ivana.sky, koliko su ti leukociti povišeni? Povišeni leukoci su normalni u trudnoći, osim ako nisu previše povišeni. Gornja granica je 9,7, a meni su na zadnjim nalazima krvi bili 9,9 i dr. je rekao da je to sve dobro, dok ne prelazi 12.
Printable View
ivana.sky, koliko su ti leukociti povišeni? Povišeni leukoci su normalni u trudnoći, osim ako nisu previše povišeni. Gornja granica je 9,7, a meni su na zadnjim nalazima krvi bili 9,9 i dr. je rekao da je to sve dobro, dok ne prelazi 12.
11 ;)
U mokraci 8-10 :-/
Bok curke, ludi dan. Pregled, pa po Pikulicu u vrtic, pa roditeljski u vrticu i na kraju smo imali individualne razgovore s tetama. Sad sam malu zvrkicu smjestila pajkiti i konacno malo sjela.
Samo dobre vijesti i bas sa,m sretna. Bas me bilo frka pregleda, no sve je u najboljem redu. Danas 34+1 momcic ima 2444g, i dalje dubi na glavi i sve mjere su kako treba, malo iznad prosjeka. Ako dodemo do 40tt, mogao bi biti oko 3500 - 3700g, sto mi se cini sasvim ok. Ja sam prohodna skroz do usca, ali zatvorena i cerviks je ok duzine. Kaze dr., za drugorotku u 35tt sasvim normalan nalaz. Nikakvo mirovanje, sve normalno dalje. Sljedeci pregled kod njega za 2 tjedna, a onda prelazimo na sv.duh u TA. Wow... Blizi se dan D... :-)
Ono sto je meni kudo je sto je Pikukica u 37+4 rodena s 2350g, a on je vec sada veci od nje. Znam kako je drzati u rukama tako malu bebicu i jako mi je cudno zamisliti da je on sada takav, a jos u meni. :zaljubljen:
Inace, mozda vam bude zanimljivo, dr. mi je rekao da je preporucljivo lezati na suprotnom boku od one strane gdje su bebi leda (odnosi se na bebe koje su naglavce okrenute). Dakle, moj bebac je ledima na desnoj strani i ja bih trebala vise lezati na lijevom boku, a razlog je taj sto bebu sila teza na taj nacin prirodno rotira i postavlja ispravno glavicom u zdjelicu. Zgodno je znati..
Sto se zubara tice, ja zadnjih par tjedana idem mojoj zubarici (koja je isto trudna, tjedan-dva krace od mene, presmijesan prizor) da mi rijesi neke manje stvari koje imam, bas kako ne bi bilo nekih iznenadenja skroz pred kraj ili kad momcic bude skroz mali.
Netko je pisao o niskom hemoglobinu itd., meni je i dalje nizak i dr. je rekao da je to potpuno normalno u trudnoci zbog razrijedivanja krvi (puno je povecan njen volumen).
Ja se isto ne bih usudila kupat u bazenu, al u čistom moru, tamo gdje nije prenapučeno i naravno da je toplo, zašto ne? Cure da li treba odmah po izlasku iz mora mijenjati kostim, tj. preobući se u suhi kostim?
Inače to ne radim, pa da znam za vrijeme trudnoće?
sara10, ja to uvijek radim
mrzim mokro na sebi
Može puknuti sluznica i malo koža. Ali, ne međica.
Međica je ipak malo složeniji anatomski dio ljudskog tijela. No, nema veze. Neka svatko zove kako hoće, ali onda neka specificira, da se druge trudnice ne uplaše puknuća međice u trudnoći ( jer ako to uguglaju ima da se smrznu od straha :) )
A moj 123.
I moj i tvoj tetagogolina su u granicama refer. vrijednosti, al me zanima ovo vezano sa radom posteljice?
vadila sam i zalihe željeza koje su blago povišene i dr. mi je rekao da bi s tim nalazom mogla dobrovoljno ić dat krv, a trudna :mrgreen:
ovo da ima veze s radom posteljice nisam čula, bebica mi je uvijek 2-3 tjedna veća po mjerama, protoci su svi super, posteljica izgledom super, tako da ne brinem
U prosloj trudnoci sam pila twinlabov prenatal i ferum lek.Ako se dobro sjecam mislim da sam uz zeljezo uzimala i c vitamin.
Sanja, čitam vas i pratim redovito. Ne stižem bas tipkati. Još uvijek radim i jurcam na sve strane. Iščekujem kontrolu pa se prebacujem u trudničku ambulantu i odbrojavam zadnje tjedne :) ne mogu vjerovati da smo pred samim finišom.
Nakupila sam nekih 15 kg, ali čini mi se da je sve u trbuhu. Do kraja će biti nekih 20. Dobro se osjećam, poletno, radim apsolutno sve živo, a jednom tjedno prepješačim oko 8 km. Nadam se da će uzv pokazati da je beba i dalje na glavicu.
Ivana.sky mislim da ti je nalaz u redu. Kad sam imala upalu zbog bakterije, urin mi je pokazivao oko 30
leukocita.
Tko je sljedeći na redu za porod? Zadarmamica?
P.s. Pijem prenatal, magnezij i na samom početku trudnoće sam uz prenatal i folnu uzimala.
Jooos malih smotuljaka :-)
Pa ja se nadam da je ok, sutra mi se ginekolog vraca pa cemo vidit...
Ja imam blagu anemiju i pijem Fe. Rekose mi u labu da bi se morala napraviti pauza makar 20 dana da bi rezultati bili merodavni. Medjujtim to je velika pauza za nekog ko nema dobru ks i ko je u poodmakloj trudnoci kad beba isisava sve zivo, pa napravim pauzu od par dana.
A kako se blizim kraju strahovi i panika su jaci. Zapravo na pocetku ih nije ni bilo. Sada mi se tri tj. do ulaska u 9. mesec cine kao godina. Em imam puno kontrakcija, em dole svaki cas curka nesto, ja mislim plodova voda. Pa dal je beba preaktivna, dal je ovo, dal je ono... da ne prepoznam sebe.
Mladi gospodin otkako se okrenuo pokazuje kako zna i on high i low kickove, sad znam zašto je bio nježan, a ispod pupka valjda sfrkao nogicu pa me bode koljenom :) I trbuh se cijeli malo spustio, ne pritišće želudac pa nema više žgaravice, jedem k'o blesava, a zadnji tj izgubila kilu, sad sam na +12 i to mi je ok. Jutros sam u pol 5 mrknula zdjelicu jagoda :lol:
Kad stork rodi e onda sam ja :) uh.dan iza mene tetagogolina.al vidit cemo koja ce prva :) i mala vala je nekih tjedan dana iza nas
Ajme cure, pa stvarno se blizi finish za mnoge od nas.. Vuklo mi se vuklo, a sad mi se cini kao jucer kad sam pocela pisati na ovoj temi. :-)
Dakle, ako sam dobro pohvatala, red je ovakav:
Arlena
Stork
Zadarmamica
Tetagogolina
Ja
Bebeto
Ivekica
.
.
.
Uh... :lol:
Sto se mene tice ja mogu vec sutra :) danas se odo osisat i ofarbat i spremna saaaam :) ne mogu je vise docekat
I moj stomak se malo spustio al jos przi zgaravica ,po noci pogotovo,iako spavam vise u nekom polusjedecem polozaju. Od5 sam jutos budna :( u 6 sam skuzila da nema sanse da opet zaspim pa sam evo do sad skuhala rucak,pocistila kucu u naletu energije s obzirom da mi se zadnjih dana nist nije dalo i sad idem malo odmorit :) dic noge na vislje da ne idem s balvanima do grada :)
Ajme ja legla mal poslije gledat tv, a ona si prebacila dupe lijevo, cijeli dorucak mi je u grlu zavrsio....
Cure,kak ste rijesavale zatvor? Nikad s tim nisam imala problema,jucer me dolje kao nesto boluckalo pa sam mislila da je maternica,ali jutros se pojacalo i vec sam mislila otici opet na pregled dok nisam otisla na wc i rijesila se muke... Zapravo i nije pravi zatvor nego vise ne idem onako redovito kao prije trudnoce pa me zanima kako ste si vi to regulirale?
Magnezij amaranth chia u kefir
Dogodilo mi se isto, neka 2 dana nisam bila na wcu, pocelo me bolit, trebalo je da skontam od cega zapravo... a sad svako jutro popijem nescaffe... 2prsta kave, ostalo mlijeka (ko bijela kava) i nemam problema
@mišica, pokušaj s vrućim mlijekom.
Pijem Elevit, a u prvom tromjes. sam pila folnu.
Netko je spominjao pauzu od vitamina prije nego se napravi kks, nikad čula za to, valjda bi dr. upućivali na to, a moj dr. me uvijek skoro pita jel pijem redovito Elevit.
Što se zatvora tiče, pored svega što sam isprobavala, kava se ipak pokazala kao najbolji "pročiščivač", kao i kod ivane.sky, naravno sa mlijekom.
Iza koga sam ja, termin 18.08.?
ja pijem omega3 i solgar prenatal svako 2-3 dana, tako mi dr.rekao obzirom na dobru kks