Annar, gdje kupuješ Ghee?
Printable View
Annar, gdje kupuješ Ghee?
Plazma keksi sadrze gluten. Bambi proizvodi cajno pecivo bez glutena, ali ne znam kako se zove.
Našla sam ga u Bio&Bio, vjerovatno ima u Gei... Jednom sam ga, doduše dosta davno, kupila i u Billi, bio je uz seitane i tofue u fridžu na hladnom.
Annar, baš ti hvala! :* Ja ga nisam skužila u Bio&bio, moram sljedeći put malo bolje gledati.
K papa (kršitelj koda) ili Alete keksice, a dodajem ih i u vocne kasice.
Da podignem.
Ovdje nema nikakvog drugog slada osim jacmenovog a toj moze, ne li, tek poslije 8 mjeseca. Mogu li te beby keksice da napravim tek tad sa jacmenovim sladom?
Ja još uvijek ne mogu doći sebi od šoka koliko vas je davalo kekse bebama ispod godine dana...:shock: Cure za koje nikad ne bih rekla, čak bih se zaklela da su ekstremi u drugom smjeru...
Ali vidim da su od početka topica prošle 3 godine, valjda je bar netko promijenio stav...
ja sam jučer dobila plasma kekse, poslala tetka i u sastavu piše da sadrže med? sad su u ormaru ili će ih tata pojest ili naravno mama :mrgreen:
ja uopce ne kuzim cemu sluze ti keksi i zasto su toliko popularni.
m. ih jos ni dan danas mislim niti jednom nije okusila. ima toliko boljih stvari...
ja radila bez ikakvog sladila i bili su fini... kukuruzno brasno je samo po sebi slatkasto...Citiraj:
rula prvotno napisa
plasmon tek nedavno pocela davat i to vrlo-vrlo ponekad... ;) nesto postajem lijena peci mu keksice...
ovdje imaju neki milupini keksici od integralnog brasna i nisu zasladjivani... nisu mu bas fini al hoce malo grickati...
petit beurre - ne...
Veliku casu hladnog mlijeka, nabacas kekse unutra, sacekas da se smoce, pa popijes. :DCitiraj:
Natasa30 prvotno napisa
Da super su! I meni i MM :lol: Vita jadna jedva dođe do njih.Citiraj:
Ancica prvotno napisa
A jel mi zna netko reći kak dugo oni smiju stajat, tj. kak dugo su dobri za jesti?
I vidm puno se ovdje spominju plasmon keksi kao dobro riješenje. Ja danas išla pogledat u dm. Pa to nije ništ bolje od tih pettit. Imaju i šećera i mlijeka i soju....
meni plasmon nisu dobro rjesenje ... nego ih dajem ali u malim kolicinama i tek od debelo nakon godine dana...
U potpunosti se slažem s tridesetri.
Ne smatram sebe ekstremom u drugom smjeru, kako reče Luna Rocco, ali sigurna sam da se hranim zdravije od bar 90% mojih poznanika. Naravno da ponekad pojedem petit, kolač od petita i pudinga mi je prefini, također i petit s mlijekom, a tek frape od mlijeka, jabuka, banana, brusnica i par keksa... Jooj, već buncam, ali to je zato što sam zbog soora izbacila svo slatko. :evil:Citiraj:
inace uopce ne kuzim zasto se "ptiber" keksi toliko upotrbljavaju u baby ishrani, zato se keksi drobe u vocne kasice? meni je puno bolje skuhati npr. prosene pahuljice, pa u to umijesati voce ako se hoce zgusnuti. a sto se tice slatkih zadovoljstava pa ima gomila izbora, "zdravih" keksica (znam da vecina mama nema vremena sama peci "zdrave" keksice i kolace ali ima ih i za kupiti) susenog voca, pa ja bi radje dala i organic cokoladu nego ptiber kekse...
a ove teorije kak sve sto je zdravo nije fino, a da slatka zadovoljstva moraju biti nezdrava necu uopce kometirat...
No, da se vratim na temu - to je desert i to ne jedem svaki dan nego ponekad. A što se tiče djece i slatkiša (a isto vrijedi i za smoki & co), mišljenja sam da ih djeci ne treba nuditi dok god ih ne znaju sami tražiti, a i onda ih treba ograničiti.
U protivnom imate (kao moji susjedi) prekrasnu sedmogodišnjakinju kojoj su svi zubi crni, ali koja uredno tamani po pet čokoladnih bananica odjednom. A da ne spominjem rastući broj pretile djece.
Dakle, da se ne ponavljam, mislim da keks ne bi trebao biti svakodnevni obrok, nego, eventualno, desert, ali u ponudi puno boljih (čitaj: zdravijih) deserata, ni u tom vidu ne bi prečesto trebao biti na jelovniku. I to, naravno ne sa 7 ili 8 mjeseci, nego barem iza prvog rođendana.
Ja ga, kao dokazana glavna nemajka u mojoj bližoj okolini, svojoj djevojčici neću tako skoro davati jer je ona meni slatka i bez slatkiša. ;)
a ja sam danas u ambulanti stajala ispred izvješene tablice dohrane i baš si razmišljala bi li me netko kaznio da prekrižim "kekse" koji su navedeni da se smiju davati od 7. mjeseca
ma najbolje kutiju Domaćica i udri :mrgreen:
šalim se - postoje keksi i keksi - uvijek treba paziti na sastav, i ne žuriti s njima niti s bilo kakvim namirnicama koje imaju desetke stavki navedenih u sastojcima - tu su pokatkada i jaja, i razna sladila, sol, konzervansi, mliječne prerađevine itd. a uglavnom sve to djeci ne treba u tako ranoj dobi