Paaaa... i ja bih.Citiraj:
buby prvotno napisa
Printable View
Paaaa... i ja bih.Citiraj:
buby prvotno napisa
sad će još ispast da su sve proljetnice buce :lol:
Nema frke, šaljem na pp tebi i Buby ;)Citiraj:
Irchi prvotno napisa
Samo lagani apdejt, klopnula sam malo riže od ručka i sve 5.
Mislim da će na kraju ispast da će proljetnice uskoro biti prilično dobri komadi.Citiraj:
Anjica prvotno napisa
(apropo buce, ja sam rigorozna, 60 kg na meni je po mojoj procjeni debelo, stoga moram u akciju. i ne pušim izgovore rodila sam isl.. Pa nije mi pukla noga, a bome ni ruka jer ne bi mogla krkat nutellu ko do neki dan, žlicom za juhu :roll: )
Aaaaaah, koji fenomenalni osjećaj...(ovo više nije OT,nego antitopic :mrgreen: )Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
dajte, pomozite ljetnoj debeloj pliz :cry:
kakve povrtne umake za rižu i paštu radite? osim gliva? :naklon:
thalia velkam ;)
Gle, ja sam ti osoba od nekompliciranja jer me to previše živcira i presporo ide. Dakle, umak od povrća napraviš tak da jednostavno malo poprži luka i gore hitiš kockice onog kaj imaš (peršin sitno, paprika krupnije isl) i onda to malo prodinstaš... možeš zalit temeljcem (iliti juhicom) "od jučer" ak ti je ostalo a mo'š i vodom. Ja obavezno dodam i paradajz (friški, smrznuti, iz limenke... svejedno).
Možeš na istu foru raditi i u woku i u običnoj tavi...
E sad cure, ja bila na placu, u DMu i u Konzumu. Potrošila skoro 500 kn :roll: mrrrrrzim trošit na hranu (hehe) ali imam sad sve osim ribljeg ulja jer nisam stigla u ljekarnu. Po to ću popodne.
Kupila sam Fruktozu od DasGesunde i jeftinija je cca 8 kn. Kupila sam i integralne tjestenine, rižine tjestenine, par malih pekmezića od šipka, marelice i šljive, svi s fruktozom, brdo povrća (tikvice, patliđan, kelj, kupus, cvjetaču, zelenu salatu, paprike, crven kupus, itd) nešto voća za bebu (kruške i banane, jabuka imam iz bio uzgoja, fenomenalnih), limun za ispiranje gnjus okusa od ribica (samo još ne znam kak ću to izvest :bljuc:), kupih jaja, rižine pahuljice, rižine keksiće, bademe, grožđice (jel smjem jest grožđice :? ), jogurat 0,nešto mm i tak. E daaaa, i jednu čokoladu od 73% kakaa :D
Mlijeko nisam kupila, jer ga ja baš i ne pijem (ne podnosim ga) osim u kavi par kapi, pa mi litra traje tjedan dana.
Baš mi je sad fora to sve ovak na stolu... bumo vidli kak će mi biti jesti (šalim se, pa to je sve fino).
TwinLab, Cod Liver Oil, emulgirano riblje ulje, okus naranče ili mente. 3,3 dL košta oko sto+nešto sitno kuna. Okus nije toliko oduran. Ima u skoro svakoj ljekarni koja drži TwinLabove proizvode.
Tiwi-sretno!!!!!
Ja kombiniram sa Montijem i South beach (slično jako)ali baš ću se potruditi od idućeg tjedna (u petak idem na rođendan,pa doček :lol: ).
Malo sma pogledala tvoje fotke (maleni je predivan :heart: ),pa me samo zanima koliko si dobila kila u trudnoći??
lex hvala!! Idem poslije s malim u šetnju pa ću u potrabgu za uljem.
Hvala na komplimentima.Citiraj:
lola24 prvotno napisa
Inače sam imala kilažu između 55 i 58 kg na svojih 1.63
U trudnoću sam krenula sa 60kg išla rodit sa 95 :roll:
Sad sam na 67 kg.
Od kad sam napisala u kakvog slona sam se pretvorila kad sam išla rodit, više niko ništ ne piše :lol:
Imam pitanje. Već danima obijam pragove raznih ljekarni u potrazi za ribljim uljem. Ne čude se baš svi, ali nigdje nema. U jednoj jedinoj mi svaki dan kažu: "Evo nije stiglo, ali valjda će sutra..."
Jel vi to stvarno svi pijete? Mislim pa di ste kupile :?
King Cross, ljekarne Dvorzak.Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
Inace, ja sam zatrudnila s 57 kila na 170cm, dva tjedna prije poroda imala 95. U porodu izgubila ravno 18 kila. Tek kad su klinci imali 9 mjeseci krenula s Montignacom i u mjesec i pol skinula 14 kila. ;)
Ma veeeliki :love: ti šaljem za ovo kaj si napisala - ja sam taman sad u sličnoj varijanti (bebać ima 9 i pol mjeseci) i krenula sam pa se nadam skinuti kile do njegovorg roćkasa :DCitiraj:
~lex~ prvotno napisa
Morat ću za ulje u KC jer kod mene u SMB u Dvoržakovim ljekarnama trenutačno nemaju :roll:
mogu li ja pitati - u cemu je caka s tim ribljim uljem? cemu ono sluzi i pijete li ga nataste, prije jutarnje vocke?
unaprijed se ispricavam ako je vec negdje objasnjeno, molimo samo ukratko - ne sjecam se da sam citala o tom, ako i jesam, zaboravila sam.
I ja se priključujem ekipi... :D i pliiiiiiiz da mi netko pošalje osnovna pravila, dosta toga sam skužila, ali ipak...mora li baš to riblje ulje!!!??? Imam još uvijek traume iz djetinjstva!
Natašte ide uvijek voćka? Koliko vremena treba proći između voća i doručka? Nadam se ne sat vremena, voljela bih jesti prije odlaska na posao, a ne bauljati gladna...
I nema šanse da prestanem piti kavu, a ona mi nekako ne paše nakon voća!! Kako će to probava izdržati?
Trebala bih skinuti 3-4 kg, ali ne naglo, polagano, bitno mi je imati neka pravila i kontrolirati slatko kojeg jedem nenormalno, pogotovo kolače! Najveći mi je problem što ih volim i peći, često, prečesto...
pravila ugrubo:
dorčak:
1 - voće, 30 min nakon toga integralni kruh + marmelada s manje šečera + bijela kava (bolje kavovina npr Divka) zasladiti s fruktozom
ili
2-samo voće
3-šunka, jaje, sir
ručak, večera, bitno: proteini uz povrće (osim kuhane mrkve ili cikle, repe... mora imati niski GI, na forumu je netko već pisa tablicu pa potraži) ili integralni ugljikohidrati + povrće
izbaciti: krumpir, kukuruz, sve bijelo, slatko osim čokolade s više od 70% kakaa koja je dobra. sav alkohol...
dobra ulja: maslinovo, suncokretovo
ne pohano, ne prženo
nije bitna veličina porcije
i umalo zaboravih: na kraju svakog ručka ili večere obavezno pojesti šnitu nemasnog sira (ili posni svježi)
međuobroci: voće, jogurt
;)
Ja mislim da sam propustla ovaj detalj s kavom :?
Zašto je kava nepoželjna? Zbog kofeina? Ili zbog zaslađivanja iste?
Naime, ja kavu pijem, instant, razmućenu s vrućom vodom i samo s malo mlijeka. Bez ikakvih sladila. Trebam li prestati ili mogu to ostaviti?
ma kao kofein nije baš dobar za prvu fazu, nije da šteti ali može, gle knjiga mi je kod frendice pa ne mogu odmah odgovorit.
nije bed, popij, nema zabrane
Jutros sam prvi put u životu pojela jabuku natašte, iskreno...uvijek sam se toga grozila. Nisam mogla vjerovati, bila mi je baš fina. Nakon pola sata integralni kruh s marmeladom i kava s mlijekom, nikad je ne sladim. MM će danas bolonjez, a ja umak od povrća s integ. tjesteninom. Sva sreća, ne moram se navikavati na integralne stvari, postale su nam svakodnevica!
MGrubi, hvala!
Hvala za kavu ;)
Astra držim ti fige!!
Ja sam danas konačno našla ulje (twin lab 115 kn) s okusom mente (pita me žena jel može, a ja već luda od iščekivanja, došlo mi je da joj kažem "Ma može i s okusom buće, samo daaaaj").
Inače, veli mi teta u ljekarni da je to odlično i za podizanje imuniteta, rad srca, krvne žile, blabla... Eto, baš super. Sutra ću prvi put šljoknuti spomenuta a jedino ne znam kaj ću s tim limunom. :/
Smijem li sok jednog limuna pomiješati s narančom ili grejpom???? Jako mi je grdo pit limun...
Naravno. :)Citiraj:
Tiwi prvotno napisa
~lex~, prvo voće, pa onda riblje ulje ili u komadu sve zajedno?
Ja sam ga do sada pila poslije voća 20 min. a potom čekala još toliko s doručkom. Mada mislim da ulju treba više od 1/2 sata ili ?
Riblje ulje možeš popiti kad god ti paše tijekom dana. Nema pravila.Citiraj:
AdioMare prvotno napisa
Samo je pravilo da se voće jede prije obroka (15-30 minuta prije), ili kao poseban obrok. Limunov sok poslije ulja pospješuje razgradnju adipoznih stanica i ne može se smatrati obrokom.
Curke, pročitajte moje davni topic o Montignacu jer tamo ćete naići na mnoge odgovore na pitanja koje ste tu postavljale. Čitajte moje postove, uglavnom je sve tamo.
evo ja našla spisal GI indexa, nisam provjeravala knjigu jer mi nije tu
"UGLJIKOHIDRATI S VISOKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM"
maltoza (pivo) 110
glukoza 100
krumpir pečen u pećnici 95
posve bijeli kruh 95
pire od krumpira 90
med 90
mrkva 85
cornflakes i kokice 85
bob 80
buča, tikva 75
lubenica 75
šećer (saharoza) 70
bijeli kruh 70
zaslađene rafinirane žitarice 70
slastice s čokoladom 70
kuhani oguljeni krompir 70
keksi 70
hibridni kukuruz 70
bijela riža 70
suho voće 65
polubijeli krih 65
neoguljeni kuhani krumpir 65
banane, dinje, pekmezi 60
bijela tjestenina 55
"UGLJIKOHIDRATI S NISKIM GLIKEMIČNIM INDEKSOM"
cjeloviti kruh ili kruh s mekinjama 50
cjelovita riža 50
grašak 50
nezašećerene cjelovite žitarice 50
zobene pahuljice 40
grah 40
nezaslađeni voćni sok 40
cjelovita tjestenina 40
kruh od cjelovite raži 40
kruh od 100% cjelovita brašna 35
suhi grašak 35
mliječni proizvodi 35
voćni sladoled (sorbet) 35
suhi grah 30
leća 30
slanutak 30
cjelovita tjestenina 30
svježe voće 30
voćna marmelada bez šećera 30
crna čokolada (>70% kakaa) 22
fruktoza 20
soja 15
zeleno povrće, rajčica, limun i šampinjoni < 15
pa što se tiče ribljeg ulja, mislim da bi ga bilo ispravnije popiti prije obroka u kojem nema ugljikohidrata (obrok meso+povrće)
:/
jel može riblje ulje u kaspulama? koje i gdje, odnosno po koliko ga kupujete? ulje ili kaspule
da ne bauljam po ljekarnama :mrgreen:
kapsule :oops:
Buby ccc
nemoj sad bauljat tu po kaspulama :lol:
Morat ćeš srknut ulje i to ti je to. I nije niš strašno (nisam se stigla prije javit) evo preživjela sam. I suneš odmah sokinjos od limuna (u koji ja iscijedim i jednu naranju i grejpinjos :mljac:) i sve pet.
S tim da ne pričam o onom vulgaris ulju nego TwinLabovom s okusom mente. Jedino kaj mi malo smrdi. Al začepiš nos i okej. ;)
Popila sam ulje a poslije toga se mučila s limunovim sokom. Nisu pomagali nikakvi dodaci, jer je kiselooooo. A onda mi je ko Baltazaru sinulo :!: Slamkaaa!! Popila sam bez beda punu čašu (2 dcl) soka od limuna, naranče i grejpa!
mogu probati guc tvoga? :mrgreen:
Evo i mene!
Napokon mi je dijete zaspalo pa se odmah ukljucujem u klub.
Naručila sam knjigu, a danas krenula prateći vaše savjete.
Moram, zapravo želim do 23.6. izgubiti barem 10kg(73grrr), ljeto i kuma na svadbi glavni su poticaj. A i isla bih raditi u nekom normalnijem izdanju.
Što mi je otišlo porodom, to je to. Onih 6 mjeseci ni grama, čak sam dobila kilu :(
Vidjevši ove SF brojkice, napalila sam se :)
Samo moram negdje nabaviti riblje (uf) ulje.
ma ne, fakat, zanima se
postoje kaspule ;) ulja bakalara, omega3...
možda je lakše što se tiče tog specifičnog mirisa, da ne velim kaj drugo
Nemam pojma Bubyca.. pitanje je koliko čega ima u čemu (kraaasno rečeno :roll: ) pa koliko bi to onda bilo u umjerima... Meni se nije dalo zamarati. Ovo je ful jednostavno. Šljok ulje, šljok cuga i odeš spremit doručak. Idem poslat mail Cubani ;)
Cubana imaš mail ;)
ure koje ste naručile ili imate knjige, možete napisati koje (koliko sam skužila ima ih više).
i ja bih s vama na dijetu...
sve nešto razmišljam i važem...
Luna, ajde mi pp-aj recepte i štolivećimaš...
:*
Tnx Tiwi!
Nije mi još ništa stiglo, valjda je guzva na mrezi :)
Nwm, moram sutra nabaviti ulje.
On topic, vidjela sam na Montijevoj stranici da sirova mrkva ima zapravo niski GI, 30, a kuhana 85. Kako se to objašnjava?
Prvo nekaj za Buby :
hehe :love:Citiraj:
luna prvotno napisa
Cubana, išla sam vidjeti, vratio mi se mail (dva puta sam poslala)
veli: This is an automatically generated Delivery Status Notification
Delivery to the following recipient failed permanently:
Poslat ću ti na pp.
Nemam pojma kaj ovo s mrkvom znači, kak to da je kuhana tak "zločesta" . Niš, bumo grickali svježu.
Zašto, o zašto tek sad vidim da riblje ulje mora biti tekuće???
Ja kupila kapsule od Twinlaba i pijem ih već 3 dana.
Dajte mi pojasnite malo (ili uputite ako je već negdje napisano) zašto mora biti tekuće a ne u kapsulama?
Meni je žena u ljekarni rekla da nema razlike jer je ovo u kapsuli isto čisto ulje. Ako otvorim kapsulu unutra je samo ulje. Čak je rekla da je jedna kapsula "jača" od jedne žličice ulja :/
Inače, i ja sam danas podigla svoj primjerak knjige u Superknjižari i sad bjesomučno iščitavam da što prije krenem. Najvjerojatnije od prekosutra iako sumnjam da ću sutra moći u sebe staviti namirnice za koje sam pročitala visoki gl. indeks.
Cure, ajde neka netko pp-a magriz, meni je krepao komp i sad radim na MD-ovom laptopu na kojem nemam taj mail.Citiraj:
magriz prvotno napisa
Inače, ja stala na -3. Malo sam i varala ovih dana sa slatkim, od sutra se vraćam na pravi put.
Napokon dijeta za dojilice! :D
Luna mi je bacila bubu u uho (a moram priznati da se fakat vidi da joj kilice odlaze 8) ), pa sam malo pročačkala po ovoj temi. Sve mi je prilično prihvatljivo, ali nisam skužila kaj s kavom? Ja sam prava ovisnica o ranojutarnjoj nesici (naravno, uz doručak i s puno mlijeka) i ako je ne popijem, glava me rastura za umrijeti. Dakle, smije li se piti kava s mlijekom i kako zasladiti?
Još nešto- da li je riblje ulje baš obavezno? To mi se nikako ne sviđa!!!
:mrgreen:
Linda, riblje ulje ti nije obavezno, ali je prava stvar protiv celulita.
Ako si u prvoj fazi dijete i želiš što prije skinuti kile, kava nije dobrodošla - mada ju možeš piti ako ti je bez nje koma. Sladiš ju voćnim šećerom i stvaljaš u nju mlijeko sa minimumom mm.