Sad cu ja malo skrenuti s teme :D :) Ubijte me sta mogu :D
Prvo ja nemam pojma sta sam ja osim da sam covjek. Sta pratim mislim na koje religiozne praznike uskrs i bozic. Mama mi je Muslimanka, Tata katolik a tatina mama pravoslavka pa sad ti znaj. :lol: :lol: :lol:
Nisam krstena i nisam krstila djecu a muz je krsten ali nikad ne idemo u crkvu i moja Annabel misli da je crkva dvorac, jer smo bili na par svadbi, pa ona misli princeze tu zive. :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ja ne znam ni kako bi jj objasnila jer ni sama nisam odgajana u tom duhu.
E sad skretanje. :)
Vozim Annabel u skolu prosli tjedan i kaze ona meni:
Mama molim te reci mi da Davidova mama i tata nisu u pravu kad kazu da nema Sante(djeda bozicnjaka)
Ja sva u soku :shock: :shock:
Kako mislis Annabel i ona kaze mali dosao u skolu i kad je dosao na red tjedan pricanja o bozicu i Santi mali kaze nema i mame i tate vas lazu i tako su njegovi rekli.
Naime mali je jevrej ali tjedan prije toga se pricalo o haniki(nemam pojma kak se pise) i o necem muslimanskom i sve su pjesmice ucili jer ih ima raznih.
Kazem ja njoj to nije istina i Santa postoji za svu djecu i odrasle koji vjeruju u njega(mislim Santa nema nikakve veze sa religijom).
Uglavnom zove me kasnije jedna druga mama i kaze njen mali dosao uplakan kuci.
:(
I odluci ona nazvat mamu od malog Davida da je pita da li bi ona njemu mogla to malo drugacije objasniti. Medjutim ova je iznapada ko ludu i sve okrene u religiju.
Onda se i ja saberem pa nazovem i prvo zahvalim na predivnoj honika party koji su imali tjedan prije toga i ona je organizirala i ono kako Annabel zna sad puno i o tome i da me cak pitala zasto mi nemamo manorah u kuci(svijece koje se pale u prozoru na honiku).
I onda joj lijepo ispricam sta me Annabel pitala i zamolim je da ako moze Davidu malo to drugacije objasnit,
i da ja kuzim da kad je on pita da je najlaksi izlaz reci ne postoji i Santa je laz ali ima djece koja vjeruju i on je za djecu i da ja iskreno vjerujem da nema nikakve veze s religijom i sigurno ga je coca-cola izmislila da se namlati love kad ce ona meni:
STA TI HOCES DA JA LAZEM SVOM DJETETU DA BI VI SVI MOGLI LAGATI SVOJOJ DJECI I STA HOCES ON NE POSTOJI. Pa me jos pitaPA JEL POSTOJI ILI NE. STA HOCU SVAGDJE JE BOZIC SVE UKRASENO SVE SVJETLUCA DA KAKO JE NJIMA. Mislim ja ono :shock: :shock: :shock: :shock:
Pa joj kazem ali Debi radi se o Santi a ne o Isusu. Kaze ona ja sam njemu rekla da ni vila zubilica(ili kako se vec kaze na HR) ne postoji. Ja joj onda kazem to je tvoj problem sto ubijas mastu svog djeteta ali moga neces i tresnem joj slusalicu.
Naravno svi smo zavrsili kod direktorice koja je isto jevrejka ali je to puno bolje objasnila svojoj curici o Santi pa je zamolila i ovu mamu da to malo bolje objasni a ne da kaze svi ostali lazu svoju djecu.
Vjera i religija je veoma kompleksna stvar i zato se ja tim niti ne bavim. Vjerujem da nesto ima ali sta nemam pojma.
Isto tako vjerujem da ako stvarno nesto postoji zivot bi bio malo drugaciji i moj tata bi bio jos ziv a ne da prezivi rat jedva pa da se u Kanadi naradi ko konj i onda umre u 50toj. :cry: :cry:
Sorry na duzini :D