerazmišljanja i bezglavog paničarenja i histerije. Ona nikada ništa dobra nije donijela, i sklona je navesti ljude da isključe mozak, a uključe paniku i strah, koji niti je dobar gospodar niti sluga.
Meni pomalo strano zvuče sve te crne teorije. Pa nije islamizacija nesto sto se dešava kao prirodna nepogoda ili klimatska promjena. Ono desi se, a mi nemoćni.
Pa mi smo to društvo i ta zajednicama i u stanju smo društvo usmjeriti u željenom smjeru.
Ako sekularizam braniš kao jednu visoku vrijednost koja se ne smije dovoditi u pitanje, e pa onda se ona i neće dovoditi u pitanje.
Zivim u multikulturalnoj sredini i jasno mi je i da se ljudi boje, jasno mi je da u mnogim točkama integracija nije zaživjela, ali ne zato jer je nebo tako htjelo. Nego zato jer svi skupa nismo učinili ono sto je trebalo.
Jer nas nije diralo, ili smo od toga imali koristi, ili nije bilo oportuno. Ili nas nije zanimalo.