Uglavnom, bakterijološki i virološki stolica je uredna
Printable View
Uglavnom, bakterijološki i virološki stolica je uredna
Nama su bakterijoloski ostavili 4 dana, da budu sigurni da se nista ne razvija.
moja malena se lupila u nokat palca kad je bosa otvarala vrata, nokat se odvojio, oko tjedan dana je bilo natečeno i krvarilo je kad bi malo zapela, hladili smo ledom i zaraslo je, no sad joj se nokat odvaja prema gore, neki mi kažu da ju vodim pedijatrici da joj čupa nokat (radi li ona uopće to?) ili da čekam da naraste novi nokat, pazimo noktić i flasterom ga lijepimo za prst pa joj ne smeta, samo ćemo morati odrezati dio noktića koji preraste prst, inaće meso ispod nokta je zaraslo, nije više ni otečeno ni crveno
tina55 - meni se to dogodili, doduše u odrasloj dobi i na palcu ruke. nisam išla kod dr. već sam pustila da se sredi samo. trajalo je dosta dugo, možda i par mjeseci ali prošlo je bez posljedica - nokat izgleda kao i prije.
doduše, nezgodno je kada se odvaja od sredine prema korijenu nokta jer smeta - lako zapne s tim dijelom nokta koji otpada no to je jedina stvar o kojoj sam morala brinuti. kako se nokat sušio tj. dizao tako je novi lagano izrastao.
znači i par mjeseci, uh teško je pogotovo s malima
I lako je sada kada je toplo pa može u otvorenim cipelicama, ne znam kako ćete to izvesti u zatvorenima - moj je nokat stršao zadnjih mjesec dana možda i pola cm - centimetar u zrak. Ok, nije mi jasno zašto ga nisam odrezala...:roll:
ma čak i sad po vručinama nosimo tenisice za igralište, nokat priljepimo flasterom za prst pa čarape pa tenisice, to nam je oprema za igrališta da ne ozlijedimo prst, išli smo jednom sa sandalama pa smo ga jako raskrvarili, a doma smo u crocsama ili sandala kad možemo bolje pazit
Sto znaci povracanje zelene tekucine? Mm povraca zeleno. Nista ga ne boli, samo ima visoku temp. Nije jeo nista zeleno.
ajme, S2000, baš vas je dohvatilo
malo vibrica da obojica brzo budu zdravi i da ti izdržiš ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Imam pitanje, prilično me hitno zanima.
Danas smo malom vadili krv, radi upisa u vrtić.
Sve je u normali osim:
MCHC 360 (300-350)
Neutrofili 29,1 (30-72)
Limfociti 56,5 (15-55)
Mojom nekom logikom ove dvije zadnje vrijednosti upućuju na neku virozicu. Recimo da povremeno kihne, jer može imati veze s tim?
A MCHC???
MCHC -prosjećna koncentracija hemoglobina u litri krvi (povišene vrijednosti bi mogle upućivati na dehidraciju, obzirom da je to neznatno povišeno, rekala bih da je nebitno).
Povišeni limfociti bi mogli upućivati na virozu, ali djeca i tako imaju više koncentracije (i omjere) u korist limfocita, a postotak za koji su povišeni je zanemariv, tako da bih rekla da je i to nebitno.
Hvala sirius. Evo na kraju ipak dr. radi popodne, kaže da je to ok.
Čini mi se da je moj sedmogodišnji sin dobio kozice. Bio je u kontaktu sa didom, koji ima herpes zoster, sa osipom. I sve pet, ali kako mi je to dijete jako osjetljivo, i kako je pedijatar planirao cijepljenje za kozice, ja umirem od straha da se ne zakomplicira - a ne znam uopće mogu li kako spriječiti komplikacije, i što da radim, i što da pratim... Ima temperaturu 37, a prethodnih dana je imao simptome virusa - kašljao je i jako i kihao... Što da radim? I 3.9. bi trebao imati prvi dan škole - hoće li moći ići?
... da, još uvijek jako kašlje...
Pa ako ima kozice ne može u školu.
E, i još nešto - on je na antibioticima zbog upale uha i grla :( Još i to sve skupa - jel smije dalje piti antibiotike?
A zašto ne odeš u hitnu? Tamo će ti sve reći.
Po čemu znaš da su kozice? Kakav je osip?
Antibiotici ne smetaju. Inače, 10 dana je dovoljno da kozice prođu. Ako su kozice.
Ma jutros smo se spremili na hitnu, jer je mala grozno kašljala. Onda je prestala grozno kašljati i oboje su bili tako živahni, da je mm odlučio s njima u dućan. A mali je jučer bio na pregledu zbog tog kašlja, i žalio se na uho. Dr. mu je dala antibiotik jer nije bila sigurna kako će se razvijati to njegovo stanje (on ima poteškoća sa tim boleštinama, pa su svi već valjda i preoprezni...). I nakon ručka sam vidjela da mali ima točkice, tipa desetak po trupu, gore, po prsima i ramenima, ali se nije uopće na njih žalio... i sad sam ja sišla dolje i grizem nokte, a oni spavaju.
Da ne govorim da sam i ja u nekoj odurnoj boleštini i da jedva stojim na nogama i pitam se kako ću preživjeti... ako su kozice... joj, držite fige da nema kozice, i da sve dobro prođe! U ponedjeljak smo imali zakazano kod otorinca, kao da vide treba li mandule vaditi... nikako da se izvučemo... I sto stupnjeva je...
Osip su sitne točkice, iznutra bijele, vani crvene, ali sitne, sitne, 1 mm u promjeru, ili 2 mm, za sada...
Da to nije od vrućine? Da li je bio u kontaktu sa djetetom koje ima kozice? A ne herpes.
Ako su kozice rast će prištić, promjer može biti i 5 mm, i ima mjehurić napunjen prozirnom tekućinom. Narastu već za par sati, a preko noći sigurno. I bude ih i u vlasištu, u ustima, oku, na svim sluznicama, ne samo na koži. Iako može biti jako različita klinička slika, od blagog do teškog oblika. Liječnik će lako prepoznati jesu ili nisu.
ifgenija, sto je na kraju bilo?
Ja sam prekjucer zatvorila vrata od auta, skorz. A palac je ostao pricepljen :( Jedva sam skupila snage da drugom rukom potegnem kvaku da otvorim vrata
:ups:
Nokat je skroz modar, vec dva dana pijem tablete za bolove. Kad diram jagodicu kao da je utrnuta. Boli na dodir, ne smijem ni taknut.
Vjerojatno ce nokat nekad otpast, ali kako da znam da je unutra sve u komadu? Zglob je ok, i prst nije puno natecen. Da je slomljeno i zgnjeceno, to bi bilo puno nateknuto, jel?
danas boli manje, jupiii
al je i dalje osjecaj da ju utrnjeno
ne mora značiti da nije puklo ako nije natečeno
ja sam ugurala prst u štapni mikser
dok je radio:-)
i uz isjeckan nokat zaradila sam i slomljenu kost vrha prsta
a nije bilo natečeno
kod takvih povreda dobro je poslikati da se bude siguran
i stavljaj hladne obloge i neka prst, odn. cijela ruka što više miruje
Je li kasno slikati tjedan dana nakon ozljede? Ne mogu prije, u inozemstvu sam i radim, rukama, tako da je mirovanje nemoguca misija.
Ma valjda nije slomljen, nadam se da ce bit ok.. Vec sam lomila prste, stvarno sam traljava, grr
vec nekoliko mjeseci me muci osip koji se pojavljuje lokalizirano, na donjem dijelu leđa, negdje oko bubrega, samo na desnoj strani.
sto bi to moglo biti?
traje par dana pa prodje - male crvene bubuljice koje me jako svrbe, nekad pomislim da je ko herpes ali prodju uvijek unutar nekoliko dana
i onda se vrate
nema smisla da idem pitat doktoricu, jer kad ih imam, nemam vremena
i obrnuto
Ima li netko možda saznanja o nekom uspješnom tretmanu neuralgije trigeminusa? Nešto što nije Tegretol i Neurobion, jer više nisu učinkoviti.
Dakle, mislim na farmakoterapiju, znam da postoji i kirurško liječenje.
Ako netko ima iskustva, pa makar iz treće ruke, svaka informacija mi je dobrodošla.
Hvala!
Ja imam problema s tim, ali nije strašno, podnošljivo je uz granule brufena (mislim da su 600 mg u vrećici, otopi se kao šumeća tableta 2x dnevno). Dali su mi b vitamin. Dr kaže da kod mene to može biti virusno. Nemam pojma. Nekoliko dana sam krepavala, sad mi je bolje. Bol je gadna...
Nedavno sam vidjela na forumu da je netko opisivao iskustva kirurškog liječenja, ali na tom topicu je bio i recept za balzam od nekakvih biljaka (moram potražiti).
Evo našla temu, pa ti vidi, ova ekipa ima više iskustva s tim: http://forum.roda.hr/threads/53479-N...ca#post2232980
Ja trenutno jako pazim hoću li zijevnuti, nešto sažvakati ili na propuh...ufff...
Hvala, Peterlin, vidjela sam već taj topik.
Nažalost, tamo sam iščitala hrpu reklame, a osim toga mislim da sam zagriženiji skeptik što se tiče alternativnog liječenja čak i od mujice :mrgreen: .
Iako u ovom slučaju ni klasično nije dalo rezultata.
(nisam ja, moj tata)
I tebi hug za bolove
bok curke...
koristila sam 3 vaginalete canestena (sinoć zadnja) i danas mislim da sam dobila mengu al sve mi je jako roza...
zanima me da li je moguće da se rodnica još čisti od vaginaleta pa se svježa krv pomiješala s tim sirastim iscjedkom??
naravno da se i T nadam ali eto, mislim da niš od toga ....
pusa
Moguće je. Meni od Canestena uvijek ostane taj sirasti iscjedak i po 2 dana nakon zadnje vaginalete. Zato ih izbjegavam, radije uzmem vaginalnu kremu.
Ako do ujutro ne krene zapravo M, napravi test (jer ako jesi T, onda je to krvarenje u trudnoći pa se moraš javiti ginu).
emily, apri, pokusavala sam vec povezati s odjecom, ali nema nekog pravila
ovako, malo mi je bezveze tražiti tumač preko neta ali nisam u prilici pitati pedijatricu opet, kasno sam pročitala nalaz.
uglavnom krv smo vadili jer za dva dana idemo na op nespuštenog testisa. napisati ću samo vrijednosti koje nisu skroz u normali.
HB 109 ( pijemo ferrum, po ovom nalazu smo pojačali dozu na dva puta dnevno)
MCH 22,6
MCV 72,4
RDW 16,7
LEUKOCITI 16,2
DKS segm. % 0,120
limfociti % 0,830
segm. 1,9
limfociti 13,4
MIX 0,0
doktorica mi je samo preko telefona rekla da su leukociti malo viši ali da to za operaciju nije važno, što s limfocitima?
malome mi izbijaju zubići, nervozan jest, lošije spava znači često se budi već duže vrijeme ( to smo pripisali zubićima) ostalo ništa..
prije 4 mjeseca su on i tata bili istovremeno bolesni, obojici temperatura bez simptoma, tati dg. mononukleoza, malome viroza??
pitala sam pedicu dal je moguć da obojica imaju mononukleozu, rekla je da mu nalazi to ne pokazuju, vađena mu je kks.
uglavnom sad nema nikakvih simptoma, ni temperaturu, ništa, samo zubići..
jesu li ovo ok nalazi i na što bih trebala obratiti pažnju?
Pozdrav. Imam i ja pitanje-dva...
Jutros sam bila na kontroli i kaže mi doktorica da je sve super, niskorizična trudnoća, bla bla... A onda pročitam na nalazu da imam neki vrag u urinu, no ne uspijevam shvatiti što je to. Piše: "urin alb neg, L dosta". Pretpostavljam da ovo "alb neg" znači da nema bjelančevina, ali koji vrag je L? Do sada su mi svi nalazi urina bili OK.
Hvala!
L su leukociti