-
Evo i mene s pitanjem..
ludim vise, em sto mi je tonci se u petak operira i sto je u bolnici, Lana je 4 dana imala jako visoku temp. bili kod doktora, leukociti snizeni crp povecan uglavnom pokazuje na neku virozu, ja na svoju ruku odnesem urin u Analize, urin uf, dosta leukocita i svega, al proteini negativno, odem do pedijatra u subotu te mu po nalazima prepise Cefalekstin, dodjem kuci i dam joj sirup,jutros primjetim osip na licu i trupu, grintava je i nervozna, stalno bi se nosila i ceskala od mene, uz to je ispovracala sve i uhvatio je kašalj, zovem pedijatra i kaze da sumlja na trodnevnu groznicu,
ponovno citam nuspojave o ljeku i sad me hvata panika jer pise da moze doci do anafilaktičkog šoka, osip povracanje nadrazeni kasalj...neznam sto da radim..on rekao da nastavi piti sirup...al mene ga je strah dat, stalno bdijem nad njom i neznam sto da radim..
-
moj 9-mjesečni sin je već 5. dan u trodnevnoj groznici.iskreno,prvi put čujem za to.
standard,3 dana visoke temperature,pa kad je pala temperatura-osip.počeo je na čelu i obrazima,pa prema vratu,leđima i stomčiću.
njega to očito jako svrbi jer stalno trlja okice i upire i trlja glavom od mene .pedijatrica je rekla da mu mogu davat fenistil kapi 3 puta dnevno,da smanji svrbež.i još je rekla da,kad izbije osip,tjelesna temperatura može pasti ispod normale,ali da ga onda treba samo malo toplije obuć.i da može imat proljev i bit posebno nervozan po noći.
i sve je tako,eto jedino,hvala Bogu,nema proljeve.
ali ne jede ništa :cry:
-
Po svemu sudeći i mi smo upravo preboljeli trodnevnu, ali me zbunjuje visoka temperatura. Tj. kod nas nije bila visoka, najviše do 38,5. Bili smo u petak kod liječnika, napravili krvnu sliku (povišeni samo monociti). Nakon točno tri dana konstantne temperature, danas se probudio osipan. Je li moguće da je to ipak rozeola? Ili da ipak odem na dežurstvo da mu pogledaju taj osip?
-
jeli mi sad pala temperatura?
osip ti bude sitne crvene točkice i kod M je bio toliko gusto da se na obrazima to sve spojilo u jedno pa su izgledali ko plikovi.
vjerovatno ti je to to,ali ako te ipak zabrinjava odvedi ga u pedijatra pa barem da budeš mirna i da znaš što je
-
Da, otišla temperatura, pojavio se osip. Izgleda upravo tako kao što opisuješ. On je zdravo, živahno dijete (izuzmemo li osip). Valjda može biti trodnevna i s nižom temperaturom (ja sam ziheraš pa ćemo otići kad se probudi da nam potvrde dijagnozu :mrgreen: ).
-
nije ni moj imao previsoku temperaturu,do 38.8,mislim da nije išla preko toga koliko se sječam.a osip mu je trajao oko 5 dana. ja sam zvala pedu na telefon pa mi je rekla da je vjerovatno trodnevna ali je isto tražila da ga dovedem da potvrdi tako da nije s gorega da i ti svog odvedeš da ga pogleda.
-
Definitivno rozeola. Sestra skužila već na vratima. Ne mora biti visoka temperatura. Dr kaže da nam tek slijedi pravo osipanje, da je ovo sada tek početak :/ .
Čim je temperatura prošla, ja sretna.