Ja sam sada u 24.tjednu, +5 kg od pocetka trudnoce!!! So far so good :mrgreen:
Printable View
Ja sam sada u 24.tjednu, +5 kg od pocetka trudnoce!!! So far so good :mrgreen:
danas sam 33+1 i u plusu sam 9 kila
ja sam prezadovoljna :mrgreen:
35, 5 tjedan + 24 kg. lijecnica me je dobro "nalijepila", osjetila sam se i nemocno. vodim i ne vodim racuna, jedem voce, istina banana mi ujutro bas prija :oops: , nalazi su uredni, tlak nizak, nadam se da će sve biti ok obzirom na +24 kg.
ma bit ce super, ja sam imala 10 vise od tebe u tom stadiju. samo ces se kasnije mozda malo namuciti da ih skines, ali inace nema nikakve frke, za bebu, porod i to. sretno :*Citiraj:
lu_sun prvotno napisa
ja sam sada u 24.tjednu a vec sam na +11 :evil:
sama sam kriva zderem kao slon :shock: :shock:
a sa 1. sam nabacila vec 24 kg a sa drugim 30 kg pa je sve otislo nekako samo od sebe (samo sad sam starija 12 god!)
ma nadam se da ce sve otic a ako ne ima fittness :) :)
Ušla u 14tj. 5kg u plusu,doktorica me dobro našpotala :(
15 tj. + 4kg. Važem se doma svakih tjedan dana (ponedjeljkom, nakon nedjeljnog ručka kad mama kuha :lol:) pa vidim da mi je najveći prirast bio sad za blagdane :oops:
Oko 8 kg - sredina 22. tjedna. Kad bi bilo još 8 do porođaja, ja zadovoljna ;)
35 tjedan +12 :/
ja opet dobila kilu :/ , pa sam jučer odlučila lagano i tako ja cijeli dan udri po voću i lešo povrću i pokleknem oko 10 navečer, smazala sam snickers ka pas muhu, kako je bio dobarrrrrr 8)
uf... ja do 20tj. dobila nekih +5kg i onda... i onda, ne kuzim.. jela jednako (mozda maaaalooo vise) i evo me u 25tj. sa +10.5kg :? :(
ali trbuh mi je jakoo veliki, kazu mi sestra i mama da u 8mj. necu moci ni hodati ako mi nastavi trbuh tako rasti :oops:
ma bas je veliki, a tek grudi :mrgreen: ... hihi skocila sam 2br. u grudima :mrgreen:
stvarno me shokirao ovaj skok u kg :shock: , ne izgledam kao da imam toliko kg, u prvoj trudnoci sam dobila +18kg i drugacije su bile rasporedjene, trbuh mi je bio dosta manji nego sada :/ . OK, skinula sve nakon poroda - u bolnici ostalo 7kg, i ostalo skinula dosta brzo, samo one 3kilice na kraju sam duze skidala jer uz E., posao i ostalo, nisam stigla u teretanu...
a, koliko kg cu od sada na dalje dobivati nemam pojma, nadam se samo nece valja ovim tempom rasti i dalje :( :evil:
inace beba super, ja ok (moram jos uvijek paziti jer sam imala krvarenje i mirovanje), bojim se previse kretanja.... :mrgreen:
ja sam u 26 tjednu i + 10 kg.mene to jos ne zabrinjava vec ovo kada krene nakon 30 tjedna.tada galopiraju kile.
Ja u 35. tjednu na +15kg. E sad, da ne pomislite da je to onak ok kako se čini, kod mene to na vagi iznosi 100kg na mojih 165 visine :oops:
Mislim, sve je ok. OGTT, tlak, nalazi, ne natičem, ali ta velika ogromna taština koja mi govori - debela prasice, poslije poroda ćeš u najboljoj varijanti imati 90 kg!!!!
Ima li možda netko sa sličnim iskustvom, čisto da se utješim da nisam jedina? I ako netko zna što mogu očekivati još ovih par tjedana trudnoće, hoće to još ići gore, kojim tempom? Jedem normalno, nemam nikakvih specijalnih apetitnih ispada, jedino su me naravno satrali blagdani jer sam u tjedan dana dobila, čitaj sad, 3 kg!!!! :oops:
Ja sam u prvu trudnoću ušla sa 10-15kg viška(ovisi što ko smatra viškom) i dobila još 16kg-tjedan dana poslije poroda bila sam -11kg!Nakon tjedan dana(znači 2 tj poslije poroda)-15kg-dakle sve trudničke kile otišle u 2 tj.
Kad mi je nestalo mlijeka(sa Emina 4mj) išla sam na dijetu i skinula 10kg.Dakle to sam bila već - 25kg, a Ema je bila stara 5,5mj.Dakle možemo reći da sam svoje viškove skinula u 6mj poslije poroda i bez nekih prevelikih napora.
Kad sam krenula radit otišlo je još 3kg odma u 2 tj- i sad imam viška koju kilu jer su bili blagdani :x .I čisto mi se ne da skidati jer to je sad par kila i stalno mislim ma to ću za čas :mrgreen: Ali moram prije slijedeće bebe.
U prethodnoj trudnoći imala sam dijabetes i čisto si to neću dozvolit više,odnosno pazit ću koliko mogu da mi se to više ne desi.
E da i te moje 3-4kg viška su na trbuhu.Dođe mi da ga izrežem :lol: Ili da kupim velike stezne gaće i stalno ih nosim :lol: :lol:
evo nas sa friskog pregleda...
33+3 a ja na +17
20 tj. - +1 kg.
ispocetka puno povracala pa izgubila 3 kg i zato toliko malo na predtrudnicku tezinu (zapravo +4 kg)
debljam se ... koma 22 tjedna i +7,5kg. U zadnjih 3 tjedna sam nakipala 4 kg. A nisam baš previše ni jela ni feštala. Dr misli da skupljam vodu.
Ali nikakav ogtt nisu spominjali za sad.
ja sam sad 17+5
nabacila sam 5 kg do sad od početka trudnoće. nemam pojma je li to dobro ili ne.
mislim da će kile zapravo tek sad krenuti pa moram paziti, a obzirom da imam nisko željezo doc je rekao da jedem više zelenog povrća i pazim kako se hranim, da ne unosim šećer...valjda ću uspjet
bok cure, prvi put sam na ovom forumu i moram vam reci super ste! Ja sam u 28 tjednu i ginekologica je vikala na mene zbog prevelikog porasta težine, dobila sam 18kg. Super se osjecam i koza mi nigdje nije popucala. Ipak nadam se da ce kila malo usporiti jer me strah koliko ce mi vremena trebati za vracanje na staru tezinu
a cuj, nekim sretnicama od dojenja kile idu same od sebe dole. ja sam onaj drugi ekstrem, od dojenja sam, zbog silnog apetita, dobila jos 5 na vec 15 viska :x . ali izgubila sam s montinjakom 9 komada, pa sam zadovoljna. sad se drzim solidno, ali znam i da se moze skinuti dosta kila, ne odmah, ali izvedivo je ;)
ja sam jela ko luda dok sam dojila...sve dvije godine a kile su samo padale...
a mlijeko ko kolostrum...
a zato je bubi bio jako veliki dok je cikio...
sad sam sa 20tj bila na 0kg...
mislim da sam nekaj dobila za blagdane...
e moja frendica je trudna i uspjela sam je odgovorit od un dijete,ali sad jede samo lešo i voće i želi smršavjeti ...
je li to opasno...mislim gubitak kila u trudnoči???
pa klasicna dijeta sigurno nije bas korisna, ali ako hoce odrzati normalnu tezinu moze slobodno jesti po montinjaku. ne odrices se nicega, ni kolicinski, samo pazis na kombinacije. moze jesti cak i crnu cokoladu.
Ja sam u prvoj trudnoći nabacila u prva dva mjeseca 7 kg a do kraja još 10. Čvrsto sam odlučila da ču u drugoj trudnoći malo pripaziti barem u početku, ali i onda sam "morala" jesti po istoj shemi i uspjela sam dobiti 18 kg. Ni kod dojenja se kila nisu topila i bila sam skoro ista kao nakon poroda. Čim se kazaljka na vagi počela malo spuštati, opet nova trudnoća i nova kila. Ali baš me briga. Moj muž uvijek govori da sam najljepša trudna, a on baš i nije od komplimenata. Ja se baš ne osječam lijepo ali sam beskrajno sretna i ne želim se zamarati tim sitnicama. Možda uspijem skinuti par kila kad rodim :/
Prva trudnoća 35 kg,sve otišlo nakon 9 mjeseci.Sada¸17 tjedana +4kg!!
da ali ona ne želi održat kilažu već je skinut u trudnoči...Citiraj:
mikka prvotno napisa
to ce joj uspjeti uz mucnine, i to samo u prvih 4-5 mjeseci. kasnije mora nekaj dobiti, valjda ona to zna?
reci joj da ce nakon poroda uz dojenje i montija sigurno brzo skinuti. evo ~lex~ s foruma je dojila blizance i na montiju skinula 14 kila u 2 mjeseca ( :shock: :shock: ) bez kolicinskog odricanja, najmanje 3 obilna obroka dnevno a mogla je jesti i crnu coksu (ovo je i meni bila mantra, zato ponavljam :mrgreen: ).
ah... bila ja kod homeopate i moj prirast tezine (5kg u 5 tjedana), dobio razlog: stitnjaca mi je dosta usporena, anemicna sam, limfa mi je 'zastopana' i naravno metabolizam usporen i kao nije ni cudo sto sam pocela skupljati kg :roll:
bas se 'veselim', eto i sad jos samo da dobijem terapiju za sve ovo :mrgreen: , ma divota :(
ali sve u svemu nije strasno, kaze dr. sve ce to biti supeeeer ... za 1,5mj. idem na kontrolu, u tom periodu moram pratiti kilazu... pa cemo vidjeti 8)
ma sve ce biti supeeeeeeeeeeeeer :*
U prvoj trudnoći dobila oko 18 kg i pored dojenja ostalo mi 5-6kg viška, nikako doći na početnu težinu (doduše, nisam ni pokušavala s dijetama, malo sam, kao, pazila). I tako startah s viškom kg u drugu trudnoću, 24 tj. trenutno, negdje 8 kg + (po mojoj vagi, naravno, ona kod dr. pokazuje čak 2 kg više, katastrofa)... nekad se pitam, da li ću ikad više doći na svoju staru težinu, puno ih se vratilo na staro dojenjem, ja sam od onih drugih "sretnica" kojima to nije pomagalo previše (možda čak i kontraefekt, nesvjesno više klopanja???) :(
uf... ma meni nije neki problem hrana, ne patim za nicime previse, ma cak i ne jedem puno.... ali i ne krecem se bas! Nakon krvarenja i mirovanja, sva sam 'pod stresom', stalno 'pratim' svoju kolicinu kretanja, .. ma katastrofa, nikako se ja opustiti!
A, sad jos i ta stitnjaca i anemija.. ma da covjek ne povjeruje!
Hm... javim se ja cim vidim kamo kazaljka na vagi ide :mrgreen: , mozda se malo uspori.. :mrgreen: ... eeee to bi me jako veselilo :) 8)
..ma te vage kod dr. su samo 'za pregled tezine', meni je sestra u ordinaciji rekla da nju ne zanima koliko trudnice kila imaju, niti koliko ce dobiti :roll: , vec je to vaganje vise za 'otkrivanje' ako se dobiva previse kg, u smislu dijabetesa i slicnih poremecaja!
Cak se vazemo i u odjeci i obuci! :shock: A, da ne pricam, pa nije isto ako se vazes ujutro ili oko podneva ili navecer... tokom dana normalno je da kilaza raste, u odnosu na vaganje jutro-vecer kg variraju i do +2kg, naravno ovisi i kakav je metabolizam i koliko se tekucine pije....
Zato je najbolje imati vagu doma ili se vagati uvijek na istom mjetu u priblizno isto vrijeme :love:
Citiraj:
mel prvotno napisa
...pa da, ja obično idem na preglede popodne, dr. ima digitalnu vagu, nemilosrdno pokazuje u decimalu, važem se obučena i u cipelama, sestra kao odbije pol kg zbog robe, ali opet...i moja doma je digitalna vaga, samo se ja obično važem ujutro i skoro gola (da ne bude greške) :)
cool, digitalna vaga u ordinaciji ..., a kod moje ginica vaga je ona .. hm.. valjda iz IIsv. rata, ona 'na palentu', recimo mehanicka :mrgreen: !!
Ja imam kontrolu slijedeci tjedan i bas me zanima koliko cu ovaj puta 'biti debela' ;) , idem ujutro... hihihihi... biti ce manje kg :mrgreen:
:love:
ja u zadnje vrijeme stagniram s kilama, bila sam na +15, sad sam na +14
malo pazim što jedem, ali više zato jer naprosto ne mogu ništa staviti u usta, imam feeling ko da mi netko sjedi na trbuhu :)
u 36tj sam
22 tjedna ....+4 kg
Evo me opet - 30.-ti tjedan + 6 kg - moram paziti zbog problema s kukom (ortoped i ginićka preporučili maks 10 kg). Već sam se zabrinula da je to premalo (nemam neki apetit, i htjela počet jest nešto malo manje zdravo - tipa ćevapi itd- normalno mi je ono lagano - lešo itd. - dalmatinska hrana), ali su me umirili da je beba OK, iako je nešto manja, da je trbuh OK veličine itd. Od ovog do prošlog tjedna vaga ne pokazuje nikakav napredak, ali beba kažu raste. I u nekoj brošurici sam pročitala da je kao OK i preporučeno od 8 - 16 kg pa sam se malo primirila u svojim strahovima - čini mi se da je trend nekako to preporučivati sve manji i manji dobitak u kilaži, ali ovo za 8 kg to mi se isto kad gledam većinu trudnica čini malo preekstremno...
U 15 tjednu (blizanci) + 1 kg.
Sama sebi govorim "vi" :D
Gost - nisam znala da su blizanci!!! :heart: (Hajte sad sva trojica sa mnom... :lol: ) Cestitam "debela"!
27 - i tjedan i + 11. prošli mjesec dobila 4 kg. šećer nizak, tlak još niži, ostalo sve super.
U prvoj sam trudnoći u prvih 5 mjeseci prvo izgubila 5 kg, pa ih poslije vratila i dobila još 12. U drugoj nisam gubila nego sam dobila 13. U roku 2 mjeseca opet sam bila na svojoj težini od prije trudnoća :( a željela sam da mi ostane koji gram... Tko hoće njega neće, a tko neće ne može izbjeć :(