pa više nisam znala što bi i sjetim se valjušaka..malo za promjenu..inače jedem tjesteninu s umakom ali mi je već :evil:
sutra voće :/
Printable View
pa više nisam znala što bi i sjetim se valjušaka..malo za promjenu..inače jedem tjesteninu s umakom ali mi je već :evil:
sutra voće :/
Domy počela 7.1., -8 kg
Fritulica1 počela 21.1., -3,5 kg (početna skoro 59, cilj 55/54 kg)
Ia30 počela 24.1., -7 kg 28.2. (cilj: -15 kg)
Rinama počela 24.1., -6 kg
Shanti počela 25.1., -6 kg 1.3. (cilj: -15 kg)
Sun počela 29.1., -6 kg (početna 72, cilj 60 kg)
Jovinamama počela 5.2., -4,1 kg 29.2. (početna 72, cilj 64 kg)
Maxi počela 7.2., -3 kg (cilj: -15 kg)
Diči počela 11.2., -3 kg 25.2. (početna 80, cilj 60 kg)
Donna počela 21.2., -2 kg 2.3. (početna 63, cilj 55 kg)
Ardnas počela 21.2., -1 kg (početna 71,5, cilj 65 kg)
Alkemicar počela 25.2., -2 kg 29.2. (cilj: -10 kg)
Paws počela 25.2. (cilj: -4 do -7 kg)
Laky počela 1.3. (cilj: -18 kg)
Enna počela 1.3. (cilj: -10 kg)
Nina počela 1.3. (cilj: -6 kg)
Poli počela 2.3. (cilj: -10 kg)
Poli, evo te na listi :)
U škrobnom/povrtnom danu je naglasak na škrobnim namirnicama ili povrću. Količina kruha uz tu hranu bi trebala biti skoro zanemariva, a preporučuje se integralni kruh.
Njoki su od bijelog brašna i krumpira i rekla bih da definitivno ne prolaze pod nijedan dan dijete. Doduše, sumnjam da će se netko od samo njih i šalše zbuckati, ali nisu baš po pravilima... Doduše, ako smo se složile da za večeru prolaze knedli tj. okruglice koje se rade od istog sastava tijesta, onda bi možda i njoki mogli proći, međutim, već sam negdje napisala da mi je pravilo za UH-večeru najnejasnije, jer je ona kombinacija baš svih grupa namirnica, npr. ako se pojede kriška torte. U stvari, nijedan dan nije sasvim čist, tipa da se jede samo jedna grupa namirnica, a i malo je namirnica koje bi udovoljile tim kriterijima. Ma kako god bilo i što god ne bilo jasno, bitno je da kile idu dolje. :mrgreen:
Nego, jadikovka nakon koje ne očekujem ičije sažaljenje. Niti ga zaslužujem. :mrgreen: Dva dana sam bila van dijete, tj. jela pretežno namirnice toga dana, ali griješila neopisivo, jako, grozno... i osjećam se i fizički jako loše. Boli me želudac. A kako bi me bilo strah stati sutra na vagu... neću ni pričati. :oops:
Dobro jutrooooo :heart:
Prijavljujem 8/90 voćni dan
moram izdržati
Danas 3. dan, ova prva dva su mi bili koma.
Stalno sam mislila na spizu i na neke gluposti koje mi da nisam na djeti nebi ni pale na pamet, užaš, stalno mi kruli, živčana za po.iz.it. Ali nekako sam izdržala, sinoć sam bila na kušnji smazat Ivine ribice i toliko su me izludile da sam ih u 10 bacila u WC, da sam ih bacila u smeće mislim da bi ih u ponoć išla vadit :lol: , karakter 0 bodova. Jedem minimalno jer da jedem normalno nikad nebi prebrodila ovu početničku krizu, tako mi je bilo i prvi put sa UNkom a trajalo je nekih 15-ak dana dok nisam vidila 7 a ne 8 na vagi, sad čekam 6 8)
Danas mužić kuva paštu na umaku od gljiva, moram mu još javit da meni izvadi malo prije nego stavi vrhnje na njih.
E i lakše mi je sjedit, kao da me više ne stežu traperice oko struka, još ih dobro osjetim ali još se nisam otkopčala :D
meni aiko je zasada tek -2 ok se osjećam nekako pozitivno i želim ustrajati i skinuti TO sa sebe :mrgreen: uskoro počinjem raditi i da mogu kak treba zakopčati trapke :lol: :lol:
danas sam na voću...pojela jabuku i 3u1 pa ću kasnije krušku i tako...
nadam se da ću uspijeti :D
ja pijem 2u1 i nije mi uopće loš, gore mi je poisti pijat integr. riže, jedva je gutam, stavim malo kečapa ili šalše pa je lakše.
Jučer i danas ujutro sam popila ujutro mlaku donaticu i djeluje, :mrgreen:
jutro meni danas UH dan za doručak 2 jabule,ručak spageti i salsa a večera 2-3 kugle sladoleda jer kolače baš i nevolim
do sada 2 jabuke i nemam kriza
naravno, ujutro ih nikada ni nemam već navečer uz tv :mrgreen:
Jučerašni dan mi je bio katastrofa. Jela sam svega i svačega i ne pitajte zašto, nije bila nikakva specijalna prilika. :(
Samo dok sam sjedila u kinu sam smazala skoro 5 dkg pistacija, poslije jedan kolač, ma grooozno.
Čini se da sam se danas vratila u normalu. :mrgreen:
Ručala sam krokete od palente s šampinjonima i bilo je toliko dobro da sam se zamislila...jedem li ja tu nešto nedozvoljeno... :/
Predvečer pravim krempite. Pojest ću jednu.
svima :* [/quote]
Krempite mi nisu ispale bogznašta što i nije loše, barem me neće "golicati" sutra za vrijeme voćnog dana.
A vi, di ste sve? Da se niste, ne daj Bože, odale grijesima??? :mrgreen:
Evo meni je danas drugi dan. Rucala sam krompir i rizu uz salatu od ribanog kupusa, svjezeg, a za veceru krompir i zelena salata. Naknadno sam shvatila da mi taj rucak bas i nije bio ispravan, trebalo je biti ili krompir ili riza, je li tako?
Nisam gladna ali mi nedostaje nesto onako za grickanje...
ja sam se već jednom javila po sam dobila košaricu!neću odustati! ;)
ja sam na modeliranoj UN dijeti,jer još uvijek isključivo dojim E!
samo da se pohvalim i ona i ja smo super! :D
jer smijem na listu! :oops: počela sam 07.02.i danas imam 4,3 kg manje!
cilj USPJEŠNO dojenje! i ako može još 10-etak kg. :oops:
Evo žene samo da vam se javim... da na vodenom smo u subotu...jedva čekam...
Ja sam malo brljala al vaga me nije kaznila, pa sam sretna...
tetamaja6, kako izgleda tvoja dijeta?
bok curke!
Jučer sam stala na vagu i sad sam na -5 kg! Tako sam bila sretna što je vaga pokazivala 75!
Puno znači kad vidiš da ima pomaka to što se trudiš!
Sretno svima
:heart:
bravo cure, čestitam :D
Poli, škrobne namirnice možeš miješati (dakle krumpir i riža mogu zajedno bez problema)
Proteinske se ne miješaji (ili meso ili riba ili mliječni proizvodi...)
Nisi pogriješila
Ja jutros izvagala 0.5 kg manje.
Nije puno ni spektakularno,ali kaj se moze...
Nisam ni imala u planu neku rigoroznu dijetu i ekspresno skidanje kila.
Ja to laganini 8)
Evo cure i ja prijavljujem -0,5 kg, nakon voćnog dana. Inače sam u nedjelju nakon UH dana dobila nekakvu virozu povraćanje i temperatura, ali uspjela sam juče izgurati voćni dan na dve bananane i malo suvih smokava.
Danas pečeno bijelo meso (sa roštilja) i kupus salata. Mislim da ću danas ručati u 11 :lol: .
da objasnim moju dijetu,pratim dane ali ako zgriješim ne dam se smesti!to su obično mali grijesi(po zalogaj-dva),ali ipak ide!
vjerojatno Vama ide brže koji ne griješite,ali ja si i ne mogu priuštiti naglo skidanje kila!
naime kod naglog gubtika masnih stanica oslobađaju se ketoni koji ulaze u mlijeko,pa se ne želim zezati! :roll:
nisam se odrekla kave sa šećerom,niti gustih sokova za razrijediti,niti kadkad kole!ide :D
prijaviti ću stanje u petak,jer mi ja M.M sakrio vagu :lol: par dana se nije ništa događalo pa pomalo gubim volju,i onda on uskače!nema vaganja! :evil:
htjela sam Vas pitati kako izdržavate kuhanje za ukućane,recimo na voćni dan???ja kad danas budem pekla M.M-u ćevape ima da mi se vatra ugasi od količine slina :lol: :lol:
Domy počela 7.1., -8 kg
Jovinamama počela 5.2., -4,6 kg 4.3. (početna 72, cilj 64 kg)
Tetamaja6 počela 7.2., -4,3 kg 3.3. (cilj: -15 kg i uspješno dojenje)
Diči počela 11.2., -5 kg 3.3. (početna 80, cilj 60 kg)
Nina počela 1.3., -0,5 kg 3.3. (cilj: -6 kg)
Tetamaja, oprosti na previdu, doista nisam vidjela kad si se javila za listu. Eto te... :love:
Inače, mm na moj voćni dan jede hranu na lovački. :mrgreen: Tj. što ulovi. Nešto što mu odmrznem ili nešto "na brzaka" (a što ja ne volim, ako je ikako moguće) ili nešto na poslu.
Diči, čestitam! Nina, 0,5 po 0,5 i skupit će se planiranih 6, ne brini. :love:
Fritulice, molim recept za krokete od palente s umakom od šampinjona! (a da su mi nužni na voćni dan, i nisu... ovo je čisti s/m :mrgreen: )
Ardnas, skupa na vodi... :*
Već sam ga bila stavila negdje, ček' sad ću ga naći...Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Evo:
CROSTINI od palente
1 kg g malo gušće kuhane palente, 500 g šampinjona, stručak peršina, 30 g maslaca, sol, papar.
Očistite šampinjone, izrežite ih na fete stavite ih u padelu u kojoj se prethodno rastopio maslac. Neka se kuhaju na laganoj vatri 10-15 min. Dodajte sol, papar, sitno sjeckan peršin.
Palentu izrežite na fete te je stavite u pećnicu ugrijanu na 200 C dok joj se na površini ne stvori hrskava kora (cca 10/15 min).
Izvadite fete palente iz peći, poredajte ih na veliki tanjur i do pola prekrijte šampinjonima. Pospite s malo peršina.
Ja mislim da ovaj recept prolazi na UH dan, samo s manje maslaca. Kroketi su super, ali jelo je odlično i ako je palenta samo skuhana.
:mljac:
Kuham juhu od tikvice, voćni mi je dan... :mrgreen:
Hvala ti :*Citiraj:
fritulica1 prvotno napisa
Mozak bi mi trebao biti živahniji da povežem da su crostini - kroketi i da je to recept koji sam već čitala, i čitajući zamišljala i kako ih pripremam i kakvog su okusa... :mrgreen:
Na kako debele fete režeš palentu (prst?), ma u stvari, kako sam sklona preciznosti, kolike su otprilike sve tri dimenzije tih feta? I što znači do pola, tj. do pola koje dimenzije? Onako ih polegneš na tanjur, pa da do pola "visine" tj. "debljine" budu uronjene u umak, a s gornje strane ne... ili sam sve krivo zamislila?
(life is never simple with complicated girl :lol: )
Ja danas, za promjenu, na voćni dan kuham juhu od cvjetače. Tj. kuham cvjetaču, vodu i malo vegete. Mogla bih je i zgnječiti, da bude "krem". :mrgreen:
A joj curke moje evo meni propadne i vodeni dan.
Jučer sam super izržala na voću nisam brljala, ali današnji vodeni mi ne ide. Baš sam bila gladna i imala sam nekakve grickalice i samo da uzmem par i možeš si misliti ode cjela vrečica od 200g, strava.
Sad si razmišljam bolje da sam pojela kilu voića nego to. Ok kako bilo da bilo do kraja dana ću se truditi da ne kršim pravilo. I sutra mi je vaganje pa javim rezultate.
Nego uvijek zaboravim vas pitati. Dali vi ako izdržite tri mjeseca na UN-ki a ne izgubite dovoljno kilograma koliko ste željele nastavljate dalje ili radite prekid od 3 mj. kak piše u knjizi da se mora?
Ma to sam ja zakomplicirala, na jednom mjestu pišem kroketi, na drugom krostini. :roll:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Skuhaš palentu (možeš i dan ranije) i čekaš da se ohladi. Potom prevrneš teču i palenta bi trebala ispasti u kompaktnom sadržaju. A onda režeš na komade kakvi ti se sviđaju, moji su najčešće prst debeli. Malo ih zapečeš u rerni (da uhvate koricu) i onda pored njih ili sasvim preko njih, ili djelomično preko njih :mrgreen: pobacaš gljive (umak, hm, ali to baš ne sliči na umak jer su to samo prodinstane gljive). I gotovo.
Domy, nema veze za to malo grickalica, super se držiš.
Ja bih svakako poslušala savjet iz knjige. Ako nakon 3 mjes. želiš i dalje skidati kile, pripaziš (ne večeraš ili izbjegavaš kalorično ili se držiš prehrane po Montiju), a onda nakon tri mjeseca, ideš opet na Un-ku i skidaš dalje kile (ako još budeš imala šta ;) ).Citiraj:
domy prvotno napisa
Domy, nakon voćnoga vodeni, svaka ti čast! Ignoriraj to što si pogrickala te grickalice, nije to tako strašno. :love:
Evo, može li mi netko objasniti što mi je trebao jedan jedini zalogaj (časna riječ, samo jedan!) pite od jabuka danas, na voćni dan? :oops: :mrgreen:
Inače sam bila super... četiri suhe šljive, tri listića chipsa od jabuke, dvije banane, tanjur juhice od cvjetače i sad ću još jedan. :mljac:
Fritulice, nadam se da si ti danas "bezgriješna". :love:
Ne znam objasniti ali te jako dobro razumijem. A taj jedan zalogaj - ko ni jedan, želudac ga nije niti registrirao, ne brini. :love:Citiraj:
Shanti prvotno napisa
A ja sam danas bila sasim ok (dvije naranče, jedna bananna i juha od tikvice) do prije pola sata kada sam kuhajući, probala ručak za sutra (2 zalogaja mesa). Ja očito ne mogu bez grijeha zato se i jesam ukopala na - 3,5. Ali mora se priznati da se trudim. :saint:
Evo da se ja pohvalim kak osim tih grickalica od 200 g još sam pojela i 3 kriškice salame i 1 krišku sira ali tanke i kavu i nisam baš gladna.
Baš me zanima šta će vaga sutra pokazati. Iako sam danas dobila mengu a obično kad dobijem mengu sam teža bar kilu. To sam baš primjetila. Jeste i vi primjetile da kad dobijete mengu par dana imate bar 1 kg više?
Fritulica, ni tvoja dva zalogaja mesa želudac nije ni registrirao. Neću sad ponovo pitati da zašto nam je to onda uopće trebalo... :love:
A mislim da bi mi bilo bolje da odem u kadu, izmorim se u toploj vodi pa ravno u krevet, dok nije pao još koji zalogaj nečega što danas nije u planu. :oops:
Domy, i kod mene isto... ne samo da zadržavam tekućinu pa skočim na vagi kilu-dvije, nego mi i trbuh bude napet i veći. To povećanje težine se izgubi tijekom dijete, iako je ružno vidjeti taj skok na vagi, a pooosebno ružno kad smo u PMS-u.
Kad smo već kod toga... Još sutra i prekosutra sam na Dabrostonima, a onda ulazim u tu PMS fazu. I sad sam skužila (ajme meni i svima oko mene :lol: ) da bih u subotu trebala biti na vodi, a to će mi biti baš dan ili maksimalno dva pred m. Jedini način da izguram taj dan će biti ako ga cijelog prespavam. :mrgreen:
Ah, tesko mi je i dok citam o vasem vocnom danu, jer mene isto sutra ceka. Ja sam danas jela prema planu, osim nekoliko nesvjesnih zalogaja. I cudno, kolaci mi se uopste nisu jeli niti su mi nesto prijali. Da li moze nesto drugo, sta mislite? Ja nekad djeci u zobene pahuljice na mlijeku dodam malo nutele, to je divna vecerica. Mozda bi moglo umjesto kolaca?
pozdrav drage moje
danas 10/90 škrobni dan
još SAAAAAAMO 80 dana :mrgreen:
radim zapečeni grah s balančana iz The Book
MM ga obožava
još neka salatica i super
Recept na sunce, molim! :cekam: :coffee:Citiraj:
alkemičar prvotno napisa
A valjda zato što ljudsku prirodu karakterizira skolonost grijehu. Ali i sklonost usavršavanju. Dok sam na dijeti, stalno balansiram između to dvoje ali u ovom slučaju prevladava ono prvo. :/Citiraj:
Shanti prvotno napisa
Mislim da može. Ja sam jednom umjesto kolača smazala pola bureka. :/Citiraj:
Poli prvotno napisa
Danas sam (proteinski) jela meso na laganom saftu (na maloj žl. ulja sam propirjala kapulu, dodala meso i začine), prilog - kiseli kupus.
Što mislite, može li to proći na današnji dan?
Evo da i ja pijavim rezultate. Znači od početka je -9 kg, zadovoljna. Još mi je ostalo mjesec dana do kraja. Nadam se da će u tih mjesec još otići 4 kg najmanje, a ak je više neču se buniti.
Danas sam se počastila čevapima. Ne znam jel se smiju konzumirati ali nakon vodenog dana sam si dala oduška i počastila se, njam.
Joj kad citam vase rezultate...,mogu samo reci-moj naklon :naklon:
domy, zaslužila si ih
neće te ubiti porcija ćevapa
i to na proteinski dan :mrgreen:
da se javim i ja!našla sam vagu :D :D :D
kad ono......-4.9kg.za dva dana mi je mjesec dana od kako sam na UN i ako ovako nastavim bit ce super!
ja varam i muljam i to ide super! :oops: mala reagira samo izrazito,dukat žutom stolicom,za razliku do sada,kad je ćesto znala biti zelenkasta!nije da sam se sekirala ali je lijepo vidjet ovako žutu :lol: :lol: :lol: ,još uvijek me veseli kakica! 8)
meni je danas bio mesni i jela sam šnicle na naglo sa pečenim lukom :mljac:a za večeru kruha u jajetu i šalica mlijeka
počela sam terat i orbitrek pa se nadam da će i on pomoć
jel Vi šta terate!osim M.M-ova!
Domy počela 7.1., -9 kg 5.3.
Jovinamama počela 5.2., -4,6 kg 4.3. (početna 72, cilj 64 kg)
Tetamaja6 počela 7.2., -4,9 kg 5.3. (cilj: -15 kg i uspješno dojenje)
Diči počela 11.2., -5 kg 3.3. (početna 80, cilj 60 kg)
Nina počela 1.3., -0,5 kg 3.3. (cilj: -6 kg)
Domy i Tetamaja6, čestitam! :D
Tetamaja, ne tjeram ništa, ma sve me sram priznati. Tj. tjeram, ali onako, fakultativno... tu i tamo. :mrgreen: :oops:
kako ste žene drage?
ja jedva čekam ručak :mrgreen:
tjestenina s umakom od rajčica
a za večeru palačinke :heart:
Na ovaj snjezni dan sam prilicno gladna.
Vec sam rucala, obzirom da mi je UH dan pojela sam dvije kifle, a za veceru i ja imam palacinke sa eurokremom i plazmom. :D
Evo ja moram priznati da u zadnjih par dana nisam baš gladna, super za mene.
jedino mi fali šetnja po vani i sunce, ovo me vrjeme ubija u pojam.
Danas sam jela tanjur đuveđa i šnjitu kruha, a za večeru isto to bez kruha.
Nego kaj se smiju jesti palačinke na UH dan? I koliko ih pojedete komada?