VIR 80 ali u enormnim količinama. Jer sam stavljala 3 istodobno!
Printable View
VIR 80 ali u enormnim količinama. Jer sam stavljala 3 istodobno!
Gaćice u apoteci, samo pazi da ne fulaš veličinu. Trebaju dobro držati ali ne smiju stiskati oko bedara
meni su jednokratne gačice od chicca bile užasne ali zato su im ulošci odlični, cure koje su ležale pored mene u sobi su mi zahvaljivale jer sam im podijelila te uloške. prvih 10-ak dana su mi bili spas jer su ogromni a kasnije sam prešla na manje, always ili sl. više se i ne sjećam koje. čini mi se da ti od chicca koštaju 60-ak kuna, i ako se ne varam ima ih 30 komada. jednokratne gačice od chicca koja sam ja imala nisu bile mrežaste i poludila sam u njima . inace u bolnici smo dobile te mrežaste i super su mi bile...
ja kupovala 1-kratne gacice u hospitaliji!
prodaju se na komad!
ne sjecam se vise cijene!
Ja sam obišla sve apoteke, i kod nas kada pitam za jednokratne gačice magistre se izbeče s nerazumijevanjem i nude gaće za inkontinenciju, gumene. Oni koji ipak znaju što tražim (kada vide stomak do zuba) potraže i nađu uglavnom papirnate, ali im je cijena tolika da bi mi se više isplatilo kupiti pamućne gaćice i koristiti ih kao jednokratne. Ono što bih željela kupiti su upravo ove mrežaste, koje se mogu dobro razvući i ne stišću i ne žuljaju, ali na žalost, Vinkovci su očito velika provincija.
ja sam imala svoje gaćice koje inače nosim i nije mi to bio problem.
Veći problem bio je to što je negdje treći dan sve to počelo užasno smetati i svrbiti (ne znam da li od izrastanja dlačica ili od zarastanja šavova, a možda i oboje), pa sam čula da je cimerici jedan od doktora rekao da je najbolje da čim dođe doma sve to skine i bude što više može bez gaća jer je za šavove najbolje da budu na zraku.
E pa čudile se ili ne ja sam to napravila odmah (gledala sam da me nitko ne skuži :oops: ), lijepo sam se riješila i gaća i uloška. Lohije nisu bile tako jake više, pa sam samo stavila onu plahtu popreko kreveta a spavaćicu povukla malo gore da se ne sprlja i pokrila se s drugom plahtom. I onako se nisam mogla puno micati. Jedino bitno je bilo prije vizite okrenuti onu poprečnu plahtu na čistu stranu ili skroz presvući krevet (nosili su nam svaki dan čiste plahte i spavaćice a presvlačenje kreveta je bio naš posao za razgibavanje). Više jednostavno nisam mogla imati na sebi nikakve gaćice ni uloške. Kad sam došla doma nastavila sam s tom praksom - i onako je bilo vruće za poludjeti - i bila sam lijepo bez gaća. Preko kreveta sam isto stavila jednu plahtu poprijeko i još jedan ručnik ispod sebe.
Cure, bila sam jučer u DM-u i kupila si uloške VEO. Tamo im je cijena 5,90 kn za paket.
Inače, ja imam shemu sa frendicom da sakupljamo skupa one naljepnice i kada popunimo knjižicu (a zajedno ide puno brže), onda odemo u tzv. veeeeliki shopping (pričekamo da se nakupi velika narudžba). Uglavnom tada dobijemo popust od 15%. Eto, tako da sam ja ove uloške dobila za 5,00 kn.
VEO su bolji i jeftiniji od VIRA
ja kupila i jedne i druge. Gotovo isto izgledaju, samo vir 80 imaju onu foliju, podlogu koju cure spominju, valjda da ne promoče.
ali ako se ispod vea stavi always, ne bi grebalo biti problema.
nije da govorim iz iskustva, jelte - nego se pripremam :)Citiraj:
matsa prvotno napisa
potpisujemCitiraj:
banshee prvotno napisa
Ja sam imala veo ali i always. Kombinacije je bila 2 alwaysa dolje i 2-3 veo uloska na njih. Niti jednom mi nije procurilo a stvarno sam jako krvarila.
jednokratne gacice: ima ih u DM-u od chicca, ali sam negdje prije vidila da ih sada ima i od DM-ove marke. nisam gledala cijene, ali su sigurno jeftiniji! ja sam si tada kupila mrezaste gacice za inkontinenciju (da bolje drze one pelene, valjda) u ljekarni. dosta su povoljni, mogu se kupiti po komadu i - ono najbolje - od pamuka su (mogu se prati na 60, ali sam ih ja ipak bacala) pa se ne lijepe i ne kidaju ako je koza jos malo vlazna!!! tako da ja svakako savjetujem, da probate s tima. cini mi se da sam ja platila 12,50kn za 5 komada!
dobrih jednokratnih gaćica ima i u muelleru, mislim da dođu 15 kn (5 kom)
U hospitaliji sam kupila jučer 5 kom za 20 kuna. Jako su smrdile - eno ih u mašini, perive su na 60. Nadam se da bu dobro poslije toga.
Kupila sam dva paketa DM-ovih jednokratnih gačica, svaki cca 15 kN, a u nutra ima 5 gačica, mada ni sama neznam zašto sam ih kupila, jer sam u merkuru tak i tak nosila svoje, a kad je bila vizita najavljivala se sa cure gaće dole i sve smo ležale bez ikakvih gača samo s uloškom među nogama
Vir 80
ja sam baš neki dan raspakirala vir 80 i veo - apsolutno identični ulošci, osim što vir80 imaju tu plavu traku s donje strane da ne promoče valjda pa su i malo teže savitljivi..
ja sam kupila i jedne i druge i još evo upravo prenatalove za to, pa ću vidjeti kakvi su - kad rodim jelte :)
svoj glas dajem vir 80
veo (meni ugodniji)
U merkatoru veo ulošci isto 5,90 kN, ako nekome treba.
Cure, ne mogu više nigdje naći Vir 80 uloške, pa moolim ako neka od vas zna gdje se mogu kupiti da mi napiše. Hvala.
ja sam ih uzela u mercatoru kad sam naručivala online, ali nije ih bilo u online ponudi, nego kad su me zvali zbog nečega sam ih zamolila da i njih stave u narudžbu ako ih imaju i dodali su. tako da vjerojatno imaš u mercatoru u vukovarskoj ili zagrebačkoj, paket je 10-ak kuna.
u getrou - sesvete
Da i ja sam ih svigdje tražila i nisam našla, ali imaš neke koji se zovu lola, rozkasto pakiranje ista stvar, pogledaj u DM-u, dioni, ma mislim da ih ima svugdje, samo pazi ima ih neke dvije vrlo slične vrste, ja sam se malo zeznula, jedni su ka vir, a drugi samoljepljivi.
Evo i ovdje informacija gdje kuptii VIR80: http://www.roda.hr/forum/viewtopic.php?t=83182
Dani1, jel stigao Oskar? :mrgreen:
Kupila ih danas u Getrou na Črnomercu.
gdje ih ima?
ili nešto isto/slično?
koristila Lola, kupila u dm-u, bili su mi super. s tim da prvo vrijeme bolje uzeti one s mrezicom, a ne s krilcima ako je radena epi.
E ja koristila VIR 90, nemaju krilca ali su u pamučnoj navlakici i super su mekani i odlični, vir80 su mi grozni jer su mi se ljepili za kožu kad bi se uznojila i krvarila jer su u mrežici pa mi je to bilo strašno...
Probala sam VIR 80 i Veo (Lola). Po meni nema nikakve razlike osim što VIR 80 ima na dnu kao nekakav papir i zato su mi Veo mekši ali i jeftiniji. Sjećam se da sam u KTC-u kupila za 20 kn pakiranje 4+1 gratis Veo uložaka a i vidim u ostalim centrima da su cijene upola jeftinije nego VIR 80 cca 5 kn/paket.
danas sam bila u getrou-sesvete i vir80 košta 10 kn. nisam kupila, idem vidjeti u muller. jel netko koristio mullerove uloške?
Meni su se pokazali najbolji oni od Prenatala, uistinu su veći od svih Vireva i super su. Najveće je krvarenje odmah nakon poroda, mislim da ništa drugo ne bi ni izdržalo.
Vir 90 u Sparu paket 10 kom 4,99kn
u getrou je paket vir 90 3.99kn
Drage forumašice,
pripremam kupovinu za bolnicu pa da sumiram uloške.. :yes:
Znači, uglavnom je većina rodilja zadovoljna s VEO (Lola Ribar) ili VIR80/90 (Tosama) ulošcima, a ispod se stavi jedan moćninoćni s krilcima?
Hmm, znači za u bolnicu cca 4 paketa tih mekanih, a kasnije kod kuće mogu ili platnene ili ista priča s ovim (cca 10paketa)...
Moje iskustvo s VIR-om je negativno: kližu se, promaču i mali su. Ovaj put sam si pripremila uloške za inkontinenciju - veliki su, nepromočivi, mekani, a i kaže mi jedna forumašica da u privatnom rodilištu upravo takve daju rodiljama, tako da se ne radi samo o mojoj fiks ideji :-). Evo tu je post: http://forum.roda.hr/threads/58734-U...t-nakon-poroda
ja pripremila chiccove, čula sam da su se pokazali dobri... a s obzirom da mi je termin SUTRA mogla bi uskoro nešto više reći iz osobnog iskustva.
gdje se mogu kupiti prenatalovi ulošci za poslije poroda?:oops: