ja sam odlučila da se nećemo natjecati 8)
a ogodinama isto neću :mrgreen:
Printable View
ja sam odlučila da se nećemo natjecati 8)
a ogodinama isto neću :mrgreen:
evo nas s vikenda
pa, Maruška, lijepo da smo se konačno upoznali :lol: tko bi rekao da ovakav slatkiš ima takvu naočitu mamu...
i što kažeš na naše fotke, rekla si da si ih pregledala, a komentara nikakvog, što je za tebe, recimo, nevjerojatno :lol:
traktorka, pošalji ti lijepo fotke meni pa ti ih ja stavim u album, no frks, nek se vidi raskoš... , uostalom cure hoće još zajedničkih, a ja ih više nemam jer se od tvog M-a koji im je bio stalno za petama s objektivom nije uspjelo djecu niti slikat :lol: :lol: :lol: :lol: ...ovu smo nekako uspjeli ušićariti ....vidiš MM-a kaže tvom M-u: "čuj hoćeš se molim te malo pomaknut da ih slikam" :oops: :oops: :oops: :lol: :lol: :lol: , al neka bar ćemo imat prave profi fotke
danas je patrik išao u jaslice nakon više od dva tjedna :( i nije mu se baš išlo, kad smo došli na ulaz vikao je: baka, baka - jer naravno kod bake je ljepše nego i vrtiću. Grupe su spojili ako sam dobro vidjela na vratima čak 4 :shock: :shock: :shock: , djece je već ujutro bilo 15-ak i to koliko sam vidjela nikog od njegovih iz grupe iako kad sam pitala teta ih je nabrojala, ali ja nikoga od te djece nikad nisam vidjela. Teta isto nepoznata, al nadam se da je bar popodne neka naša.
Kako ćemo moj sin i ja preživjeti ovaj dan, vidjet ćemo.....
Pošaljemo ti fotke čim stignemo ,valjda još ovog ljeta :oops: !
Fotke su stvarno super,tj. naši klinci,pa kad ih nitko neće hvaliti , ja ću : BAŠ SU PREKRASNI !! :P
ajme, ja već išla gledati da nisam na krivom topicu, da nisu otvorili neki novi broj ZPB-a :lol: :lol: :lol:
od nikog ni traga, ni glasa, pa nisu valjda SVI na moru....
Izgleda da jesu :( ,mislim,blago njima i mi bi vrlo rado,a čini se da nećemo prije kraja 8. mjeseca . A do tada smo u betonu i na vikendici , a od kad smo bili na moru , Roku baš bazen nije najmiliji,traži jadničak more a nikako da ga nađe :mrgreen:
Šaljemo Patriku puno :*
Evo, ja ću Vas prokomentirati,iako imam običnu vezu, ne iSDN, jer sam na Šolti, al kad tako kukate, morala sam pgledati zajedničku sliku :mrgreen: .
Trak-gledam Roka,kao da vidim Juru (i kad čitam što pišeš :heart: ), i on UVIJEK ima na rukama rukaviće, čak su mu i na ruci ostali svijetliji tragovi na mjestima rukavića.
Stijena-Patrik ima tako blaženu fačicu, štp da ti kažem umiljato stvorenje :saint:
Zajedno, pre,pre,preslatki su i znam da ste uživali pa mi je baš drago radi Vas :love:
Na Šolti sve po starom, J. zeza s kakanjem hoću/neću faza...proći će.
trak, na što smo spale, da moramo žicat da nas komentiraju :lol: :lol: :lol:
wana, hvala za komentar, i više je nego odličan
nego kamo nam se Maruška sakrila
sigurno gleda sve slike po forumu, pa ne stigne postati na zpb-u :mrgreen:
Wana- :love:
I nama ostali tragovi na rukama :lol: ,a i po ponašanju (a i veličini) Roko i Jure su čini se slični,evo i mi štrajkamo sa kakanjem u wc,jutros je htio samo u pelenu :roll: ,ali zato bez problema piški u lonku ili wc,iako se ne nadam skorom skidanju pelena,a po noći da ne govorim !
Mašemo vam i Juri isto velika :*
Stijena-e baš smo jadne :lol: ,nema veze,žicat će i drugi komentare,a mi ćemo 8)
:lol: :lol: :lol: a joj ova žena mi uvijek uljepša dan, čak i kada gledam u koji zid da se zabijem :( .......Pa mislim djeca su preslatka, a zajednička fotka mrak, pravi frendovi.....Citiraj:
traktorka prvotno napisa
da bude sada da sam ovo napisala zbog traktorke, bih ja to svakako samo danas mi nije dan :/
Bera-hvala ti draga, a ja ti jedino mogu reći :taps: i :love: i :* i :bye: !Citiraj:
bera prvotno napisa
I nemoj se puno živcirati!!
da, bera, baš ti hvala za komentar :lol: , pravi si frend :love:
pa mislim što je ovo?
a tko je 1. iskomentirao, meni ni hvala :lol: :lol: ni pravi frend :lol: :cry:
Dečki su preprepreslatki!
Ja prijavljujem Leu kupačicu, jučer u Malinskoj dogodio se klik i ode dijete u more, brčka se, smije, kako je jeeeepo ovo mooooje..... :D
He,he-baš sam se nasmijala !!Citiraj:
yasmin prvotno napisa
Ma Yasmin :* ,imaš pravo,ti si prva komentirala !!
Sorry na duševnoj boli :lol:
Mi smo se vratili iz Belgije, malo smo na povratku skoknuli i do Amsterdama i, iako smo se vraćali u subotu, za dlaku smo izbjegli one stravične gužve po auto cesti. Bilko je super, ali ne bih pobovila tako dugačak put autom u skorije vrijeme.
Na more idemo tek polovicom 8. mjeseca i to opet na Mljet.
Inače, AA je u groznoj fazi, cendrav je, nekooperativan, doslovno cijelo vrijeme nešto njurga, agresivan je pa onda sav mazan... Srećom je MM doma jer su mi živci nategnuti do pucanja. Sad su na Jarunu na kupancu, hvala nebesima.
Pelenu je definitivno skinuo, stavljam je samo po noći iako protestira. Inače nema nezgoda, ali je jučer na vrhuncu divljanja zapišao pod i onda još briznuo u plač kad je to vidio. Sve više manipulira i mudruje, nije nam lako :heart:
bude prošlo, možda je i uzrok u mjenjanju sredine, jer često putujeteCitiraj:
mommy_plesačica prvotno napisa
a zašto mu stavljaš noćnu pelenu? ivan je isto nije htio i ja skinula, imao je samo jednu nezgodu u 2 tjedna, ponekad se probudi pa ga MM vodi na wc, a ponekad izdrži cijelu noć, a nije da baš ne pije prije spavanja
i ivan se jednom popiškio u gaćice kad se rasplakao jer mu nešto nije bilo po volji
vibram da živčeki popuste...
:*
Točkice, ne mogu a da ne primjetim! :D Do kad ste u Malinskoj? Mi smo inače svake godine tamo. :* Pve godine idemo tek oko sredine 8 mjeseca. Još točno ne znamo. Kad tata pozavršava sve poslove! :evil:Citiraj:
Točkica prvotno napisa
Jelena se inače nije dala češljat :x . Ali ovaj tjedan sam ju čak dva puta počešljala. Popnem ju pred ogledalo i ona gleda što ja radim, a ja joj pričam kakva će biti lijepa. ;) To uvijek pali! :lol: Samo nek je lijepa i čista!
Pozdrav
Jeluška, mi smo samo vikendom u Malinskoj jer nam je blizu a šogor ima kafić tamo pa skočimo i do njega i šogorice. Možda ćemo kad bude godišnji biti dan dva duže.
Kratko, jer stvarno ne stignem....
Možda bi i stigla da se malo bolje organiziram, ali kod mene sve mora biti tip-top pa mi ostaje malo vremena. Čistim, peglam, kuham....
Za one koje žele ima priča sa poroda, da ne prepričavam (petak 13.), mi se snalazimo super, malo ima problema s dojenjem, ali i to usavršavamo, slično sam prošla s Matejom, pa ne paničarim, Petar puno spava, mislim da kad sisa da dobro sisa, Matej je savršano pažljiv, do sada nije bilo nikavih intervencija tipa ne smiješ... ne sad... i sl. Tata se više bavi s njim, ali i mama ima dovoljno vremena. Sva sreća pa je razuman, ne treba ga uspavljivati, spava cijelu noć, voli ići u jaslice (ide još ovaj tjedan ali kako koji dan). Jedino ne znam kako ću krajem slijedećeg mjeseca. MM ide raditi od 13.8., a Matej će biti kod kuće. Valjda će zahladiti pa ćemo biti više vani.
Eto toliko od mene....
Pozdrav svima, čitam vas kad uhvatim više vremena....
yasmin, ovima koje su na vrijeme komentirale smatramo da ne trebamo niti reći da su pravi frendovi :love: to se podrazumijevaCitiraj:
yasmin prvotno napisa
kad čitam ove vaše bezpelenaške priče čini mi se ko da imate veeeeliku djecu, a mi pelenaši (koji nismo ni blizu skidanju noćne pelene, a naravno niti rješavanja noćne bočice) ko da smo još bebice koje u toj fazi nećemo biti još godinama. Jel to ovisi samo o djeci ili i o roditeljima? Ja nekako ne želim ni sa čim brzati niti ga prisiljavati, ako vidim da sam ne pokazuje znakove da recimo sam odbaci bočicu jer ju traži ili skine pelene.
Jučer ja dolazim po svoje dijete u vrtić i tamo opet neka nepoznata teta, druga djeca sva starija (naravno bez pelena), vidim ja njegova bočica za mlijeko prazna i čista, mlijeko neotvoreno - nitko mu ga nije dao. Pitam kako je zaspao i jel spavao - kaže teta da je. Pitam kako je jeo jer znam da kad neće, onda neće, kaže ona: svi su jeli (bez obzira što je to nisam pitala). Sva u bedu pitam ja patrika kako mu je bilo i jel ide i sutra u vrtić - on me gleda i šuti, sliježe ramenima...nekako imam osjećaj da je to bolje prihvatio, nego ja. Čitavo popodne je bio zaigran i ne bi čovjek reko da nije zadovoljan, ali i jaaaakoooo cendrav. Zaspao je u pola 9 :shock: (ne sjećam se kad je zadnji put tako rano zaspao) - toliko o spavanju u vrtiću i to bez flaše.
Dobar dan,mislim meni baš i nije....sve mi danas ide naopako... :roll:
Ujutro se Roko popiškio u gaće,stao iznad lonke i piškio,a nije se skinuo i ode po tepihu....a onda se pokakio u wc,i šta da ja sad mislim... :?
Dakle,kod nas je poanta da on hoće piškiti kad ga pitam,i to mu je baš super,ali sam se ne bi sjetio reći,tako da kad idemo van stavljam pelenu,a ne znam jer to pametno! Ma sva sam kilava oko tih pelena...
Imam osjećaj da bi to išlo ok ali ja nikako da se odlučim :/ ....
A bočice....pa to će me dotući...mrzim bočice a ne znam kako ih bezbolno ukinuti jer se tako uspavljuje i ako bi mu ukinula mlijeko pred spavanje mislim da bi lupao glavom o zid :mrgreen: .
Imate kakve ideje????
Eto malo da se utješim...mi se možemo pohvaliti brbljavošću bez granica :mrgreen: , obožavanjem hrane i po najnovijem ga uopće ne moram uspavljivati :D .
Nije bog zna što,ali bar nešto!!
Pošalji ga u jaslice s patrikom, oni to tamo suuuupeeer rješavaju :roll:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
samo im ne daju bočicu i nikom ništa :evil:
pitam se nakoga li je dijete :lol:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Hi,hi,hi-da baš me zanima :roll:Citiraj:
Stijena prvotno napisa
A možda je i na sveki-ona je frizerka :mrgreen:
Nekad se zapitam kako može toliko pričati-satima bez prestanka melje li ga melje....mislim super što melje,ali on nema granice-ko babe piljarice :lol:
A šta je danas opet neki štrajk ili.... :?
Točkice-zavidim vam na kupanju svakog vikenda,ah,uh... :(
A svima koji se namaču u moru :bye:
Bok, VAS DVIJE brbljavice!!!(jer nikog drugog niti nema.
Trak, znaš, došla mi je teta iz Osijeka...možda je i znaš, radila je kod "Kolarića" u trgovini u Nami. ;)
J. nije kakao 2 dana,danas mu je bila tako sila i bolilo ga je(jede više i od mene i od MM-a), pa se jednom pokakio u gaćice, a onda je nakon sat vremena tri puta trčao na tutu i nazad, zovući i vičući KAKI MI SEEEE, treći put se pokakio u tutu i bio sav sretan.
Mislim da se Roko :* odlučio,a sad je na tebi red, da mu ih skineš i nema povratka.Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Kad idete vani, poneseš nekoliko komada rezervne robice,al ga,u početku, svako 15-ak min pitaš Da li mu se piški, ili mu pak kažeš: Ajde,ideš piškiti(kod J. je ovo u početku imalo više učinka)...i skinherš mu gaćice nasred puta :mrgreen: i pustiš da se popiški.
Tako je bilo kod nas,nijednom se u šetnji nije dogodila nezgoda...samo kući kad se zaigra i zaboravi(a i ja :oops: )
A kakanje u WC-potiči što više, J. je sad u fazi da nešto gnjavi,al proći će.
A da mu daš prije nego ode u krevet...jer tako rade mama i tata,rođaci...Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Ili pak,da sustavno smanjuješ količinu mlijeka...
Ili poa,slušaš negodovanje nekoliko dana...zavisi o tvojim živcima.
Ponekad mi se čini da J. shvaćam i doživljavam,a sukladno tome od njega očekujem nerealno više, ozbiljnijim i "starijim" nego što je, samo radi toga što tako dobro priča,rezonira, zaključuje i komunicira. :heart:
Wana-tetku bih ti mogla znati,jer mi držimo dućan u sklopu Name, točnije u pothodniku!! Tako da ju znam bar iz viđenja!!
Imaš ti pravo-ja vjerujem da bi trebali ozbiljnije prionuti na odvikavanje pa bi onda i rezultati bili veći,ali kad sam sva nikakva po ovoj žegi,ali nadam se da budem. Jer, mislim da ga ovako samo zbunjujem !
Hvala na savjetima :* !
A za bočicu.....hm...ne znam-probat ćemo nešto smisliti !!
I slažem se stobom u zadnjoj rečenici u potpunosti, upravo tako se i ja ponašam i razmišljam !!!! :love:
Evo i nas! Bit ću kratka jer Lovre sjedi sa mnom.
Jučer su počeli u kupaonici tako da sam dan provela seleći se, koordinirajući meštre, dostavu pločica i sanitarija,... Prigodno MM je na putu. U svakom slučaju, s kupatilom će biti puno problema, a ja na milost i nemilost radnika...
:heart:Citiraj:
traktorka prvotno napisa
Mare-naše kupatilo očajnički moli za renoviranjem , a ja se užasavam majstora,prašine,štemanja i sl.
Ajd baš kad sve bude gotovo,napiši koliko dana je trajalo i što je bilo najgore tj. jedan mali izvještaj o kupatilu i renoviranju!!
Baš super što si na godišnjem pa se stigneš odmoriti :mrgreen:Citiraj:
Maruška prvotno napisa
Šala,šala :heart:
A da si nismo nešto u rodu :lol: ( osim što sam ja u prošlom životu bila Dalmatinka,ofkors 8) ) :*Citiraj:
wana prvotno napisa
Da se i ja malo javim.
Nastojimo svaki vikend na more jer Lovro uživa u njemu. Stavili smo mu rukavice i sad pliva, idemo s njim u dublje, ničeg se ne boji.
Kad već pričate o bočicama, Lovro je ovisan o dudi prije spavanja. :/
što se tiće pelena, treba ih skinuti i gotovo, mislim da zbunjuješ dijete time malo ima malo nema, pa shodno tome on malo traži piškiti/kakati, malo to obavi u gaća
mi smo drugi dan odvikavanja izašli u grad sa rezervnom robicom prošetati, nije nas bilo 2-3 sata i nije se popiškio, treći dan je, onda smo par dana počeli svuda nositi tutu, to je trajalo 7 dana i sad sam bez brige, jutros smo bili na kavi nas dvoje, tražio me je, ja ga odvela na wc i to je to
a flašica... ivan iz nje pije mlijeko ali ne ide s njom u krevet, u jaslicama je imao dva tjedna, već sam ga onda polako odvikavala ali tete su htjele da je ima dok ne prođe adaptacija jer dudu nikada nismo koristili
prvo sam ukinula bočicu za dnevno spavanje, e sad, uopće nije bilo drame, malo je cendrao dva dana, niti je plakao, niti vrištao ništa slično
onda je MM po noći nudio umjesto flašice čašu, i naravno, nakon par dana ne da nije tražio flašicu nego se prestao i buditi, isto prošlo glatko, a flašica prije noćnog spavanja je zadnja ukinuta jer on se njom nije uspavljivao, on bi je popio, stavio na stolicu pored i onda zaspao, dajem mu mlijeko sat vremnea prije nego što ide spavati i ako traži u krevetu kažem da je već popio
jasno mi je da nisu sva djeca ista i da vjerojatno neka pružaju jači otpor
jedino ne znam kako ću maknuti flašicu potpuno jer probala sam par puta dati mlijeko u šalici no niti da bi omirisao, a mlijeko nam je jedna od malobrojnih namirnica koje on jede, meso i mlijeko, sve drugo je na žalost i dalje u tragovima... :/
E, da, Lovro mi se već dugo budi suhe pelene. On još uvijek ne pita i ne kaže kada mu se piša ili kaka. Vaši pitaju ili skužite po njima? Malo ne pratim što pišete :oops:
Yasmin-tnx,u pravu si skroz za pelene,mislim da ću krenuti u pravu akciju :D ,baš ste me fino potakle da se više odlučim !! :*
A flašica...to bude išlo puno teže :(
Paulita-ja skužim po Roku jer se počne vrpoljiti i stiskati noge i dirati za pišu! A sam još nije rekao :(
I naša kupaonica već 4 godine (otkad smo uselili) vapi za renoviranjem (na pod stavili zidne pločice - fuuuujjjj, fuge - fuuuuujjjj......), kad smo useljavali samo smo uspjeli izmijenjati sve pipe za jednoručne, umivaonik, dasku (naravno) i staviti dva viseća ormarića, jedan s ogledalom, jedan bez..., ali sve ostalo, uključujući i sve instalacije, trebalo bi van.
No, sad se nešto premišljamo isplati li se to uopće sada poduzimati jer ako (?!?!) planiramo drugo dijete, moramo mijenjati stan jer ovaj je ko stvoren za sadašnju situaciju - dvoje odraslih i jedno malecno dijete, a naravno sanjamo o kućici u nekom bližem kvartu, stavljamo svu imovinu na papir, zbrajamo, oduzimamo.....ali ni do čega konkretnog nismo došli....i tako iz godine u godinu....naša kupaonica stoji....a ja kad je vidim - vrištim.
Zato, Maruška, svaka čast, drš se...imat ćeš lijepu kupaonicu...čim pregrmiš majstore...
Paulita i mi bi najradije na more svaki vikend jer je patrik isto lud za kupanjem. u nedjelju kad smo se vraćali s vikse u zagorju patrik je čitavim putem vikao: moje, tupati (u prijevodu: more, kupati), jer smo se dugo vozili pa je valjda mislio da idemo na more :/ , ali kad smislimo da nas samo put na jedan izlet u našu viksu na otoku dođe malo bogatstvo (preko 600 kn) i 4-5 sati vožnje, onda nam se baš i ne isplati svaki vikend... :/
Ja uopće za sad nemam u vidu kako bih uopće pomislila uskratiti patriku bočicu. odavno pije iz čaše i kad hoće, ne polije se nimalo, ali kad zapne za svoju flašu sa sokom, onda mora biti ta flaša (zelena) i ni jedna druga (nedajbože žuta). A što bi mi se dogodilo da mu usred noći umjesto flaše s mlijekom dam čašu, to samo mogu misliti, zašajbao bi ju u zid, ali samo tako :lol: Nikad mu nisam niti probala dati mlijeko iz šalice, a s obzirom da ga pije i po litru i pol dnevno (nije ni čudo da ponekad i cijeli dan ništa drugo niti ne jede), možda bi malo i smanjio da mu nudim šalicu, umjesto bočice.
Ovo za pelene mi se čini u redu konstacija. Mi još za sad nismo ni probali, samo pratim nekakve signale, kojih baš i nema previše, ali kad odlučim krenuti, mislim da će to biti šok terapija u par dana ili neće uopće biti, pa ćemo odgoditi dok to njemu ne bude odgovaralo.
stijena, Lovro kaže pupati ;)
Možda bi ga mogla skinuti iz pelene. Primjetila sam da se na moru ne popiša, a cijelo vrijeme je bez nje. Iako mislim da u moru napravi. I doma kada ga stavim u kadu :roll: Ali neće na tutu ni na wc
i ja patrika sad po doma ostavim skroz golog koliko je vruće (a mi smo stalno u bazen iz bazena - na balkonu naravno ;) ) i isto nisam primijetila da je u zadnje vrijeme imao nekih "nezgoda", ali to obično bude uvijek kratko...po pola sata do sat vremena.
Samo mu kažem da nek ne piški okolo, nego nek kaže mami. Naravno još mi nijedanput nije rekao, ali isto se nije niti popiškio....zaključak????
ivan traži sam piškiti, ponekd kad se zaigra a primjetim da se drži za pišu onda ga ja potsjetim i obavezno prije nego idemo u šetnju ili autom ga odvedem na wc, kaj je najbolje on uvijek može barem malo
a kaka još uvijek od 2-5 puta dnevno
mi još od kada se rodio nismo imali niti jedan dan bez barem 2 kakanja i stolica mu je prilično mekana, to me ponekad brine
Kupaonica - detaljan izvještaj za (nadam se) desetak dana.
Pelene - slijedeći tjedan idemo na vikendicu pa ćemo krenuti s akcijom. Počela bi ja još prije par dana (otkad sam na godišnjem) ali kako smo trenutno kod moje mame, mislim da bi nas izbacila da još zapišamo kauč.
Plaža - more voli jako, rukavice nikako. Jedino je malo osjetljiv na močenje glave.
A što se komentiranja tiče... Ma svi ste mi super. Onu prvu večer sam vas odmah tila sve vidit (a imam dial-up) pa sam sve na brzinu. Stvarno je jako neobično 'kompletirati' lice uz... tekst. Nadam se da ću još koju od vas imati prilike upoznati i uživo. :heart: