-
Anci, budući mi iz Dalmacije imamo malo drugačije nazive, žganci su pura odnosno palenta? a šta je žuti griz?
Još me zanima, apricot je napisala za proso, baš sam uzela u dm-u, ali to je kao za odrasle, nema pojedinačno za bebe kao (kršitelj koda)ove rižine pahuljice, na sastavu piše samo prosene pahuljice i neprevedeno na njemačkom masnoća 2,9 g, ugljikohidrati 72 g i bjelančevine 11g. Mislim da bi to mogla davati 6,5 mjesečnoj bebi?
-
katalena, ja nikada nisam uzimala te neke pahuljice. ni od kakve žitarice.
spremala sam običnu rižu, obično proso, obične žgance/palentu/puru...
ništa za bebe...
jer, sve što je "specijalno" je i obrađeno, na neki način prilagođavano... umjetno stvoreno.
i služi nekome za zaradu.
-
Da, žganci su palenta ili pura.
A žuti griz je griz skuhan na mlijeku s palentom. Ali moja kćer je starija od tvoje, ja sam njoj kuhala na kravljem, ona će za koji dan 15 mj.
Tvoja beba je za to po mom mišljenju premala.
-
sigurno, ja njoj sve kuham samo na vodi, niti adaptirano niti izdajam.
-
da li je netko počeo baš sam početak dohrane sa palentom (skuhanom na vodi sa par kapi masl. ulja)? vidim u tablici dohrane da je ona među prvim namirnicama...nekako mi izgleda "lakša" od rižinih pauljica...
-
evo, mi se dohranjujemo već neka 3 tjedna i jedemo palentu upravo tako, sa maslinovim uljem((: i super joj je!!!
-
a koju kupujete i koliko dugo ju kuhate?
-
i mi smo isto poceli dohranu s purom tj palentom.cini mi se da sam uzimala zlato polje i kuhala bi je 3,4 min.
-
I mi palentu jedemo od početka dohrane i super nam je za sve kombinacije, s povrćem, voćem... i jako je brzo gotovo, 3 minute otprilike. Uzimam Franckovu instant palentu. Probala sam i Severovu, ali puuuno se duže kuha (mislim i više od 10 minuta) i nekako mi je tvrđa, oštrija, pa sam nju prestala kuhati, jer čak ni meni nije bila ukusna. Ne znam, moguće da ju treba još duže kuhati...
-
M. isto jede palentu skoro od pocetka, ali ja kupujem onu u Dm, na kojoj piše da je glutenfrei. Ona ju obozava jesti rukama.