danas ona salata s tunom. bez pomidora. nabacat cu unutra jaja, krastavaca, kukuruza, graska, maslina, malo sira. muza sam obavijestila, rekao je da je spreman za eksperiment.
Printable View
danas ona salata s tunom. bez pomidora. nabacat cu unutra jaja, krastavaca, kukuruza, graska, maslina, malo sira. muza sam obavijestila, rekao je da je spreman za eksperiment.
paradajz juha,pohane palačinke sa pršutom i sirom i zelena salata
Jučer za ručak sam pravila šnicle na naglo ikomorač na pari kao prilog. Prvi put sam pravila komorač i mogu vam reći da sam baš oduševljena. I to po receptu ona tri kuhara iz emisije što ide nedjeljom ujutro.
Danas mi mm ima rođendan pa sam napravila mađaricu, trokute s orasima i munch mallow, te one moje tost sendviče. Baš sam dobra ženica. :roll:
Budi i dobra prija, pa pošalji!
Mi jučer pileće šnicle i sočnu rižu. Paradajz juha i kupus salata.
Gdje je wewa?
moram ovo podijeliti s vama - salata od tune je ispala famozna. stavljam recept, jer steta je ne proslijediti ga:
2 tune
1 mala mrkva na prutice (prokuhati par minuta)
malo crvene kapule proprziti dok ne pozlati
4-5 kiselih krastavaca na sitno
kukuruz
grah, slanutak (bilo sto)
malo blagog kecapa
malo maslinovog ulja (ne treba ako je tuna u maslinovom)
papar i sol po ukusu
moj je muz inzistirao i na jajima, pa sam dodala 2 tvrdo kuhana jaja.
stvarno je super. neobican slatko - kiseli okus. preporucam.
danas cu njoke sa sirom.
Komorač (ne znam zašto se zove na pari)
Skinu se vanjski listovi komorača i bace. Onda se on isječe na komade i preprži na maslinovom ulju(Apri, ovi je baš za tebe) dok ne dobije zlatnu boju. Pri tom se posoli i pobiberi. Dolijeva se zatim po malo vodice i dinsta dok ne omekšta. Pred kraj se nariba korica limuna na sitno i doda. Oni listići zeleni od komorača(gledajte da ga s tim kupite) se sitno isjeku i dodaju na kraju.
Istina, komorač je sad dosta skup(20 kn kg) pa sam ja uzela 2 komada samo za probu. Za 2 osobe da se najedu bi trebalo barem 3-4 komada.
Hoćete recept i za kolače?
Ja na dijeti :/ ali imam jedan fini recept:
Zapečeni makaroni sa sirom i gljivama
-400 g tijestenine(maleni pužići)
-40 ml maslinovog ulja
-300g šampinjona
-600 ml mlijeka
-30g brašna
1 žlica senfa
170g sira gaude
25 g parmezana, sol papar
Tjesteninu skuhati u slanoj vodi i ocijediti, na ulju propirjati šampinjone posuti brašnom i promiješati, lagano zalijevati mlijekom uz miješanje i prokuhati oko 5 minuta. U umak dodati vegete, senf, sol papar i naribani sir, te kuhati još 1-2 minute, dok se umak ne zgusne.
Tjesteninu staviti u vatrostalnu posudu preliti umakom, posuti naribanim parmezanom i staviti u prethodno zagrijanu pečnicu da se ispeče.
Ivančice, za svaki kolač otvori poseban topic - da nam bude pregledno, a i da ja ne moram masakrirati teme.
wewa bolesna, ugledala se na apricot :P
provirim od kuce da vidi sta se desava, a kuhanje organizujem tako da traje sto krace, jer se umaram i raste mi temp., i da ne sadrzi mlijecne proizvode zbog lijekova - sto je tezi dio...
znaci, nista od mene ovih dana, pisemo se skoro, nadam se ;)
Brzo nam ozdravi!!!!! :* :*
Svi ste u Tvornici? Svaka čast!
Subota je, pa svekar radi ribe na roštilju i z. salatu. Jedva čekam :mrgreen: :*
Sutra ćemo lignje, samo moram odlučiti kako. Prijedlog? (trebalo bi biti brzo jer imam puno toga u planu sutra)
Jest, u Tvornici! Crkle smo - da nas je bilo duplo više... ne bi bilo loše!
WEWAAAAAAA, kakvo kuhanje?! Lezi u krevet i ne mrdaj!
Naređenje moderatorice!
Evo ti jedan brzinski a fini recept:Citiraj:
huchi prvotno napisa
Isječeš oguljeni krompir na krupnije komade i staviš ga na malo maslinovog ulja pa u tepsiju i na plinu pečeš dok se ne uhvati korica. Za to vrijeme isječeš lignje na komadiće, posoliš malo, dodaš isjeckani češnjak i peršin list pa kad je krompir dobio koricu staviš gore lignje i u pećnicu dok se ne ispeče. Pred kraj gore deci vina.
Joj, sad sam se sjetila da sam ga već pisala ovdje :/ . Moderator, obriši ako treba jedan od njih.
šiziku(preklopljenu pizzu)
Juha od povrća, pužići s povrćem "na kineski" način, ali bez woka, salata. Već smo odradili i večeru - štrudla od jabuka i ribizla.
Doma smo cijeli dan, malo bolesni :/ , pa samo kuham, pečem, kuham, pečem...
Ja sam danas za ručak radila juhicu od teletine, teleće šnicle u umaku od krastavaca i krompir pire te zelena salata. Kolače nisam jer mi ostalo od mm-ovog rođoša.
dolega, off topic:
Da nisi išla u "kulturu" ili "jezičnu"?
Mislim... taj termin "šizika" nisam čula od `86 :lol:
Jel može recept za ovu teletimu u umaku od krastavaca..zvuči interesantno..Citiraj:
ivancica prvotno napisa
Thanks!
Citiraj:
ivancica prvotno napisa
evo kazi meni ako ne znas neki izraz iz beogradskog izdanja, pa cu pokusati da ti objasnim ;)