a ja sam zadovoljna sa onim na baterije...
Printable View
a ja sam zadovoljna sa onim na baterije...
ako je netko zainteresiran,neka javi na pp,pa ću dati sve detaljne informacije
Podižem...i mene zanima ista stvar, koliko često koristite aspirator?Citiraj:
ppetra prvotno napisa
Leoni je totalno začepljen nosić i ako joj ne očistimo nosić ne može ni jesti ni spavati, pa me zanima koliko često se preporuča čistiti nosić na ovaj način, odnosno da li se preporuča napraviti neku vremensku pauzu između 2 čišćenja?
I mene isto zanima: koliko često se smije s njime čistila? Žao mi je mrvicu pustiti da stoji začepljenog nosa i skoro se guši.
Na stranicama zastupnika sam pročitala da se čisti onoliko puta koliko bi djetetu inače ispuhivali nos, pa mi se čini da je ok i više puta im očistiti jer bolje i to nego da se sve spusti u pluća. No, možda griješim, samo nagađam. Ja prvo nakapam fiziološkom, a poslije čišćenja sljezov čaj.
Ovaj aspirator mi je pravo otkriće, za sekundu joj sve izvuče, nevjerojatno koliko, mrvica sva u čudu gleda i ne buni se.
Meni je Mađa pred nosom, pa me zanima da li to ima u svim ljekarnama, jer ne ide mi se do Pećuha (a ni ne isplati se)?Citiraj:
stella prvotno napisa
Cure, da li taj resp. za usisavač paše na svaki usisavač?
Rhea, jesi ga ti kupila u Zadru i u kojoj ljekarni?
Paše na svaki usisivač, jedino usisivač mora biti jačine između 800-1800.
Nas spašava jer mojoj curici nos ne curi, više joj je u pozadini, ali isto na trenutke ne može disati. Ne znam kako bismo to izvukli da nije aspiratora.
Mi čistimo nosić time kad god joj se začepi, s time da prije nakapam fiziološku kako bi dodatno ovlažio nos i sluznicu i eventualno razmekšao šmrklje.
I ja pohvaljujem usisavač-respirator. Nešto fantastično! Jedina mu je mana što moram uključiti usisavač 8) . što po noći baš i nije zgodno, vjerojatno susjedi misle da smo skrenuli.
ovaj striček što donosi se odnosi na Ariana?
koliko košta?
imate ga za kupiti i u DM (Antunović centar ) cjena ista 187 kn
a što s onim što kažu da ga se ne bi smjelo koristiti češće od 1 u 6 dana jer može oštetit sluznicu?
i mi kupili Arianna aspirator....:)
malac se isto opire pa i mene zanima jel jednako učinkovit i u ležećem položaju? (većinom sam sama sa njim doma pa je neizvedivo držat i njega i obavit što treba)..
i zanima me kako počistite sve...ja prvo isprala pod mlazom vode da izađe sve iz cjevčice i posudica...jel nakon svake upotrebe treba sterilizirat...kako vi to radite?
i zasad samo pohvale..nosić više ne curi a iznutra izađe sve i svašta...:)
evo ovaj arianna imate po povoljnoj cjeni
i bez troškova pošte :)
http://cgi.ebay.de/ws/eBayISAPI.dll?...m=150315260458
to je oko 100 kuna :love:
Mi smo do sada probali stvarno svašta,pokazalo se da su najskuplja rješenja najmanje djelotvorna(naravno da sam kupila aspirator na baterije :roll: )
NUK pumpica nas je spašavala ove tri godine :naklon:
Navodno je dobar ovaj za usisavač-svi ga hvale
ali nama je već jednom vrijeme da naučimo puhati nos!
...ali nejde nikako i nikako
...ovo moram probati
Hvala na savjetu :* [/quote]Citiraj:
Za učenje ispuhivanja meni je pomogao jedan trik koji sam davno pročitala na forumu (), da zatvorenih usta pokuša ugasiti svjećice (na torti) kroz nos. I upalilo je!
Gdje u Rijeci (ili u RH narudžbom) mogu kupiti NARHINEL aspirator na cjevčicu ili neki drugi?
Puno hvala
kupila arianna aspirator u Mađi za 45 kn :DCitiraj:
creativa prvotno napisa
koristim NoseFrida i za sada sam zadovoljna. Pumpica nam nije ništa pomagala, a B se boji usisavača tako da smo odustali od Arianne.
Pitanje za one koji koriste ovo ili nešto slično tj. koriste snagu svoga daha.
Kako nabildate svoj udah da uspijete što više toga izvući u što kraćem vremenu?
Znam da je pitanje za RH,ali vama je Italija jako blizu a tamo ga ima svaka ljekarna-pa da skočite ili zamolite nekog tko ide ili date nekom šoferu za kavu i da vam ga kupi u orvoj ljekarni(tamo stalno iz Rijeke šibaju i redovne linije za Trst)Citiraj:
Mea prvotno napisa
Tek sam sada primijetila što pitašCitiraj:
Mea prvotno napisa
MM je ovaj naš aspirator NoseFrida kupio ovaj tjedan u Cambierievoj (kod bolnice) navodno tek dobili. Prema slici koju sam našla to bi ti bilo isto kao i narhinel koji tražiš.
Trebam savjet....naša malecka je imala rsv virus s jakom upalom pluća već s 14 dana i prošli tjedan je došla iz bolnice nakon 20 dana....sad još pred jutro je muči nosić, ali je začepljen negdje skroz gore i šmrklje su dosta ljepive...kako sam čitala po forumima za ariana aspirator, ja sam ga i nabavala...međutim očito nešto krivo radim ili nije baš prikladan za bebu od mjesec dana? :? naime, ja ručnom pumpicom izvučem više nego s ariana aspiratorom. S ariana aspiratorom izvučem samo ako se već spustilo u nosnicu. Razlika je što na ručnu pumpicu imam nastavak gumeni za 0+ koji uguram u nosnicu, a ariana se samo prisloni na ulaz nosnice (nosnica mala, pa ništa ne uđe). Da li ima neki nastavak uži koji se može staviti na ariana aspirator? Koliko fiziološke ukapate i koliko prije aspiracije? Inače radim sve prema uputi...ukapam fiziološku, posjednem je, jednu nosnicu začepim...ali slabo....
i još nešto...2 puta što smo uspijeli isisati malo šmrklje i sve je ostalo u gornjem nastavku za nos...a kako je ljepilo jako teško smo očistili....kako vi čistite?
e i još nešto ...koliko dugo držite ariana aspirator na nosnicu?
moja malecka recimo plače kad je aspiriram ručnom, ali na usisivač i arianu uopće ne plače :?
ja sam koristila arianu kad je mak imao dva tjedna. ne bih samo prislonila na nosnicu nego bih malo ugurala unutra, a on se rodio sa 2600 tak da sumnjam da je vaš nos manji od našeg. skužila sam i da je dobro raditi male krugove sa cjevčicom jer onda obuhvati sve vrste sinusa. nama je super izvlačio - mislim da bi povukao i iz grla, al onda bi ja prestala jer bi me to ustrašilo :) možda ti usisivač nije dovoljno jak?Citiraj:
Zeljka33 prvotno napisa
što se pranja tiče, kada dobro nakapam sa fiziološkom, jedan dugi štc u svaku nosnicu, onda mi se to razgradi u šmrkljima,pa se lako opere. ili ako je baš tvrdokorno, pustim što topliju vodu
evo moram javiti da mi s ariana aspiratorom ništa ne možemo izvuči. :evil: ..nosnice su premale prema cijevčici koja se naslanja...mislim da bi trebao neki nastavak uži...ima li takvo nešto uopće?
malecka ima skoro svako jutro problema sa nosićem, i uglavnom ispumpam mehaničkom i nakapam fiziološke pa se i samo pročisti
baš mi je krivo što ariana ne funkcionira nama, jer sam očekivala da će to biti rješenje prema mnogobrojnim pohvalama :(
Zeljka, ne bi ni bilo dobro stavljati cjevčicu u nos, ni da je užega profila.
Stavi na sam ulaz, trebalo bi povući.
Pliz, za one koje su nabavile ariana aspirator u mađarskoj -da li ste ga kupile u letenju ili dalje? hvala!
neće da povuče a ima tog materijala ...šmrc :cry:Citiraj:
apricot prvotno napisa
i što je najbolje...ona obožava zvuk usisivača...skroz se umiri :)Citiraj:
Zeljka33 prvotno napisa
možda ti nije dovoljno jak usisavač....probaj na sebi,pa vidi, možda je u tome stvar...
tko je pitao za mađu...Tamo ima skoro svaka ljekarna. Bilo ih je u ljekarni u Letenyu,pa se ne mora baš do Nagykanisze vozat.
Ja kupila u apoteci aspirator za 9 kn, maleckoj od 2. tjedna vadim kakiće od nosa: prvo ih omekšam fiziološkom ili Sterimarom, pa ožeži!!! :D
zeljka, sigurno ti nekaj ne stima sa usisavacem....tako smo i mi prvotno cijeli usisavac rastavili i oprali, jer mi je bilo ne pojmljivo da ona prasina koju je do sada usisavao ode na njega, pa smo slucajno krivo okrenuli filter i isto nije nista vukao a onda kad smo to skuzili radi super, imam isjecaj da bi i mozak povukao :mrgreen:
inace moj se voli igrati s tim, pa si prisloni na usta i usisava sline a kad mu uhvati jezik pocne se smijati :lol:
Mi smo kupili aspirator za nos (ariana)u Vinkovcima u ljekarni 188,00kn.Priključi se na usisavač i zaista je suuuuuper super stvar,pravi spas.Kad god imam priliku uvijek ga preporučim prijateljima i znancima.
ja sam ga nabavila tu
http://cgi.ebay.co.uk/ws/eBayISAPI.d...m=150334198756
Pohvaljujem aspirator kaj se stavlja na usisavač,spasio nas.
Ppetra a da napravite bris nosa????
Mi smo se od dolaska iz bolnice mučili s nosom,probali sa cjevčicama, završili na isisavanju kod ped. i u početku su me svi uvjeravali da je to prehlada dok nisam poludila i inzistirala na brisu.Imao je 2 bakt. u nos jednu bolnicčku jednu H.influenza.Morali smo trošiti antb. i tek tada nestale sve muke.
Puno hvala,:) u medjuvremenu smo kupili Narhinel u Trstu...i super funkcionira, ma i da je neke druge marke nema veze ali ovi aspiratori na cjevčicu su ZAKON;:)!
Kupili smo Arianne i čini mi se odličan (isprobala na sebi), samo što imamo drugi problem - mala se toliko rita i vrišti da uopće ne mogu doći do nosića... Molim vas iskusne mame, kojim zahvatom uspjevate držati dijete i nakapati i očistiti nosiće? Hvala...
ja sjednem, dijete sjedne na moju lijevu nogu.
djetetovu desnu ruku stavim sebi iza leđa, a njegovu lijevu ruku držim svojom lijevom rukom. ako se jako rita, onda svojom desnom nogom preklopim njegove noge.
uglavnom mrzi kad mu to radim i urla tih par sekundi. čim prestanem, on se smiri pa idemo zajedno oprati šmrkljiće.
tako nekako sam pokušavala, ali najveći je problem što glavu okreće.
ma užasno se osjećam kad to moram raditi, ali izgleda da moram 'pregristi' i stvarno ju stisnuti...
Hvala na odgovoru :love:
slično kao i u prethodnom postu, sjedi mi na nozi, rukica iza, s jednom rukom ga držim, s drugom usisavam, ali ne možemo bez tate koji mu drži glavu :/Citiraj:
kikidee prvotno napisa
gledala sam u bolnici kako to sestre rade bebama, mislim izgleda grozno, fakat stisnu malca na stol njih dvije, ali moram priznat da mi je draža i ta varijanta jer nema navlačenja i cijeli postupak je gotov u sekundi :/
Ja ne mogu to sama, nema šanse. Muž ga drži, ja usišem i gotovo.
Ako bih nekad trebala sama onda sam ga zamotala u dekicu da ne krili rokama i isto na brzinu.
Malo off topic:
Ima još jedan aspirator na tržištu, jeftiniji a ista stvar www.nosni-aspirator.com