može na vrući
Printable View
može na vrući
Danas ću ga napraviti pošto mi se ćini jednostavnim a jednostavno i soćno kod mene uvijek prolazi a imam i jednu malu malu kuharicu koja voli mutiti kolaće pa je u tome gušt i veći!
Napravila ga jučer sa malom, jako je fin i izdašan, pola je odmah završilo u dubokom pošto moji ukućani ( a troje nas je) jednostavno ne stignu pojesti cijeli protvan pa ga ja maštrafim da se ne baci , ma prestrašno! Jedva ćekam kada ću proširiti obitelj pa da i ja mogau napisati " pojeo se ,nije se stigao ni ohladiti!" Sljedeći put planiram staviti rogać umjesto maka ,mislim da će isto biti fina kombinacija!
isprobano, savršeno!
Jedino nisam baš oduševljena glazurom, mislim da sam nešto zabrljala, jel može postupak?
Meni i mojim ukućanima je previše maka u kolaču , ja ću slijedeći put smanjiti
Ja sam ih sinoć 1.put pekla, sama pojela 1 red ( od 5), danas donesla na posao za kolegu i sebe, on još nije ni došao, a ja već pola pojela, fino i zato ih neću uskoro peći jer nemam mjere
:mljac: :mljac: :mljac:
otišao cijeli red
podeblji
opravdavam se PMS-om:roll:
razmišljam kako da pojedem još, a da V ne vidi :oops:
jer sam njoj rekla da je prekasno da dobije još
opet ja podižem:-D
vidi se tko je najveći poklonik makica
s tim da sam ovaj put radila polumakice
imala sam paketić maka (sigurna sam da imam još jedan u plakaru, ali u njemu je takav nered i toliko naguranih stvari unutra da je andreeina špajza apoteka prema njemu, i jednostavno nisam imala živaca provesti 3 sata u spremanju plakara da bi našla mak)
no dakle, imala sam paketić maka
i onda sam stavila 200 gr mljevenih oraha
i super je :mljac:
za glazuru sam stavila 15 dag maslaca, i 15 dag čokse, pol za kuhanje, pol mliječne pa nisam stavljala šećer
opet ću ga proždrijeti pola prije nego se ohladi:roll:
Meni je totalni grijeh staviti cokoladnu glazuru na makice.
meni baš paše, da dodatnu sočnost
X (obliz)
Pekla prošli vikend, samo su 4 kom doživjeli ponedjeljak. Fini su i bez glazure...
Probaj jednom ispeći kocke od maka u kalupu za torte, prorezati i nafilati marmeladom od marelica, pa onda glazirati... To je kolač moje mladosti (Podravino moja mila...)
meni je ovo presipko i presočno da bi ga mogla prerezati za nadjev
(bilo bi suše bez glazure, ali nisam sigurna da bi bilo dost suho za prerez)
s posla prvo po mak pa kuci :)
evo mene opet
svako malo utrcavam u kuhinju i rezem komadic :rool:
a još je vruća
meni je to rijetko fini kolač
s tim da sam sad zaboravila stavit grozdjice
i fale mi, socnije je s njima
al i ovako ne znam stati jesti
Moram probati ovaj recept, mada sam već dugo vjerna varijanti bez mlijeka i brašna.
Nego, čula sam jednom da mak nije dobro jesti vrućeg, zna li netko je li to istina :?:
ja samo znam da je meni muka još od popodne
sad jel' to od količine prozdranog il zato sto je bilo još vruce, ne znam