Zasto sada uvlacis dojenje/bocice/dude u raspravu?Citiraj:
Juroslav prvotno napisa
Printable View
Zasto sada uvlacis dojenje/bocice/dude u raspravu?Citiraj:
Juroslav prvotno napisa
E ovako. Dodje svekrva nosi Mejri i Ahmedu zivotinjsko carstvo i medenjake. Veli joj Mejra: Majka, ja to ne jedem, nemogu kakati kada jedem cokoladu. Ja volim voce najvise...
Veli svekrva 'Ma kakvi od voca ce te boliti guza' (nemam smajlica koji mi treba)
Nije bilo MM pa je to rekla. Naravno pred njim nebi smjela to reci.
Ja općenito ne volim pretjerivanja i pametovanja i svakome prepuštam mogućnost izbora.
Mislim da u svemu valja imati mjeru i zdrav razum pa tako i što se tiče hrane.
Moji klinci jedu sve,puno ribe, mesa, povrća i voća, vole paštu na sto načina, čušpajze i juhe. S druge stane znaju pojesti i čokoladu, sladoled, gricnuti čips pa i taj "strašni" smoki. Naravno ne svaki dan, ne za ručak ili večeru ali dogodi se. Ista je stvar sa colom i Nutellom, tu i tamo je popiju a s ovim drugim namažemo palačinke ili kruh.
Mislim da u tome nema ništa loše, oboje su zdravi i veliki dječaci,ne trgaju hranu drugoj djeci, ne prave problem oko obroka i ne vjerujem da će se njihove prehrambene navike bitno promjeniti ni kada budu stariji.
U svemu treba biti umjeren i ne previše isključiv jer svi mi želimo najbolje svojoj djeci.
Zato kaj organski ne podnosim izvlačenje na tradiciju! To me odmah sjeti izreke: "Bolje da izgori selo nego da propadne tradicija". Nije tradicija nešto Bogom dano nego nešto kaj su izmislili ljudi, i samim time nešto vrlo lako podložno promjeni. (Dobro, neki bi rekli da su i Bogom dane stvari podložne promjeni, ali to je drugi par kobasica :mrgreen: )Citiraj:
Deaedi prvotno napisa
Hmmmm, možda zbilja nisam to trebal spominjati, to je pak skroz četvrti par kobasica (a možda i hrenovki, tko zna).
mene strasno smeta kad joj neki nepoznati ljudi vani daju bonbone ili neke takve gluposti. obicno onda ja to uzmeme i kasnije bacim u smece.
inace moja ima neke svoje stvari koje obozava od slatkisa i koje smatram ok (tipa indijski orascici, cokoladice zivotinjsko carstvo, i stapice od pira) i to uvijek i trazi jer smo se navikli to kupovati. mislim da je to stvar navike. jer ako se dijete navikne na smokije onda je tesko odjednom reci ne sad ti to vise necu kupovati. najbolje ni ne poceti sa takvim stvarima.
za sada to kod nas dobro funkcionira a vidjet cemo kako ce biti dalje.
Ja sam samo jednom doživjela da mu je neka žena skoro uvalila ćevap inače se nitko ne usudi mom djetetu nešto uvaljivati ili me kritizirati jer valjda odmah zauzmem stav kada se lijepo zahvalim i kažem da mi to ne jedemo.
Samo jedna stvar mi nije jasna u ovom topicu. Zašto je vama KRUH smeće :? nekome je degutantno vidjeti dijete kako žvače koricu kruha! Dajte mi to molim vas objasnite ;)
o bijelom kruhu bi se dalo razgovarati ali crni krug je vrijedna namirnica i rado ju dajem djetetu
gdje si to vidjela? nisam zapazila.
milim da se govorilo o djetetu od 5 mjeseci koje žvače koricu kruha,ako se dobro sjećam
doroeta mislim da ti je tu jasno čemu zgražanje
Ma Sirius, pa ne bacim Kiki bonkase pred ljudima direkt u smeće, ali im uvjek kažem da mu mi nedajemo da jede bonbone i lizalice. samo sam kod te dvije namirnice striktna, ostalo može sve ali pomalo. Bonkase zafrljim u smeće kad odu...Citiraj:
Sirius Black prvotno napisa
[quote="Sirius Black"]Meni je malo :? ovo s bacanjem hrane u smeće, pogotovo pred gostima...
Ma Sirius, pa ne bacim Kiki bonkase pred ljudima direkt u smeće, ali im uvjek kažem da mu mi nedajemo da jede bonbone i lizalice. Samo sam kod te dvije namirnice striktna, ostalo može sve ali pomalo. Bonkase zafrljim u smeće kad odu...
mislim da se radilo o djetetu od 8 mjeseci, ali ajde ako je problem samo u mjesecima ondak mi je jasno. :mrgreen:Citiraj:
ronin prvotno napisa
neko je napisao da mu je grozno vidjeti bebu da jede kifluCitiraj:
Felix prvotno napisa
nakon moje bolesti-( Crohnove-naslijeđuje se sklonost)) smo počeli više paziti i inzistirati na zdravijoj prehrani, budući da prije toga nije bilo nekih rezultata.
bližu obitelj i kumove smo uspjeli" preodgojiti", pa kad dolaze donose voće i moji dečki urliču od sreće.
a ja u goste, ako i kupim slatkiš, obavezno ponesem i neku voćku ili zdravi slatkiš. pa ko voli, nek izvoli., ili bar proba. a meni je savjest mirna.
kad nam klinci dolaze na rođendane ili igranje, narežem voće, lijepo aranžiram, stavim dječje vilice i mame ne mogu doći k sebi kako kod nas jedu voće, a doma ne.
ako ponudim grickalice, to su pržene bundevine sjemenke,sezam ili suncokret, ali poneki put i čips iz bio&bio. sve plane.
no, u zadnje vrijeme je kontrola malo popustila i dopustim mu u dućanu da izabere čokoladno mlijeko, sladoled, kroki..., ali se trudim s mjerom.
i kad dođe u okolinu gdje ima svega, jede nezaustavljivo.
i točno znam što si ljudi misle.
" jadan, mama mu neda. sad se bude bar najeo."
najveća bitka su mi kravlji proizvodi, jer ih stariji obožava.
dok nismo napravili alergološki test, imala sam izgovor da ga smeta. a bake mu daju kravlje mlijeko jer nemaju rižino koje on pije. ako im ja donesem rižino, on baku pita za kravlje, koje je naravno na stolu i mogu se fućkati. jer bake za hranu ne mogu reći ne.
svoju djecu učim da hranu treba poštivati, ništa nije bljak,može biti ne-fino i nezdravo.
a ljudi polude kad ga čuju: npr. on bi nezdravu nutelu, nezdravo mlijeko..
a ja ne znam kaj je tak loše da ga učim da bira kvalitetnije.
mada će većinom između kvalitetnog i nekvalitetnog ipak izabrati ono ne...
a kak stojite s mužem? moj ne želi rižina i ina mlijeka,pa je kravlje m. uvijek doma. i zato ga je teško izbaciti. ipak je lakše kad oboje odluče, ali i svojim primjerom pokazati kaj jesti.
mislim da je vlastita prehrana i prehrana svoje djece stvar osobnog izbora svakog pojedinca.
Moji jedu ono što ja pripremim, a što pripremam je moja stvar i nema mi smisla iznositi to na forumu pa se hvaliti/pravdati.
Tuđu djecu neću nutkati krekerima niti čokoladom, isto tako očekujem da se to poštuje i kod moje djece.
A vezano uz razno razne komentare - "smeće" je relativan pojam. Ako nešto ne volite i smatrate nezdravim to ne znači da to automatski ne valja. Ja sam alergična na lignje pa sasvim sigurno neću lajati za stolom "fuj kak je to nezdravo, pržene lignje, odvratno.."
A moje osobno iskustvo je da su ljudi koji preferiraju "zdravu" prehranu ti koji više osuđuju i maltretiraju okolinu svojom prehranom. Ja jedem piletinu pa definitivno neću zajeb.. vegetarijance ako idem kod njih na ručak i zahtjevati zagrebačku šniclu. Isto tako neću mahati blitvom nekom pred nosom i forsati to kao bolji izbor od npr. čevapa.
Ko voli nek izvoli, tuđe želje i odabiri se trebaju tolerirati. Također, svaki netraženi savjet je kvockanje i ljudi to (barem ja) ne podnose.
Reci im da ti religija brani. :lol:Citiraj:
mama_jos_malo prvotno napisa
Ionako je zdrava prehrana postala kult. :D