Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
:D kasnije je MM i pogodio!!
Super vam je lokacija ;) Mi sad sve nešto škicamo po "obroncima" da vidimo gdje bi nam bilo zgodno, ali to je još jaaako daleko od realizacije.
Uglavnom, super kvart ;)
Printable View
Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
:D kasnije je MM i pogodio!!
Super vam je lokacija ;) Mi sad sve nešto škicamo po "obroncima" da vidimo gdje bi nam bilo zgodno, ali to je još jaaako daleko od realizacije.
Uglavnom, super kvart ;)
Jaska je 8) :heart:
a moj kolega koji radi tamo ima samo riječi pohvale za tamošnju srednju....stoga
razmislite oj, vi zagrepčani
p.s. karlovac je lijep i uredan,a definitivno više nije tranzitan
u smislu da se sav promet slijeva preko gradskih ulica.............
svako svog konja hvali pa nisam mogla odoljeti :mrgreen: brestje. izmedju dupca i sesveta. naselje od 34 urbane vile, na rubu šume koja je prekrasna i fenomenalna za šetnju jer je puna šumskih puteva čistih i markiranih. kroz naselje idu samo prilazne ceste do zgrada, djece ko u prici ( kod mene u zgradi 7 stanova i 12-toro djece), igraju se vani bez nadzora mama i tata iz razloga sto je sve pitomo. mama s kolicima na svakom koraku. 5 min do getroa autom, skola i vrtic blizu. (jos blizu metro, ogroman konzum, billa i slicni) i upravo se grade nove zgrade. :roll:
mi uskoro selimo u jasku, pa zahvaljujemo forumašici koja nam je toliko nahvalila vrtić da jedva čekamo da počnemo i mi biti jaskanci!!
ja sam preselila iz maksimira u dugave kad sam se udala i prezadovoljna sam kvartom. Imamo vrt, nije gužva, sve nam je blizu. Do posla (Vukovarska) mi treba 15 min, kraće nego iz Maksimira.
ja sam u vrbiku oduvijek i kvart mi je odlican (na stranu s tim sto su od njega napravili ratnih godina :roll: ). na 2 min od kuce imam 4 djecja igralista (bez boca i igala), 2 vrtica, 2 osnovne skole, srednju skolu i 4 fakulteta :mrgreen: , a od grada je udaljen 5 stanica tramvajem ili 20 minuta pjeske. ma idealno, za djecu, za mene, za sve. da ne pricam o tome da je okruzen glavnim prometnicama i gdje god krenem s autom stizem za cas.
2 su problema--preparkiranost (katastrofa, prije 4 nema te-o-ri-je da nades parking u cijelom kvartu!!!) i voznja kroz kvart. ali dio je rijesen lezecim policajcima, dio ce rijesiti kad napokon izgrade sveucilisnu (aj dobro, to mozda nece biti dok sam ja ziva :mrgreen: ), a dio kad uvedu parking zonu.
sve u svemu--iz vrbika ne idem (iako sam razmisljala o samoboru, tak mi je nekak simpa, a jos kad sam vidla pogled od mame_jos_malo.. :zaljubljen:)
ja i dalje volim setati tim kvartom i mislim da u siroj okolici nema toliko zelenla kao tamo.Citiraj:
tanja_b prvotno napisa
nema auta 24-7 :)
tako je! :DCitiraj:
mikka prvotno napisa
ok, ja sam otisla, ali moji su jos uvijek tamo, tamo nam je vrtic svakodnevno smo u vrbiku u setnji :)
ma vrbik mi je u srcu, jednako kao i dugave. e TO je pocetkom 80ih bio child friendly kvart- do vrtica i skole bez da predjem i jednu cestu!
mi smo trenutno u zapruđu i sve je ok, mislim da je taj kvart čak i ok zbog blizine vrtića ali me užasno smetaju psi koji se** po zelenim površinama a vlasnici nikako da to pokupe..
inače je dosta miran kvart - što me prilično čudi obzirom da zapruđe i ne slovi kao jedno od omiljenih mjesta za odgajanje djece :D
ali za prvu silu je ok.
Evo, mi smo se prije godinu dana preselili sa Britanca u Gajnice. (Trebao nam je veći stan kojeg si tamo nismo mogli prijuštiti, da jesam ostala bi tamo,) Britanac - Zelengaj mi je savršeni kvart - šuma Zelengaj, Tuškanac... Samo ima malo djece, ali bar nisu takve gužve po vrtićima i školama.
Nakon dugog razmišljanja i lutanja po kvartovima tipa Špansko, Malešnica, Prečko...izabrali smo Gajnice jer su najzelenije, a imaju sve što nam treba. I zadovoljni smo (samo kaj nismo uspjeli dobiti mjesto u vrtiću). Po gužvi mi do Britanca treba 30 min, bilo busom, bilo autom. Kad nisu gužve 10 min. To mogu podnjeti.
(sreća da su nam bake na Britancu, pa mogu tamo kad zaželim) :mrgreen:
mi smo u trnskom. kaj se tiče zelenila ne može bolje (mislim, može...ali je i ovako odlično). parkić tj. zelenilo kod svake zgrade, Park mladenaca odličan za šetnje, dva nova dječja igrališta (još da ih malo popune...), još kad cuckovlasnici više koristili park za cucke, a ne da ih rastrčavaju gdje im više nije mjesto ili da bar pokupe iza njih što nam njihovi 4nožni ljubimci ostave...bilo bi idealno
doduše, zgrade su uglavnom oko 40god. stare (barem ova moja), ali tko može dokazati da je svaka novogradnja bolja od stare?
ja zivim u travnom i mogu reći da je vćina NZ idealno mjesto za zivjeti...blizu si centra...do glavnog kolodvora max. 20 minuta autobusom (računam šetnju od stana do stanice, čekanje busa i vožnja), ujutro kad idem raditi treba mi istim prevozom cca 30 minuta od doma do posla (radim u miramarskoj).
Dva vrtića su u središtu naselja, jedan je izvan kruga, osnovna škola isto u krugu, bazen Utrine na 5 min. tri (ili čak više, nisam sigurna) srednje skole su na 10 min. pješke...idealno...
Visina zgrada meni fantastično, živim na 17 katu, imam pogled na cijeli grad (niko mi ne gleda u tanjur šta jedem).
naravno uvjek postoje stvari koje mogu biti bolje
Definitivno negdje pored Maksimira.. Bukovac i okolica, Borongaj, Ravnice. Iako su Ravnice pregusto naseljene pa za mene to ne bi bila dobra opcija.
Mi volimo Knežiju. Ima mana, dobrih strana ima svega, ali mi je všeč. Ja sam odrasla preko na Cvjetnom i Knežija je puno više grad i civilizacija od Cvjetnog. Neki križanac kvarta u novozg smislu i centra u smislu urbanog života.
Meni je Vrbik užas :shock:
nebi tamo nikad živjela (ni kad bi si mogla priuštit), tamo radim i Vrbik mi je baš za poslovne zgrade, pa kako je krenulo, tamo će na stablima počet zgrade radit!!
naš kvart je još u "izgradnji", napravljeno je 10ak manjih zgrada koje su naselili mladi ljudi s djecom, a gradi se škola i vrtić, to će biti pravi novi dječji kvart...al je daleko, krajnji zapad:mrgreen:
inače, meni su Gajnice super.ZAKON. Svaki čošak pun parkova!! Baš su mi child-friendly.
Prečko i Jarun su mi sada-prekrcani.
Knežija i Srednjaci-ne vidim šta je tu dobro za djecu :?
:?Citiraj:
kata.klik prvotno napisa
Odrasla sam u Travnom i fakat ne vidim što ima idealno u takvom kvartu, sem možda tebi činjenice da stanuješ u njemu, busom ti treba itakako više od 20min do glavnog, jer kad zapneš na mostu to traje..., livada je wc za ljubimce, pitam se jesu li kojim slučajem one dvije ljuljačke kod vrtića još tamo ili su ih destruktivni dvanestogodišnjaci rasturili, žohari šetaju stanovima, klinci se šlagiraju/ševe/pišaju po garažama, starci cugaju pred dućanima, živa katastrofa...
A život na sedamnaestom, posebno kad puše ili lift rikne, zasigurno nije nešto za čim bi žudila.
A jednako takvi su i Knežija, gotovo cijeli Novi Zagreba i još neki kvartovi gore spominjani, uopće mi nije jasno kako ih možete spominjati u kontekstu "child friendly" ?
Zagreb nema takve kvartove, a oni "bolji" u kojima nećete viđati po cesti alkoholizirane tinejđerice s pljugom u ustima kako pužu (bas smo kod Zapruđa to imali prilike vidjet, odvratno) vam opet nemaju za ponuditi neke sadržaje za klince, niti shoping centre i sl.
Mentalitet ljudi koji su zadnjih dvadesetak godina naselili Zagreb, a nisu imali blage veze o kulturi življenja u gradu, promjenio je sliku Zagreba na gore, nažalost.
Svakako bježat van Zagreba, tko može.
nedaj boze nikad, pa ni tad.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
ja fakat ne vidim kako je tamo mjesto poslovnim zgradama???
sto je najbolje, ne znam ni koja je tamo zgrada poslovna.
jedno je ako u stambenoj imaju poslovni prostor, ali da je zgrada bas poslovna....mozda zagrepcanka, al ne smatram ju vrbikom. mozda ona dva nebodera niknula prekl puta otvorenog, no ni to nije vise vrbik. obje zgrade su sama granica vrbika (ono sto je iza filozofskog je brezje i cesto ga ljudi zamjene za vrbik, tj. i to zovu vrbik)
zelenlo na zelenom trgu...iskreno ne pada mi ni jedan kvart u sirom centru (cvjetno naselje je van konkurencije) koji ga ima. zelene livade izmedju poljana, takodjer, livada i igraliste na kninskom trgu, livade prema slavonskoj...vrbik je zapravo bio lijep kvart za odrastanje.
tamo samo treba uvesti reda- zabranit parking i smisliti drugu precicu sjever jug a ne kroz kvart.
zvjela sam i u dugavama, i da, dok nisam vidjela sta znaci "blizu" centra, i ja sam govorila da sam brzo do centra. dugave jesu (nekoc!) bile super dvne i krasne i totalno child friendly, ali nkako nisu blzu centra, jer tebi od iskrcaja iz busa na glavnom reba jos 20 mn do trga, sto onda ne znaci 20 do centra, vec 40.
guzve na mostu zelim zaboraviti. guzve u busu takodjer. kako sam ih mrzila.
i jos bus koji ide svake prijestupne nakon ponoci.
Mondu, stovremeno!
btw. baka mi je bila u travnom i jako se dobro sjecam trauma oko nove godine kad je bilo ptanje oces ostat ziv prolazeci po platou do uniona jer su petarde sikljale na sve strane.
i dugave su se jaaako promjenile i izgledaju mi...propalo. mogu potpisati sve sto je Mondu napisala.
Meni su i Dugave, i Travno, i Sloboština puno više "child friendly" od bilo kojeg tzv. elitnog kvarta u podsljemenskoj zoni. Živim u jednom takvom kvartu ( čitaj: vukojeb..i) i nisam zadovoljna uopće.
Dijete mi se nema ni gdje ni s kim igrati, jer parkova NEMA, djece njene dobi u blizini NEMA.
Od škole, vrtića, doma zdravlja, knjižnice, apoteke dijele me kilometri... Autobus vozi svakih 20 minuta, a zadnji noćni tj. večernji ide oko 23...
A do centra grada mi treba isto pol sata kao i iz, npr. Travnog.
Ja bih se sutra zamijenila s nekim iz Novog Zagreba...
neznam, leo, ja radim u poslovnoj zgradi u Vrbiku-pravoj poslovnoj, ne vidim di tamo ima zelenih površina, mira, obiteljskih kutaka,skoro svaka zgrada ima u prizemlju kafiće i slično, jedini ok park je onaj s brodom :mrgreen:
Ostali su parkovi u raspadajućem stanuju, prenatrpano je zgradama i svako prazno mjesto se koristi za gradnju iste. :/
Sorry, ali meni je Vrbik baš antichild-friendly. :(
Ali kao što si rekla, nisu ni drugi kvartovi u širem centru puno bolji, makar ne vidim da je Vrbik bolji od npr Kruga. :/
Svejedno, ako nekom nije važna udaljenost, Gajnice su mi, npr. neusporedivo ljepše, Ravnice, Maksimir.... :/
Citiraj:
Mondu prvotno napisa
ajme majko... kakva tebe frustracija pere?
ja mislim da je sloboština najfrendli kvart i za djecu i za odrasle. i šoping centar nam je blizu. a do glavnog kolodvora nam treba 12 minuta. na mostu čekamo onda kad čekaju i svi drugi: dan prije božića, na veliki petak i za vrijeme različitih samita koji se kakti moraju održavati u "metropoli".
i baš me ljuti ovo generaliziranje o "došljacima" kao da su baš svi iz kamenitih vukojebina i prije nego što su naselili zagreb nisu znali šta je struja i čemu služi pipa. mislim, svašta :shock:
sad, ima 3 novija parka u kvartu :mrgreen: :P 8)Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
jedan je kod vrtica (onog vaseg), drugi je na zelenom trgu (brod), treci je, skriven, izmedju zgrada, ispod tuznih vrba, preko ljeta u hladu, kod bivsih poljana (nemrem se sjetiti kak se sad zove ta ulica, ali znam da a zakaj zna :mrgreen: )
meni su kruge neusporedive. al opet, pricam dobrim dijelom i srcem :)
Meni se nekako cini da se na ovakvom topicu jedino srcem i moze pricati. :)
sladjana, cekaj da vam se izgradi ona cesta koja nkako da se dovrsi vec 25 godina, pa ce onda dugave opet biti vse friendly :mrgreen:
sad skreno, ono sto skidam kapu arhitektima i planerima s kraja 70ih i pocetka 80ih je kako su isplanirali NZG.
u sredin je skola i zgr :mrgreen: de oko nje, cesta ide okolo kvarta a unutra ulaze samo parkiralisne ulice i do skole se moze, z 40% kvarta doci bez da se predje ijedna ulica.
a pocetkom osamdesetih, dugave su brojale 25 000 stanovnka, a OS j. kras preko 2 000 skolaraca.
i jos si moga do slobostine ici i krasti kukuruze :mrgreen: :lol:
ulica je frana bosnjakovica.
vrbik je podijeljen na 2 dijela, onaj izgraden urbanisticki (mornaricka, poljane, rakete itd dakle sjeverni dio) i onaj izgraden ratno profiterski, tj od ulice 8. vrbik juzno. ja sam naravno u urbanistickom dijelu, u profiterski ni neidem, a ovaj je stvarno super. osim auta viska i to, ali ajde, uskoro ce i tu biti zona pa ce se rijesiti parking, a izgradnjom drugih cesata i promet.
poljicka ulica mi je super, jos ima 3 one kuce s ogromnim dvoristima ispred kakve su nekad bile kucice u vrbiku :sjetni smajlic:
poljicka i prve dvije kuce u ruzickinoj..ili je sad ostala jos samo jedna?
npr. u vrbiku se ima gdje sanjkati 8)
samo jedna, s ona 2 psa, jabukom i kruskom u dvoristu :heart:
da, sanjkanje iza raketa, legendarno :)
je, cak je i toni (koji me nocima drzao budnom) postao, preko veterinara, bike servs. i odrezali su ono oooooooogromno drvo u tom dvoristu. doslovno mi je suza niz oko kanula.
btw. moja zgrada je gradjena 90te al je bar urbanisticki isplanirana. tad je jos iza nje bila livada.
i kad se uredi skolsko dvoriste...eTO mi nije jasno zasto je dopusteno da se toliko zapusti.
i ispravak netocnog navoda, u kvartu ima 4 parka. dva su na zelenom trgu- obnovljeni i neobnovljeni.
joj, da :heart:Citiraj:
mikka prvotno napisa
a piknik na dekicama pred pedagoskom akademijom?
ili bar cevapi tamo na panjicima...
naravno, sve to vikendom.
ne zna krumpiric ( ;) ) da je vrbik kvart s dva lica, dr jekill i mr hyde.
vikendom on ima sasvim drugu dusu i drugo lice (pa cak i radnim danima kasno popodne i navecer).
Insomnia...gdje živiš ako nije tajna?Citiraj:
insomnia prvotno napisa
Mi intenzivno razmišljamo preseliti se malo van centra (sad smo na kvatriću)...privlači me Maksimir, Bukovac i iznad sv.duha...bijenik...ne znam...ali me muči sve ovo što si navela :/
uf, skoro ste me raznježile :mrgreen:Citiraj:
a zakaj prvotno napisa
možda ja imam asocijacije:
Vrbik-raditi, Vrbik-bljak :lol:
kad smo se doselili u vrbik, bili smo prvo podstanari u veselka tenzere.
e, to jos uvijek ne mogu prezaliti - ulicu, zgradu, hladovinu, cvjetnjak pred ulazom, miris lipa...
Nevjerojatno je koliko ugodno moze biti zivjeti u ulici koja je tako blizu savskoj i vukovarskoj, odmah iza zagrepcanke.
mene je vrbik snazno asocirao na filozofski i na vrijeme faksa - a to su bile fine uspomene. kad smo prije devet godina doselili ovamo - bilo mi je strasno neobicno - zivjeti ovdje, setati npr. s djecom kraj filozofskog.Citiraj:
krumpiric prvotno napisa
(jos uvijek mi je, recimo, strasno neobicno otici vikendom na kavu u neki od onih birceva ispred FFa, kad je sve prazno).
Ne kuzim, kakve bi me frustracije trebale prati i zakaj ? :?Citiraj:
sladjanaf prvotno napisa
Ti sigurno živiš u Sloboštini, pa te to piknulo iako nigdje nisam niti spomenula tvoj kvart, ali se baš Sloboštine sjećam po Momi i cajkama i po tome što su neki moji frendovi išli u Sloboštinu po travu.
Inače, na mostu je svako radno jutro gužva, a ne samo oko blagdana.
A glede došljaka, gade mi se seljačine koje ne znaju objesiti veš na štrik, nego na balkonsku ogradu, a ima toga još jako puno, eto toliko. :roll:
Evo samo još jedan linkić koji jako lijepo prezentira što jest Novi Zagreb
http://www.monitor.hr/clanci/metasta...on-rata/18991/
Shiny, ja sam iznad Svetog Duha.
vauuu, frendovi su ti na lakim drogama, ali najvažnije je da su travu kupili u sloboštini? a ovdje, pretpostavljam raste na obližnjim travnjacima?Citiraj:
Mondu prvotno napisa
:roll:
Citiraj:
Mondu prvotno napisa
zato što je neki novinar napisao da se ovakvi likovi mogu naći na ulicama Novog Zagreba? buaaaaahhhh...
mislim da ti zaista nemaš pojma o NZ. no, ustvari ne zanima me, samo daj i dalje...
u jednom postu sam napisala da se slzem s Mondu, a samo sam letimicno proctala (upalo mi je u oci da smo spomenule iste tocke- 17 kat, guzva na mostu, udaljenost od centra, zapustenost NZG) zapravo post koji u sebi cuva jako puno generalizacije i negativizma, s kojim se ne slazem.
a pijana tinejđerca sa pljugom u ustima, sam bila i ja, bas kao i 80% sadasnjih majki.
nadam se da ce i moje dijete biti "samo" to.