Shiny, drž se! Mi krećemo na adaptaciju sljedeći tjedan, ali ide s tatom. Mislim da će biti lakše (obojci) nego da ga ja furam.
Puse svima!
Printable View
Shiny, drž se! Mi krećemo na adaptaciju sljedeći tjedan, ali ide s tatom. Mislim da će biti lakše (obojci) nego da ga ja furam.
Puse svima!
Shiny držite se, znam što prolazite i suosjećam. Nama je ovo već druga godina u jaslicama, ali s obzirom da je stalno bio bolestan, svaki novi dan u jaslicama nama je kao prvi (čitaj: još uvijek plače baš svaki put kad ga ostavljamo).
No, dobro malo ipak pretjerujem, ipak smo malo napredovali od prvih dana. Jer prvih dana on je puno plakao, spavao je po 15 minuta za cijeli dan isl., a sad se igra, dobro jede, spava (doduše samo sat vremena), a kad ga pokupim iz vrtića odlično je raspoložen (a to mi je najbolji pokazatelj da je sve u redu).
Hoću reći, ako smo mi uspjeli, uspjet će te i vi :love:
Fala curke na podršci!
Bio je danas s tatom i bilo je duplo bolje nego jučer!
Malo je cmoljio kad su ulazili u vrtić a onda se oslobodio, šetao po sobi (što je za nas veliki uspjeh), igrao se s tetama loptom i čitao knjigicu a MM kaže da je plakao kad su trebali ići jer je još htio ostati na nekom autiću koji je vozio...meni odmah lakše..
Vidjet ćemo sutra kad sam vjerojatno ja opet u akciji jer MM mora ranije na posao...
Shiny ja bih ti savjetovala da Jana, ako je ikako moguće u jaslice vodi tata, barem dok se oboje ne pomirite sa time da on tamo ostaje. Vjeruj mi, oni osjećaju naš otpor prema jaslicama i reagiraju u skladu s time, a TM je možda skuliraniji pa se i Jan oslobodi (ovo ti je iz iskustva). :love: da što bezbolnije prođete adaptaciju.
Jučer sam vidjela dvije naše trudnice, (kršitelj koda)y Školjkicu i fancy Bubimiru, prekrasne su, a gusarica je prava ljepotica :heart:
Moja ljubav danas ima dvije godine!
Opskrbili smo se svim rekvizitima i slavimo od sest u jutro, iiako pravo slavlje slijedi tek kada dodjemo u Zagreb. Inace, kada ga pitate tko danas ima rodjendan a on kao iz topa "Maja" (njegova prijateljica) :lol:
Ivane :* sretan ti rođendan!!! Sanjam i tebi čestitam, vibram da sve bude OK :love:
:*Citiraj:
Frida prvotno napisa
Ivaneeee..pusaaaa za ročkas!!!! :love:
A sanjam, baš sam te mislila preduhitriti za čestitke....
sanjaaaaa, vibrrrrrrrrrrrr
a koja sam ja...
ovo vibrrr je trebalo biti sićušno samo što uvijek nešto s*ebem!
;)Citiraj:
Shiny prvotno napisa
sanjam71 duple čestitke! :*
Ivaneeee, sretan, sretan!!! :love: :*
:sing: Sretan rodjendan Ivane :tele:
Od :heart: cestitamo 2. rodjendan preslatkom decacicu! :* za oboje!
Sretno Ivane, :*
Ivane,sretan ti rođendan!!!!!
Mi danas drugi dan u jaslicama,prošao s oduševljenjem i mene i Tome.Jučer je bilo suza kad je trebalo ići kući,a danas je tata došao po nas pa je bilo o.k.
Bili do ručka,igrali se,ma baš uživali,jedino je odspavao samo sat vremena kod kuće pa je popodne bio nervozan.
Puse velike svima!!!!
ivane sretan rođendan!
shiny baš mi je drago da je danas bilo bolje!
eto mene opet zaboravljive.
htjela sam vam još reći da sam konačno stavila slike
bubimira fotke su divne, a preslatka mi je u haljinicama!
Ivane i sanjam71 dvostruke čestitke!
Imam pitanje u vezi sa vakcinama...uh:/
Juce je S. trebalo da dobije DTP Polio Hib i MenC. Medjutim, sestra je pogresila i dala mu je samo MenC. Sad nam je ostalo (jos od proleca) da uradimo tu revakcinaciju sa ovim sto sam prvo navela, i ne znam kad jezapravo najbolje da ga vodimo. Da li bi mu smetalo ako odemo za 10-ak dana recimo, ili da sacekamo duze?
Ja opet senilka zaboravila bubimirin pass pa ako ima neka dobra dušica da mi pp-a....
nelzi nažalost ne znam ti odgovor na pitanje...
Ali ja imam pitanje!
-Mi smo u fazi "nosi mama, nosi, nosiiii" i fakat ne znam kako da se postavim. Nosim što je više moguće ali stvarno nije u redu jer bi mali gospodin mogao malo i hodati, jel?
i onda počne i zafrkavati "nosi mama, nosi" pa mi se smije a ja mu kažem "mama ne može radi to i to" ili "Jan veliki si dečko, možeš hodati nekoliko metara sam, imaš zdrave nogice bla, blaaa"..a počeo je smisleno zafrkavati to je čudo jedno....i onda smo se jučer posvađali, htio je da ga nosim i po doma (nakon cjelodnevnog nanašanja), ja odbila par puta, on počeo cmizdriti, ja nisam popustila dok nisam objesila veš i onda sam, naravno-popustila, on sretan ja baš i ne...
Je li netko u sličnoj fazi....
Uf, a da ne pričam da mu ne smijem izići iz vida, ne daj bože da odem u drugu sobu odmah me vuče "mama sobu, mama sobu"...i da..svako jutro je sa mnom na wc-u ma šta ja obavljala :roll:
Zaigra se malo sam samo ako sam u istoj prostoriji s njim.
Mislim ne živimo u 100 kvadrata, ali ako odem u kuhinju pola metra od sobe odmah me vuče nazad..
malo se osjećam zarobljeno i nemam pojma kako da se postavim..
i još nešto..sve kuži kad mu objašnjam, znam da kuži ali jednostavno je tvrdoglav dok ne istjera svoje..a ja popustljivija...
I Eva je u fazi nošenja ali samo iz razloga da može dohvatiti stvari koje smo podigli van njenog dohvata. Sve koji nam dođu upozoravamo da odmah sjednu inače ih maltretira da ju podignu. Samo što je kod nas to sve skupa još uvijek bez riječi :(
No, i vani se često hoće nositi, više nego prije. Pretrči par metar i onda se hoće nositi. Par puta smo imali scene na ulici kad ju nisam htjela podići pa se bacala i vrištala ali se brzo ispuca, da mi rukicu i idemo dalje.
Ako doma ne obratim pažnju kad me vuče za sobom onda se ljuti i tuče me ali odustane ako ju ignoriram.
Cure puno hvala na cestitkama! Mi smo jos na moru, sutra se vracamo, a od pon pocinje nasa stara rutina.
nelzi mozda da nazoves dr pa s njom porazgovaras.
I mi smo u fazi nosenja. Stalno dize ruke i vice digiiiiiii. A ja na sve vicem da ga ne nose jer to uvijek zavrsi tako da ga netko digne i on nakon dva koraka trazi da ga nosim ja, i dere se dok ga ne uzmem. Ja sam tvrdoglava, ali kako je on tvrdoglav!!!! i Ivan je priljepljen za mene cijelo vrijeme dok sam kuci. To je i bio razlog zasto sam se neckala ostaviti ga na moru s dedom i bakom, a kad ono samo prvu vecer je kukao za mnom, a onda me uredno par puta dnevno zvao i "pricao" samnom telefonski. Njima nije gotovo uopce plakao niti kada su mu rekli da ga nemogu stalno nositi niti kada mu nisu dali nesto da napravi (kada sam ja s njim obavezno place ako nije po njegovom).
Zamislite, srela sam susede dan nakon sto sam dosla i oni meni: pa da mama je stigla jucer, pitam ja kako znaju a oni meni culi smo Ivana da place :oops:
sanjam, :* :*
da svako jutro...kod nas je to uvijek i oduvijek. Al barem zna imenovat sve dijelove tijela. Ha haCitiraj:
Shiny prvotno napisa
Nosanje... Očito je to neka fora u ovo doba. I ona bi se nosila. Doduše uvijek se volila nositi, al sad stvarno hoda. Ja kažem da ne mogu zbog bebe. I nevjerojatno al ona uopće ne inzistira. Kad traži da ju dignem ja kažem: Pa zar se nismo dogovorile da mama neće više nositi, a ona veli: Da, beba. I idemo dalje.
pa kaj je ovo cure? kakvo je ovo zatišje? di ste svi?
a i neke cure se jaaaaako dugo nisu javile! vrijeme je već
Kod nas nije nosanje tako istaknuto u zadnje vrijeme. Ali ponovo smo se vratili na vrištanje i bacanje čim nešto nije po njegovom. :roll: Ali često pomaže kad ga pitam na uho:" Hoćeš se derati ili ćeš me saslušati?" Obično onako plačnim glasom kaže "sušati..." i onda stvarno sasluša, a ja meljem nešto, bilo što, o razlozima itd. Nekad kaže i "dejati!", onda mu odgovorim da se smije derati, ali neka sjedne sa strane i kad me hoće saslušati nek opet dođe. Mogu vam reći da uglavnom pali! :D
Na wc-u je uglavnom sa mnom, oduvijek...
Super mi je što su se tata i on nekako više zbližili, puno ga više traži, imaju neke baš svoje igre, tata bolje priča "jibice maje" (Nemu)...
Mame sisavaca koji su prestali sisati, jesu li još uvijek fascinirani cicama? Andrej stalno traži "siku", hoće je gledati, maziti, kad me vidi u grudnjaku, viče"mama, kini (skini)". Navečer za uspavljivanje, a nekad i u noći, zavlači mi ruku u pidžamu/majicu i mijesi. Nekad mi nije problem, ali nekad me strašno živcira... Da li postaviti granicu (već sam postavila jednu - nema diranja preko dana, samo navečer)?
i sve procese i sve naprave. tako mama ima 'aciju i tavi monić'Citiraj:
bubimira prvotno napisa
Mi smo jučer i danas slavili :)
Ivan i ja malenoj ljepotici saljemo veeeeliku pusu za drugi rodjendan - ja, potencijalna svekrva :*Citiraj:
MBee prvotno napisa
Oooooo. Evaaaa darling naša...pusice za ročkas i cmokčina od Jana :love:
Eva sretan roćkas!
Eva, velika pusa (s jednim danom zakašnjenja).
Meni je danas tak čudno... Roko je prvi dan u vrtiću, otišao je s tatom. Vjerujem da će njih dvojelakše proći adaptaciju nego da je samnom. A tak mi je čudno...inače smo nas dvoje po cijele dane zajedno...
Hvala cure!
Annie drž' se! Uskoro ćeš opet imati "zanimaciju" ;)
torta je prekrasna, možda vas kopiramo za 20ak dana!
a mi smo odustali od jaslica ove godine. nekako ćemo prezimiti svi skupa uz pomoć baka.
annie, javi kako je prošlo i drži se, njima to lakše pada nego nama.
ponekad mi je žao da smo odustali jer noa obožava klince i igranje, ali, ali....
Ra, ja sam sama, bake rade, tata isto skoro stalno tako da baš nisam sigurna kako bi to izgledalo s dvoje djece... A opet, Roko se toliko veseli društvu, obožava drugu djecu i odmah se zaigra, mislim da će se on super naviknuti na jaslice.
Ponekad mi ga bude tako žao, jer mi je ova trudnoća baš nekako teža nego prošla, pa postoje dani kada se dignem iz kreveta na svega par sati ili se uredno srušim kada odem u šetnju s njim (pa to izbjegavam). I onda sam uhvatila samu sebe kako se uopće ne igram s njim jer jednostavno ne mogu nego mu upalim crtić i to je to. A to mi je fakat koma. Ovak će se družit s klincima, igrat..
Ra, btw, kako funkcionira sve to kod vas? Kako je Noa prihvatio bracu?
Moj :naklon: svim dvostrukim mamama. Eva je za rođendan dobila bebu i kažem ja vidi kako beba sisa...reakcija je bila strašna. Tukla je mene, bebu, plakala, vrištala...i beba je naravno u nemilosti. Eventualno ju zafijati preko cijele sobe.
Mbee slavljenica je prekrasna. Lola doji svoje bebe (i medu i snjegovića) :lol:
Annie :love: