Sad mi još samo treba objašnjenje kakva je ta indukcijska :?
Printable View
Sad mi još samo treba objašnjenje kakva je ta indukcijska :?
Mamazika, staklokeramička na plin ti je ona kaj je podloga staklokeramička, a na njoj su normalni plinski plamenici/kola/rinki ili kako već zovete to. I onda su još prekidači s gornje strane. Ma užaaaas. Iza svakoga obroka čišćenje, i to 15 min. jer moraš oko svakog posebno kola čistiti, pa posebno oko svakog prekidača, i ako čistiš samo vodom ostaju fleke, nego samo sredstvo za stakla prati funkcionira donekle, ali s tim pak ne možeš očistiti jako masne fleke, pa onda prvo deterdžent za suđe, pa ponovi sa stakloperom.
Sada ovu kamenoplastičnu (ne znam kako se zove materijal) čistim 1 dnevno ili u 2 dana jednom.
brunda, ovako izgleda:
http://www.aspecto.hr/miele/miele-km-418.html
A mi ćemo indukcijsku kupiti u Ikee (od Whirpoola za 799, najjeftijija verzija sa 2 induk. zone 699 eura).
pa ja sam lijepo napisala i boldala - mojoj kuhinji :mrgreen:
i nisam rekla da ne smiju nikome slagat kuhinju - samo ne meni :P
a sto se tice otvaranja frizidera - nema tko je dosao u nasu kuhinju i nije pitao zasto nam se frizider otvara naopacke. tri cm od njegove desne strane nalazi se zid, a vrata se otvaraju s desna na lijevo. zasto se otvaraju prema sredini kuhinje a ne prema zidu? jer kad bi se otvarala prema zidu, ne bi se nikad mogle izvuci ladice u frizideru i frizeru jer se one mogu izvlaciti samo onda kad su vrata otvorena malo vise od 90 stupnjeva... (nije ni mm-u bilo jasno zasto trazim da mi preokrene vrata, al je shvatio ;))
meni frizider u tvojoj kuhinje skroz normalan.
samo je, brate, prepun!
I ja imam staklokeramičku ploču s plinskim plamenicima. Moja je u bijeloj boji, ne bi vjerovali jako lako se čisti i na njoj se puno manje vide flekovi nego na crnoj. S obzirom da mi je kuhinja bajcana u bež s malo zelenog nikako nisam htjela crnu ploču, užasno sam se namučila dok nisam u Sloveniji našla bijelu staklokeramičku ploču, proizvođač Nardi iz Italije i bila je jako povoljna.
našla sam, mi imamo sad "granitni" i sudoper Kolpa Ker i ploču za kuhanje plinsku, isto sa 5 plamenika Franke:
http://www.akord.hr/proizvodi/proizvod/101/
http://www.kuhinje-ura.hr/pribor.htm
Čišćenje je stvar koju sad obavim na tome za 5 minuta. Sad smo pazili da prekidači budu sa prednje strane na ploči za kuhanje, i da miješalica za vodu bude na zidu.
to je pretpostavljam ono što AMC prodajepo "atmosfera".Citiraj:
apricot prvotno napisa
Huh....zbilja je brza u prekipljavanju
Ahaa!Citiraj:
apricot prvotno napisa
Btw, Aspecto je u zgradi do nas i uskoro će i nama izraditi jednu prekrasnu kuhinju :D
sad slučajno naletih ovdje i čitam savjete i vidim da je moja kućica, koju sređujemo već godinu dana, manje-više ovakva kakvu savjetuju cure. imam posebnu prostoriju za perilicu, sušilicu i kombi bojler, lavore, partviše itd. /ja ju zovem vešeraj. imam natkrivenu terasu, imam u kupaoni i kadu i tuš kabinu, u kuhinji mrcinu od nape, ..... još samo da i preselim tamo....eh
u dnevnoj koja je skroz povezana sa blagovaonom i hodnikom /(nema zidova, sve smo porušili/), planiram napraviti kutak za klince, samo za igranje, jer još nemaju svoje sobe, pa dok to ne napravimo, da djeca imaju neki samo svoj prostor. imam mjesta, pa mogu
isto tako, svi špajzi koje sam vidjela u životu su mali, skučeni, i puno prostora se krade vratima. naime, sva ta vrata se otvaraju prema unutra, normalno, i pola prostorije pojedu ta vrata, da ne govorim o nekoj jačoj ženi koja se onda mora bočno uvlačiti u špajz. kako ću ja u špajzi imati škrinju, police itd. , ne želim dobiti napad klaustrofobije svaki put kad želim uzeti par krumpira, stavili smo na špajzu harmonika vrata, tako da imam cijelu prostoriju, ako kužite, ne gubi se prostor sa vratima
eto, toga sam se sjetila.
TinnaZ, ne snalazim se baš na stranicama koje si navela - gdje je ta ploča? Sad ste me totalno poljuljale u nastojanju da kupimo tu Electrolux 3+1 ploču. Brzo i jednostavno čišćenje je MUST!
Evo malo da se ja uključim u savjete. Mi imamo kuću, prizemlje i kat, kupili roh-bau, gornji kat tj. potkrovlje smo sami pregrađivali i uređivali. Prvo što bih promijenila je visina parapeta tj. zida na najnižem dijelu ispod krova, nama je visok 1m pa tako oduzima praktički 1/3 kvadrature stana. Ako hoćete imati potkrovlje svakako pazi na to. Zbog kosih krovova nemam mjesta ni za police, ni za slike, ni za ormare...U kuhinji nemam uopće gornjih elemenata, moš si mislit džumbusa. Pločice su nam u svim prostorijama osim u spavaonicama i to je izvrsno obzirom da se iz vrta stalno unosi svašta. Balkone koji su već bili bih svakako proširila da budu poštene terase.
Što se fasade tiče, moj inventivni muž je napravio venitiliranu drvenu fasadu od dasaka pričvršćenih na štafle, između je sloj kamene vune. Daske su žaštićene lazurom (zasada samo prozirnim, ali uskoro će biti kuća u zelenim tonovima) pa tako imamo drvenu kuću :D I puuuno je jeftinije bilo napraviti takvu fasadu nego "normalnu". Moram priznati da je izvrsna izolacija jer smo par godina živjeli u kući propuh, cigla bez fasade i strašno puno trošili na grijanje pa je sada uživancija.
E da, u vezi grijanja...Mi smo nakon hrpetine bačene love na lož ulje prešli na grijanje drvima. Ako gradite kuću gdje postoji plinovod - super, ak ne, razmislite dobro kak ćete s tim. Da smo bili pametni onda postavili bi geotermalno grijanje, na krov solarne ploče 8) i bok. Je da je u početku ulaganje puno veće, ali se isplati. Potpuno si neovisan o dostavama i ostalim energetskim problemima i još je sve ekološki. Treba ti doduše nešto struje....Jest povezani na vodovod? To je još jedan od mogućih problema ako morate imati "svoju" vodu.
Što se vrta tiče, naš je u nastajanju jer se stalno nešto prekapa i dograđuje. Oko kuće smo sve zabetonirali zbog kiša i blata i curenja. Praktično je, niš se ne mora posebno održavati, mi smo se igrali i sa ciglom uz beton pa je zgodno ispalo. Imamo vrt (koji je ove godine pobacio), mini voćnjak, mjesto gdje će u dogledno vrijeme biti bazenčić za brčkanje....Bilo bi dobro da unaprijed smislite plan vrta i počnete saditi drveće i veće grmlje da vam ne bude golo još godinama. E da, napravite i ogradu oko kuće što prije. U slučaju da imate životinje dobro će vam doći, mi se stalno svađamo zbog mog psa koji dane provodi u kući jer ograda nikako da se sama završi :mrgreen: A i klinci imaju tendenciju jurenja na cestu...
Mogla bi ja još ovako do sutra, no za sada je i previše 8)
ponekad si ne možeš sam određivati visinu vijenca.
ako u urbanističkim uvjetima piše da je to toliko, onda i mora biti toliko.
Hrčkić jurim, nemam sad vremena tražiti točno moj model, ali nešto slično ovome, naša je još imala rub od auluminija okolo skroz.
http://www.electrolux.it/node35.asp?ProdID=23139
Znam je to, nažalost...Treba imati dobar projekt :) . Ova kuća u koju smo se uselili je očito građena po sistemu "uradi sam pa šta bude".Citiraj:
apricot prvotno napisa
TinnaZ, sori na gnjavaži, ali zanima me ta granitna ploča za kuhanje Franke. Hvala.
ma nema frke.
Kaj te točno zanima, ne mogu naći link na ploče za kuhanje, našla sam samo na sudopere (naša ploča je tamno siva, a sudoper skori isti kao ovaj na slici).
http://www.akord.hr/proizvodi/proizvod/104/
Zanima me ploča za kuhanje - gdje ste je našli, da je odemo pogledati uživo. Da li je kombinirana, koje su joj dimenzije, gdje ima gumbe? Hvala.
Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
Koliko dugo imaš ovaj sudoper? Da li ti se zaštopava? Mi smo imali sličan model. Od ispod je bio labirint odvodnih cijevi sa nekoliko pregiba i to se stalno zaštopavalo. Rastavljanje i sastavljanje tih cijevi i silikoniziranje je predstavljalo pravu muku i bar 100 kn mjesečno za vodoinstalatera. Živo mi se zamjerilo.
Fancy naziv: utilityCitiraj:
Mukica prvotno napisa
Meni uvijek fali utičnica.
Simplon ili panama tip? :)Citiraj:
maria71 prvotno napisa
Jedan od njih je pogodan za analize :mrgreen:
Mi imamo takav sudoper - sve cijevi je MM sam sastavio i čisti ih ako treba. Nije komplicirano.
Hrčkić, naša granitna ploča je Franke, kupili smo je u Lesnini.
Nije kombinrana, nego 5 plameniak na plin, prekidači su sa prednje strane. Ne znam dimenzije, ako te interesira mogu izmjeriti. Lako se čisti.
Brigita, mi smo imali isti takav sudoper sa 2 korita, velikim i malim i u stanu (samo je bio od rostfrei-a), i sada imamo takav od toga "granita"; nikada nema se nije zaštopao, a uopće ne pazim kaj bacam unutra. Istina, vodovodne instalacije je MM sam gruntao, tako da je izvod kanalizacije proračunao točno na sredini sudopera, valjda se zbog toga ne štopa. Još nam je i perilica suđa spojena na taj sifon. A bacam i kavu, i ulje i sitnije otpatke unutra, sve živo. Prvi taj sudoper smo imali 5 godina, drugi sada imamo 9 mjeseci. S tom razliko što ovaj nikada nema fleke od kamenca, a onaj prvi je uvijek bio flekav, osim onaj trenutak kada sam ga obrisala, već je netko išao piti vodu, pokapao i ostajale su fleke od kamenca.
Ploča za kuhanje nam je tamno sive boje, a sudoper boje pijeska (ta mi je ljepša). Naime, ploča je morala biti siva zbog pećnice koju smo imali od prije (i perilice suđa), a sudoper se nisam usudila uzeti takav tamno sivi da me opet ne bi živcirale fleka od kamenca. Ali koliko vidim na ploči za kuhanje, ne ostaje nešto baš flekasto od vode, tako da sam mogla uzeti i sivi sudoper da sam znala.
TinnaZ, hvala puno, baš ćemo otići pogledati!
Mislim da bi onda pouka bila, pazite ko vam i kako montira sudoper, jer ako nije dobro montiran imaćete zaštopanje svaki čas. :evil: Ako uzmete sudoper s jednim koritom, tu se nema kaj puno filozofirati jer se montira jednostavno s jednim pregibom, a čišćenje brzo i jednostavno.Citiraj:
TinnaZ prvotno napisa
e nemam pojma o čemu pričaš? nauči me ,pleaseCitiraj:
Virgo30 prvotno napisa
Super štos koji nam je predložio arhić za našu malenu kupaonu je 10-cm široki zidić cijelom dužinom one strane di će nam bit umiraonik, pa će u njemu biti sakrivene te ružne cijevi, a odličan je za odložit stvarčice koje koristiš da ti se ne motaju po umivaoniku...
Iznad toga špigl od zida do zida, s nizom lampica iznad...
Mireku je približio ideju napomenom ispod glasa: Pazi, briješ se i gledaš u špiglu kak ti se draga tušira...samo pazi da si vrat ne prerežeš :lol:
To i mi imamo. Znaš što je najbolje u tome, ne lupaš se glavom u policu sa keficama i ostalom kramom kad se umivaš. Na moru sam izludila, polica 20 cm iznad lavaboa, a ne možeš se umiti na tuš kadi (bez pipe, samo tuš).Citiraj:
kloklo prvotno napisa
E da, tko je izmislio te pipe za tuš kade bez pipe? Koja škrtica...ne možeš na kraju noge oprat od onih ostataka sapunice kad ti odvod ne guta pa stojiš u vodi.
nije mi se dalo sve citati nadam se da nije duplo
provuci si kroz zid žice(ne žice nego one plasticne cijevi) za zvucnike u boravku :)
po jedna "šuplja" cijev u svakoj prostoriji za slučaj da se MM sjeti naknadno instaliravati neke dodatne tehnikalije ...
Ne znam jel već netko predložio-što svjetliji namještaj-javor ili nešto slično jer se uopće ne vidi prašina,tako da točno i zaboraviš brisati. :mrgreen:
mjesto za peglanje da ima dobar pogled na dnevni boravak i tv (klinci se igraju, gledam njih ili slušam tv i peglam, ne mogu se zamisliti u nekoj buksi zatvorena i sama da to radim). Zato nam je i kuhinja spojena sa boravkom da smo uvijek skupa. Grozno mi je da žena mora kao "kažnjenik" ili MM biti sama u kuhinji i kuhati pa biti sama u podrumu u vešeraju i peglati ili stavljati prati veš. I mašina za rublje mi je u kupaoni, tako da nikad ne zaboravim izvaditi veš (idem na wc i suput ubacim ili izbacim veš iz mašine). Imam kolegicu kojoj je i kuhinja i vešeraj u podrumu; muž i kikač gore a ona dolje rinta. Ili obrnuto.
... pa ti se ispred televizora, uz plastične predmete i na bilo kojem drugom mjestu gdje postoji statički elektricitet ili pojačani protok zraka (uz radijator) tako krasno zacrni da možeš sjest i plakat.Citiraj:
bobaibeba prvotno napisa
Što će reć' da ne mreš imat i ovce i novce i pastira :mrgreen:Citiraj:
mamazika prvotno napisa
E cure- mrak ste! Toliko pameti na jednom mjestu (ipak je ova tema dobra, jeldaaa :mrgreen: )
Točkica: kaj je to špatulato tehnika? I meni su rekli jednom da podno grijanje može na pločice, određenu vrstu laminata ali NE NA PARKETE! :?
Annar: Kao što je Apricot rekla, u urbanističkom planu nam je određena visina nadozida u potkrovlju- MORA biti 90 cm, ali mi se spremamo to u praksi zanemariti i napraviti 120! Pa kaj bu-bu.
Jel ima netko iskustva s inspektorima koji izdaju uporabne dozvole (oni koji dođu kad je sve gotovo i usporee plan i nacrt sa gotovom građevinom). Zanima me jel su jako strogi ili bi ih mogli malo obraditi za tih 30 cm? :P
Raspored naše kuće je: PODRUM- jedna prostorija od 24 kvadrata i jedna manja od 6 kvadrata.
PRIZEMLJE- ulaz sa stepeništem (13m2) kuhinja (6m2), prozor kod sudopera, blagovaonica i boravak (32m2), sve povezano (osim kuhinja je onako u slovo U ali nema vrata nigdje), veliki prozori u db na istok i zapad i jug, izlaz na terasu (15m2) i kamin, WC s tuš kabinaom (3m2), radna soba s pogledoma na terasu (7,5m2)
POTKROVLJE-kad se popne stepenicama prostor stručnog naziva "degažman" (pojma nemam kaj to znači) ali to je meni proširenje godnika u kojeg je arhić planirao stol i stolicu uz prozor (ali ne i ja jel mi nema smisla) a ima 12m2, kupaona s kadom, bide, wc, umivaonik (6m2), dvije dječje sobe od po 10m2, spavača soba 14m2 i jedna još kao dječja soba ali će to biti "ONA" soba za "ONO" :mrgreen: - mislim na garderobu, peglaonu, usisavač i ine stvari sa puno ladica i polica (7m2).
eto
E da- je li dupli umivaonik dobro imati ili je to samo duplo čišćenje???
Jedna od te dvije vrste zahodskih školjki (ne znam više koja, mislim Panama) ima, nazovimo ga podest. Proizvod *ranja se na njemu zaustavi prije isplahivanja, pa je pogodan za "uzimanje" uzoraka. Kod nas u Istri, kod velikog broj starijih stanova, iz doba Italije, su instalirane takve WC školjke. Valjda za izazivanje osjećaja ponosa kad je "proizvod"...velik :PCitiraj:
Virgo30 prvotno napisa
pa zavisi da li idete u isto vrijeme na posao, osim toga imate i umivaonik u wc-u jel' tako ?
Mani inače nije neki bed čišćenje umivaonika, puno teže mi pada kuhinja :lol: