Čestitam :D !
Printable View
Čestitam :D !
Bofida, čestitam. :love:
A evo još izjave koje su bile česte kod dobronamjernih ljudi, a mene su uzrujavale. Izrečeno s čuđenjem:
- Kako je on pristojan.
- Kako je dobro odgojen. :shock:
Valjda se podrazumijeva da je posvojeno dijete mali neodgojeni divljak.
Camel čestitam od srca.... :heart:Citiraj:
camel prvotno napisa
...i ja :cekam: ............. :*
:heart: Marijela, ti ćeš stvarno dobiti najdivniji božićni dar! :heart:
U, kak bi voljela da moj Šimun ne mora još jedan Božić dočekat u zatvoru. Postao je potpuno nesnosan, kada dođem prvo se citav sat valja po podu, baca, žalosti se za svaku sitnicu i plače iz sveg glasa...Cini mi se da mu je strpljenje na izmaku i da potpuno kuži da se nešto bitno oko njega kuha. Srećom, pa ja imam penicilin za takvo ponašanje: tri doze poljubaca i zagrljaja na kub! :mrgreen:
Bofida, nisam dobro razumjela. Da li je odluka donesena? Je li sigurno da će Šimun biti tvoj, a samo je pitanje vremena kad će se to dogoditi? Bilo bi divno da na Božić bude s vama :love: .
Još jedna nebulozna izjava dobronamjernih ljudi. Ne odnosi se na posvojeno dijete, nego na Djevojčicu koju sam udomila.
Jučer smo se nakon dužeg vremena sreli s poznanicima koje je Djevojčica prvi put vidjela. Ona se sama predstavila, a zatim za mene rekla "Ovo je moja mama... ne, ne, nego moja teta." Žena mi na to pogledom punim sažaljenja šapne "Pa, zašto tom djetetu ne pustite da malo živi u iluziji?" :shock: Valjda bih je trebala držati u uvjerenju da sam joj ja mama.
Mnogo puta sam čula takve komentare koji impliciraju da moraš poštedjeti dijete od istine, kao da je za njega dobro da živi u lažima i fantazijama. Ponekad komentiram, ako mislim da ima smisla, a inače "kroz jedno uho unutra kroz drugo van".
Bofida :love:
uvijek si kažem da na smijem čitati ovakve topice jer se uredno na kraju rasplačem! :roll:
nadam se da će Šimun uskoro biti slobodan i u naručju onih koji ga vole! Bofida- :love:
:heart: Jedno vrijeme sam tajila od djelatnika doma da se spremam Šimuna iščupat van. Ali, najzad su saznali za moje namjere i sad su jako iznenađeni. Još uvjek nisam sigurna hoće li mi oni postavljat neke stupice, onako, iz čiste zlobe, ali čujte ovo. Neki dan sam srela jednu dr. koja tamo radi. Kaže kako je "čula" i "drago joj je zbog njega" ali misli da sam "odabrala pogrešno dijete i da bi mi neko drugo više pasalo". ???!!! :lol: :lol: Pitam se odakle ljudima pravo da se miješaju u takvu intimu a da ih pri tom niko ništa ne pita niti traži savjet? Pa da kupujemo auto manje njih bi gurnulo svoj nos!
Cure, znate li što je bilo sa onom "ljubavnom pričom" iz Nazorove i curom koja je isto htjela posvojit klinca sa kojim se družila?!
Ovo je meni rekla moja USA svekrva,
Oooohhh nooo... adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godine dok ne ode iz kuce....
Ha ha ha ha ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se cudila zasto vec necemo biti i prakticni kod psovjenja....
Oooohhh nooo wayyyy... why adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godina dok ne ode iz kuce....
Ha ha ha ha... ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe jer ja uopce neznam sta bi cvjek mogao odgovoriti na takovu glupost ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze sta misli jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se iskreno zacudila zasto vec necemo biti i prakticni kod posvjenja....
Oooohhh nooo wayyyy... why adoption???? takva djeca su uvijek problematicna and... hmmm ma najbolje bi bilo da posvojite djevojcicu od 10-12 godina pa da vam moze odmah poceti pospremati po kuci a neci niti pelene trebati.... a onda jos imate samo 6-7 godina dok ne ode iz kuce....
Ha ha ha ha... ja nisam mogla vjerovati svojim usima. samo sa izisla iz sobe jer ja uopce neznam sta bi cvjek mogao odgovoriti na takovu glupost ali... nakon toga ju je moj surug( njezin sin) zamolio da prvo promisli pa tek onda kaze sta misli jer ovakve gluposti nitko ne zeli slusati i da samo sebe sramoti.. ona nazalost nije shvatila da je to stvarno glupo sto je rekla nego se iskreno zacudila zasto vec necemo biti i prakticni kod posvjenja....
Ivca, dugo te nije bilo, kako je kod vas?
Ivca :D :heart:
Daj pričaj, piši, šta ima????? :love: :*
hej drage moje cukre tu sam, obnovila sam info na mojem postu SRETNA VIJEST,
nazalost nemam bas puno za pohvaliti se ali nadam se da budem uskoro... moja saga oko posvojenja se nastavlja... 24 mjeseca cekanja sa rusku princezu i izgubljene dve godina na Hr posvojenje.... no ipak.. onaj tko ceka i doceka.... he he drago mi je da vas sve opet cujem...
pozdrav svima.. ivca
Ivca :heart:, čitala sam priču i baš sam mislila nekoga pitati pa gdje je Ivca?Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Imam ja nešto malo i novih bisera od kada smo dobili drugo dijete. Srela sam u crkvi poznanice, čule su za malenu, bilo im je jako drago i rekle su mi "e, ne moraš ti više molit Boga ! " misleći kao napravili smo još jedno dobro djelo :roll: ....
A opet jedna me druga poznata (mama dvoje djece) jučer zove na telefon da mi čestita, nije prije čula, jako joj je drago .....i onda na kraju razgovora kaže "a ima li tamo još djece?", ja :shock: , "pa kako to misliš, ne razumijem?", ona će "pa to je baš tako super usvojiti dijete, mislim nekom pomogneš a i tebi je lijepo...ne znam, možda bi pitala muža pa ako bi i on htio....." :!: .
Mislim da one tako pitaju jer su navikle na takva pitanja.
...
A opet jedna me druga poznata (mama dvoje djece) jučer zove na telefon da mi čestita, nije prije čula, jako joj je drago .....i onda na kraju razgovora kaže "a ima li tamo još djece?", ja :shock: , "pa kako to misliš, ne razumijem?", ona će "pa to je baš tako super usvojiti dijete, mislim nekom pomogneš a i tebi je lijepo...ne znam, možda bi pitala muža pa ako bi i on htio....." :!: .[/quote]
Hm, sto je ta mama krivo rekla?
super je topik obožam vas čitati :*
hmmm....U nedjelju smo MM i ja prošetali sa mrvicom a jedan stariji susjed / s kojim nismo baš u čestom kontaktu/, nas je zaustavio i pitao "ćije je to dijete?"...Mi u glas "pa naše?!".... on ostao zbunjen, jer zna da nisam bila trudna, pa da ga ne držimo u neizvjesnosti, velimo mu da je posvojena...A on sav u čudu:" a od koga ste ju posvojili, kaj tu od nekoga, kaj ga znamo??"...objasnimo mu da nije "tu od nekoga" i da su to podaci koje ne dijelimo sa drugima :): ...ali ni to nije bilo dovoljno pa pita "a jel vanbraćna???" :shock: :shock:
MM i ja se samo pogledali i lijepo ga pozdravili te nastavili svojim putem... :mrgreen:
i nas je jedna dama pitala jel limač vanbračni ili bračni???!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
i nas je jedna dama pitala jel limač vanbračni ili bračni???!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
Mene je nedavno jedna teta sva u čudu pitala: Pa zar ste vi njoj dali svoje prezime!!! :shock:
Mogla si joj reći: "Ne, svi smo uzeli njezino!" ;)Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Stvarno čovjek, može čuti svašta.
Mi još nismo posvojili, nadam se da ćemo uskoro, ali komentara već ima.
:lol:
Svi nam se tako dive, tako smo predivni, tako humani... bla, bla, bla, kad bi mogli tuđe dijete odgajati, kad je i svoje tako teško, a sa posvojenim nikad ne znaš šta te čeka :evil:
:lol: da, teška srca smo joj dali prezime, ali zaklela se da će ga s ponosom nositi i da nas neće sramotiti...Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
majko mila :roll:
Sad kad imam dvoje, stalno čujem komentare poput: "I da su pravi isto bi se igrali/svađali itd." "Ma ne, brinite, svađali bi se i da su pravi", "Ja sam svoje rodila, moji su, pa se isto posvade"... A ja onda: "Ma dajte, stvarno se i "pravi" svađaju? I "pravi" i "krivi" se svađaju?" :mrgreen:
valjda te tješe da ne požališ što si se u to upustila, a istekao rok za reklamaciju. :?
otkud nekome uopće padne na pamet takav komentar? :?
:shock: o majko mila,pa u našoj državi cvjeta primitivizam i neznanje!!!
Često svratim na vaš topić (a možda vam se i jednog dana pridružim) i želim vam svima čestitat na prekrasnim obiteljima. :heart:
I ja sama znam često uć u razgovor o posvojenju jer i mene ljute izjave tipa:"ajoooj, pa svaka čast onima koji posvoje djecu,to je stvarno lijepa gesta,to je tako humano i bla bla bla,tj.treba im dići spomenik i svaka čast nama ako se i mi na to odlučimo!!!" Ja nikad ne mogu vjerovat šta sve ljudi znaju izjavit,čak mislim da nemaju ni pojma kakva je razlika između doma za nezbrinutu djecu i popravnog doma. A u svakom slučaju to su sve djeca,a oni reagiraju kao da se posvajaju alieni. :x
Uvijek me ljutila nepravda a tek kad počnu pametovat o tome gotova sam,ponašaju se kao da su ta djeca manje vrijedna,ali sam shvatila da možda nekom ni nije vrijedno to objašnjavat jer taj netko to ne želi ni shvatit,a kamoli se promijenit.
Svima vam šaljem veliki :love: i dragim čekalicama želim da što prije dođu njihova dječica svojim roditeljima! :heart:
Ljubim vas :* !
Citiraj:
camel prvotno napisa
camel.....mi još čekamo......... :*
camel :D :D :D ispričaj nam priču :heart:
Imam jedan novi biser.
Jedna osoba prilikom upoznavanja s mojom 6,5 godišnjom kćeri: "Pa, ona sasvim dobro govori!"
Ja: Ima li tu nešto čudno? Ona ima 6,5 godina.
J.o: Pa, mislim, dosta je dobro naučila govoriti za 3 mjeseca.
Ja: Kakva tri mjeseca? Ona ima 6,5 godina.
J.o: Pa, otkad je kod vas!
Ja: (cenzurirano).
Zdenka, većinu posta sam :roll: , ali na "cenzurirano" sam odvalila :lol:Citiraj:
Zdenka2 prvotno napisa
Zdenka, mislim da bi ovo mogla biti izjava godine :lol:
Nekako mi se cini lakse sa izjavama nepoznatih ili nevaznih osoba. Ti nam ljudi i njihovo misljenje uopce nije vazno.
Mi nismo sa roditeljima puno razgovarali o posvojenju prije nego smo zapoceli obradu. Nismo htjeli da nam kazu "jeste sigurni?", "dajte si razmislite" itd. Rekli smo samo okvirno 'idemo doktoru za potvrdu za posvojenje" ili "dolazimo na razgocor s psihologicom". Prvi pravi razgovor je bio nakon razgovora sa socijalnom radnicom i psihologicom.
Moj svekar se samo rasplakao, jako je jako sentimentalan kad se tice obitelji, a ovdje se ticalo djeteta i to "sirotog djeteta bez roditelja", a svekrva je pocela teoriju o genima. Mrzim to. "Da nece imati moju boju ociju, ni velika uha, pa sta onda ?".
Znamo da su bake i dede vazne osobe u djetinstvu i nije nam svejedno njihovo misljenje. No treba uzeti u obzir da su nasi roditelji druga generacija i da se neki jos nisu sasvim oslobodili rasnih teorija 19 st. No, srecom, te se teorije cesto samo svedu na neko salonsko brbljanje, a kad bi nakon tri unuka dobila konacno unuku, poludila bi od srece. S mojim roditeljima je lakse, tata je puno radio s djecom, pa ga samo brine administrativna strana procesa posvajanja, a mama mi je pri ruci, pa imam vremena utjecati na njeno misljenje i polako ju "pripremati" i "obradivati".
Zanimljivo kako su vaši očevi prihvatili bez lakše, nego mame...je li to slučajnost ili su žene ipak zatvorenije (meni se tako čini česti i to da su muškarci ipak jednostavniji pa i u ovom slučaju imaju u obziru samo ono najbitnije)? :?Citiraj:
eva71 prvotno napisa
bez-bez :roll:
Citiraj:
sanja74 prvotno napisa
:lol: