-
Moram priznati da MM dugo nije bio načisto sam sa sobom želi li prisustvovati ili ne jer je dosta gadljiv i nije znao što ga tamo očekuje.
Ja sam od početka željela da on bude tamo i to mu rekla i bilo bi mi malo krivo da nije bio, ali dopustila bih mu izbor.
Bio je sa mnom i to mi je bilo prekrasno.
Ja si, kao zrinka i Nika, ne mogu zamisliti kraj sebe ni mamu niti prijateljicu, samo MM. On mi je ipak najbliži :heart:
N kraju je on bio presretan i ponosan na sebe što je bio kraj mene, a meni je jako pomoglo i psihički i fizički.
ali sve je to individualno
-
MM je govorio da će samnom na porod dok još nismo ni razmišljali o bebaču.Pa kad sam ostala trudna pitala sam ga jel još uvijek za to jer ga baš prije i nisam ozbiljno shvatila.
Odradili smo tečaj i dobili potvrdu da tata može na porod.
U bolnicu sam došla dan poslije termina i tako jedan od dr.u sisačkom rodilištu mi održi predavanje da kakve su to gluposti,da muško ne može izdržat porod itd.Skoro sam ga pitala kojeg je on spola s obzirom da porađa žene!!! :roll:
Na kraju sam sljedeće jutro vukla sestru za rukav da mi iskopa tu moju potvrdu jer je ostala kod tog dr.,a ja sam imala fobiju da će ju on nekud tušnuti i da MM neće na kraju pustiti. :mrgreen:
Na kraju mi je drugi dr bio na porodu(hvala Bogu) i MM je bio s nama.
Razgovarao sa mnom,mazio me,masirao leđa,vlažio usnice,plavio mu je palac svako malo :lol: ,disao sa mnom,podupirao leđa kod izgona,ma bio je fantastičan.
Mislim da bi to bez njega bilo puno teže,a on je ponosan jer je i slikao i snimio jedan mali filmić dig.fotićem.Ma sav si je bio važan i kaže da mu je to prekrasno iskustvo i da će na drugi porod opet sa mnom.
-
Ja sam sa MŽ bio u rađaoni nekoliko sati, i na kraju nisam bio na porodu jer je morala na carski :cry:
Nadam se da će za koji tjedan biti drugačije, ali bolje da ja opet budem tužan nego da se kaj dogodi (F. je imao 56cm i 4360 grama i nije se uopće spuštao - zato je bio carski).
-
Evo mene sa iskustvom drugog poroda koji je trajao "samo" 2,5 sata i nažalost opet mogu reći da mi je drago da MM nije bio samnom. Ovaj porod mi je bio 10 puta teži nego prvi koji je trajao 12 sati, jer su me trudovi šibali non stop. U jednom trenutku sam skoro počela paničarit i vikala sam babicama da mi daju nešto protiv bolova, da ja više ne mogu izdržat, jeli ovo normalno da imam trudove bez pauze... uglavnom imala sam dojam da više ne držim situaciju pod kontrolom. Srećom, babica je oštrim tonom viknula da ako mogu držat govore da ipak imam pauze između trudova i da se pokušam opustit umjesto da toliko pričam. To me je skroz otrijeznilo i vratilo u stvarnost.
Što hoću reći, poznavajući sebe, da mi je u tim trenucima panike MM bio kraj mene mislim da bi se još više uspaničarila jer MM sigurno ne bi reagirao kao ova babica, nego bi mi povlađivao na sve moguće načine što bi rezultiralo još večim gubitkom moje kontrole.
Uglavnom, MM je bio cijelo vrijeme ispred rađaone, a nakon svega mi je rekao da se dogovorio s ginekologom da ako ostanem sama u rađaoni da ga pusti unutra, na što je gin. pristao, ali eto srećom zaboravio...