Nika, hvala. Sad sam bar sigurna da ne trebam tu AS koju sam mislila da trebam. Idem tražiti nešto o kombiniranim. A kombinirana znači da se može okrenutu u oba smjera, ili? :mrgreen:
Pozdrav.
Printable View
Nika, hvala. Sad sam bar sigurna da ne trebam tu AS koju sam mislila da trebam. Idem tražiti nešto o kombiniranim. A kombinirana znači da se može okrenutu u oba smjera, ili? :mrgreen:
Pozdrav.
da 8)Citiraj:
daner prvotno napisa
AdioMare, maxi cosi i romer su dva razlicita proizvodjaca as, a kod nas nekako najzastupljenija ( i ne samo kod nas).
Uz turbo limac, ima ih veci izbor u tintilinicu.
Sto se tice ovu ili onu, neces puno pogrijesiti, pogledaj da ima dodatne bocne zastite (makar ih vecina novih ima) i kako to izgleda kad ju stavih u auto. Znaci radi se o grupi II. 15-36 kg.
Sunseeker, ako Paulu glava viri iznad as, onda ju je svakako prerasao, u drugom slucaju bih ti rekla da pricekas jos koji mjesec jer ovo sto si rekla su najminimalniji uvijeti za prelazak u vecu grupu.
daner, da, kombinirane sluze da klince mozemo voziti do (9, 10 ili 13 kg, kako kod koje) suprotno smjeru voznje a kasnije ih se okrene.
Budući se ovdje razmatraju prednosti i nedostaci pojedinih AS, imam i ja jedno pitanje. Mi se također nalazimo pred prijelazom u veću AS, no ja još nisam ozbiljno proučavala koju bih. Vidim da se često spominje i hvali MC Priori XP. Nešto jeftinija varijanta MC je Priori SPS pa me zanima koja je razlika između te dvije i, narano, vaša iskustva ukoliko netko ima takvu AS.
Nika, puno hvala.
Hvala, cure. Pravo ste zlato. :*
Ja imam samo priori i razlika izmedju nje i xp je ta sto xp ima dodanu polugu za zatezanje donjeg djela pojasa.Citiraj:
Freya prvotno napisa
A sps je side protection system (dodatna bocna zastita), sto xp ima.
vidi ovdje
http://www.maxi-cosi.com/car/carseat/
Samo da vam kažem... Bili smo u gradu i naišli smo u TL Rotor da pitam za AS bebe confort kombiniranu 0-18 kg. Prodavačica mi kaže da toga nema i da nama treba 9-18. Kažem joj da mali ima 4 mj i da još ni ne sjedi sam, a ona će meni da ne gledam na to, da se on remenima zategne u sjedalicu i da se sjedalica može montirati da bude poluležeći položaj. Naravno da nisam nasjela na to, zahvaljujući vama.
Pozdrav...
Mi ni opet sinoć nismo kupili :( ...
Zato što se ne mogu odlučiti.
Obje normalno nasjedaju na auto-sjedalo, a poslije sam skužila da ni nema problema sa nalijeganjem sjedalice od 15 do 35 kg, već veličinama ispod nje.
MM-u se više sviđa maxi cosi rody xp, jer je dodatno učvršćena, a ima i bočne kuke koje pridržavaju dno sjedalice sa naslonom, kao, boji se da kod romerice naslon može klatiti lijevo desno (ne u velikoj mjeri, ali ipak), a naslon za ruke kod maxi cosi rody xp ima plastični dio na koji naliježe remen, pa ne može iscufati platno kao kod romerice koja je tapecirana :/ . Inače, više mu je i anatomska.
Meni se kod romerice sviđa što je robusnija i teža - čini mi se da joj je plus, šta mislite? Nekako mi je sigurnija i čini mi se udobnija i mekša od maxi.
Cijena im je ista.
Da mi život ne bi bio lagan, u povratku iz TL svratimo u baby media shop i tamo MM ugleda maxi cosi rody (bez "xp") koja je 750 kn i pošto je od ranije zagovornik maxi cosia, ovo mu se učini jednako dobro i sigurno kao i xp model. Kao, ako kupujemo maxi, zašto plaćati 250 kuna više, jednako su dobre, pa vas pitam, jesu li?
Znam da je najbolje odvesti dijete pa i na taj način odvagnuti - što ćemo danas svakako napraviti.
Što biste vi na mojem mjestu? Fakat se ne radi o "sviđa mi se, ne sviđa" - priči, već me sad muče ovi tehnički detalji (težina jedne i druge as, udobnost, kvaliteta izvedbe..) što mislite?
Pooomoooziteee :), pliz!
Uh, nikoga nema ovdje cijeli dan, a ja za sat i pol moram ići :( .