mislim da nije, ali je on oduvijek bio nešto bolji od većine, to mi je bio i jedan od faktora za upis.
zara nije jela paštetu i zdenka sir u vrtiću :?
Printable View
mislim da nije, ali je on oduvijek bio nešto bolji od većine, to mi je bio i jedan od faktora za upis.
zara nije jela paštetu i zdenka sir u vrtiću :?
ja sam kod nas prmijetila da su izbacili cedevitu, a i puno češće jedu variva - čak i od leće, za užinu više jogurta umjesto keksa, juhe jedu oduvijek i skoro svaki dan...ali zato se uvijek tu nađe koja teta koja će im davati kikiće za svaki slučaj, da ne zaborave što je to junk food
xCitiraj:
Lutonjica prvotno napisa
bolji, ali ne i idealan. tete ne znaju što je s uvođenjem novih jelovnika, treba pitati zdr. voditeljicu.
lut, imaju sir za mazanje ponekad. meni je draže kad pročitam "namaz od sira i vrhnja s peršinom". za doručak ponekad i čokolino. a za užinu budu napolitanke ili puding, mrzim to (za razliku od andreja) i više volim kad im kuharice ispeku zlevanku, kolač s jabukama ili višnjama i sl.
/nama je čitanje jelovnika obavezna jutarnja rutina/
zar pašteta?? :?
U našem vrtiću je Cedevita i dalje uredno bar dvaput tjedno na meniju :/
Ali fakat imaju i voće svaki dan za užinu, pa tako tamo pojede i voće koje doma ignorira (npr. kruške). Sve u svemu, jelovnik nam nije baš nešto, ali ajde.
ja sam vidjela onaj u plastičnoj zdjelici, nemrem se sad sjetiti kako se zoveCitiraj:
lut, imaju sir za mazanje ponekad.
aha dukatela
sve ovo ostalo znam, ali paštetu i zdenku nisam nikad doživjela tamo u godinu dana, zato se i čudim :?
i kad imaju čokolino, onda je to onaj čokolino plus, sa pahuljicama i žitaricama i sjemenkicama, pa mi je mrvicu mrvicu lakše (samozavaravanje je divna stvar)
i zdenka sir i paštetu K. je probala u vrtiću.
E sada fakat ne znam kada je to bilo, ali ju doma sigurno nije jela a zna šta je pašteta.
Za zdenka sir sam sigurna 100%. I cedevitu - s tim da ona nije niti pisana kao cedevita, nego vitaminski napitak.
Ručak je fakat OK (mada je bilo i suhog mesa u jaslicama), ali mene ove druge stvari izlude, odnosno polako sam postala imuna kako su oni stariji.
Sve ovisi i o djetetu. F. se nije "navukao" na sokove i cedevitu, ali K. stalno žica.
Voćni jogurt se meni osobno gadi i ne mogu ga jesti. K. ga voli, F. ne. Tak da to sve ovisi od djeteta do djeteta.
Dok ovo pišem, polako mi sijeva u glavi. Pašteta je uvijek za doručak bila ponedjeljkom. Zajedno s čajem.
Možda je bila kvalitetna pašteta :mrgreen:
(Sjetila sam se kako je ravnateljica u ovom vrtiću u koji je Lea išla par dana rekla da razmišlja da djeci zimi za doručak uvede neku 'kvalitetnu paštetu')
pa možda ima i takve ako je sami rade, ko npr. od tune ili sl. - kod nas je jednom bio namaz od tune, ali iskreno nemam pojma što je sve unutra bilo i kako je to izgledalo...Citiraj:
Mima prvotno napisa
u našem vrtiću su isključivo namazi koje same kuharice prave, nikad nije bilo pašteta, svako jutro je izbor dva doručka, voće je ponuđeno kroz cijeli dan, cedevitu su izbacili, slatkiše ne nosimo
uglavnom, zadovoljni smo
ma i ja sam uglavnom zadovoljna. Malo mi je neobično da je varivo od graha jednom tjedno za ručak, a nekih drugih variva baš i nema. Teletina je nepoznat pojam. Ručak npr. paradajz juha i knedle sa šljivama. Ja to obožavam, ali moj "mesni čovjek" to ne želi ni vidjeti. Taj dan ruča kruh. Inače jedemo dva puta tjedno ribu i raznoraznu zelenjavu tako da nadoknadim onaj nedostatak vrtičkog ručka. Neki put mi se čini da u vrtiću ništa nije jeo jer doma sve pomlati i u 4h i u 7h, a i još malo voća između.
Uh, meni je drago kad bilo što pojede u vrtiću. Sve šta ne pozna uredno odbije - kao i doma (cedevitu, sok, sendviče sa šunkom i sl.) a naravno izabere jest baš onda kad je npr. čokoladni mousse za užinu kao danas (čokoladu nisam ni doma uspjela izbjeć, kad sam ja ovisnik, a ni inače moram priznat nisam baš dosljedna sa zdravom prehranom).
Inače često imaju juhu, neka variva-kelj, grah i repa i sl. i to fino smaže i meni se čini ok za dob od 3-4 godine. Nije mi loše da bar jedu tu "domaću kuhinju" umjesto pomfrit i hrenovke, kad već nije bolje, barem je kuhano i jušno. Ni kod nas nema blitve i špinata, to ste dobro primijetile, valjda je prepipljivo za čistit i spremat, ali to imamo često doma. Od ribe panirani riblji štapići :/
kod nas jedu špinat i dijete mi zna smrdit na češnjak samo tako :lol:
kod nas je baš danas špinat na jelovniku :mrgreen:
baš sam se danas nečeg sjetila, a to je specifičan smrad stolice djece nakon hrane u vrtiću. To je naročito bilo izraženo u jasličkoj dobi.
pretpostavljam da je zbog vegete ili šta već stavljaju u hranu.
ma kod nas već u 8 ujutro smrdi cijeli kvart. i naravno poslije sva odjeća u kojoj je dijete bilo u vrtiću. tako je valjda sa svim velikim kuhinjama, od vojarni, studentskih menzi..
ma mene najviše smeta taj drugačiji miris. i to mora biti nešto što mi doma ne koristimo. Nije luk niti češnjak - toga ima kod nas u izobilju.
To je vjerojatno vegeta, juhe iz vrećice ili kocke i tko zna još što.
Posebno sam osjetljiva jer su moji oboje bili jasličari i onda su to dobivali od prve godine života
Ima li neka mama iskustva sa djetetom alergičarom u vrtiću? Kako se rješava njihova prehrana? Kako paze da ne uzme nešto od nekog drugog?
Eva je alergična na mlijeko, jaja, lješnjake...hoće li je uopće primiti u vrtić?!
hoce - primit ce je, u vrticu ima uvijek oko 10-tak djece s pos. preh. potrebama i jako se na njih pazi u grupi + sto kuharice kuhaju posebno za njih sa zamjenskim namirnicama.
Hvala, laknulo mi je.
Bok cure!
Čitam temu i svakako sam ZA zdravu hranu u vrtiću, a tko nije :P , međutim i tu bi bilo svakako još diskusije o tome što je zdrava hrana tj. što i tko podrazumijeva pod pojmom zdrave hrane a što je to ono što nije zdrava hrana ili ti ga teško probavljiva hrana :) Ali da ne duljim mene interesira jedno, dali ste ZA da se u vrtićima nudi sladoled u zimskim mjesecima. Pogotovo kad svi znamo , da su nam djeca tijekom zimskih mjeseci sva šmrkava da ne kažem slinava i da kašljucaju. Istina, je da nemaju temperaturu ( u protivnom nebi bili u vrtiću) ali dali VI kao mame bi takvoj djeci bez razmišljanja slobodno ponudili jesti sladoled ?
PUSA SVIMA
P.S. Ne ulazim u temu nuticionističke vrijednosti sladoleda
kod nas uvode zdravu hranu, da zadovolje formu. primjer doručka
muesli ili krafna
cornflakes ili kroasan
djeca imaju mogućnost izbora, i kaj mislite da izaberu? mene moja svako jutro moli da ne jede doma nego u vrtiću...
Citiraj:
Marinela prvotno napisa
Kajaznam, moj je šmrkav, a danas je, npr. jeo sladoled :? Ne mislim niti da mu koristi, a niti da mu šteti.... nek me netko razuvjeri :?