Stranica 235 od 581 PrviPrvi ... 135185225233234235236237245285335 ... PosljednjePosljednje
Pokazuje rezultate 11,701 do 11,750 od 29027

Tema: Strahovi, strepnje, "panika", zabrinutost,... u trudnoći

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

vadila sam i zalihe željeza koje su blago povišene i dr. mi je rekao da bi s tim nalazom mogla dobrovoljno ić dat krv, a trudna

ovo da ima veze s radom posteljice nisam čula, bebica mi je uvijek 2-3 tjedna veća po mjerama, protoci su svi super, posteljica izgledom super, tako da ne brinem

Osoblje foruma sirius avatar
    Datum pristupanja
    Nov 2005

Početno

Citiraj sara10 prvotno napisa Vidi poruku
    A moj 123.

I moj i tvoj tetagogolina su u granicama refer. vrijednosti, al me zanima ovo vezano sa radom posteljice?
    Da li pijete vitamine i / ili zeljezo?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

U prosloj trudnoci sam pila twinlabov prenatal i ferum lek.Ako se dobro sjecam mislim da sam uz zeljezo uzimala i c vitamin.

Ginger avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    I prestajete li ga piti prije vadjenja krvi?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Sanja, čitam vas i pratim redovito. Ne stižem bas tipkati. Još uvijek radim i jurcam na sve strane. Iščekujem kontrolu pa se prebacujem u trudničku ambulantu i odbrojavam zadnje tjedne ne mogu vjerovati da smo pred samim finišom.
    Nakupila sam nekih 15 kg, ali čini mi se da je sve u trbuhu. Do kraja će biti nekih 20. Dobro se osjećam, poletno, radim apsolutno sve živo, a jednom tjedno prepješačim oko 8 km. Nadam se da će uzv pokazati da je beba i dalje na glavicu.

Ivana.sky mislim da ti je nalaz u redu. Kad sam imala upalu zbog bakterije, urin mi je pokazivao oko 30
    leukocita.

Tko je sljedeći na redu za porod? Zadarmamica?

ivekica avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

P.s. Pijem prenatal, magnezij i na samom početku trudnoće sam uz prenatal i folnu uzimala.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj ivekica prvotno napisa Vidi poruku
    Tko je sljedeći na redu za porod? Zadarmamica?
    Arlena i ja dan razlike, 10-ak dana do kraja, Zadarmamica je iza nas...

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Jooos malih smotuljaka

Pa ja se nadam da je ok, sutra mi se ginekolog vraca pa cemo vidit...

lady.x avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2010

Početno

Ja imam blagu anemiju i pijem Fe. Rekose mi u labu da bi se morala napraviti pauza makar 20 dana da bi rezultati bili merodavni. Medjujtim to je velika pauza za nekog ko nema dobru ks i ko je u poodmakloj trudnoci kad beba isisava sve zivo, pa napravim pauzu od par dana.

A kako se blizim kraju strahovi i panika su jaci. Zapravo na pocetku ih nije ni bilo. Sada mi se tri tj. do ulaska u 9. mesec cine kao godina. Em imam puno kontrakcija, em dole svaki cas curka nesto, ja mislim plodova voda. Pa dal je beba preaktivna, dal je ovo, dal je ono... da ne prepoznam sebe.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Mladi gospodin otkako se okrenuo pokazuje kako zna i on high i low kickove, sad znam zašto je bio nježan, a ispod pupka valjda sfrkao nogicu pa me bode koljenom I trbuh se cijeli malo spustio, ne pritišće želudac pa nema više žgaravice, jedem k'o blesava, a zadnji tj izgubila kilu, sad sam na +12 i to mi je ok. Jutros sam u pol 5 mrknula zdjelicu jagoda

zadarmamica avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Kad stork rodi e onda sam ja uh.dan iza mene tetagogolina.al vidit cemo koja ce prva i mala vala je nekih tjedan dana iza nas

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Ajme cure, pa stvarno se blizi finish za mnoge od nas.. Vuklo mi se vuklo, a sad mi se cini kao jucer kad sam pocela pisati na ovoj temi.

Dakle, ako sam dobro pohvatala, red je ovakav:

Arlena
    Stork
    Zadarmamica
    Tetagogolina
    Ja
    Bebeto
    Ivekica
    .
    .
    .
    Uh...

arlena avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2012

Početno

Sto se mene tice ja mogu vec sutra danas se odo osisat i ofarbat i spremna saaaam ne mogu je vise docekat

I moj stomak se malo spustio al jos przi zgaravica ,po noci pogotovo,iako spavam vise u nekom polusjedecem polozaju. Od5 sam jutos budna u 6 sam skuzila da nema sanse da opet zaspim pa sam evo do sad skuhala rucak,pocistila kucu u naletu energije s obzirom da mi se zadnjih dana nist nije dalo i sad idem malo odmorit dic noge na vislje da ne idem s balvanima do grada

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Ajme ja legla mal poslije gledat tv, a ona si prebacila dupe lijevo, cijeli dorucak mi je u grlu zavrsio....

<mišica> avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2014

Početno

Cure,kak ste rijesavale zatvor? Nikad s tim nisam imala problema,jucer me dolje kao nesto boluckalo pa sam mislila da je maternica,ali jutros se pojacalo i vec sam mislila otici opet na pregled dok nisam otisla na wc i rijesila se muke... Zapravo i nije pravi zatvor nego vise ne idem onako redovito kao prije trudnoce pa me zanima kako ste si vi to regulirale?

Datum pristupanja
    Apr 2015

Početno

Magnezij amaranth chia u kefir

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Dogodilo mi se isto, neka 2 dana nisam bila na wcu, pocelo me bolit, trebalo je da skontam od cega zapravo... a sad svako jutro popijem nescaffe... 2prsta kave, ostalo mlijeka (ko bijela kava) i nemam problema

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@mišica, pokušaj s vrućim mlijekom.

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj sirius prvotno napisa Vidi poruku
    Pijem Elevit, a u prvom tromjes. sam pila folnu.
    Netko je spominjao pauzu od vitamina prije nego se napravi kks, nikad čula za to, valjda bi dr. upućivali na to, a moj dr. me uvijek skoro pita jel pijem redovito Elevit.

Što se zatvora tiče, pored svega što sam isprobavala, kava se ipak pokazala kao najbolji "pročiščivač", kao i kod ivane.sky, naravno sa mlijekom.

Iza koga sam ja, termin 18.08.?

tetagogolina avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

ja pijem omega3 i solgar prenatal svako 2-3 dana, tako mi dr.rekao obzirom na dobru kks

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Saro ja sam 26.7. ne znam tko nam je izmedju

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Izludjena, marnel i vita kolko vidim na temi termina
    I sad skontah da je butterfly isto kao i ja 26.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Cure, ja cu mozda i ranije, nadam se ne prerano. Bila danas u Petrovoj, cerviks 1clanak tijesno prohodan za prst do u kavum. Rekao dr da mi prijeti prijevremeni porod jer mi nalaz odgovara 36 tt. Jos imam i gestacijski dijabetes. Nadam se da cu izdrzati sto duze. Idem jos popodne do svog privatnog gina pa cu cuti i njegovo misljenje. Petrova je upala neplanirano..... Malo me frka...

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Citiraj ivana.sky prvotno napisa Vidi poruku
    Saro ja sam 26.7. ne znam tko nam je izmedju
    Mislim da je Sanja_S nešto prije.

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@izluđena, a to mjere odgovaraju 36 tt ili? Vidim na drugoj temi kažeš da si 27 tt. Odstupanje za 9 t se čini nevjerojatnim, ili nisam dobro razumjela.

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

zutaminuta, ja jesam tek 27+4, a dr kaze da moj nalaz stanja cerviksa odgovara 36tt i da moze i vjerojatno bude doslo do prijevremenog poroda. Zato me i frka.

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

stork, dobro pamtis. Meni je termin 13.7. Vidjet cemo kad ce malena biti raspolozena za izlazak :D
    Evo jos 10 dana radim i onda napokon porodiljni. Tako mi je vruce, bas mi ponekad dode slabo od topline i zagusljivosti. Inace sam super, pa se ne javljam nesto previse. Sutra imam pregled navecer, pa cu vidjeti sto se dogada

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

meni termin 22.06.
    al ginekolog je iznenađen da smo i ovoliko izgurali s obzirom da je cerviks 'nestao'
    strogo mirovanje je pomoglo bar do sad
    vidjet ćeemo

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

stork, dobro pamtis. Meni je termin 13.7. Vidjet cemo kad ce malena biti raspolozena za izlazak :D
    Evo jos 10 dana radim i onda napokon porodiljni. Tako mi je vruce, bas mi ponekad dode slabo od topline i zagusljivosti. Inace sam super, pa se ne javljam nesto previse. Sutra imam pregled navecer, pa cu vidjeti sto se dogada

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Jučer popodne imala pregled..39+1 u nedjelju je termin 24,05. Ctg super,bebica se rita...kontrakcija nema,zatvorena,održano sve..Dobila uputnicu i ponovo naručena u ponedjeljak 25..

Datum pristupanja
    Sep 2014

Početno

Curama koje su blizu želim sve najbolje,i sretnoo!

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Btw.cure, kad krecu cesci pregledi? Ja sam narucena sutra, a u 32.tjednu smo. Narucit ce me opet za mjesec dana ili?

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, ja sam bila u ritmu svaka 4 tjedna do pregleda u 34tt. Sljedeci je za 2 tjedna, a nakon toga za tjedan dana. Sve krace.

bebeto avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2004

Početno

Cure moje meni danas dan prepun emocija !! Vodila curku na sistematski i testiranje za upis u skolu...nije znala doktoru rec kako joj se zovu mama i tata..cijela se zbunila i na kraju mu rekla da ona ne zeli ic u skolu jer se tamo mora puno ucit Seka mi je jutros vidjela srculence na 1.pregledu, tako sam sretna zbog nje...tu je ona negdje na forumu..mozda nam se i pridruzi na ovoj temi iako je ona puno opustenija od mene panicarke....
    Ja sam bila na pregledu proslu srijedu (33+3) i narucio me tek za mjesec dana jer je sve ok pa kao ne treba prije...isto sam mislila da ce me narucit barem za 3 ako ne 2 tjedna.
    ValaMala,zasto ti je pikulica bila tako male porodjajne tezine ?? Mozda si vec pisala ali nisam ubrala...
    Cure, jeli vama vruce ??? Ja sam prokuhala doslovno. Znojim se nenormalno, stalno se naljevam vodom....kad sjedim toliko mi se oznoji "pozadina" da imam osjecaj da sam procurila...

zutaminuta avatar
    Datum pristupanja
    Oct 2014

Početno

@izluđena, tako su i mene strašili, ali s mjerama. Znaju se zeznuti pa uspaničiti trudnicu, a na kraju sve bude dobro.

Mislim da ću ipak otići napraviti cervikalni bris, kod Harni. Baš me to kopka.
    Samo se pitam ako se nešto pokaže na nalazu mogu li to nositi socijalnoj ginićki da mi napiše recept za lijek, ili je sada već prekasno za liječiti bilo što (dva tjedna do termina).

Datum pristupanja
    Nov 2014

Početno

Bebeto, da definitivno! Danas mi je doslo slabo koliko mi je bilo vruce. Cim nije klima ili neki propuh ili nisam na zraku odmah mi curi znoj ispod pazuha. I kako ti kazes, imam dojam kad sjedim da sam se popiskila koliko se znojim.
    A sto se tice tih velicina bebe, moja je u petak (31+6) bila procjenjena na 1950g i kaze dr da bi mogla doci do 4kg komotno. I onda sam surfala i surfala i svugdje gledam da bebe u ovom periodu i imaju blizu 2 kg. Stvarno ne kuzim te procjene.

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

izluđena nije ti dao nikakvu terapiju? Novija istraživanja (a slijedi ih kod nas mislim dr Latin), pokazuju da i u tim kasnijim tjednima pomaže Utrogestan kod prijevremenog otvaranja. Mislim da je Muma spominjala neku terapiju u prethodnoj T.
    Pogledaj i ovo: http://www.zdravljeizivot.com/forum/...p?f=18&t=20333

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Btw, gdje nam je Muma?

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Stork, na utricima sam od samog pocetka 2*200 i magnezij 2*300

Datum pristupanja
    May 2014

Početno

Cekam kod gina, on kasni a ja nervozna

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Na ovom linku piše da je to premalo utrića (a znam da je max. 3x2)
    Uglavnom,

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Ja sam na redu 5.7.
    Meni je isto vruce bas jako. Kako ce mi tek bit kad pravo zagrije. A po noci spavam otkrivena skroz i jos se kuham...

artisan avatar
    Datum pristupanja
    Mar 2011

Početno

Stork super da se okrenuo. Znaci i ja imam sanse. Moj je jos na zadak a skoro smo 34 tt. Jel zna netko kako u merkuru rade carski, na stari nacin ili novi, mislim na samo izvodenje reza...
    Posljednje uređivanje od artisan : 19.05.2015. at 20:37

alkemicar avatar
    Datum pristupanja
    Aug 2007

Početno

ajme nemojte o vrućini
    ne znam jel mi gora ona ili nesanica

meni pregled tek u utorak
    iskreno se nadam da ćemo izgurati do tada jer mm ide u zg za vikend i vraća se kasno ponedjeljak večer
    a onda još da nam da zeleno svjetlo za sve i super
    duuugo već ovo strogo mirovanje prakticiramo i stvarno jedva čekam vratiti se u pogon

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Gace su mi mokre od znoja cim izadjem, kamoli pazusi i ledja... tusiranje 3put dnevno doslovce a ne do bog da zaboravim nest u trgovini pa da opet moram van se cijedit. U stanu nam super, a balkon u hladovini spas! Jaosiganama ljetnim terminusama!
    Nego evo mi skupili skoro sve stvari osim komode i kadice po to trebamo ovih dana...
    Danas smo kupili madrac pa imam pitanjce.. jel ga trebam zracit ili suncat, il je dovoljno da operem navlaku? znam da bebica ne ide direkt na njega nikad al opet...
    Posljednje uređivanje od ivana.sky : 19.05.2015. at 22:33

Datum pristupanja
    Jan 2014

Početno

Ivana samo ga dobro osunčaj!

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

bebeto, trudnoca s Pikulicom je bila jako teska od samog pocetka. Prvo teska hiperstimulacija i hospitalizacija par mjeseci, onda gubitak blizanaca i ogromni hematom (trudnoca je pocela kao trojke), ali se Pikulica izborila i nije ju sve to povuklo van - opet hospitalizacja par mjeseci i na kraju se cerviks skratio i hospitalizirana sam posljednja dva mjeseca, do indukcije s 37+4. Inducirsn mi je porod jer je Pikulica imala 3x omotanu pupcanu vrpcu oko vrata i jer nije rasla koliko treba tjedno. Rodena je s 2350g, no potpuno zrela, zilavica, sisavica s apgarom 10/10.

Ne znamo tocno razlog zasto je bio zastoj u rastu, kod ovako teske trudnoce sve redom je moglo biti razlog. Hvala bogu da je sve proslo ok i vrijedilo je svake muke i suze. Ja sam beskrajno sretna sto je ova trudnoca ovoliko normalna, bas skolska i sto momcic napreduje bez ikakvih problema.

ValaMala avatar
    Datum pristupanja
    Dec 2010

Početno

Sanja, momcic je s 34tt procijenjen na 2444g i doktor predvida da bi do termina mogao imati 3500 - 3700g. Racunica je relativno jednostavna (iako su svi nasi bebaci individualci): 200g tjedno beba dobiva na tezini, a zadnja 2 tjedna nesto manje, oko 150g. Dakle ostaje mi 6 tjedana, 4x200 + 2x150=1100, 2500+1100= 3600g.

ivana.sky avatar
    Datum pristupanja
    Jul 2014

Početno

Citiraj stork prvotno napisa Vidi poruku
    Ivana samo ga dobro osunčaj!
    hvala

sara10 avatar
    Datum pristupanja
    Feb 2013

Početno

Citiraj izluđena prvotno napisa Vidi poruku
    Cure, ja cu mozda i ranije, nadam se ne prerano. Bila danas u Petrovoj, cerviks 1clanak tijesno prohodan za prst do u kavum. Rekao dr da mi prijeti prijevremeni porod jer mi nalaz odgovara 36 tt. Jos imam i gestacijski dijabetes. Nadam se da cu izdrzati sto duze. Idem jos popodne do svog privatnog gina pa cu cuti i njegovo misljenje. Petrova je upala neplanirano..... Malo me frka...
    izluđena baš sam se iznenadila sa ovim o mgućem prijevr. porodu jer sam zapamtila da smo ja i ti vrlo blizu po terminu, a to je još tri mjeseca. I kako tako velika odstupanja, nalaz čega je to za 36tt? Jel sad onda miruješ do daljnjeg, šta dr. kaže?
    ivana.sky meni draže da sam ljetna terminuša, nego zimska, puno je lakše, tj. treba manje robe i opreme i za nas i bebe, a i kad dođu kući ne treba odmah grijati, moći ćemo odmah u šetnje, pa sad vidjet ćemo kak to bude...

Pravila pisanja postova

• Ne možete otvoriti novu temu
  • Ne možete ostaviti odgovor
  • Ne možete stavljati privitke
  • Ne možete uređivati svoje postove
  •