Prije hranjenja. Okupamo se, i taman se umiri dok jede i zaspi ili dok jede ili par min kasnije.
Printable View
Prije hranjenja. Okupamo se, i taman se umiri dok jede i zaspi ili dok jede ili par min kasnije.
Nema sanse da propustimo tu zabavu! :D
Svako vece se potrpamo u kupatilo,poskidamo se,bucnemo Piku u kadicu ,a mi se strateski,u gacama.rasporedimo oko nje i tada pocinje najbolje zezanje-niko suv ne izadje iz kupatila :lol:
Ako je tata na putu,ili se maleenoj mnooooogo spava,samo se tusiramo,sto je kod nas dogadjaj visokog rizika,jer zivimo u potkrovlju i pritisak vode je KATASTROFA,nikad ne znas kad ce naleteti ledena a kad vrela voda,pa to traje bukvalno 30sec.
Ne sapunamo se svako vece,ali rucice obavezno mora da opere,jer ih pere sama i to je silno zabavlja.....kosicu peremo kad se zaprlja.....a to je sve cesce od kad je pocela da jede sama :mrgreen:
Guzu peremo ako se slucajno ukaki u peleni.
Mi se prvih mesec dana nismo ni kupali. Imali smo problem s pupkom i susreti s vodom su se svodili na ispiranje guze prilikom presvlacenja pelene.
Kada se pupak doveo u red uvela sam kupanje 2-3 puta nedeljno, iako je babica rekla da ne treba cesce od 1xnedeljno. Prosto mi bilo zao - ja volim vodu, moja majka mi je stalno tupila kako je divno za bebe da se kupaju svako vece i da im je to uvertira u spavanje, svi koje znam kupaju bebu svaki dan.... kako da to uskratim svojoj bebi?
I onda su se pojavili problemi sa suhom kozom na nogama. Na pregledu s 4 meseca je pedijatar rekao da ISKLJUCIVO kupamo bebu jednom nedeljno jer cesce kupanje isusuje kozu. U vodu nikakva sapunica, nikakvi preparati, samo par kapi maslinovog ulja, a posle kupanja isto nikakve kreme, samo je vlaznu natapkati maslinovim uljem.
I bogme - koza joj je sada divna. I dalje je obrisem mokrim rucnikom ili je operem ako je kakila, kada joj menjam pelenu.
Uskoro uvodim kupanje 2xnedeljno, mislim da je sada, sa 6 meseci vec dovoljno velika da se usled aktivnosti toplijim danima preznoji.
Imamo jednu super kadicu s dva polozaja, za sedenje i polulezanje i u njoj je i malena konacno krenula da stvarno uziva u vodi.
n. kupanje uvece nikako ne pase! ustvari sve bude super do onog trenutka kad dodje red na oblacenje, sto uopste ne voli, a ako je jos i pospan ili ga hvata vecernja nervoza, eto recepta za :cry:
zato smo kupanje prebacili na prepodne, narocito u ovom prelaznom periodu kad centralno grejanje iskljuce oko 12.
i uopste uzevsi, kupanje ga ne smiruje, vec ga cini aktivnijim, pa je i to jos jedan razlog zbog cega mu vise prija dnevno kupanje.
a sto se tice ucestalosti, kupamo se kako kad, uglavnom svaki treci, cetvrti dan i to samo obicnom vodom, a s vremena na vreme koristimo neku bebi kupku u maloj kolicini.
umivamo se, peremo ruke i guzu svaki dan, jednom do nekoliko puta.
posle kupanja uglavnom ne koristimo nista od kozmetike, po neki put neku hidrantnu kremicu za telo.
a sto smo lepi i svilenkasti, ma pravi mali :saint:
Mi imamo curicu staru 5 tjedana.. Patronažna sestra nam je rekla da ne treba prati unutrašnjost spolovila, a pedijatrica je rekla da treba vaticom obrisati između malih i velikih usana. Ima tu nešto bijelo, ja ne znam da li je to od kreme ili prirodna neka zaštita. Uglavnom, laganim potezom vatice to se ne može skinuti, a ja se bojim malo jače potegnuti jer je to ak malo,a opet se bojim da to ostane da se ne upali od bakterija ili ko zna čega.
Kak vi to perete? Ak može molim brzi odgovor.
Jelček, to su ti ostaci kreme, mada djevojčice, kao i mi, imaju i prirodnu zaštitu po pipicama, ali nije baš tako bijela. Ja svojoj jedanaestotjedničici guzu i pipicu perem pod špinom/pipom, te jednom dnevno s dobro natopljenom vaticom samo malo prođem među usnama, ali ja ne stavljam kremu pa je toga samo malo. I nakon kakanja.
Ja se još ne usudim prati pod pipom, a kak je to još sve minijaturno ne ode potezom vate skoro ništ. A kak mi je patronažna rekla da to ne diram, do kad nismo išli kod pedijatrice (prošli tjedan) ja to nisam opće prala iznutra tak da se izgleda nakupilo te kremice i zgusnulo pa niti nejde lako dole! Baš bi trebala jače stisnuti, a strah me da ne ozlijedim, a i pedijatrica je govorila nekaj da pazim nekakav čep od rodnice!
Jelcek, to treba obrisati/oprati. Koliko sam uspijela nači tog bijelog ti se,između ostalog, skupi od bjelančevina iz mokrače. Isto tako se i dečkićima skuplja bijelo ispod kožice i preporuka je to oprati. Za cure vrijedi isto. Našla sam i savjete da se natopi uljem (ako tog ima puno) malo ostavi i onda skine. Isto tako i nakon kupanja je lakše skinuti kad to omekša.
I samo bez straha. Pipicu možeš pritisnuti (kad pereš) istom jačinom kao i bilo koji drugi dio tijela.
Sretno i bez straha.
Hvala na savjetima!
Ja to isto nisam mogla oprati sam s vodom pa je rekla pedijatrica nek namočimo vaticu s malo baby ulja i onda se da to skinutiCitiraj:
Jelcek prvotno napisa