Evo mene još malo 8) Vito i ja smo u zadnjih nekoliko mjeseci stvarno prošli svašta. Kao prvo, njemu su se dogodile velike promjene u životu: dvogodišnjak,dolazak brata, prestanak dojenja, prestao spavati danju, izbile petice (sve u zadnja 4 mjeseca). Meni: dobila drugo dijete, hormoni, konfuzija osjećaja, umor, pad imuniteta.
Rezultat: umorni, nervozni i "lako zapaljivi" mama i sin.
Koliko god razumijela njegovo ponašanje, stvarno mi je bilo teško iz dana u dan reagirati ispravno (a što je to uopće). Vito je bio ljut, osvećivao se i ljutio na mene, a opet tražio nježnost i prisutnost.
U zadnja 2 tjedna moje su se emocije pročistile, naš odnos se stabilizirao, moja ljubav prema njemu je opet snažna i velika - on to osjeti i automatski nam je i odnos puno ljepši.
Nekako sam sada i ja pronašla određene načine kojim uspjevam doprijeti do njega. Kada me uvrijedi, "prekrši dogovor" (navodnici jer presloženo zvuči za dvogodišnjaka, ali znate što mislim), ili na neki drugi način ugrozi moj integritet (što bi rekao Juul), više ne vičem niti išta tako, nego se jednostavno uvrijedim i naljutim (bez glume). I puno bolje "pali" od deranja, vikanja, time-outa i sl. metoda. Jer je najiskrenije, i on to osjeti.
O odnosima s drugom djecom puno pričamo prije spavanja, i stvari polako kreću na bolje. Sada zna da, ako gura i tuče nekog svog malog prijatelja, može se dogoditi to da taj prijatelj neće više dolaziti često igrati se s njim jer djeca ne vole da ih se tuče.
Eto neki pomaci se događaju pa sam to htjela podijeliti s mamama koje su u sličnoj "kaši" kao mi :love: