Negdje sam vidjela recept tj. upute kako peci pommes na zlici ulja. Sad to nigdje ne mogu naci. Molim pomoc... Moj decko kaze: Jedan po jedan. Sigurno postoji laksi nacin! :lol:
Printable View
Negdje sam vidjela recept tj. upute kako peci pommes na zlici ulja. Sad to nigdje ne mogu naci. Molim pomoc... Moj decko kaze: Jedan po jedan. Sigurno postoji laksi nacin! :lol:
Ako se dobro sjecam krumpiri se prvo skuhaju, ali ne premekano , a onda samo malo zavrte na ulju da dobiju koricu i gust!
bebelina pa na IVF neću sigurno za pola godine ako ne i dulje koliko se već čeka a zaista sam prekrdašila....znam par cura kojima su doktori savjetovali da smršaju prije IVF pa eto i ja sam počela,neznam zašto još nemam nervozu zbog svega ili jednostavno mislim da znam što me sve čeka a imam i koga pitati jer cure ovdje sve znaju.
Evo me na 3/90 ,tj od jutra ...sada sam na poslu ali nemam krize :D :D :D
koliko smijem jagoda pojesti za doručak ..obožavam ih a strah me da ne pretjeram :oops:
U mojim papiricima o dijeti pise: saka sitnog voca. Znaci ovisi koliku saku imas... :lol: A ako ti premala zamolis nekog tko ima vecu da ti zgrabi jagodice...
laky, nadam se da nisi zaboravila poslati mi na mail knjigicu o dijeti... hvala!!!
ups jesam ali evo ide sada.sorry plavuša-policajka shvati :lol:
Dobrodosli svi novi clanovi ekipe :D
mery,bebelinin recept je dobar,a pommes mozes ispeci i u rerni,tj pecnici na masnom papiru(papir za pecenje kolaca)bez kapi ulja.Pommes kupis smrznut.
bebelina,sve sam kupila sto treba za danasnji rucak :love: .Al sta cemo sutra?Nisam raspolozena da pecem banane i jabuke,to mi se ne svidja i nije ukusno...Najradje bih japanske jabuke i svjeze smokve,ali nema ih sad.
Imas li kakvu ideju?
Laky mislila sam da ides za jedno mjesec dana.
Ciciban daj da prezivim danasnji dan! Kud si vec krenula na sutrasnji rucak? :lol: Sutra cu vocnu salatu. Samo jos nisam bila na pjaci pa moram vidit od cega ce bit.
bebelina,ovo sto danas imamo za rucak,ja OBOZAVAM!To bih mogla jesti svaki dan.A i jucerasnji je bio divan.Pretpostavljam da ces smisliti nesto isto tako ukusno i za sutra.Jedva cekam da dodjes s pijace,javi sta si kupila :lol:
Kad se ono jedu kolaci?Jel danas,trebamo provjeriti da ne preskocimo!
Curke, da vam se malo pridruzim, nakon sto sam iscitala sve, al ipak imam par pitanja.
Naime, MM je krenuo na UN-ku, a kako bih mu htjela sto kvalitetnije spremati, zbunjuje me sljedece:
1. Ona juha iza mesnog rucka je od povrca, jel? Jel moze iz vrecice?
2. Kod dana s povrcem, mogu li napraviti rucak tako da recimo stavim meso zajedno s kupusom da se to zajedno kuha, a da MM pojede samo kupus (meso meni ostaje :mrgreen: )?
3. Radite li salatu doista bez ulja?
4. Kod dana s tijestom, procitala sam da moze recimo pizza s kecapom i onim biljnim sirom Mediteran (Konzum). Jel to tocno? Jel se onda stavi obican kecap ili mogu pelati?
Jel krumpir spada u taj dan?
Sto inace spremate kod tog dana s tjesteninom?
5. Treba li se svaki dan pojesti rebro cokolade za kuhanje zbog obrane od mogucih alergija?
Pliz ak vam nije tesko odgovorite mi na ova pitanja.
Thanks!
Curke, da vam se malo pridruzim, nakon sto sam iscitala sve, al ipak imam par pitanja.
Naime, MM je krenuo na UN-ku, a kako bih mu htjela sto kvalitetnije spremati, zbunjuje me sljedece:
1. Ona juha iza mesnog rucka je od povrca, jel? Jel moze iz vrecice?
2. Kod dana s povrcem, mogu li napraviti rucak tako da recimo stavim meso zajedno s kupusom da se to zajedno kuha, a da MM pojede samo kupus (meso meni ostaje :mrgreen: )?
3. Radite li salatu doista bez ulja?
4. Kod dana s tijestom, procitala sam da moze recimo pizza s kecapom i onim biljnim sirom Mediteran (Konzum). Jel to tocno? Jel se onda stavi obican kecap ili mogu pelati?
Jel krumpir spada u taj dan?
Sto inace spremate kod tog dana s tjesteninom?
5. Treba li se svaki dan pojesti rebro cokolade za kuhanje zbog obrane od mogucih alergija?
Pliz ak vam nije tesko odgovorite mi na ova pitanja.
Thanks!
1.može ali procijeđena
2.ne
3.sa jednom žličicom
4.ja nisam probala taj sir ali mi je šalša bila zakon na uh dan ili krpice sa zeljem.krumpir spada u škrob
5.samo se jede nakon slatke večera na uh dan
šta ti je iskustvo! :D
romina - ima li pomaka sa cicomanom preko noći?
nažalost nema........ali će mi pomoći storma :heart:
ajde, bravo... mora bit nekog pomaka!
OT: ja sam danas na proteinskom danu! :saint:
Citiraj:
Romina prvotno napisa
Thanks Romina na tako brzom odgovoru.
Samo da duplo provjerim: znaci krumpir se ne sprema u dane kad je povrce na meniju, vec kad je dan tijesta, il sam u krivu???
Zaboravila sam rizu? Po onom sto sam ja skupljala, ona se sprema u dane kad je povrce (imam i recept za posnu sarmu s rizom).
Citiraj:
Romina prvotno napisa
Thanks Romina na tako brzom odgovoru.
Samo da duplo provjerim: znaci krumpir se ne sprema u dane kad je povrce na meniju, vec kad je dan tijesta, il sam u krivu???
Zaboravila sam rizu? Po onom sto sam ja skupljala, ona se sprema u dane kad je povrce (imam i recept za posnu sarmu s rizom).
krumpir jedeš na škrobni dan isto kao i rižu
kad je uh onda jedeš pizzu ,tjesteninu sa pelatima
Skrobni dan:Mozete jesti grah, grasak, soju, lecu, slanutak, rizu ili krumpir.
Dan ugljikohidrata: Kuhana tjestenina sa zacinima ili zacinskim biljem, pizza s umakom od rajcica,ili pak kakvo slano pecivo u velicini pizze.
Imam i ja pitanja;
Na proteinskom danu, juha može biti i mesna, jel da?
Ako na škrobnom danu pripremate npr. rižot s povrćem, stavljate li ulja i koliko?
Može li se uz grah dodati i orzo (ječam)?
Zar se stvarno mogu jesti krpice sa zeljem? To sam jednom jela i super mi je, molim recept, Romina?
BTW, mislim da sir, pa makar on bio i dijetalni, ne bi trebalo stavljati na pizzu, to mi nekako "za ove naše prilike" izgleda preraskošno. :/
Ja odlučih ovaj put greške i grijehe svesti na minimum.
:* svima...
ja sve spremam standardno (što se ulja tiče), bitnije su mi kombinacije.
na pizzu stavljam zamjenski sir.
na proteinskom danu se jedu juhe mesne ili povrtne - ja preferiram one u kocki :mrgreen:
mislim da može bit mesna juha ali ti je tak svejedno kad piješ samu vodurinu :mrgreen:
joj moram pitat mamu kak se točno rade jel ih je ona radila...uglavnom ne rade se od mladog zelja.na malo luka se dinsta zelje sigurno pola sata(narezano na male kockice tak da paše sa krpicama) i kad je zelje zdinstano bace se skuhane krpice (the best od mlinara) izmiješa i malo se pobibere....milina....zasitno ,fino,toplo.... :mrgreen:
Cure dal je veliki grijeh svakodnevna juha,doduše nejedem ju svaki dan ali nemogu samo na proteinski nisam tako naučena ionako se samo tekučina
mislim da NE! :(
Fritulica, to nije dijetalni sir, vec uopce nije sir, nego je radjen od biljnih masti. (I hope- tako barem kazu tete u Konzumu)
Krpice sa zeljem znaci idu na dan ugljikohidrata???
A jel se onda tjestenina moze raditi i s ostalim povrcem toga dana?
I jos jedno pitanje:
na mesni dan, jel mogu staviti da se zajedno kuha primjerice meso i kupus, s obzirom da je toga dana dopusteno pojesti salatu u neogranicenim kolicinama, pa si mislim isto dodje ako je kupus kuhan ili je na salatu :? I jel se moze isto tako i s ostalim povrcem toga mesnog dana???
Imam puno pitanja, mislila sam da je dijeta malo jednostavnija, al ove kombinacije i namjera da sve bude ukusnije me ubijaju u pojam (a jos nisam ja na dijeti :lol: )
Hvala na pomoci!
kupus ne možeš jest na proteinski dan (i mene je to davno zanimalo), jedeš ga kad je dan od krumpira i riže.
dijeta uopće nije komplicirana - ja non stop jedem jednu te istu hranu u određenim danima :lol: 8)
može jel je zelje namirnica koja se i sirova jede ;)
znači na proteinski jedeš zelje kao prilog
ma šta će joj kupus uopće ;)
osobno, jedva čekam pome - al one "prave", "normalne", mirisne :mljac:
i to kaj veliš.....meni su veći gušt krastavci salata :P
Citiraj:
Romina prvotno napisa
Po tome onda moze skoro svo povrce koje ide na salatu biti kuhano zajedno s mesom, jel? S obzirom da pise da moze mijesana salata na mesni dan.
Curke, hvala na odgovorima.
E ovo me rastužilo... :( Ma kako misliš ne možeš? niti svježe ribani, na salatu? A ja se jučer najela toga, jao si ga meni, i mislila da sam bezgrešna do sada...Citiraj:
Andora prvotno napisa
Hm...ma ja ipak mislim da može kupus... :/
Ostaje još jedna nedoumica; može li kobinacija grah+orzo (ječam)?
može svo povrće koje se jede sirovoCitiraj:
Mony prvotno napisa
Romina - meni je rečeno da kupus ide da krompirom :/
cure - zaboga, izbjegnite kupus i riješena stvar! :*
ma spada u škrob ali se jede i sirov tak da nije do kraj definiran u koji skupunu spada... :/
Huh, lako tebi reci, na mene zdjela kupusa na salatu djeluje umirujuce dok dijetarim, ne dam kupus. 8)Citiraj:
Andora prvotno napisa
A ostaje jos nedoumica: orzo+grah... :?
a čuj......nemoj baš pretjerat za zeljem jel između ostalog napuhuje.....rađe miješanu salaticu i tak a dokle ćemo mi vidjeti šta drugi kažu za zelje
kako pripremiti lignje da budu u skladu sa dijetom? S obzirom da mora biti bez ulja ne pada mi nista na pamet... :/
-uzmes lignje - ociscene
-Krakove nasjeckas na sitno, posolis lagano, popapris,prepržiš i pomijesas sa nasjeckasnim maslinama.
- sa tom masom punis lignje
- lignje postavis na veci komad aliminijske folije. Svaku na svoj komad ako je veca ili po dvije manje
- rubove folije podignes da budu ko posuda
- na lignje stavis 2-3 zlice pelata, malo persina, soli, papara, par listova bosiljka ili druge zacine koje volis i malo maslinovog ulja
- foliju zatvoris medjusobnim guzvanjem rubova tako da paketic izgleda kao uspravna lepeza ili skoljka
- peces u pecnici i posluzujes dok je vruce skupa sa folijom, tj svatko si otvara svoj paketic
nisam isprobala ali mi je bio dobar info
Romina, carica si! Probavam odmah sutra pa javim kako je bilo!!!