ja bh od sestre uzela makaze i idsjekla dugmice :)Citiraj:
mina prvotno napisa
Printable View
ja bh od sestre uzela makaze i idsjekla dugmice :)Citiraj:
mina prvotno napisa
sad tek idu konsultacije, a na vrijeme cu se pohvaliti pred bockanje ;)Citiraj:
mamma san prvotno napisa
i da, zasad sam hepi, da se opet nesto desava.
pusam te puuuuuuuuuno :love:
WM, nije ti ni to losa ideja ;)
A Njojzice draga kaj da ti velim osim bit će bolje drugi put....sam kaj i sama veliš ja ne znam kaj bi im napravila da nas tak vozaju od jednih do drugih bezobraznici i bezobzirnici. :evil: ...zbilja ispada da sve moramo same i znat i razmišljat 100 svjetlosnih godina unapred....
A niš, probaj ovo vrijeme do novog datuma provest u igri s malenim i ne se previše sikiriki (koda je to moguće).... :gumi:
Bye,bye!!!!!!!!! :dancingfever:
Njojza možda se javljam kasno ali sam tek nedavno saznala da u Sarajevu, ako ti već nisi znala, ima privatna klinika koja radi MR za cijene nisam pitala, znam da je MR glave 350 KM, pa ako hoće mogu uzeti adresu i broj telefona ako ti je dugo čekati do 27, šaljemo vam :love:
vec sam nasla isti dan ;)
hvala ti puno
njojza draga, ja tek sad sve ovo vidim. uh, baš mi je žao da vam se sve ovo događa, ali sam isto tako sigurna da mrezonanca neće pokazati nikakav rascjep na kičmi. bit će sve ok. ljubi nam farisa našega. evo ga bembo ljubi :love:
:D uspjeli smo ovaj put. MRI kicme uradjen napokon.
Ne mogu vam opisati kako sam sretna sad.
Nalaz ce biti tek za 7 dana i drzite fige da sve bude OK.
vibrrrr :*
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
:heart: za mišeka i dobre nalaze.
Naravno da ce biti OK. :heart: vibrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr rrrrr
Nego, jesi ti to prenijela?
:lol:Citiraj:
ninet prvotno napisa
još ~~~~ ~~~~~~ ~~~ od :heart:
i ja se pridruzujem dobrim zeljama i preporucujem masazu bez obzira o cemu se radi. Intersiraj se o masazi koju mozes sama provoditi. Ima toga sigurno na internetu. Ona moze dosta toga popraviti kod lose provodljivosti zivaca ili njihovih ostecenja. Ako su problematicni prostori izmedu kraljezaka suzeni ili slicno mozes razmisliti i o davanju GAG-a djetetu. Da li ti je mali pao na pod kad je bio beba i kakav si porod imala?
njojzza :love: :heart:
koja masaza? koje vrste mislim? ne znam sta da trazim pa daj info plizCitiraj:
samaritanka prvotno napisa
Jos nemam pojma sta mu je ...znacemo u slijedecu srijedu pa cu se javiti sa dodatnim info. Sta je GAG?
Rodjen je na carski, pao jeste kad je imao cca 5-6 mjeseci, direkt na glavu s kreveta, no bez vidljivih posljedica.
Apgar je bio 10/10. Rodjen kao zdrava beba (52cm, 3,6kg). Sve je bilo OK dok nije prohodao...meni se njegov hod od starta cinio nestabilan.
Mjesecima uvjeravala sve oko sebe da nije OK (ukljucujuci i doktore) tako da smo na moje insistiranje napokon krenuli da skontamo sta to nije OK.
Uzmi bademovo ulje (dobijes u svakoj ljekarni) i polegni ga na trbuh koliko mozes jer oni u toj dobi ne žele, međutim ako mu je ugodno on ce vremenom postati miran. Ja sam Karla od rođenja masirala. Annu sam počela kasnije. Danas kad su već veći skroz su zaljubljeni u masažu jer danas shvačaju još bolje što donosi masaža.
Zašto masaža? Ti na taj način možeš otkloniti blokade koje on ima na kičmenom stubu. A ima ih vrlo vjerovatno. One nastaju kad se iz nekih razloga suze prostori između kralježaka i pritisnu živce i krvne žile koje izlaze iz leđne moždine. Ne znam koliko ti je anatomski slika jasna, ali se u svakom slučaju instruiraj na tom planu.
Pregledi koji se provode na djeci su nekada totalno nepotrebni. Mehanički principi po kojima funkcionira kralježnica moraju biti shvačeni da bi razumjeli kako si sami možemo pomoći i našoj djeci.
Ja se više bojim metaboličkih poremećaja, degeneracija, urođenih mana. Međutim ne treba tipovati odmah na najlošije.
Zato sam te pitala za pad u fazi kad je bio beba jer padom na glavu dolazi do nabijanja kralježnice preko lubanje, a to se prenosi na sve kralješke. Rekla si da je bilo sve ok, ali bi bilo zanimljivo čuti da li je od tog dana plakao "bez razloga"?
"Blokade" koje nastaju tim putem djeca koja još nisu dovoljno pokretana, a to su bebe, ostaju duže aktuelna.
Zato je jako dobro male bebe okrenuti naglavačke i držati ih za butine pri tome da se kičma razvuče. Također je dobro djete držati bez pelena i krute robe koja im onemogućava pokrete koje će ih rješiti blokada.
Recimo primjer su takoder bodiji, radničke hlačice pogotovo one nerastezljive ili više puta oprane rastezljive koje na kraju vise nisu rastezljive.
Čak se smatra da izvlačenje beba kod hitnih carskih gdje su se trudovi vec razvili moze uzrokovati probleme u kraljeznici beba.
Kraljeznica se mora gledati u kompletu od lubanje do trtice i problem na jednom mjestu može uzrokovati probleme i na drugim mjestima koji su nama optički ne vidljive. Recimo blago uvrtanje lopatice na stranu, uvrtanje ruku prema unutra. Na prvi pogled ništa značajno, a dešava se sve nakon što dijete prohoda. Tako je s nogama. Blago hodanje prema unutra ili prema van. Logika je slijedeća u terapiji. Ako hodaš prema van sa stopalima, trebas uvrtati stopala prema unutra. Ako hodas prema unutra, uvrćeš stopala prema van. Ne samo stopala nego nogu iz kuka i iz koljena. Kod male djece je sve to još nejasno, pa baš zato je dobro masirati i vježbati. Ja preferiram Joga vježbe za djecu. Imam 5 knjiga od različitih autora. Karlo je uvijek vježbao s nama. Oba djeteta znaju Pozdrav suncu koji i nije perfektan u njihovoj izvedbi, ali se bar napravi do kraja.
Zlatnog recepta nema u popravljanju stanja. Stvar je u nama i kako kulturu brige o tijelu pa i u smislu uredne mehanike kralježnice, prenesti na dijete. Nepokretnost koja vlada u civiliziranom društvu ubija pokret, ubija onu želju za kretanjem koju baš imaju naglašeno mala djeca kad prohodaju.
ne nije. to je bio prvi pad u njegovom zivotu i pratila sam ga narednih par dana svaku sekundu da uocim da mozda nesto nije poslo krivo.Citiraj:
Sve je bilo OK i nije bilo bezrazloznog placa niti bilo kakavog drugog neobicnog ponsanja.
Na masaze mislis samo obicne masaze misica?
Meni je kod F cudno sto on redovito ima modrice po srednjem dijelu kicme (i na samoj kucmi i sa strana)
Pitala sam ljekare zasto konstantno ima modrice samo na tom dijelu kicme ali mi jos niko nije znao dati odgovor.
Za tim tragam jer sam se raspitivala i nisam naisla da druga djeca imaju modrice na kicmi. Ocigledno je da nesto ne stima.
A ne mozemo jos skontati sta....
sad sam u frci pa ugrubo pisem, a kasnije cu dodati jos
hvala za info
hvala svima za vibre :heart:
izgleda da je tu kvakaCitiraj:
Njojza prvotno napisa
kvaka u tome sto ima modrice ili sto niko ne zna od cega su :mrgreen:Citiraj:
buby prvotno napisa
ja vise ista ne kontam...sto doduse nije ni neobicno za mene :lol:
Vjerovatno od padova ima modrice.
Kako pada? Na nos? Na bradu? Na stražnjicu?
Pretpostavljam da imaš nadzor nad onima koji ga čuvaju kad ga ti ne čuvaš. Mislim na eventualni udarac od strane neke druge osobe.
pada kako kad...vala najmanje na straznjicuCitiraj:
moja pretpostavka je da su modrice na ledjima jer je nestabilan pa se zna zaklatiti i udariti malo o stol ili vrata.... to je nekako taman u tom predjelu kao kad se "nasloni" na stol ili vrata
udarci sa strane bilo koje osobe nisu u to sam sigurna ;)
Njojza, držim fige i šaljem ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :heart:
Čekamo srijedu!
Mi o tome ne znamo niš pametno, samo šaljemo :love: da sve bude dobro...
:D na gugol
isla sam na kliniku pa navratila da vidim da slucajno nalaz nije dosao ranije
i jeste
i kicma moga sunca je savrseno u redu
a ja presretna
sta ce biti dalje, pojma nemam...ganjat cu dalje neuropedijatra...posto me je otpilio danas kad sam mu se iznenada pojavila s nalazom
ma trenutno mi nije bitno jer slavim :mrgreen:
:* za svaki mali kralježak
(i iš, iš beštijama!)
Sad treba preimenovati naslov u Na sreću nisam bila u pravu :love:
nasi pregledi jos nisu gotovi, no cini mi se najgori jesteCitiraj:
irenas prvotno napisa
iskreno se nadam da cu uskoro poslati pp moderatoru da prepravi naslov ;)
danas sam tek primijetila tvoje postove i sve ih procitala. U mnogocemu nam je situacija vrlo slicna. Nespretnost u hodanju, moja intuicija da nesto nije sasvim u redu. Bruno ima stalne modrice u lumbalnom dijelu kicme. Zbog trenja sa stolicama. Naime, dok sjedi nije uvijek uspravan - ima kifoticno drzanje i upravo za koji dan zavrsava 12. tretman vjezbica. Zdjelicu mu pomicemo unazad i masiramo ga. Sjedi na lopti, penje se uz svedske ljestve.
Razlog svemu tome ne znamo. Isto tako uvijek je bio neuroloski ok.
Devotoion, ja nisam nikad cula za kifoticno drzanje pa te molim da napises nesto o tome a i ko vam je to utvrdio. Tacnije koji doktor?
Malo sam googlala ali nisam nasla nista specijalno o kfoticnom drzanju.
Ja sam govorila doktorima da F ne sjedi uvijek ispravno a da mi je malo cudno da tako malo dijete moze krivo sjediti, no nisu se osvrtali na to vec su govorili (ortopedi) da je najvjerovatnije sve to od ravnih tabana....a ako nije onda je neuroloski (meni izgleda kao eci peci pec kad ih slusam kako pricaju).
Ono sto mi je super jeste da je F postao malkice stabilniji otkad vozi bicikl.
Prije ga je vozio ko fol, a sad je malo ojacao i moze okretati pedale pa vozi po cijeli dan.
Samim tim mu jacaju misici a ja vidim da ima malo napretka.
nama je fizijatar preporučio bic ili onaj autić - pomažu u tome da nogice ne idu prema unutra. Kod Nike lijeva nogica još uvijek ide unutra, nije više tako jako kao prije. u ponedjeljak idemo na kontrolu, pa ćemo vidjeti što će reći fizijatar.Citiraj:
Njojza prvotno napisa
Pusa Farisu, i držim fige da sve bude OK.
[quote="Njojza"]~~~~ ~~~~~~~~ ~~~~~ od :heart:Citiraj:
irenas prvotno napisa
malo sam blesavo skvotala Njojzu :oops:
nema veze :love:
ma njojza sve će biti ok, ipak MR je nekako bilo najtreže proći držim vam fige za dalje :love:
Zapravo nije ni jedan doktor nista uocavao. Čak ni dr Sabol (neuropedijatar), osim kad je bio 9 mjeseci napisao je sjedi kifoticno, ali nam za to nije dao nikakve upute niti tome pridavao paznju. Imam dvije starije kceri koje su sjedile kao metle uspravne i bilo mi je cudno kako onCitiraj:
Njojza prvotno napisa
sjedi ponekad pognuto ali ne gore (kao odrasli) vec pri guzi. :Na moru - na plazi, je izgledao katastrofalno, onako mrsav i pogrbljen a sva djeca oko njega uspravno sjede. Buduci da smo bili nedaleko Pule, otisli smo Peharcu, somatopedu koji nam je zapravo dijagnosticirao kifozu i preporucio vjezbe s fizioterapeutom. I evo rezultati se vide. Vrlo cesto vec sjedi skroz uspravan.....
Btw, ni ja nisam nista nasla o tome na internetu. Ni rijeci :/ .
Pitali smo Peharca kako to i otkud, ali ni on ne zna.... Mozda genetski :?
Voljela bih da me obavijestis o vasim rezultatima, nalazima i misljenjima....
Mi idemo u Klaicevu na pregled kod ortopeda 19/10 pa me zanima sto ce reci.
devotion sa koliko mjeseci je tvoj maleni poceo da sjedi sam i kako je tada izgledalo njegovo sjedenje, dali je prvo propuzao pa onda sjedio?
Puzao je vojnicki (vukuci se po podu) sto zapravo i nije puzanje s 8 mj.... Posjedati se poceo negdje s 8-9 mjeseci. Ali nije sjedio uspravno!!! Ili vrlo rijetko. :cry:
devotion, ja bih zelila da vidim sliku, kako tvoj mali sjedi
naravno ako ti to ne predstavlja problem.
ja bih ti na pp poslala svoj mail da mi posaljes sliku ako pristanes.
ako ne, postujem :*
F je prvo prohodao oko 12 mjeseci (nesot malo prije) pa je tek onda propuzao...