smile8 prvotno napisa
Zasto sam odustala nakon 11 mj od kamarisa?
Ja sam fanatik platnenih! Tijekom trudnoce sasila sam ih 40kom i 60 ulozaka.I jos smo kupili paket kamarisa.
Ali- Nije ih bilo problem prati-susiti.
Jedino sto su se raspale, i skoro sve ( Kamaris ) imaju rupetine tj raspadaju se po unutarnjim savovima tj tamo gdje je sasiven unutarnji ulozak.
Ali ni to nije razlog.
Pravi razlog je ovaj- od prvog dana je dijete imalo platnene pelene. Od prvog dana je dijete plakalo i plakalo ( grcevi ), nije spavalo, a kad bi i zaspalo trudila bi se nikako ju ne probuditi( bukom ili sl ), jer to bi znacilo sati i sati nosenja, a ja imala De Querveinov sindrom ( ko nije imao, ne zna koja je to strahota ). Pelene se mijenjaju svakih dva sata inace promoce.
Kada je curica postajala veca, vise bi i piskila. Po noci nisam mogla mijenjati pelenu da je ne probudim( ali bih joj ipak promijenila u 99% slucajeva uz ogromne zglobne bolove)- sve bi promocilo, ne samo plahta, vec bi se i madrac natopio, a ponekad joj je body do vrata bio mokar. Mozda da zastitne nemaju onaj upijajuci rub, mokraca ne bi izlazila van.
Kada je pocela hodati, Kamaris su bile ooooogromne, i zuljale je po bedrima i ostavljale crveni trag, tada smo rekli dosta i poceli sa pampersicama i preporodili se.
Necu ni spominjati tvrdocu pelena!!!!!Nikako ih omeksati!!!!Tvrdo ko kamen.Susila sam ih u susilici i jedino su tada bile pogodne i mekane za stavljanje, ali zbog toga susenja su se brzo i poderale. Pokusala sam ih omeksati i sa octom i vise ne znam ni sama sa cim....uglavnom, totalno razocarenje.
Sto je najsmjesnije- sada su u ormaru i ovih dana sam mislila ih joj staviti,naravno samo preko dana, zbog vrucina, i zbog toga sto je nekako pocela kuziti da se "tamo" nesto obavlja.
Nikada nije imala osipe,ni od jednih pelena, niti mazemo ikakvom kremom.
Svima preporucam platnene i ne govorim o nedostacima( bar ja mislim da su to nedostaci), jer mislim da su bolje tj najbolje za bebe.