ajme, nelzi, drži se. jeste sami ili imaš još nekoga da ti pomogne??
Printable View
ajme, nelzi, drži se. jeste sami ili imaš još nekoga da ti pomogne??
Strahinja ~~~~~~~~~~ :heart:
:zaljubljen:Citiraj:
mamanatali prvotno napisa
Nelzi..ja se sjećam da sam Janu davala Panadol baby, oko 2,5 ml što ti je oko 60 mg svakih 6 sati a to ti je skoro pa ista količina koja stane u čajnu ili kako kažeš kafenu kašičicu. Ali nismo baš kurili 40! Valjda će ti se ubrzo Sanja javiti!
Strahinji pusa!
Strahinja,brzo ozdravi,zlato malo!! :heart:
I nas je tako doktorica prestrašila kad smo završili na ifuziji jer nije htio piti.Rekla je:"Znate ,roditeljstvo je velika odgovornost,ako vam dijete umre vi ćete odgovarati!" :shock: :shock:
Al ipak sam mu od tog dana doslovno gurala tekućinu u usta,onako na silu.
I bilo bi dobro da kupite rehidromiks,pa da mu to opopiš u vodu ili čaj.Da dobije potrebne vitamine!
nelzi mala žlicica je 5 ml
koliko strahinja ima kila? uz sirup dobijes uvijek i zlicicu ili spricu za doziranje ako ima preko 10 kg mozes mu dati 1,5 zlicicu ibuprofen sirupa (7,5 ml) svakih 6 sati kod temperature preko 39
Strahinja :love:
samo na brzinu - pusa ozdravilica Strahinji! :*
Nelzi, Zach je jednom imao visoku temperaturu 39.7 i tada su nam pomogli voltaren cepici (ali samo pola i strogo paziti na razmak). samo sam mu 2 dala i vec se sve bilo sredilo.
cure hvala!
pored toga sto non stop sisa, pocela sam da mu pre dojenja dam najpre vodu, i danas mnogo vise piski.
lali, dajem mu pikovit sirup a treba mama da mi dodje pa cu joj reci da donese i rehidromix, ili nesto slicno. Hvala na podsecanju.
evo sad mu je vidno bolje. Ustao je, pobacao igracke po sobi :tele: , a temperatura pre pola sata je bila 37,5 C !!!
super!
Super!
vibrrrrrrrrrrrrrrrrr za Strahinju!
Sad imamo drugi problem. Odbija sirup. Sa tim je poceo od sinoc jos u bolnici kad mu je sestra spricem sipala u usta. Verovatno se isprepadao.
Probala sam sa razlicitim kasikama, pa spricem, pa iz 100 poza, ali neprestano place, baca se, sav se zacrveni, gura me... a mora ga popiti, antibiotik je.
Any idea?
http://www.roda.hr/rodaphpBB2/viewtopic.php?t=30560
Pogledaj ovdje malo...možda ćeš naći neku ideju kako Strahinji dati sirup!
ah nelzi ...nadam se da ste bolje
mi smo isto bubani, a taman sam se bila pohvalila, u jednom danu došli do 39,8, i tako dva dana, sada mu je puno bolje, na antibiotiku smo, ja radim -ne smijem više na bolovanje, bila sam samo prvi dan s njim, drugi dan baka-deda, a sada će dva dana mm
ni nama nisu baš pomagali lupocet čepići, tek za sat vremena, a panadol baby tek za cca 45min, baš ću nabavit voltaren čepiće za drugi put
svi naši planovi za maškare ovaj vikend padaju u vodu kad smo bubani...
Mamanatali - frizura je za 5!
bubinima ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
:* bubanima!
opet ima 39,6C
poludecu, nikog zivog ne mogu naci da ode do apoteke i da nam donese onu kesicu sto sluzi da se sakupi urin. U bolnii su nam rekli da obavezno damo urin na analizu ako opet bude visoka temperatura. Joj stvarno cu dobiti nervni slom od brige.
a joj, :* strahinji
Joj, nelzi, baš mi je žao što to sve prolaziš sama.
Za tzv.obični urin možeš uzeti i malu staklenku od ****-a ili neku sličnu, pa ju iskuhati (samo ćeš ga onda morati staviti u kadu i vrebati kad počne piškiti da uloviš). Ako je u pitanju urinokultura onda bi ipak trebala imati vrećicu. Ali koliko sam shvatila vi ste već na antibiotiku, ne vjerujem da se sad razvio nekakav uroinfekt naknadno. Sigurno je u pitanju viroza.
Ja sam s Tinom prošla dvije viroze u mjesec dana, obje s temperaturama oko 40, s tim da je ova druga bila upravo ovakva kako opisuješ-visoka temperatura, pa dan i pol bez temperature, pa onda opet visoka temp. Ja sam nakon tog ponovnog skoka mislila da je prešlo na uho i bili smo na pregledu-sve je bilo OK, a pedijatrica je rekla da joj u zadnje vrijeme svi dolaze s takvim varijacijama temperature.
Nadam se da će Strahinji uskoro biti bolje.
nasla sam sestru, pa sam mu montirala tu vrecicu.
Mamanatali, mi smo pre mesec dana od prilike, imali kontakta sa jednom nasom rodjakom koja je imala mononukleozu. (najpre smo imali kontakt jos dok nisu znali da ima tu bolest, a posle kad je ozdravila. sada je ona opet nesto bolesljiva, i ja mislim da mozda ona nije ni bila skroz zdravakada smo se sa njom druzili ovaj drugi put). Ja se nekako plasim da nije mozda to u pitanju i kod Strahinje. Pedijatrica kaze da misli da nije, ali koje bih jos pretrage urina (kad vec nosimo radi ovih uobicajenih pretraga) mogle da se urade? Kolika je inkubacija za mononukleozu?
Da li moze da se desi da virus negde "odluta", pa da je to uzrok toliko dugoj temperaturi? Ne znam sta da mislim.
nelzi,baš sam ti odgovorila na onom drugom topicu, inkubacija je 4-8 tjedana (po nekim autorima je kraće-oko 2 tjedna ), a kod ovako male djece često prolazi blago i bez jako izraženih simptoma. Dokazuje se raznim pretragama-sve su iz krvi (gleda se diferencijalne krvna slika, protutijela na Epstein-Barrov i citomegalo virus koji su uzročnici ove bolesti). Simptomi su :umor, slabost, grlobolja, povećani limfni čvorovi (vrat, pazuha), jetra i slezena, povišena temperatura (uglavnom ne ovako visoka), osip na nepcu, a ponekad i po koži (sličan rubeoli) itd. itd. Liječenja, kao i kod svih ostalih viroza, nema, odnosno simptomatsko je-skidanje temperature, nadoknada tekućine isl.
Prema svemu navedenom ja ne bih rekla da S. ima mononukleozu, već respiratornu virozu koja hara i Zagrebom zadnjih tjedana.
Držite se!
mamanatali, hvala na informacijama.
mnogo mi je lakse kad neko ovako razlozno kaze svoje misljenje, nego kad samo odmahije rukom.
Cekam da se probudi, pa cemo meriti temperaturu.
uh kad ce se ovo vec zavrsiti :sick:
Koliko već ukupno traje?
Nelzi,držte se!
Puse Strahinji! :heart:
pocelo je u nedelju u noci, sa temperaturom 38,3 pa je sve do juce ujutro bilo 39 i vise. U sredu uvece je bio jako jako placljiv (tad je t malo pala na 38,8) i sa tim raspolozenjem je nastavio i juce. Juce mu je spala i do 37,5 ali je bio jako jako placljiv i razdrazljiv, sto nije bio dok je imao onu visoku t.
Kod Tina je trajalo od subote rano ujutro do petka popodne. Od toga 4 dana konstantno temperatura oko 40oC. Jeo nije ništa, čak je i za siku vikao "Neće" a ja sam ga nalijevala Lupocetom (paracetamol) i Dalsyem (ibuprofen)-na kraju je dijete od tog režima dobilo i par proljevastih stolica. Cijeli taj tjedan on je doslovno proveo na mojim rukama jer je bio uuuužasno cendrav. Izgleda dramatično i dugo traje ali prođe ;) Vjerojatno ste pri kraju, izdrži!
joj, nelzi, držite se, mislimo na vas dvoje!!!!! :heart:
sad opet nema t.
ipak necu nositi urin u lab. nemam koga poslati, a sa njim, da ga opet mucim i vucem, ne mogu.
i strahinja nece nista da pije. jedino hoce da sisa non stop, ali i pored toga, kad mu temperatura skoci, pelena mu je satima suva.
je l i tin imao dosta slajma?
Strahinji ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ :*
Je, bio je krcat šlajmom. Pogotovo noću je to strašno zvučalo, onako vlažno, zrelo, svaki put kad bi se zakašljao mislila sam da će povratiti. Dobro je što hoće sisati, ali mu i dalje stalno nudi vodu (ili šta mu je već najdraže). Gutljaj, gutljaj, nema veze. Kod nas ponekad upali da, kad on neće piti, ja uzmem njegovu bočicu i pravim se da pijem, pa onda odmah i on promijeni mišljenje.
Eto i mi smo bubani!
Zvali me iz jaslica, temp tada 38,0 C..došli doma, Jan normalno raspložen ali okice se cakle, ručao u jaslicama...zaspao i puno kašljao i evo sad opet pajki i dosta mi kašlje. Za mjerenje temp. čekam MM da dođe jer sam mu pokušala izmjeriti u guzi-nema šanse!! A pod pazuhom sam uspjela na kratko, tri minute i tada je bila 37,8 C...
Ne znam...a baš sam se hvalila kak mi je zdrav :(
naša teta čuvalica je na rubu bolesti, danas je čuvala elu (nisam imala izbora, nadam se da joj nije ništa 'donijela'). budući ne znamo kakvo će stanje biti u ponedjeljak, otišla sam jutros do jaslica izvidjeti 'situaciju'. 'situacija' je: teta na sumamedu, grupe spojene, djeca hriplju i sve popratno. sad mi preostaje samo nadati se da će teta čuvalica do ponedjeljka bit ko nova.
razgovarala sam s jednom mamom iz eline grupe - veli da su popili četiri ture antibiotika od rujna, dva tjedna vrtića, tri doma ... malena je imala istu onu bakteriju kao i ela kad je završila u bolnici, vrtićka zvjerka. i nikako je, očito, ne mogu iskorjenit.
neki moj point je: nađite čuvalice tko god može, jaslice su katastrofa. ako je dijete sa supersoničnim imunitetom, ok, ali ako nije, nema smisla. baš svačija iskustva govore tome u prilog.
najmanje želim pametovat, sva'ko svoje zna, samo mi je se danas iskristaliziralo ono očito i djelim eto s vama.
zdravi bili :love:
Jan je bio sad mjesec i pol dana u komadu u jaslicama pa sam se ponadala kak će sve biti super! A možda još i bude..
A i u ovim privatnim su manje grupe+više teta tak da je stvarno ok..i što je najbolje, bez pretjerivanja, Jan jako voli ići tamo...
A i bitna je razlika u cijeni jaslice/čuvalica..pa makar i privatne..riječ je ipak o tisućici...
bubani :love:
bas mi je zao strahinje sto ga ovoliko drzi, mogu mislit kako vam je.od same pomisli na cepice vrecice mi je zlo.Ni jagic vise nece sirup nikakav, dok se nije razbolio zadnjih puta nekako sam mu na foru uvik uspjela dati multivitaminski sirup, ali od onda vise nece pa nece :/ .
Jan :love:
bubani :love:
bas mi je zao strahinje sto ga ovoliko drzi, mogu mislit kako vam je.od same pomisli na cepice vrecice mi je zlo.Ni jagic vise nece sirup nikakav, dok se nije razbolio zadnjih puta nekako sam mu na foru uvik uspjela dati multivitaminski sirup, ali od onda vise nece pa nece :/ .
Jan :love:
Držite se bubani i mame! :love:
:* bubanima.
Ja Luki dam sirup na ovu foru: otčepimo bočicu pa njemu dam čep,onda ulijem u žlicu (on sve budno prati) i onda mi on začepi bočicu i ja mu istodobno dam žličicu u usta.On je toliko zaokupljen tim čepljenjem da bez problema popije. :)
mi ovako jedemo :lol: ...Citiraj:
lali prvotno napisa
Strahinji velika pusa i da sto brze ozdravi!
Mi smo isto muku mucili zadnji put kad je dobila nekakav sirup, ali stvarno je bio odvratan, jadno dijete, kakva su to nagovaranja bila i nema sanse da joj dva puta prodas istu foru, nece pa nece, inace voli multivitaminski siruo piti i propolbaby, ali taj sirup nikako.
Pozdrav svim bubanima, Tonkica je bila prehladena, ali smo inhaliranjem i sterimarom sve rijesili.
he he :lol:Citiraj:
miha prvotno napisa