mikka prvotno napisa
aj da te i ja utjesim sa mojim iskustvima :mrgreen:
prvo dijete, vec su me sa 37 tjedana poceli plasiti da sam skroz zatvorena i nema trudova (pazi, 37 tj!), da bi na kraju nakon termina po protokolu isla na pregled u bolnicu svaka 2 dana, ko budala. pokusali su me inducirati sa 41+4 ali nije uspjelo, bila sam u bolnici prek vikenda i opet indukcija gelom sa puna 42 tjedna (termin dobro izracunat, ciklusi 28-29 dana). prvo apliciranje gela u 8 ujutro prolazi bez icega, a drugo u 12 izaziva pocetak poroda--ili je ipak porod krenuo sam od sebe tada, teorija kojoj sam sklonija ovako retrospektivno. rodila sam nakon 12 sati trudova, beba 4200.
druga t, isla sam na ctg u bolnicu na dan termina, odbila vaginalni pregled, zaradila status frikuse :lol:, nisam vise isla na preglede a porod krenuo sam od sebe 4 dana nakon termna. ciklusi isto 28-29 dana, beba 3300.
treca t, ciklusi bili kraci, 25-26 dana. termin po zadnjoj mengi bio 16.7. a po mojim proracunima 14. a cijelu t sam mislila da cu ranije, recim 13.7. mi je bio bezeciran datum. i tako dolazili i prolazili 13., 14., 16., 20., ovaj, onaj, od trudova nista (ovaj put sam najpametnije isla kod privatne dr, imala sam uzv ad 37+5, pa sam otisla provjeriti protoke sa 40+5. jos na onom pregledu sa 37 tj je zena govorila da je sve spremno za porod, beba namjestena, probava zrela, posteljica ima tragove starenja. na ovom sa 40+5 se vec cudila kako nisam vec rodila :lol:, a ja sam na kraju rodila 29.7. znaci po mom proracunu punih 15 dana od termina, a 16 od "bezeciranog" datuma :lol:. rodila sam ju doma, beba 4150.
bila sam vec mislila da necu nikad roditi majke mi, pa ipak jesam. evo, nadam se da te utjesilo, bebe stvarno dolaze kad one hoce. da sam na tvom mjestu ja bi otisla jos na jedan pregled u nekom trenutku i cekala da mi porod sam krene. bebe su pametne :-)